Találatok a következő kifejezésre: Mi az egy kezdő is (26 db)

Mi az amit egy kezdő is tud főzni? Anyum nyaralni ment és elfogyott a kaja, mit csináljak?

Egyedül vagyok, nincs már semmi kaja, pénzem sincs venni semmit szóval ilyan alap dolgokból mit lehet csinálni? tojás, rizs, tej, meg hasonló alap cuccok vannak itthon... kenyér nincs :/

Legjobb válasz: Hát ez gyönyörû hallod! Nem tudom mennyi idõs vagy, de nem tudsz elmenni pl nagymamádhoz vagy keresztanyád ilyesmi? Azért kenyér alap volna hogy itthon legyen. Ezekbõl tudsz pl rizskochot csinálni, vagy tejberizst. Vagy pl rántotta. Ezeket mind megtalálod, ha beütöd a googléba. Sajnálom, hogy ebbe a szituba kerültél, nem volt szép anyudtól. Bocs, remélem nem bántottalak meg.

Hát ez gyönyörû hallod! Nem tudom mennyi idõs vagy, de nem tudsz elmenni pl nagymamádhoz vagy keresztanyád ilyesmi? Azért kenyér alap volna hogy itthon legyen. Ezekbõl tudsz pl rizskochot csinálni, vagy tejberizst. Vagy pl rántotta. Ezeket mind megtalálod, ha beütöd a googléba. Sajnálom, hogy ebbe a szituba kerültél, nem volt szép anyudtól. Bocs, remélem nem bántottalak meg.
A kérdező hozzászólása: Rokonokat nem ismerem, úgyhogy nem szívesen állítanék be hogy adjanak enni:) Tejberizst még úgysem ettem, lehet most azt fogok egy 7ig, ha rájövök hogy csináljam, mert annyira béna vagyok.
Szerintem bármit megtudsz csinálni. Én 20 éves vagyok, 2 hete fõztem elõszõr netrõl. Nem egyszerû kajákat, és nagyon ízlett mindenkinek, nekem is. :) Én innen fõzök, sütök: tutireceptek.hu Hajrá, szeretni fogod!
Na figy, tejberizst úgy csinálom hogy megmosok egy bögre rizst egy tálban. Leöntöm róla a vizet és egy lábasba teszem. Öntök rá vizet , kb másfél bögrényit. Ezt fõzögetem egy darabig fedõ nélkül takaréklángon, és kevergeted is mert le fog kapni. Ha már félig meg van fõve a rizs, öntök rá kb másfél bögre tejet. Tegyél bele néhány evõkanál cukrot, mindig kóstolgasd, hogy mikor elég édes. Ha már kezdi elfõni a tejet is, úgy értem, hogy már nagyon nagyon kevés van rajta, akkor leborítod, elzárod a gázd, és kb 10 percet vársz, hogy a rizs még puhuljon a gõzben. Amikor a tejjel fõl akkor is kell kevergetni sûrûn mert leég! De a rántotta is nagyon egyszerû ám!
Ja és ha ne adj Isten szereznél egy égési sérülést, ne ijedj meg, hanem azonnal öblítsd le magad hideg vízzel :-)
szia! ha ennyire félsz, h elkúrod, akkor hívd egy barátodat, ismerõsödet, aki tud fõzni, és sztem szívesen segít, cserébe pedig megvendégeled. vagy kérj kölcsön olyantól, aki tud adni, és ha anyud hazajön, akkor megmondod neki, h mi volt a szitu. én szerencsére még nem nagyon voltam ilyen helyzetben, de át kell kutatni a spájzot, meg a mélyhûtõt, csak lesz benne valami. sok sikert! anyukádnak pedig mondd meg, ha legközelebb elmegy, akkor fõzzön neked 1 hétre valót, és tegye be a frigóba...
N a, hogy kisgyereket senki nem hagy otthon egyedül pénz miegymás nélkül áhh. .. ezt már most kapásból megcáfolnám... csak ez az oldal/kérdés nem erre való.

Rar fájlt (filmet) akartam kicsomagolni. Letöltöttem hozzá a WinRAR-t. El is kezdi, de aztán kiírja, hogy az egyik nem található, tegyem be a lemezt. Ilyenkor mi van?

Letöltöttem 1filmet, rar formátumban jött le. elkezdtem kicsomagolni de mindíg megáll. mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: Értelemszerûen, ha a program egy fájl meglétét hiányolja, akkor az a fájl: 1. Vagy nincs meg (ezt ellenõrizheted "szemmel" is.) 2. Nem töltötte le teljes terjedelmében a kötetet (ezt is ellenõrizheted "szemmel", az utolsó fájl kivételével minden fájl mérete bájtra azonos kell, hogy legyen. 3. Valami hiba van a fájlban. Ezt már "szemmel" nem tudod ellenõrizni, de általában az ilyen letöltéseknél van egy svf fájl, amellyel ellenõrizheted, hogy érvényes-e az összes kötet. Mindenképp a megoldás az, hogy letöltöd újra a hibás-hiányzó kötetet. Esetleg megoldás tud lenni, hogy a RAR programban beállítod, hogy hagyja figyelmen kívül a hibákat. Ha nem "vészes mennyiségû" adat hiányzik, akkor a filmben lehet, hogy észre sem veszed, vagy esetleg egy-két másodpercre "bekockásodik".

Értelemszerûen, ha a program egy fájl meglétét hiányolja, akkor az a fájl: 1. Vagy nincs meg (ezt ellenõrizheted "szemmel" is.) 2. Nem töltötte le teljes terjedelmében a kötetet (ezt is ellenõrizheted "szemmel", az utolsó fájl kivételével minden fájl mérete bájtra azonos kell, hogy legyen. 3. Valami hiba van a fájlban. Ezt már "szemmel" nem tudod ellenõrizni, de általában az ilyen letöltéseknél van egy svf fájl, amellyel ellenõrizheted, hogy érvényes-e az összes kötet. Mindenképp a megoldás az, hogy letöltöd újra a hibás-hiányzó kötetet. Esetleg megoldás tud lenni, hogy a RAR programban beállítod, hogy hagyja figyelmen kívül a hibákat. Ha nem "vészes mennyiségû" adat hiányzik, akkor a filmben lehet, hogy észre sem veszed, vagy esetleg egy-két másodpercre "bekockásodik".
Ha ez egy több részre szabdalt rar, akkor nem csak a rar kiterjesztésû file tartalmazza a kicsomagolandó állományt, hanem esetlegesen vannak .r00, .r01, .r02, stb. kiterjesztésû file-ok, amik szintén kellenek a kicsomagoláshoz. Lehet ezek meglétét hiányolja a progi.
próbáld meg újból és újból, de töltsd le hozzá tartozó hiányzó részeket, lehet több is..


Olyan mintha nem kapnék levegõt néha rámjön ez az érzés és akkor el kezdek pánikolni. Egyszer nyáron volt egy pánikom is nagyon szar érzés volt azt hittem ott halok meg. Mit tudnék csinálni hogy ne legyen?

Legjobb válasz: nézd, elõször is mik voltak a körülmények, ami miatt ez kiváltódott? Vagy ilyenkor mit szoktál érezni, vagy milyen az adott élethelyzet, amikor ez kialakul? Ja igen, és a pánik.. azt ilyenkor tudod, h mitõl pazárol, vagy csak úgy mindentõl? Bocsi, de több infó kéne, hogy tudjunk valamit normálisat mondani :)

nézd, elõször is mik voltak a körülmények, ami miatt ez kiváltódott? Vagy ilyenkor mit szoktál érezni, vagy milyen az adott élethelyzet, amikor ez kialakul? Ja igen, és a pánik.. azt ilyenkor tudod, h mitõl pazárol, vagy csak úgy mindentõl? Bocsi, de több infó kéne, hogy tudjunk valamit normálisat mondani :)
Ez tipikus pánikroham. Gondold végig az életedben zajló dolgokat, mi az amitõl szorongsz, mi okoz feszültséget és azt próbáld elkerülni. Keress relaxációs gyakorlatokat és csináld rendszeresen. Ha nem sikerül magadnak megoldani, kérjél segítséget pszichológustól, minél elõbb, mert minél tovább tart annál nehezebb kezelni.
A kérdező hozzászólása: evés közbe félek hogy nem fogok levegõt kapni mert ha veszek levegõt akkor a kaját is letüdõzöm ez az egyik amitõl félek. a másik hogy úgy érzem mintha a kaja a torkomon akadna ezért mindig innivalóval eszek ha nincs nálam akkor addig pánikolok rajta kaja után hogy minden lemente e amíg el nem tereli valami más a figyelmem. de ez a levegõs cucc néha csak hogy nem kapok levegõt és akkor azon pánikolok. utána amikor rájövök hogy az elmúlás kikerülhetetlen. ez a legszarabb amikor elkezdek azon gondolkodni hogy egyszer úgy is szembe kell nézni a halállal. ez majdnem minden nap elgondolkodtat és akkor leszarok mindent de elmúlik 10 perccel utána mert valami leköti a figyelmem. legutóbb tesóm szalagavatóján egy versnél kapott el ez a szarság és nem akartam ott szorongani hogy úr isten inkább kimentem a budiba addig elterelõdött a gondolat. remélem ennyi elég lesz:D
Ezek szerint a víztõl is félsz? Nem szeretsz úszni? Pedig az jó gyakorlat lenne az ilyesfajta pánik leküzdésére.
A kérdező hozzászólása: nem a víztõl nem félek egyáltalán úszni is tudok
Hááát, nézd a jó oldalát. Ha pánikolsz evés közben, akkor nyilván nem is eszel sokat. Így legalább nem fogsz elhízni.

Ez valóban működhet? Akár gyerekkorunk egy időpontjába is visszarepülhetünk vele? És az ameglehet, hogy valaki nem talál ki a baralnagból? Olyankor mi van? Még kezdő vagyok ezen a téren :-).

Reinkarnációs meditáció

Legjobb válasz: "Akár gyerekkorunk egy idõpontjába is visszarepülhetünk vele?" Az biztos, hiszen minden emlékünk rögzítve van valahol, így kellõ tudatállapotban elõhívható. Nem mindenki tud emlékezni az elõzõ életére, és természetszerûleg akad olyan is, akinek még nem volt. A gyakorlás szó itt szerintem több éves, mindennapos, mély meditáció-sorozatot jelent. Ez már nagyon magas szint.

"Akár gyerekkorunk egy idõpontjába is visszarepülhetünk vele?" Az biztos, hiszen minden emlékünk rögzítve van valahol, így kellõ tudatállapotban elõhívható. Nem mindenki tud emlékezni az elõzõ életére, és természetszerûleg akad olyan is, akinek még nem volt. A gyakorlás szó itt szerintem több éves, mindennapos, mély meditáció-sorozatot jelent. Ez már nagyon magas szint.
Nem lehet bajod , mert bem tehetsz kart magadba ezzel.
és ha visszamegyünk meg lehet-e változtatni valamit ?
Az ezosok legnagyobb meglepetésére, én kipróbáltam!Eredmény :elaludtam mindig(nekem nem müködött) pedig szoktam meditálni!
"Az ezosok legnagyobb meglepetésére, én kipróbáltam!Eredmény :elaludtam mindig" Örülök, hogy végre valaki nem csak a levegõbe beszél, hanem tesz is valamit. Mondom, szerintem ehhez már irdatlanul sok gyakorlás szükséges.
"és ha visszamegyünk meg lehet-e változtatni valamit ?" És nem lehet megváltoztatni semmit. Valószínû egyszerre leszel saját magad és egy külsõ megfigyelõ. (Ez szokott történni a hipnózisokon és a halálközeli élmények során.)
Lehetséges, bár nem ismerem ezt a módszert. Meditációval és hipnózissal lehetséges visszamenni az elõzõ életbe is, de az szerintem butaság, hogy vannak emberek, akiknek nem volt elõzõ életük. Minden embernek volt, maximum nem emberként élt akkor, hanem állatként. De attól még lehet rá emlékezni.
A kérdező hozzászólása: Engem inkább a saját feledésbe merült emlékeim érdekelnének :) . Ahhoz is ilyen hosszú idõ szükséges. És ez nem veszélyes? Mi történik ha nem sikerül megfelelõen kontrolálni a dolgot? Vagy komolyabb baj nem lehet? :)
A kérdező hozzászólása: Hát a jelen gondolom nem lesz más tõle, de ha lelki gondokkal küszködsz szerintem segíthet, ha felnõtt szemmel nézed végig mit ronthattál el. Vagyis csak remélem, mert generalizált szorongásom van ... így nagyon elkellne valami gyógyír :) .

Mit tegyek, ha mostanság még azok a lányok is elutasítanak, akikkel egykor legalább egy csók összejött és emiatt kezdek depis lenni meg nincs már semmi önbizalmam és úgy hiszem nem kellek egy lánynak sem már sosem?

Hát ennyire ronda vagyok ezek szerint?

Legjobb válasz: Ha összejött a csók, akkor csak nem vagy annyira "csúnya" :) Ne légy depis, van, hogy sokáig nincs senkink, de lesz! Amit most leírtál az rombolja az önbizalmad, figyelj inkább azokra a tulajdonságokra, melyek jók benned :) Ne add fel!

Ha összejött a csók, akkor csak nem vagy annyira "csúnya" :) Ne légy depis, van, hogy sokáig nincs senkink, de lesz! Amit most leírtál az rombolja az önbizalmad, figyelj inkább azokra a tulajdonságokra, melyek jók benned :) Ne add fel!
A kérdező hozzászólása: akkor mondj már valami jobb mmorpg-t köszi
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépem köszönöm !!!! :) )

Szerelemnek nevezik ezt az érzést mikor van egy srác aki tök bunkón, flegmán viselkedik velem, de közben vannak rá utalások hogy tetszek neki, de kezdem úgy érezni hogy hiányzik akárhogy is viselkedik velem? Jah és osztálytársam.

A barátjaim meg azt mondják hogy nem szép stb. de mégis megfogott valamivel.Mit tegyek? :$

Legjobb válasz: élõ példa vagy hogy vonzod a bunkókat! emberek legyen mindenki bunkó a csajokkal, és mindenkinek lesz csaja! kész ennyi, ez a tény. ha kedves vagy eláshatod magad! megyek meg is ásom sírom.

élõ példa vagy hogy vonzod a bunkókat! emberek legyen mindenki bunkó a csajokkal, és mindenkinek lesz csaja! kész ennyi, ez a tény. ha kedves vagy eláshatod magad! megyek meg is ásom sírom.
Az igaz szeretet/szerelem SOSEM BUNKÓ! fõképp nem a kapcsolat elején. VAgy szeret, vagy nem.
Úgy látszik ma már úgy lehet a csajokat meghódítani, ha bunkón viselkedik velük a férfi. Mi a fene van ezzel a világgal? Lassan elcsattan a randin egy pofon és akkor teljesedik be a szerelem.
A kérdező hozzászólása: nem az tetszett meg benne hogy bunkó..hanem a személyisége.. mondták is egy páran h tetszek neki..de mégis bunkón viselkedik vm egy ideje
És ha már most bunkó veled, akkor mit vársz késõbb? Nem fog tisztelni soha!
A kérdező hozzászólása: ez is igaz..:/ köszi a válaszokat.
Lehet h van valami baja! Csak ugy bunko lenne!? De az is lehet h így fejezi ki az érzéseit ...a fiuk sokszor furák...tapasztaltam már 1 párszor...Amugy ha szereted nem engeded el! Lehet h megbántottad vmivel azért bunko v féltékeny!...sztem derítsd ki h mi baja! Sok sikert!:)

A szerelmemnek az egyik haverja bejön de ő is nagyon elvan velem és kezdek beleszeretni. Mit tegyek?

van egy fiú akivel szeretjük egymást én 12 ő idősebb. a haverjával jobban elvagyok. akivel most szerelemben vagyok fiú folyton leráz. aztán meg sajnálja az egészet. nem tudom... jövőre már úgyse leszünk együtt. úgy érzem ha össze jönnék a haverjával ő jobban tisztelne és szeretne. mit gondoltok?

Legjobb válasz: szerintem próbálj megbeszélni velük egy édes hármast.

szerintem próbálj megbeszélni velük egy édes hármast.
Jónagy qrva lehetsz már most, jöjj össze a haverjával hadd tudja meg mindenki!!!:-)
szerintem menj babázni
Szerintem szégyelld el magad, aztán írd meg a házit.
12 évesen tanulnod kéne nem pasizni. Te is nagy IQ huszár leszel ahogy nézlek.

Műkörmösök! Mik azok az alapvető termékek amik szükségesek, és kell is hogy legyen egy kezdő műkörmösnek?

Jöv? év elején megyek majd tanfolyamra, és tanf. után szeretnék járni tovább képzésekre is, hogy még jobb legyek mindenben! Azt szeretném tudni, hogy mik azok amiket megvegyek ( Crystal Nails ) , ami a díszítésekhez is szükséges lehet mint ecsetekben mint zselék vagy porcporokban, milyen ecseteket és porcelán porokat rendeljek? Porc körömépítéshez miket ajánlotok CN-t?l? Reszel?k is több kategóriában vannak de melyikek, amik jó ha vannak? Köszi ha tudtok segíteni!

Legjobb válasz: A tanfira úgyis mindent megvetetnek veled, addig teljesen felesleges vásárolni. Elõször pedig az építést tanuld meg, díszíteni ráérsz akkor is. Ja, és nem a cn az egyedüli cég, aki normális cuccokat árul... nem mellesleg, a cn alapanyagai allergizálnak a legjobban.

A tanfira úgyis mindent megvetetnek veled, addig teljesen felesleges vásárolni. Elõször pedig az építést tanuld meg, díszíteni ráérsz akkor is. Ja, és nem a cn az egyedüli cég, aki normális cuccokat árul... nem mellesleg, a cn alapanyagai allergizálnak a legjobban.
Ha cn suliba mész, akkor úgyis csak cn-t vihetsz, szóval addig ne vegyélmás márkát. a suli tájékoztatójában pedig minden benne van, a lista is a szükséges dolgokról. Szerintem ezt érdemes megvenned magadnak, mert így járnak a hûségpontok, amit késõbb be lehet váltani, viszont ha a sulis csomagot kapod, abban nincs pont. Ha bemész a boltba a listával, segítenek összeszedni mindent. Díszítõ cuccokat szerintem fölösleges addig venni, amíg nem tudsz rendesen építeni, mert hiába díszíted, a sz.r köröm, nem lesz jobb attól, hogy díszítve van.
A kérdező hozzászólása: Jobbak*
A kérdező hozzászólása: Ja és ezek jobban mint CN?
A kérdező hozzászólása: És valami weboldala van valamelyiknek? Amelyiket pl. ezek közül a legjobban ajánlod.. :)
De igen, kaphatóak mind. Olyat nem is soroltam, ami nem kapható. és akkor még ott van az NSI, EzFlow, IBD is, az kimaradt az elõbb. Meg a Magnetic. Mind kapható itthon is.
A kérdező hozzászólása: De ezeket amiket felsoroltál, magyarba nem kaphatóak szerintem. Vagy igen?
young nails, nail artist, nfu oh, kodi, hollywood nails, csak így hirtelen. a cn középkategróia. mint pl a pearl, moyra, perfect nails, 2MB, brillbird.
A kérdező hozzászólása: Akkor mondasz párat?:)
A marketingje a legjobb. A piacon sokkal jobb anyagok vannak, csak nincs akkora reklámjuk.
A kérdező hozzászólása: Tudtommal a legjobb :) És nem akartam tudás nélkül belekezdeni semmibe se nyugi, és nem is most fogom megrendelni hanem az elsõ nap után a tanfolyamon. Csak ÉRDEKELT. Na mind1. Kösz a segítséget azért. Aki letudja írni a fenti kérdéseimre a választ, meg köszönném továbbra is!!
A kérdező hozzászólása: Nem CN suliba megyek.. ahova megyek, a termékeket az utolsó reszelõig õk bíztositják, lhetne náluk venni kezdõcsomagot, de azok nagyon csövesek :) nem baj, nem veszek meg semmit..majd ott a profiktól megkérdezem mit használnak õk , és mit ajánlanak..és miért. Díszíteni pedig mondtam, nem akarok tudatlanul.. bár ahova én fogok menni tanfolyamra, onnan szinte senki se jött ki kezdõként :) ) és nagyon nagy érzékem van ezekhez a dolgokhoz de ez most mindegy, a kérdést nem azért tettem fel, csak érdekelt mit érdemes mit nem. Mindegy. Köszöntem azért a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!