Találatok a következő kifejezésre: Mi az egyéni (87 db)

Mi az egyéni adószám kiváltásának a menete?

Egyetemre járok, nappali tagozatos hallgatóként és szeretném kiváltani az egyéni adószámot, hogy iskola mellett dolgozhassak, de nem rendszeresen, csak eseteként. Milyen módon lehet kiváltani az egyéni adószámot és milyen fizetési kötelezettségek vannak vele? Nagyon bonyolult az adózás utána?

Legjobb válasz: Miért nem a NAV/APEH ügyfélszolgálatához fordulsz?

Miért nem a NAV/APEH ügyfélszolgálatához fordulsz?
A kérdező hozzászólása: Természetesen el akarok menni, de gondoltam elsõnek körbekérdezek itt, hátha valaki hozzám hasonló helyzetben van és tud egy kis felvilágosítást adni...
Nem muszáj elmenni, az APEHnak használható honlapja van.

Van egyéni nyugdíjszámla, vagy nincs egyéni nyugdíjszámla? Mi az igazság?

http://mandiner.hu/cikk/20120731_allamtitkarsag_az_egyeni_ny..

Legjobb válasz: Nem vagyok bennfentes, de tudom, hogy nincs egyéni nyugdíjszála. Az a nyilvántartás van, ami a rendszerváltás óta létezik. A volt magánnyugdíj-pénztári tagoknak pont úgy, mint azoknak, akik nem voltak azok. Az egyéni számla értelme az lenne, hogy az azon gyûjtött pénz, a járadék igénybevétele elõtt örökölhetõ lenne, illetve folyamatosan figyelemmel lehetne kísérni, hogy mennyi járadékra vagy jogosult. Valószínû, hogy ez az ígéret a mézesmadzag kategóriába tartozott, csak elfogyott a méz.

Nem vagyok bennfentes, de tudom, hogy nincs egyéni nyugdíjszála. Az a nyilvántartás van, ami a rendszerváltás óta létezik. A volt magánnyugdíj-pénztári tagoknak pont úgy, mint azoknak, akik nem voltak azok. Az egyéni számla értelme az lenne, hogy az azon gyûjtött pénz, a járadék igénybevétele elõtt örökölhetõ lenne, illetve folyamatosan figyelemmel lehetne kísérni, hogy mennyi járadékra vagy jogosult. Valószínû, hogy ez az ígéret a mézesmadzag kategóriába tartozott, csak elfogyott a méz.
A kérdező hozzászólása: zoli7980 Akkor miért kapott a mandineres cikk 2X annyi zöldet, mint pirosat ??? Miért?
Kérdezõ! Nézd már meg a cikket, hol állította az a cikk, hogy már van egyéni számla? Azt mondja, hogy törvényileg rendezték, lehetõség nyitva áll elõtte. De konkrét megvalósításról melyik mondatban beszél?
"A manyupot azért szüntették be, mert qrva nagy államadósságot generált, és nem érte meg fenntartani..." Na ez nem igaz. A pénztárak finanszírozták a magyar államadósságot, nem õk generálták. A mindenkori kormányok generálták az államadósság növekedését. Egyébként nem azért szüntették be, hanem azért mert az Orbán-kormány jókora lyukat ütött a költségvetésen, amit valahonnan be kellett tömni. Azután elfogyott a pénz, jöttek a különféle adók tömkelegei, mind azért, hogy fenn tudják tartani az egykulcsos adórendszert.
Nincs egyéni számla. Miért, mit vártál?
1: A mandis cikk azért kapott kétszer annyi zöldet, mint pirosat, mert a legalja fideszes párkatonák telephelye. Olvasd el a hozzászólásaikat egy ellenzéki cikk alatt, komolyan azon a szinten vannak, hogy a cikkíró külsejébe kötnek bele, magához az íráshoz hozzá sem szólnak. 2: Az nem egyéni számla, hogy tudják, befizettem e a járulékot. Az az egyéni számla, hogy ha én holnap úgy döntök, hogy Alaszkában akarok olajipari munkás lenni, és ehhez kezdõtõke kell, akkor bemegyek a nyugdíjfolyósítóhoz, köszönök illedelmesen, majd mondom, hogy "akkor vinném a pénzemet. " Azok meg egy hang nélkül odaadják, mert az enyém. Jelenleg egy bizonytalan, homályos, szóbeli ígéret van, hogy majd egyszer kapok valamennyi nyugdíjat, mindezt úgy, hogy ami korábban nyugdíjJÁRULÉK volt, most ADÓ. A kiemelés szándékos, mert ha járulékot fizetek, akkor az jogviszont keletkeztet, ellenben, az adó nem. Biztos nem véletlen ez a variálás. 3: Ha a manyupok "lehúzós gengszterek" voltak, akkor az állam meg egy rohadt, nemzetközi bûnszövetkezet.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor a mandineres cikk a hazugság? :O
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom...én ezt a magyar nemzet onlinen olvastsm...hogy ezért kellett beszüntetniük és azt a 3000 milliárdot meg átszervezni.
A Manyupot azért szüntették meg, hogy a Fidesz ellophassa ! Nem azért, mert az államháztartásnak akkora teher volt. Ezt csak a Fidesz állítja. Magánszámla pedig nincs és nem is lesz.
A kérdező hozzászólása: A manyupot azért szüntették be, mert qrva nagy államadósságot generált, és nem érte meg fenntartani, másrészt nagy gengszterek voltak õk is a lenyúlásban. Én ilyenekrõl is hallottam.
Nincs ellentmondás a kettõ között. Mandineres cikk: "gondoskodott arról, hogy egyénileg vezethetõek legyenek a nyugdíjbiztosítással összefüggõ adatok" Tehát már lehetséges (törvényileg), de jelenleg még nincsenek.
"Hát nem tudom...én ezt a magyar nemzet onlinen olvastsm..." Erre annyit mondhatok, hogy ne a Nyerges-Simicska-féle házisajtóból tájékozódj. "De tény, hogy ezt a nehéz helyzetet kellett volna fenntartani, hogy 20 év múlva az állami nyugdíjpénztár fellélegezhessen." Igen, 2025-2030-ig tart még egy viszonylag kedvezõ demográfiai helyzet, amíg a Ratkó I-II generáció egyszerre dolgozik még. Addig még kevesebb nyugdíjast kell úgymond eltartani, de majd miután az elsõ Ratkó-generáció nyugdíjba megy lesz nemulass! Akkor jelentõsen meg fog nõni a nyugdíjkassza fizetési kötelezettsége. A Manyup rendszer lényege, hogy a két idõszak közötti terhelést egyenlítette ki, tehát most lemondott bevételekrõl, hogy késõbb fenntarthatóvá váljon a rendszer. Ha ezt végiggondoljátok, láthatjátok milyen "bölcs" lépést tett a kormány. Ellopták a jövõt.

Mi az az egyéni vállalkozó?

Legjobb válasz: gyéni vállalkozásnak számít a devizajogszabályok szerint belföldinek minõsülõ természetes személy üzletszerû - saját nevében és kockázatára, rendszeresen, haszonszerzés céljából folytatott - gazdasági tevékenysége. Az egyéni vállalkozó bármilyen, jogszabály által nem tiltott üzletszerû, gazdasági tevékenységet folytathat Magyarország területén. Az egyéni vállalkozó felelõssége korlátlan, azaz teljes vagyonával felel.

gyéni vállalkozásnak számít a devizajogszabályok szerint belföldinek minõsülõ természetes személy üzletszerû - saját nevében és kockázatára, rendszeresen, haszonszerzés céljából folytatott - gazdasági tevékenysége. Az egyéni vállalkozó bármilyen, jogszabály által nem tiltott üzletszerû, gazdasági tevékenységet folytathat Magyarország területén. Az egyéni vállalkozó felelõssége korlátlan, azaz teljes vagyonával felel.

Mi a különbség az egyéni vállalkozó és az egyszemélyes Kft. -vel rendelkező vállalkozó között?

Legjobb válasz: Az egyéni vállalkozó magán vagyonával is felel, de az egyszemélyes kft esetén csak a kft-be bevitt vagyonnal. Magyarán adótartozás esetén lefoglalhatják, árverezhetik a házadat, míg kft esetén nem. Kft esetén 500 ezer a kezdõtõke, egyéni vállalkozó esetén nincs ilyen. A kft-nek magasabb a könyvelési díja általában. Dióhéjban ennyi. Egy pénzügyes hallgató.

Az egyéni vállalkozó magán vagyonával is felel, de az egyszemélyes kft esetén csak a kft-be bevitt vagyonnal. Magyarán adótartozás esetén lefoglalhatják, árverezhetik a házadat, míg kft esetén nem. Kft esetén 500 ezer a kezdõtõke, egyéni vállalkozó esetén nincs ilyen. A kft-nek magasabb a könyvelési díja általában. Dióhéjban ennyi. Egy pénzügyes hallgató.
Egyszemélyes KFT-nél is az ügyvezetõ a teljes vagyonával felel. Attól még hogy az a neve, hogy korlátolt felelõsségû társaság, a valóságban ez nem így van. Kérdezz csak meg egy ügyvédet. Olyan nincs , hogy senki nem felel valamiért. A különbség egyébként az adózásban van: egyéni vállalkozó egybõl leadózik mindent a bevételbõl, utána a maradékot arra költi , amire akarja. KFT-nél csak a társasági adót fizeted meg, utána dönthetsz, hogy benne hagyod a cégben a maradékot, vagy kiveszed osztaléknak. Ha sok a bevétel, akkor a KFT éri meg jobban.
A kérdező hozzászólása: Azt meg tudod mondani , hogy mekkora bevételtõl éri meg Kft.-t alapítani ?
Egyszemélyes kft. esetében nem felel minden esetben a magán vagyonával. "Bizonyos esetekben most is él, -és nem csak az egyszemélyes kft tulajdonosok esetében- a teljes anyagi felelõsség. Mégpedig akkor, amikor megállapítható, hogy a kár okozása, (amire nem elég a kft vagyona kártérítésre) a tulajdonos szándékossága, illetve neki felróható okokból ered." Attól függ milyen tevékenységet akarsz folytatni, ha csak minimálbért vagy kicsit többet keresel, akkor elég ha egyéni vállalkozó vagy.
Abban az esetben, ha vanegy több mint heti36 órás fõállás, a másodállású vállalkozó mentesül a járulékfizetés alól..ez egyszemélyes kft esetében is így van? Tehát ha van pl. egy heti 40órás munkaviszonyom, másodállásban pedig egy egyszemélyes kft tulajdonosa vagyok, kell fizetnem járulékokat?

Miben tér el az egyéni lélek a Brahmantól? Sok egyéni lélek rakja ki a Brahmant, mint egy puzzle? Az egyéni lélek a Brahman töredék, hiányos része?

S a Brahman Krisna töredék része?

Legjobb válasz: Válaszolhatok úgy, hogy nulla tudásom van ezzel kapcsolatban? Keress rá, hogy hologram és megvilágosodsz:)

Válaszolhatok úgy, hogy nulla tudásom van ezzel kapcsolatban? Keress rá, hogy hologram és megvilágosodsz:)
Kedves 11#-es válaszoló: igen, igazad van, a sat-chit-ananda-val kapcsolatosan, viszont olvasd el a lenti linket légyszíves. És akkor ne zavarodjon össze az ember?:) [link]
Azért említettem, hogy sat-cit ánanda vigraha, mert a kedves #10-es válaszoló állította, hogy a léleknek nincs tulajdonsága. Ezzel próbáltam bebizonyítani, hogy tévedett. Másrészt maga a Brahman Krisna megvalósításának egyik, a személytelen aspektusa. A Brahman csak egyetlen egy tulajdonsággal rendelkezik, ez pedig a sat, vagyis örök. Ez a 64 tulajdonság le van írva Az odaadás nektárja címû könyvben.
A kérdező hozzászólása: "...akkor felismerik korlátlanságukat...Amirõl te beszélsz, az még mindig egyfajta hierarchia...gondolhatod így, de vajon a Gíta mélységes mondanivalója is így gondolja e. " Igen, én úgy értelmezem, hogy a te szöveged szerint az 'akkor felismerik korlátaikat' lenne a helyes változat, vagyis igen, hierarchiában gondolkodom. Én ezt olvastam ki a Gítából.
Kérdezõ. Úgy látom nem ment át a mondanivalóm egyáltalán...teljesen nyilvánvaló, hogy az önmagában vett Egész nem ébred magára, hiszen az mindig is tudta, hogy micsoda Önmaga...de az individuumok öntudatra jutásuk során tévedésben vannak saját létükkel kapcsolatban, és amikor megismerik az Igazságot/Krisnát és teljes tudatukban rá is ébrednek arra, akkor felismerik korlátlanságukat...Amirõl te beszélsz, az még mindig egyfajta hierarchia...gondolhatod így, de vajon a Gíta mélységes mondanivalója is így gondolja e. "Legalábbis szerintem a Gíta errõl beszél." A kérdés, hogy Krisna szerint is errõl beszél e. üdv és köszönöm a beszélgetést 29/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: A "sat-cit-ánanda vigraha" micsoda? Írod, hogy "örök, teljes tudással és boldogsággal rendelkezõ személy", de most hogy jön itt a képbe? Olyasmi, mint Brahman? Vagy az Egyéni Lélek válhat valahogyan ilyenné? "Emellett az egyéni lélek Krisna 64 tulajdonságából 50-nel rendelkezik. Minden lélek egy külön személyiség." Tudnál egy linket vagy leírást adni ezekrõl a tulajdonságokról?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves elõzõ (#10-es) az egyéni léleknek is vannak tulajdonságai. sat-cit-ánanda vigraha örök, teljes tudással és boldogsággal rendelkezõ személy. Emellett az egyéni lélek Krisna 64 tulajdonságából 50-nel rendelkezik. Minden lélek egy külön személyiség. Ha mindannyian személyiségek vagyunk, akkor hogyan lehet, hogy nincs tulajdonságunk? Ez sántít egy kicsit. Vannak tulajdonságaink, melyet Krisnától kaptunk, hiszen az Õ parányi, szerves részei vagyunk. Tõle származik minden. Krisna mondja a Bhagavad-gítában: "aham sarvasya prabhavo mattah sarvam pravartate..." vagyis "Én vagyok az eredete a lelki és anyagi világnak, minden Belõlem árad..." (Bhg 10.8) Ez mit jelent? Azt jelenti, hogy minden a szó szoros értelmében Krisnától ered. Vagyis az egyéni lélek is a tulajdonságaival együtt, még a Brahman is...stb. Igen Kérdezõ jól gondolod. A Krisna-tudat azt a célt szolgálja, hogy felismerjük, hogy mi nem istenek, hanem a Legfelsõbb Úr szeretõ szolgái vagyunk.
Ezt a leírást ajánlom figyelmedbe: [link] Az egyéni léleknek nincsenek tulajdonságai. Ezt a parányi lelket burkolja be a finom-fizikai test (más néven asztráltest, szellemtest), mely az elmébõl, értelembõl (intelligencia) és a hamis egóból áll.
A kérdező hozzászólása: Jöhetne ide egy igazi Krisna-tudatú, hogy elmondja, jól gondolom -e! ( De mindenki tippjeit amúgy örömmel fogadom! )
A kérdező hozzászólása: Értelek, de te is érts meg: a Gíta nem úgy értelmezi, hogy a Rész valamikor Egészként ébred magára, hanem hogy a LELKI rész, az EGYÉNI LÉLEK szellemi Részként ébred magára. Nem az Egész fogja magát végül úgy látni, hogy ez a Rész is teljesen Õ volt valamikor, mert az Egész mindig egészként tudatosítja magát. Örök szakadás van Krisna és az Egyéni Lélek között, illetve a maximum, amit az Egyéni Lélek tehet, hogy beolvad Krisna egy meghatározott részébe -de sosem mondhatja el magáról, hogy õ Krisna! Itt nem arról van szó, hogy te, a kis egyéni lelkeddel végül felismered magad istenként, hanem csak arról, hogy isten részeként! Legalábbis szerintem a Gíta errõl beszél. Ez nem buddhizmus.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy ponton a Rész ráébred, hogy Önmaga nem a Rész és sosem volt az, illetve felismeri, hogy a "Rész"ség érzete csupán illúzió volt. Ez nem azt jelenti, hogy az egyéni lélek az egész lesz, ugyanis nincs olyan hogy volt meg lesz a legfelsõ nézõpontban, Brahmanéban/Krisnáéban. A hamis "én"-t pedig úgy értettem, hogy amikor a Teljesség manifesztálja tiszta "gondolatát" anyaggá, akkor az anyagi objektumok mögött Önmaga szerepel, mint tapasztaló, LÁTSZÓLAG felosztódva, és ekkor nyernek teret az individuumok, vagyis az egyéni lelkek. Az egyéni lélek ebben a kontextusban csak annyi eltéréssel van Krisnához képest, hogy az elõbbi úgymond keletkezik és véget is ér, utat jár be, méghozzá a tapasztalás útját, ezért írtam elõzõleg, hogy az egyéni lélek mivolta inkább egy folyamat. De ha állapotként tekintjük, akkor tulajdonságait tekintve egyetlen számottevõ differenciáról beszélhetünk Krisnával "szemben", és ez a differencia az, hogy az egyéni lélek magát megkülönbözteti, gondolatban elkülöníti mindaddig, amíg fel nem ébred...de mondom, ekkor már kár egyéniségrõl beszélni. Amúgy ugyanaz, mint Krisna...csak éppen téved, éppen a Teljesség egy korlátozott tartományán szemlél. Ha matematikai alapon akarnám szemléltetni, akkor a részek nem összegezve adják eredményül Krisnát, hogy mondjuk a részek értéke 1 és van mondjuk 1000 rész, és akkor Krisna pedig 1000...hanem ha Krisna 1000, akkor a részek eltérõen használják 1-1000 ig a számokat, de valójában mindegyik ugyanúgy az egyetlen 1000. Vagyis nem külön van mondjuk egy 25ös, meg egy 370es, meg egy 689es, mert akkor ugye ezeket összeadni kéne, hogy a Teljes kijöjjön, hanem az elkülönültség látszatát az kelti, hogy a részek eltérõ értékeket használnak az adott pillanatban, és ezért tûnik olybá, hogy külön vannak. Az egyéni lelkek egymáshoz való eltéréseik pedig nagyjából abban állnak meg, hogy a folyamat melyik stádiumában vannak éppen, de hangsúlyozom, a bennük rejlõ potenciál egy és ugyanaz, csak éppen eltérõ jellegeket, tulajdonságokat aktivizálnak egy-egy pillanatban. üdv 29/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: "Tehát ha jól tippelek, a kérdésedre a válasz az, hogy az egyéni lélek az utat jelenti, ami a hamis "én"érzet megjelenésétõl az annak teljes megszûnéséig tart, hiszen ha a magát megkülönböztetõ én feloldódik végleg, akkor már kár beszélni egyéniségrõl." Ez is egy lehetséges verzió szerintem is, viszont a Gíta úgy fogalmazott, hogy az Egyéni Lélek mindig Krisna parányi része marad, sosem válik az egész Krisnává. Vagyis a Rész öneszmélésérõl, hamis egójáról van szó, nem az Egész öneszmélésérõl és hamis egójáról. Ha viszont részek az egyéni lelkek Krisnában, érdekelne, milyen tulajdonságaik, és milyen eltéréseik vannak egymáshoz, illetve krisnához képest is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egyes tanítások magyarázatában teljesen leegyszerûsítve az egyetlen létezõnek egy Egyetemes Elmét neveznek meg. Ez az Elme a teljes aktivitás és inaktivitás egyben. Az ember esetében pedig kétféle "énrõl" beszélünk. Az egyik én egy illuzórikus, hamis "én" érzet, a másik pedig az öröktõl fogva létezõ. A hinduizmusban a Brahman, ha jól tudom maga a Megjelenítõ(teremtõ), míg a Visnu a Fenntartó, Shiva pedig az elpusztító, de ezek hárman mindössze aspektusai az Örök és Változatlannak. Mondjuk ez mindig definíció kérdése...hinduban beszélnek egy "atman"-ról is, ez az örök és változatlan lényegisége mindennek és mindenkinek. Tehát ha jól tippelek, a kérdésedre a válasz az, hogy az egyéni lélek az utat jelenti, ami a hamis "én"érzet megjelenésétõl az annak teljes megszûnéséig tart, hiszen ha a magát megkülönböztetõ én feloldódik végleg, akkor már kár beszélni egyéniségrõl. Viszont a hamis "én"érzet csupán egy fikció, amit az Ember "isteni erejénél" fogva teremt meg, és tévedésében kapaszkodik bele, azonosítja magát azzal...szóval nem az igaz "Isten" hiányos részének mondanám, hanem inkább a Teljesség részhalmazának, a Teljes Spektrum töredékének...de hangsúlyozom, ez az "én" mindössze illúzió, kreálmány. Egy jó példával talán úgy lehet illusztrálni, hogy a Teljesség a tenger, a hamis "én" pedig a hullám, az egyéni lélek folyamata pedig az, amikor egy hullám kiemelkedik a tengerbõl, és egy idõ után beleolvad ismét a tengerbe. üdv 29/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: Most találtam egy olyat, miszerint Brahman is két részbõl áll, és egyik része a teljes anyagi világ, másik pedig egy szellemi, ami pedig mintegy tartalmazza a lehetséges egyéni lelkek mindegyikét. Komplex õsforma, idea, minden egyéni kerete és tartalma is. Ahogyan én most -éppen most- gondolom, az az, hogy a jiva, vagyis az egyéni lélek a szellemi Brahman pici része, illetve Krisna része is. Vélemény? Az is érdekes kérdés: vajon az egyéni lelkek között mekkora eltérés van bármiben, s egyáltalán, milyen tulajdonságai vannak magának az egyéni léleknek? Mert a legtöbb tulajdonságot a Gíta nem az egyéni lélek mellé szokta tenni, hanem anyagi minõségekhez! Ha az elme se az egyéni lélek nagyon jellemzõ része, akkor mégis, milyen tulajdonságai vannak?! Esetleg: az elme is több részbõl áll, s egyik az egyéni lélek része, másik pedig az anyagi világé? Valaki?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Sok egyéni lélek rakja ki a Brahmant, mint egy puzzle? Az egyéni lélek a Brahman töredék, hiányos része?" Nem egészen. Amennyire Baktayból megértettem és emléxem, az egyéni lelkeket a Brahman választjaa ki magából, mintegy szüli. Csakúgy, magától, mert a Brahman amúgy nem csinál semmit, csak van. Csupa negatív jelzõvel jelemezhetõ: végtelen, felfoghatatlan, változatlan és még sok ...tlan. Fogalmilag hasonló a zsidó I-ten fogalomhoz ( a valódi monoteizmus I-ten fogalmához ). Ez utóbbi: "Létezik, de létezése nincs határidôhöz kötve. ...Felfoghatatlan és egysége is határtalan. Nincs fizikai formája, nem is test Ô". Különbség: I-ten teremtette a lelkeket, a Brahman nem, hanem ( ld elõbb ) belõle jönnek létre. Aztán, elegendõ újászületés után, ha megfelelõen éltek, eljutnak a Nirvánába. A hinduizmus nem valódi monoteizmus: ott több isten van, a fõbbek: Visnu ( fõfoglalkozása a szeretet ), Brahmá ( teremt ), Sivá ( pusztít ( hogy aztán legyen Brahmának mit teremtenie ) ). Félek, elõzõ kicsit összekavarta. Elsõsorban is ajánlom: Baktay Ervin: A diadalmas jóga ( Rádzsa Jóga ). Igaz ebben sok egyebet is ír, de elég világosan elmagyarázza. Ha jól emléxem, van tartalomjegyzéke. Neten nincs, könyvtárban bizonyára. Baktay kíváló szakértõje a tárgykörnek, mûveinek listája: [link] Addig is: [link] Bhagavad-gítá ( "a magasztos szózata" a magasztos: Visnu ) - [link] ( Nem tudom, mennyire hiteles fordítás, nem néztem )
A Brahman Isten személytelen kisugárzása, vagy energiája. Az egész anyagi univerzum alapja. Durva hasonlattal, a Nap hasonlítható Istenhez, a Brahmanhoz pedig a napsugárzás. Az egyéni lélek maga a személyiséggel rendelkezõ élõlény, ami nem része a Brahman-nak. A lélek egyedi, személyes és öröktõl fogva létezik. A buddhisták célja a személytelen Brahmába való beolvadás, ezzel a személyiség elvesztése.
Kedves Elõzõ! Szerintem ez a fordítás hibás, teológiailag nem állja meg a helyét. Igaz nem tudom, hogy szanszkritül pontosan hogyan van ez az idézet, de azt hiszem, hogy a nirvisesa szó rossz fordításából ered (valószínûleg ez a szót szerepel az eredeti szanszkrit szövegben, de ez egyelõre csak spekuláció, mivel nem láttam a szanszkrit szöveget). A lélek nem személytelen. Mivel Krisna egy személy, így a lelkek is személyek, és vannak tulajdonságai. A nirvisesa szót úgyis lehet fordítani, hogy minden anyagi tulajdonságtól mentes. Ami nem azt jelenti, hogy nincsenek tulajdonságai, csak azt, hogy nincsenek anyagi tulajdonságai, vagyis lelki tulajdonságokkal rendelkezik. Valamint a lélek nem rendelkezik anyagi formával, hanem lelki formája van. Ettõl többet nem tudok mondani, mivel ahhoz ismernem kellene az eredeti szöveget.

Mit jelent az egyéni tanrend? Nappali képzésnél. Mit lehet másképp csinálni?

Lehet úgy hogy nem megyek minden nap,vagy egész nap?

Legjobb válasz: Az egyéni tanrend azt jelenti, hogy csak akkor mész be, amikor tudsz. Ezt általában akkor szokták kérni, ha suli mellett dolgoznak, ilyenkor a pályázathoz szükséges a munkáltató igazolása is. (Vannak extrém esetek is, de mindenképp bizonyítanod kell, hogy miért akarsz egyénis lenni.)

Az egyéni tanrend azt jelenti, hogy csak akkor mész be, amikor tudsz. Ezt általában akkor szokták kérni, ha suli mellett dolgoznak, ilyenkor a pályázathoz szükséges a munkáltató igazolása is. (Vannak extrém esetek is, de mindenképp bizonyítanod kell, hogy miért akarsz egyénis lenni.)

Ha az egyéni jelölt akire szavazok nem jut be a parlamentbe, de a pártja igen, akkor az egyéni jelöltre leadott szavazat töredékszavaztként a pártját támogtaja? Vagy azzal mi lesz?

Legjobb válasz: Igen, töredékszavazatként a pártlistára kerül, ahogy eddig is. A mostani újítás az, hogy a gyõztes szavazatelõnyének egyetlen szavazatnak kell lenni, az azon felüli számúak szintén töredékszavazatként mennek listára. https://www.youtube.com/watch?v=UwHVZHpPz8M

Igen, töredékszavazatként a pártlistára kerül, ahogy eddig is. A mostani újítás az, hogy a gyõztes szavazatelõnyének egyetlen szavazatnak kell lenni, az azon felüli számúak szintén töredékszavazatként mennek listára. https://www.youtube.com/watch?v=UwHVZHpPz8M

Mit kell tenni, ha az egyéni vállalkozót kitették a KATA-ból, mert nem fizetett idõben adót?

Kell-e bevallást beadni errõl?

Legjobb válasz: Hát igen, és inntõl normál egyéni vállalkozóvá lettél, tehát keress meg egy könyvelõt.

Hát igen, és inntõl normál egyéni vállalkozóvá lettél, tehát keress meg egy könyvelõt.

Én jövõ tavasszal szeretnék õstermelõit kiváltani, de egyéni vállalkozóit is. Katás lennék, és alanyi mentes, mivel az áfa nem lényeg egyik tevékenységnél sem. Lehetek KATÁS és áfamentes egyéni vállalkozó õstermelõ? Hogyan alakul pl a járulék?

Értek a növénytermesztéshez, az egyik szakmám eladó, a másik kézápoló-mûkörömépítõ. Az ideji termésem nagyon jó volt, jövõre az egyik helyi zöldségeshez beszállíthatnék, de a palántákat is nevelnék, amiket el tudnék adni, köztes idõben körmöznék,stb .Megélni komoly befektetés nélkül egyikbõl se lehet, ezért kombinálnám nincs tõkém, csak szorgalmas vagyok. A többi tevékenységre azért volna szükségem, hogy egész évben legyen bevételem, jövedelmem. Itt a járulékfizetés alakulása a kérdés és, hogy ez gond nélkül egyesíthetõ, összevonható? A másik kérdés, pedig, mivel 2014 októberig gyesen vagyok, ez kivitelezhetõ-e anélkül, hogy a gyest lemondanám csak mert fix ellenben megélni, gyereket nevelni nem lehet belõle. Aztán mivel nincs munkáltatóm az e.v.-t fõállásnak tekinti az állambácsi,ami viszont kizárja a gyest elvileg. Remélem tud valaki segíteni, tanácsot adni, válaszolni. Ami nem mûködik, azt úgyis megszüntetném, de nekem már nagyon elegem van a nyomorból és szeretnék egy normális életet. A legalitás meg muszály, mivel csak mennek az évek.Köszönöm a válaszokat elõre is.

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Idén már sajnos max diót tudnék árulni, abból meg nem volna annyi bevétel, amennyi a járulék sajnos, de már megvan a stratégiám tavasztól, azt követve vélelmezem, hogy már megélünk belõle. Nagyszülõk nincsenek már évek óta, nincs segítség ilyen módon egyikünk részérõl sem. 2 éves a kicsi, most kerültem át gyedbõl gyesbe, csak a munkáltatóm nem tudott a fõ helyett részmunkaidõt felajánlani, így megváltunk egymástól. Kicsi gyerekkel meg esélytelen elhelyezkedni. Átképzésbe is azért gondolkodtam, mert az önfenntartás felé kell gondolkodni, nem szabad a kánaánra várni. Köszönöm! :)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Idén már sajnos max diót tudnék árulni, abból meg nem volna annyi bevétel, amennyi a járulék sajnos, de már megvan a stratégiám tavasztól, azt követve vélelmezem, hogy már megélünk belõle. Nagyszülõk nincsenek már évek óta, nincs segítség ilyen módon egyikünk részérõl sem. 2 éves a kicsi, most kerültem át gyedbõl gyesbe, csak a munkáltatóm nem tudott a fõ helyett részmunkaidõt felajánlani, így megváltunk egymástól. Kicsi gyerekkel meg esélytelen elhelyezkedni. Átképzésbe is azért gondolkodtam, mert az önfenntartás felé kell gondolkodni, nem szabad a kánaánra várni. Köszönöm! :)

Lehetséges 6/8 órás munka mellett egyetemi tanulmányokat folytatni? Mit takar az egyéni tanrend? Hogyan egyeztethetem össze a munkát a tanulással?

Legjobb válasz: Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.

Egyéni tanrend azt takarja, hogy év közben melózol, közben kapod az anyagokat a tanártól e-mai-en és félév végén vizsgázol. Esetleg lehet pár konzultáció, beadandó feladat. Egyenként kell levadászni az oktatókat, hogy hogyan oldják meg meg ilyenek. Elég macerás elintézni, de utána már csak magadnak tanulsz a kapott anyagokból, esetleg hétvégi konzultáción is részt kell venned. Tanár függõ, viszont abból a tárgyból is vizsgáznod kell, ami félévközinek van meghirdetve.
Munka miatt nem adnak egyéni tanrendet legalábbis az én sulimban nem. Sport, vagy párhuzamos képzés, vagy egészségügyi okokból adnak. Ennek is nézz utána.
Nincs tapasztalatom. Nehéz szitu, de jó, hogy tanulni akarsz a rövid távon könnyebb út (munka) helyett. De tartok töle, hogy esélyes, hogy igy jó sokáig fog így tartani. Sokkal-sokkal könnyebb ugy tanulni, ha része vagy a közösségnek. Nem tudod máshogy megoldani? Pl. csak 4 órát dolgozni, nyáron többet/külföldön dölgozni, diákhitelböl élni? (A levelezö szakokat gondolom már nézted.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már megoldódott a problémám. Nappali képzésben tanulok, nyáron dolgozom, illetve ösztöndíjból kijövök. :)
elözö vagyok, és cooool! :-D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!