Találatok a következő kifejezésre: Mi az egészségpénztár, (21 db)

Mi az az egészségpénztár, mi a feladata?

Legjobb válasz: az egészségpénztárba gyüjthetsz pénzt és minden olyan dologra felhasználhatod ami az egészséggel kapcsolatos. pl gyógyszerek, gyógyhatásu készítmények, gyereknek pelenka is akár, vagy más ápolási termékek, uszodák, fitness centrekben jó, akár még egy wellnes szállodában is jó.ezt a cégek szokták plussz ként adni. régen adómentes volt szóval a cég ezután nem adozott. vagy caffeteria rendszerben érte meg.

az egészségpénztárba gyüjthetsz pénzt és minden olyan dologra felhasználhatod ami az egészséggel kapcsolatos. pl gyógyszerek, gyógyhatásu készítmények, gyereknek pelenka is akár, vagy más ápolási termékek, uszodák, fitness centrekben jó, akár még egy wellnes szállodában is jó.ezt a cégek szokták plussz ként adni. régen adómentes volt szóval a cég ezután nem adozott. vagy caffeteria rendszerben érte meg.

Mi az pontosan az egészségpénztár?

Elég kuka vagyok ebben mert ilyenről még nem hallottam (pályakezdő vagyok), érdeklődtem egy munkahelyen és kérnek ezt is. De ez pontosan mi is? Azt mondták az előző munkahelyemen ki tudom kérni.

Legjobb válasz: Az egészségpénztár olyan, mint egy bankszámla. Cafeteria keretein belül szoktak erre utalgatni összegeket, amit aztán bármilyen egészségügyi dologra igénybe lehet venni, pl. fogszabályozó, gyógyszerek.. Google biztos megmondja a hivatalos frankót.

Az egészségpénztár olyan, mint egy bankszámla. Cafeteria keretein belül szoktak erre utalgatni összegeket, amit aztán bármilyen egészségügyi dologra igénybe lehet venni, pl. fogszabályozó, gyógyszerek.. Google biztos megmondja a hivatalos frankót.
Egyáltalán tagja vagy ilyennek? Ha nem, akkor be kell lépned valamelyikbe! A munkáltató cafeteria elemként választhatja az egészségpénztári támogatásodat. Ezt fel tudod használni gyógyszerekre, orvosi kezelésekre stb. Nézz utána és derítsd ki kötöttél-e már ilyet! :)
A kérdező hozzászólása: Igen, közben utána néztem ennek, de nem emlékszem hogy bármikor is léptem volna be ilyenbe! Érdekes, nem tudtam hogy van ilyen, de jónak hangzik :) K Köszönöm az információkat!

MIkor utalja a NAV az egészségpénztári szlára a tavaly befizetés után visszaigényelt 20%os összeget? Tavaly ilyenkor már rajta volt. Bőv lent

Érdekelne még,hogy idén is fizetek az egészségpénztári számlámra,viszont szja befizetésem nem nagyon lesz a gyerekek után járó családi adókedvezmény miatt.ilyenkor hiába van befizetésem az egészségkártyára,nem tudom majd visszaigényelni a 20%-át??

Legjobb válasz: A határidõ 30 nap. Ha nagyon késnek, akkor erre is jár késedelmi pótlék, amit viszont neked utalnak. De az egészségpénztár sem biztos , hogy azonnal lekönyveli. Pontosan, csak azt az adót tudod visszakérni, amit megfizettél. Ha meg tudod osztani a családi kedvezményt valakivel, akkor próbáljátok meg úgy kisakkozni, hogy maximális legyen a visszakérhetõ pénz.

A határidõ 30 nap. Ha nagyon késnek, akkor erre is jár késedelmi pótlék, amit viszont neked utalnak. De az egészségpénztár sem biztos , hogy azonnal lekönyveli. Pontosan, csak azt az adót tudod visszakérni, amit megfizettél. Ha meg tudod osztani a családi kedvezményt valakivel, akkor próbáljátok meg úgy kisakkozni, hogy maximális legyen a visszakérhetõ pénz.


Mi írható bele az adóbevallásba? A tandíj OKJ képzés esetén, vagy az egészségpénztár?

Van ezekre vmi kedvezmény?

Legjobb válasz: Egészségpénztár: egyéni befizetés után 20%

Egészségpénztár: egyéni befizetés után 20%
A kérdező hozzászólása: Az jó :) Köszi

Mi az a jövedelemhatár, ami fölött már nem érvényesíthető az egészségpénztári befizetés 30%-a? Bővebben lent.

Én gondolom, mennyi az, de hátha változott.

Legjobb válasz: max 300.000.Ft lehet az adójóváírás összege.

max 300.000.Ft lehet az adójóváírás összege.

Mi az az egészségpénztár, és hogy működik?

Legjobb válasz: Mintha lenne egy bankszámlád és azzal a kártyával csak gyógyszertárban optikában tudnál vásárolni. Erre havonta befizetsz bizonyos összeget(vagy a munkáltató) és ezt költheted el ott.Az éves elszámolható költségeid (ami orvosi vagy egészségmegõrzõ célt szolgál) 33%-át januárban jóváírják a számládon, és újra elköltheted. Másik 30%-át pedig a személyi jövedelemadódból leírhatod. Azaz az össz éves költésed 63%át visszakapod. Ezzel azok tudnak rengeteget spórolni, akik vagy szemüvegesek vagy magas a havi gyógyszerkiadásuk pl 5-6000FT. De annak már megéri kötni, akinek meg van a havi minimum befizetési összege amivel számlát lehet nyitni, azaz a havi 2000FT. Ha érdekel pontosabban írj privit, ezzel foglalkozom.

Mintha lenne egy bankszámlád és azzal a kártyával csak gyógyszertárban optikában tudnál vásárolni. Erre havonta befizetsz bizonyos összeget(vagy a munkáltató) és ezt költheted el ott.Az éves elszámolható költségeid (ami orvosi vagy egészségmegõrzõ célt szolgál) 33%-át januárban jóváírják a számládon, és újra elköltheted. Másik 30%-át pedig a személyi jövedelemadódból leírhatod. Azaz az össz éves költésed 63%át visszakapod. Ezzel azok tudnak rengeteget spórolni, akik vagy szemüvegesek vagy magas a havi gyógyszerkiadásuk pl 5-6000FT. De annak már megéri kötni, akinek meg van a havi minimum befizetési összege amivel számlát lehet nyitni, azaz a havi 2000FT. Ha érdekel pontosabban írj privit, ezzel foglalkozom.

Van az egészségpénztári kártyámon 26. 000 Ft, amit szeretnék a születendő babára levásárolni. Miket vegyek rajta, ti milyen dolgoknak, eszközöknek vettétek a legnagyobb hasznát szülés után?

Mik azok a dolgok, amiket mindenképpen érdemes beszereznem? Csak méretben kisebb dolgokat szeretnék venni, tehát gépeket - légzésfigyel?, csecsem?mérleg, ilyesmit - nem, inkább olyant, mint mellszívó, textilpelenka, bármi. Értelmetlen dolgokra, amiket nem ajánlotok, nem szeretnék költeni. Sok-sok ötletet kérek :)

Legjobb válasz: Lázmérõ orrszivo melltartobetét hirtelen ennyi ami nagyon kell és hasznos

Lázmérõ orrszivo melltartobetét hirtelen ennyi ami nagyon kell és hasznos
A mellszívó és a textilpelenka(min. 15 db) valóban hasznos, érdemes beszerezni. Ezen kívül sterilizáló folyadék, etetõkanál, tejtartó pohár, vízhõmérõ, mûanyag lepedõ, porszívós orrszívó, a kórházba eldobható pelenkázólap, szoptatós melltartó, tejelválasztást segítõ teák és homeopátiás szerek, cumi -- a férjem ilyenekért szaladgált, amikor hazahoztuk a babánkat a kórházból :)
Érdemes még popsikrémet (pl. Sudocrem, Bepanthen), napkrémet (fontos, ha nyári baba lesz) venni, ezek általában drágák, de a gyógyszertárakban elfogadják az utalványt OGYI-s termékek vásárlására. A gyógyszertárban tudsz egyszerre több mindent beszerezni (lázmérõ, orrszívó-porszívó, pelenkázó alátét...)
Nekünk a legkisebb pelenka kellett(2-5 kg-ig)azt így vettük, soudocream, lázmérõ, porszívós orrszívó, nekem vitamin a szoptatás alatt, tena betét a szülés után, sterilizáló folyadék v.tabletta, melltartóbetét.De majd úgyis menet közben fog kiderülni, hogy mi kell még.
Én kétszer voltam nagybevásárláson egészségkártyával. Elõszõr a gyógyszertárban: Sudocream, fürdetõkrém (doki felírja, de én szerettem volna, hogy legyen otthon), hintõpor, alkohol, steril 10*10-es lapok köldökápoláshoz, steril vatta, fecskendõ, pipetta, pelenka, popsitörlõ. És vettem homeos bogyókat a szülésre illeteve tejserkentésre. 2. bevásárlás gyógyászati kellékesnél volt: orrszívós porszívó, lázmérõ, eldobható bugyi nekem a kórházba, gumilepedõ a kiságyba, haskötõ, egyszerû mellszívó.
A kérdező hozzászólása: Eddig köszi mindenkinek, jegyzetelek :)
Szia! Nézd meg ezt az oldalt, http://www.benzor.hu Nagyon jó, igényes webáruház. Egészségpénztárban elszámolható dolgaik vannak. Nyíregyházán mindent kiszállítanak INGYEN. A szülészeten is mindenhol kint van az elérhetõségük. Üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!