Találatok a következő kifejezésre: Mi az egészségpénztár, mi (24 db)

Mi az az egészségpénztár, mi a feladata?

Legjobb válasz: az egészségpénztárba gyüjthetsz pénzt és minden olyan dologra felhasználhatod ami az egészséggel kapcsolatos. pl gyógyszerek, gyógyhatásu készítmények, gyereknek pelenka is akár, vagy más ápolási termékek, uszodák, fitness centrekben jó, akár még egy wellnes szállodában is jó.ezt a cégek szokták plussz ként adni. régen adómentes volt szóval a cég ezután nem adozott. vagy caffeteria rendszerben érte meg.

az egészségpénztárba gyüjthetsz pénzt és minden olyan dologra felhasználhatod ami az egészséggel kapcsolatos. pl gyógyszerek, gyógyhatásu készítmények, gyereknek pelenka is akár, vagy más ápolási termékek, uszodák, fitness centrekben jó, akár még egy wellnes szállodában is jó.ezt a cégek szokták plussz ként adni. régen adómentes volt szóval a cég ezután nem adozott. vagy caffeteria rendszerben érte meg.

MIkor utalja a NAV az egészségpénztári szlára a tavaly befizetés után visszaigényelt 20%os összeget? Tavaly ilyenkor már rajta volt. Bőv lent

Érdekelne még,hogy idén is fizetek az egészségpénztári számlámra,viszont szja befizetésem nem nagyon lesz a gyerekek után járó családi adókedvezmény miatt.ilyenkor hiába van befizetésem az egészségkártyára,nem tudom majd visszaigényelni a 20%-át??

Legjobb válasz: A határidõ 30 nap. Ha nagyon késnek, akkor erre is jár késedelmi pótlék, amit viszont neked utalnak. De az egészségpénztár sem biztos , hogy azonnal lekönyveli. Pontosan, csak azt az adót tudod visszakérni, amit megfizettél. Ha meg tudod osztani a családi kedvezményt valakivel, akkor próbáljátok meg úgy kisakkozni, hogy maximális legyen a visszakérhetõ pénz.

A határidõ 30 nap. Ha nagyon késnek, akkor erre is jár késedelmi pótlék, amit viszont neked utalnak. De az egészségpénztár sem biztos , hogy azonnal lekönyveli. Pontosan, csak azt az adót tudod visszakérni, amit megfizettél. Ha meg tudod osztani a családi kedvezményt valakivel, akkor próbáljátok meg úgy kisakkozni, hogy maximális legyen a visszakérhetõ pénz.

Mi az pontosan az egészségpénztár?

Elég kuka vagyok ebben mert ilyenről még nem hallottam (pályakezdő vagyok), érdeklődtem egy munkahelyen és kérnek ezt is. De ez pontosan mi is? Azt mondták az előző munkahelyemen ki tudom kérni.

Legjobb válasz: Az egészségpénztár olyan, mint egy bankszámla. Cafeteria keretein belül szoktak erre utalgatni összegeket, amit aztán bármilyen egészségügyi dologra igénybe lehet venni, pl. fogszabályozó, gyógyszerek.. Google biztos megmondja a hivatalos frankót.

Az egészségpénztár olyan, mint egy bankszámla. Cafeteria keretein belül szoktak erre utalgatni összegeket, amit aztán bármilyen egészségügyi dologra igénybe lehet venni, pl. fogszabályozó, gyógyszerek.. Google biztos megmondja a hivatalos frankót.
Egyáltalán tagja vagy ilyennek? Ha nem, akkor be kell lépned valamelyikbe! A munkáltató cafeteria elemként választhatja az egészségpénztári támogatásodat. Ezt fel tudod használni gyógyszerekre, orvosi kezelésekre stb. Nézz utána és derítsd ki kötöttél-e már ilyet! :)
A kérdező hozzászólása: Igen, közben utána néztem ennek, de nem emlékszem hogy bármikor is léptem volna be ilyenbe! Érdekes, nem tudtam hogy van ilyen, de jónak hangzik :) K Köszönöm az információkat!


Mi írható bele az adóbevallásba? A tandíj OKJ képzés esetén, vagy az egészségpénztár?

Van ezekre vmi kedvezmény?

Legjobb válasz: Egészségpénztár: egyéni befizetés után 20%

Egészségpénztár: egyéni befizetés után 20%
A kérdező hozzászólása: Az jó :) Köszi

Összegyûlt némi pénz az egészségpénztár számlámon. Mire költhetem?

Szemüveges vagyok, tehát egy újat bizti csináltatok, de mire lehet még felhasználni?

Legjobb válasz: Vannak boltok, ahol vehetsz belõle cipõt, fizethetsz fogorvosnál vele, vagy vehetsz kerékpárt is.

Vannak boltok, ahol vehetsz belõle cipõt, fizethetsz fogorvosnál vele, vagy vehetsz kerékpárt is.

Mi az a jövedelemhatár, ami fölött már nem érvényesíthető az egészségpénztári befizetés 30%-a? Bővebben lent.

Én gondolom, mennyi az, de hátha változott.

Legjobb válasz: max 300.000.Ft lehet az adójóváírás összege.

max 300.000.Ft lehet az adójóváírás összege.

Mi az az egészségpénztár, és hogy működik?

Legjobb válasz: Mintha lenne egy bankszámlád és azzal a kártyával csak gyógyszertárban optikában tudnál vásárolni. Erre havonta befizetsz bizonyos összeget(vagy a munkáltató) és ezt költheted el ott.Az éves elszámolható költségeid (ami orvosi vagy egészségmegõrzõ célt szolgál) 33%-át januárban jóváírják a számládon, és újra elköltheted. Másik 30%-át pedig a személyi jövedelemadódból leírhatod. Azaz az össz éves költésed 63%át visszakapod. Ezzel azok tudnak rengeteget spórolni, akik vagy szemüvegesek vagy magas a havi gyógyszerkiadásuk pl 5-6000FT. De annak már megéri kötni, akinek meg van a havi minimum befizetési összege amivel számlát lehet nyitni, azaz a havi 2000FT. Ha érdekel pontosabban írj privit, ezzel foglalkozom.

Mintha lenne egy bankszámlád és azzal a kártyával csak gyógyszertárban optikában tudnál vásárolni. Erre havonta befizetsz bizonyos összeget(vagy a munkáltató) és ezt költheted el ott.Az éves elszámolható költségeid (ami orvosi vagy egészségmegõrzõ célt szolgál) 33%-át januárban jóváírják a számládon, és újra elköltheted. Másik 30%-át pedig a személyi jövedelemadódból leírhatod. Azaz az össz éves költésed 63%át visszakapod. Ezzel azok tudnak rengeteget spórolni, akik vagy szemüvegesek vagy magas a havi gyógyszerkiadásuk pl 5-6000FT. De annak már megéri kötni, akinek meg van a havi minimum befizetési összege amivel számlát lehet nyitni, azaz a havi 2000FT. Ha érdekel pontosabban írj privit, ezzel foglalkozom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!