Találatok a következő kifejezésre: Mi az elnökválasztás (4 db)

Mikor lesz pontosan az elnökválasztás az USA-ban?

Illetve mikorra döl el, hogy ki lesz az elnök?

Legjobb válasz: http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_elec.. 2008. nov. 4: Választás 2009. jan. 20: Beiktatás Ha jól vettem ki.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_elec.. 2008. nov. 4: Választás 2009. jan. 20: Beiktatás Ha jól vettem ki.
Az elnök választás már Januárban elkezdödött.és ahogy írták köv év január 20-án lesz a beiktatás. A lényeg hogy a két oldal, republikánusok és demokraták, elöször is elkezdik megszavaztatni a néppel, államokként(ez januártol párhónapig tart, külömbözö idöpontok vannak államonként) hogy ki legyen a jelöltjük. mindkét oldal indít kb 5-5 jelöltet, és államonként megszavazzák öket. pl New-York államban felvonul demokratikusként Józsi, pisti, Margit és józsi elért 80%-t a többiek 10-10 %-t így Józsi kerül ki a demokraták oldalukrol gyöztesként ebben az államban. ugyan így a másik oldal is. Amit mutat évközben a hiradó az hogy melyik államban ki nyert. ha pl valaki megnyer 30 államot azt egyre többen támogatják, míg aki sorban veszít egy idö után álltalában pénz hiány miatt feladja. ìgy ennek a szavazás végén eldöl hogy demokratáktól és republikánusoktol kik lesz az az 1-1 elnökjelölt. Ilyenkor jön a novemberi szavazás amikor egy idöpontban az egész ország népe elmegy a helyi szavazó körbe és megszavazza azokat a küldötteket akiket ö küld az elnök szavazásra a fehérházban. ezek a küldötteknek elöre jelezni kell hogy ök a demokratákra fognak szavazni, a nép így választja ki melyiket akarja az ö körzetéböl küldeni. Ilyenkor álltalában már lehet tudni ki gyözött. Ezek a küldöttek leadják aztán a szavazataikat (itt ök akár másra is szavazhatnak mint amit elötte a népnek mondtak, csak akkor elveszti az egész párt a hiteleségét) és ekkor eldöl ki lesz az elnök, akit januárban iktatnak be. bonyolult, és rengeteg pénz, amit a jelölteknek maguknak kell össze szedni. minél menöbbek annál több pénzt adnak nekik. Pl Klinton asszony is azért lépett vissza mert látta hogy nincs esélye és pénze sem már, így átatta obamanak a helyet.

Mi az amerikai elnökválasztás menete?

Szeretném már tudni, hogy mi a szöszért tart már hónapok óta ez a Clinton-Obama herce-hurca.

Legjobb válasz: Én teljesen egyetértek Oamával, és nagyon jónak és megfelelõnek tartom! éljen!

Én teljesen egyetértek Oamával, és nagyon jónak és megfelelõnek tartom! éljen!

A Gallup szerint Obama es Romney is 48 %-os tamogatast elvez. Mit gondoltok, ki fog gyozni az USA elnokvalasztasan?

http://www.gallup.com/poll/election.aspx

Legjobb válasz: Honnan tudod, hogy atombombát csinál? ott voltál? láttad? atom fizikus vagy? Most is ott voltak a NAÜ emberi 3 napig semmit se találtak sõt meg se nézték! Észak-Kórea is fejlesztgetett és fejleszt is csak õket nem piszkálják mert van 1,5 millió katonájuk állományban ott majdnem mindenki katona!

Honnan tudod, hogy atombombát csinál? ott voltál? láttad? atom fizikus vagy? Most is ott voltak a NAÜ emberi 3 napig semmit se találtak sõt meg se nézték! Észak-Kórea is fejlesztgetett és fejleszt is csak õket nem piszkálják mert van 1, 5 millió katonájuk állományban ott majdnem mindenki katona!
Ha Romney nyer USA megtámadja Iránt az 100%
" Most is ott voltak a NAÜ emberi 3 napig semmit se találtak sõt meg se nézték!" Bizony nem. Ugyanis az iraniak nem ODA engedtek volna oket, ahova menni akartak, hanem oda, amit IRAN AKART megmutatni nekik. Az iraniak sikeresen elhuztak a targyalasokat arrol, hogy hova mennek, mig vegul a kuldottseg ideje lejart.
Remélem, hogy Romney. Sokkal szimpatikusabb, mint Barack Hussein Obama...
Sztem Obama mert az amcsi elnököknek megadják a 8évet ha nem csinál valami nagyon komoly hibát, illetve nincs valami annyival szimpatikusabb elnökjelölt a másik oldalon. Példa erre a mindig elegáns jóvágású Reagan, vagy a krumpli orrú, kamasz mosolyú Clinton. Amúgy W. Bushnál minden jobb alapon vagyok.
" megadják a 8évet ha nem csinál valami nagyon komoly hibát" Mivel gazdasági válság van, a papírforma az, hogy Obama bukik, ahogy Hoover is bukott. Obama nem egy Roosevelt, nem képes a válságból önreklámot és mítoszt építeni, többek köztt mert a gazdasági elitkörök nem is tették számára lehetõvé.
"A kérdezõ agymosottsági indexe ellenben döbbenetes" Nem, õ gyakorlott iparosként löki az izraeli hivatalos álláspontot. Az, hogy ez kicsit életszerûtlenül hangzik, nem érdekli.
A válság szituációt árnyalja hogy már akkor is az volt amikor még nem volt elnök négy éve. Tehát nem hozzá kötik az amcsik. Az már más kérdés hogy nagyon sokat nem tudott és nem tett a gazdaság élénkítésért. Asszem ez republikánus jellemzõ szokott lenni. Lásd Kiotói-egyezmény felmondása- kontra gazdasági növekedés (W.Bush).
Mindkettõ csak báb, az amerikaiaknak teljesen mindegy melyik nyer. A kérdezõ agymosottsági indexe ellenben döbbenetes ezzel az iráni atomfegyveres hozzászólásával, mintha Afganisztánban és Irakban úgy sorakoztak volna az atombombák, s mintha nem lenne joga egy szuverén országnak ehhez. Elõbb Izraelben kellene kutakodniuk a megfigyelõknek, na ott akadna bõven tömegpusztító fegyver.
Romney gyõz, és az USA megy a levesbe.
Obama sokkal jobb lenne az egész világnak mint bármelyik republikánus. Épp elég háború, embertelen kínzások, törvénysértések, nemzetközi jog sárba tiprása volt Bush kormányzása idején. Senki sem kívánhat még több ilyet. Obama legalább békét akar és ez a lényeg. A belpolitikája is különb mint elõdeié. Lásd: egészségügyi reformok. Példát vehet róla bármelyik elnök illetve elnökjelölt.
mai kormányban is erõsebb Clintonné, mint Obama
Gingrichet sem kellene kihagyni a számításból. Sajnos még versenyben van, õ a legrosszabb eshetõség.
"a világ sorsa (és az usa sorsa) NEM egy emberen múlik" Ez igaz. De gondolod, hogy ha Romney lesz az elnok, akkor CSAK Obama tavozik a hatalombol, a kornyezete, tanacsadoi meg ottmaradnak?
a világ sorsa (és az usa sorsa) NEM egy emberen múlik
A kérdező hozzászólása: En is Romeynak drukkolok. Hogy miert? Obamaval tele van a hocipom. Belpolitikailag gyengitette az USA gazdasagat, es ezt a gyengeseget szetexportalta az egesz vilagra. A mai europai valsag is konnyebb lenne, ha az USA nem tett volna ra nehany lapattal. Kulpolitikailag meg az a bajom vele, hogy haboru szelere sodorta a vilagot. Akar naivitasbol, akar mert nagyon meg akarta szolgalni a Nobel dijat, evekig engedte, hogy Iran targyalasokkal huzza az idot, mialatt teljes gozzel fejlesztette az atomfegyvert. Ha azokat a szankciokat, amiket most foganatosit csak 2-3 evvel ezelott elinditotta volna, az irani atombomba nem allna a megvalositas kuszoben - mi pedig nem allnank egy haboru kuszoben.
"Remélem, hogy Romney. Sokkal szimpatikusabb, mint Barack Hussein Obama..." Miért?
"Tehát nem hozzá kötik az amcsik." Nem, ez tévedés. Ha rossz a helyzet, azt a nép MINDIG ahhoz köti, aki éppen kormányon van. Amikor új ember kerül hatalomra, akkor a tapasztalatok szerint kb. 3-6 hónap türelmi idõt kap, utána viszont az esõért is õ lesz a hibás.


Magyarországi idő szerint mikor fog kiderülni az amerikai elnökválasztás eredménye? Lesz-e ezzel kapcsolatban élő közvetítés a tv-ben?

Legjobb válasz: Magyar idõ szerint November ötödikén derül ki, tudtommal. Biztos tele lesz vele a TV, nem hiszem, hogy élõben közvetítenék, de nagyon remélem, hogy Obama nyeri.

Magyar idõ szerint November ötödikén derül ki, tudtommal. Biztos tele lesz vele a TV, nem hiszem, hogy élõben közvetítenék, de nagyon remélem, hogy Obama nyeri.
Ha van BBC news-otok, akkor azt nezd!
Közvetítik! Én hallottam este a TV-ben tegnap a reklámját...azt hiszem ATV volt, nem bizti :$


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!