Találatok a következő kifejezésre: Mi az diéta (158 db)

Candida albicans gombám van, irna valaki egy jo diétát nekem? Vagy hogy legalább mi az amit ehetek? Krumplit, rizst azt ehetek?

Legjobb válasz: Ahogy diéta annyi javaslat... A krumpli kérdésében például nincs egységes vélemény. Én azt mondanám, egyél de mértékkel. Rizst is ehetsz, barnát (kicsit keményebb és nehezebben fõ meg). Itt egy javaslat, szerintem elég jó összefoglalás: [link] De ha kicsit utánaolvasol a témának, látni fogod, hogy nincs egyetértés még abban sem, hogy egyáltalán van-e értelme a szigorú diétának. Ki kell tapasztalni, ami nem egyszerû. Sok sikert!

Ahogy diéta annyi javaslat... A krumpli kérdésében például nincs egységes vélemény. Én azt mondanám, egyél de mértékkel. Rizst is ehetsz, barnát (kicsit keményebb és nehezebben fõ meg). Itt egy javaslat, szerintem elég jó összefoglalás: [link] De ha kicsit utánaolvasol a témának, látni fogod, hogy nincs egyetértés még abban sem, hogy egyáltalán van-e értelme a szigorú diétának. Ki kell tapasztalni, ami nem egyszerû. Sok sikert!

Mi az Ornish diéta?

Nemrég olvastam az Ornish diétáról, de a diéta pontos leírását sehol nem találtam meg. Le tudná írni nekem valaki és ha próbálta akkor esetleg tapasztalatot is?

Legjobb válasz: Én csak annyit tudok, hogy ebben a diétában sok szénhidrátot kell fogyasztani. Sajnos pontos leírást nem, de arról olvastam, hogy ez a diéta is és az Atkins is nagyon megterheli a szervezetet az egyoldalú táplálkozás miatt. A fogyókúra befelyezése után hamarabb jönnek vissza a kilók!

Én csak annyit tudok, hogy ebben a diétában sok szénhidrátot kell fogyasztani. Sajnos pontos leírást nem, de arról olvastam, hogy ez a diéta is és az Atkins is nagyon megterheli a szervezetet az egyoldalú táplálkozás miatt. A fogyókúra befelyezése után hamarabb jönnek vissza a kilók!

Mi az a ketogén diéta? Mit egyek? Mit ne egyek? Receptek?

Legjobb válasz: Tegnap az egyik reggeli mûsorban volt Dr. Tóth Tamás obezitológus, aki meglepõen jó véleménnyel volt errõl a diétáról. http://www.rtlklub.hu/musorok/csakcsajok/cikk/376625 http://www.femina.hu/fogyokura/ketogen_dieta

Tegnap az egyik reggeli mûsorban volt Dr. Tóth Tamás obezitológus, aki meglepõen jó véleménnyel volt errõl a diétáról. http://www.rtlklub.hu/musorok/csakcsajok/cikk/376625 http://www.femina.hu/fogyokura/ketogen_dieta


8-as cukornál milyen diétát tartottatok? Mi az amit feltétlenül muszáj betartani?

Néztem az 50+os oldalt, ott a cukorbeteg diétát, de azt látom, hogy kb megegyezik a saját étrendemmel! De a nem javasolt ételek között egy csomó minden van, amit én szeretek és ennék, és a diétában is benne van...pl milánói makaróni, pedig a tészták nem javasoltak. Vagy rakott zöldbab, pedig a rizst is csak mérve lehet enni. Nem értem én ezt...

Legjobb válasz: Nem küldtek el diabetológiára? Nekem 8,2-es lett, és mennem kellett, most beállított diétán vagyok, amellett rendszeresen néznem kell a vércukromat itthon. Naponta 6-szor kell ennem, meghatározott szénhidrát bontással. Elvileg mindent ehetsz, de a meghatározott szénhidrát mennyiség betartása mellett. (Kivéve a felsorolt nagyon durva dolgok.) Szóval nem kell teljesen kiiktatni a tésztát, rizst, krumplit sem, csak nem mindegy, hogy mennyit és mikor eszel belõle. Az étrendek inkább csak iránymutatásként vannak, magadnak kell kitapasztalnod, hogy mik azok az ételek, amik nem viszik fel a vércukorszintedet. pl. van olyan kismama, aki simán elbírja mézet, másnál pedig fellövi az egekbe az értéket... Nem csak a mennyiséget és szénhidrát értéket kell nézni, hanem lehetõség szerint olyan ételeket választani, aminek hosszú a felszívódási ideje, tehát alacsony a glikémiás indexe. Ezért kell inkább durumtésztát, barna rizst, teljes kiõrlésû kenyeret enni.

Nem küldtek el diabetológiára? Nekem 8, 2-es lett, és mennem kellett, most beállított diétán vagyok, amellett rendszeresen néznem kell a vércukromat itthon. Naponta 6-szor kell ennem, meghatározott szénhidrát bontással. Elvileg mindent ehetsz, de a meghatározott szénhidrát mennyiség betartása mellett. (Kivéve a felsorolt nagyon durva dolgok.) Szóval nem kell teljesen kiiktatni a tésztát, rizst, krumplit sem, csak nem mindegy, hogy mennyit és mikor eszel belõle. Az étrendek inkább csak iránymutatásként vannak, magadnak kell kitapasztalnod, hogy mik azok az ételek, amik nem viszik fel a vércukorszintedet. pl. van olyan kismama, aki simán elbírja mézet, másnál pedig fellövi az egekbe az értéket... Nem csak a mennyiséget és szénhidrát értéket kell nézni, hanem lehetõség szerint olyan ételeket választani, aminek hosszú a felszívódási ideje, tehát alacsony a glikémiás indexe. Ezért kell inkább durumtésztát, barna rizst, teljes kiõrlésû kenyeret enni.
elõzõ vagyok, elfelejtettem, hogy a méz, a cukor és az aszalt gyümölcs tilos! És a reggeli 30 ch.
A kérdező hozzászólása: köszi :) nem küldtek még sehova, terhelésesre sem, mert elcsesztük egy kicsit a mérést tegnap reggel: ettem 7-kor (illetve majdnem negyed 8kor) egy zsemlét plusz 2 dl nem tejet, hanem kakaót, és ezután nem telt el egy egész óra, hanem kb 3/4, így lett 8-as a cukrom a védõdõnél. Ma kellett volna jönnie reggel, hogy lemérjen mégegyszer, 8kor ettem, fél 10-re jött, hogy tuti felszívódjon, és tejet ittam nem kakaót, de sajnos a védõnõ nem tudott jönni, nem is ért rá, így ma nem mértük le újból. Megadta a weboldalt ahol nézegessem a diétákat és abban maradtunk, hogy tartom ezen a hétévégn, és hétfõn leméri nekem hogy megtudjuk tényleg magas-e vagy csak elcsesztem az evést. Ha magas, elküld terhelésesre és ettõl függõen dietológiára.
Tök mindegy mit ettél és mikor mérték, a 8 mindenképp magas. Szigorúan nézik, ha 6.1 a határ, a 6.2 már magas. A szénhidrát anyagcsere preciziós mûszerként mûködik, a legkisebb kilengés is hibát jelez. A szénhidrátot számolni kell, a szénhidrátokat bontja le a szervezet szõlõcukorrá. Ami szükséges a szervezetnek, mivel azzal táplálkoznak a sejtjei. Az nem mindegy, mikor, mennyi szénhidrátot eszel. És figyelni kell az ételek szénhidráttartalmára, de a felszívódási idejükre is (glikémiás index) A szõlõcukor 100, természetesen, hiszen azt nem bontja a szervezet, azonnal megjelenik a vérben, szõlõcukorként és ehhez viszonyítják a többi élelmiszert. Például a cukor, méz szintén 100. Ha a milánói makarónit nézem: a makaróniban olyan szénhidrát van (hiába tészta)lassan felszívódik, szinte nem emeli a vércukrot, paradicsom-annyira rostos, hogy nem szívódik fel belõle szénhidrát-számolás nélkül eheted, sajtot, húst szintén. Nem tudom mi van még a milánóiban, de szerintem, minimális szénhidrát, így persze lehet enni. A rakott zöldbabnál is csak a rizs számolandó, 1 dl rizs 20 szénhidrát, többi nem számolandó. És általában egy ebéd 50 szénhidrát (amit szintén érdemes betartani, mert ha kevés a szénhidrát, a máj kilöki az összes cukrot és abból van horror vércukor, úgyhogy azt is meg kell akadályozni, hogy ne essen le a cukor, úgyhogy egy kellemes adag belefér.
A kérdező hozzászólása: hú ez nagyon bonyolult nekem :(
7, 9 volt, 200 grammos diétán voltam a30. héttõl de velem siabetolósus fogalakozott, mindent megbeszéltünk, táplálkozási naplót kellett vezetni..... Számolni kell ch-t, TILOS a cukor és amiben az van, tésztát pl lehet eni, ez elõírt menyiségben. De mondjuk dobozos gyümölcslét nem ihattam, mert cukor van benni, csak olyat ami édesítõszerrel készült. http://www.macosz.hu/ Edésségnek ott vannak a diabteikus cuccok, nag yváalszték (puding, joghurt, lekvárok, kekszek, csokik)

Mik az epekímélő diéta főbb jellemzői? Mit lehet enni?

Legjobb válasz: Mivel az epe a zsírok emésztésében vesz részt és nem megfelelõ termelõdése esetén a zsírok emésztetlenül haladnak át a szervezeten, ezért az epekíméslõ diata alapvetõen zsírszegény diéta. Zsíros étel, hús, tejföl, tejszín, nagy zsírtartalmú sajt nem fogyasztható.

Mivel az epe a zsírok emésztésében vesz részt és nem megfelelõ termelõdése esetén a zsírok emésztetlenül haladnak át a szervezeten, ezért az epekíméslõ diata alapvetõen zsírszegény diéta. Zsíros étel, hús, tejföl, tejszín, nagy zsírtartalmú sajt nem fogyasztható.
*Zsíros étel, zsíros hús,
Szia! Csak annyit tennék hozzá még, hogy kerüld a füstölt, vagy túl fûszeres ételeket, a káposztát, és a nehezebben emészthetõ ételeket. Ismerek olyat is akinek a gomba is problémát okoz. Köved van? Mûtét? Ha köved van és megmûtenek kapni fogsz egy listát az ételekrõl, amit ha betartasz késõbb nem lesz komolyabb problémád.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Egyenlõre még kivizsgálási fázisban vagyok de nagyon remélem, hogy a mûtétig nem jutunk el.Jelenleg produkálom a görcsölõs-bordaív alatt fájós kisugárzós tüneteket, és bármit eszek tuti, hogy fél óra múlva futás van belõle.Csak a háztartási keksz marad bent, vagy a natúr zsemle, ilyenek. A fõzéssel vagyok gondba!!??
Szia! Nagy szerencséd van, mert nálam nem volt semmi komolyabb jele a dolognak, néha fájdogált a gyomrom.Azt hittem rosszat ettem csak, nem törõdtem vele.Aztán egyszer csak úgy begörcsöltem, mintha szülni készültem volna!!!!!Hát az pokoli volt! Elmentem dokihoz, azt mondta nem egy kövem van, hanem hat és nagyon aprók, ki kell venni õket mert nagyon veszélyes lehet ha elindulnak az epevezetékben.Megmûtöttek lézerrel(nem tudok leírni az eljárás nevét helyesen), betartottam a diétát, és mostanra teljesen jól vagyok!Van pár heg a hasamon, és vigyáznom kell egyes ételekkel de rendben vagyok. Szerintem, ha az orvos tanácsolja mindenképp válaszd a mûtétet. Nem kellemes ha minden evés után futnod kell! Remélem hamar rendbe jössz, mûtéttel vagy anélkül!

Hogyan csináljam? Nem tudom mi az a Dukan diéta de leakarok fogyni. Csináltam 3 hetes diétát, kalácsból céklából tojásból és ivóléből amit én készítek. Nem reggelizem csak vasorázom és uzsonnálok. Hány kiló minuszra számithatok?

Legjobb válasz: A fogyókúrának van egy nagy rákfenéje. Tudtad, hogy az izmok fenntartásához háromszor annyi energiára van szükség, mint a háj megtartásához? Nos, ha te nem is tudod, a tested nagyon is jól tudja. Így aztán amikor fogyókúrába kezdesz, hülye lenne a hájat elégetni, amikor az izmok jóval több kalóriát követelnek. Magyarul: az izmodból fogsz fogyni. Csakhogy! Amint az izmodból elkezdesz fogyni, kevesebb kalóriára lesz szüksége a testednek, tehát még kevesebbet kell enned. ha fogni akarsz. Így aztán megint az izmodból fogsz fogyni, és ez így megy tovább a kúra végéig. A kúra végén pedig szépen visszahízod az egészet, de már nem izom, hanem zsír formájában, aminek a fenntartásához ugyebár kevesebb energia kell...

A fogyókúrának van egy nagy rákfenéje. Tudtad, hogy az izmok fenntartásához háromszor annyi energiára van szükség, mint a háj megtartásához? Nos, ha te nem is tudod, a tested nagyon is jól tudja. Így aztán amikor fogyókúrába kezdesz, hülye lenne a hájat elégetni, amikor az izmok jóval több kalóriát követelnek. Magyarul: az izmodból fogsz fogyni. Csakhogy! Amint az izmodból elkezdesz fogyni, kevesebb kalóriára lesz szüksége a testednek, tehát még kevesebbet kell enned. ha fogni akarsz. Így aztán megint az izmodból fogsz fogyni, és ez így megy tovább a kúra végéig. A kúra végén pedig szépen visszahízod az egészet, de már nem izom, hanem zsír formájában, aminek a fenntartásához ugyebár kevesebb energia kell...
reggelire egyél mûzlit, utána ebédelj meg rendesen és este vagy gyümölcsöt , vagy megint müzlit... de 6 óra után semmit... hogyha éhes vagy igyál sok folyadékot :)
A kérdező hozzászólása: az ivólevet egresbõl répából és céklából készítem de sosem reggelizek, néha eszem kolbászt is
A kérdező hozzászólása: hej te zakos de zabos vagy ma
Hogy õszinte legyek, utálok az ilyen kérdésekre válaszolni, de néha kivételt teszek. Tehát. Nem létezik 3 hetes diéta, nem létezik 90 napos diéta, a koplalástól meg hízni fogsz. Félre kéne tenni ezeket a baromságokat, amiket a magazinokban lehet találni. Életmódot kell váltani.
ÁÁÁ. Ennyi balféket egy helyen..., öröm volt olvasni az okoskodásokat. Nincs olyan hogy 3 hetes diéta, és társai. Olyan van, hogy megfelelõ minõséget és mennyiséget eszel. Akkor a szervezet beáll a normális mûködésre, ergo a felesleg lemegy magától.
100 kiló mínusz
Dukan-t már nagyon sokan bírálják. Én azon csodálkoom, hogy még senki nem perelte be. Egyébként a Dukan-módszerben elöször pár napig nem eszel, csak fehérjét, aztán pedig csak az õ általa megadott kajákat eheted, van egy hosszú lista, fõleg fehérjékbõl áll, zöldségfélékkel. Rengeteg zabkorpával. :) nem finom.. Kalács hülyeség, a többi jó, innen már csak hiánybetegséget kaphatsz.
a sex fogyaszt , basszál sokat !!! nem tudok más tanácsot adni . én kövér voltam és lefogytam h csak reggeliztem uzsonna 1-2 alma utána ebéd és estére vagy 1 szelet kenyér vagy alma .... és 1 év alatt le adtam 10 kilót .. :) ))
szólj Petinek. A szigeten is lehet ám fogyni. puszi nagyi
kedves utolso, ennel nagyobb ostobasagot meg eletemben nem hallotam...
semennyire. mozogj

Mik azok az ételek amiket diétában nem, de tömegelésnél lehet enni?

Legjobb válasz: Minden az adagtól függ, diétában is mehet bármi, ha az kevés.:) A napi össz tápanyagbevitel számít. A példa kedvéért: Ha van egy nap pl 100g ch beviteled és annak 10 grammját te gyors ch-ból viszed be, akkor sem történik semmi.

Minden az adagtól függ, diétában is mehet bármi, ha az kevés.:) A napi össz tápanyagbevitel számít. A példa kedvéért: Ha van egy nap pl 100g ch beviteled és annak 10 grammját te gyors ch-ból viszed be, akkor sem történik semmi.
Hát tulajdonképpen bármi. Tömegelésnél elég sok minden beleférhet, persze csak kis mennyiségben, az étrend gerincét akkor is a 'diétás' ételek fogják alkotni. Hogy valami kézzelfoghatót is írjak: talán a magas kalóriatartalmú, nagyrészt zsírt tartalmazó ételeket lehetne idesorolni, amelyek "tiszta" kaják, de diétában - amikor a fogyás a cél - nem érdemes nagy mennyiségben fogyasztani õket.
A kérdező hozzászólása: És mi a helyzet a fõtt krumpluval? Diétában úgy tudom tilos, de tömegelésnél szokták enni
A krumpli szénhidrátforrásnak megfelelõ. Ha alapvetõen is low carbos vagy, akkor nyilván felejtõs, de ha mind tömegelésnél mind diétánál viszel be ch-t, akkor mehet szálkásító étrendbe is simán.
Miért ne mehetne krumpli? Ha te a ch beviteled egy részét krumpliból oldod meg az simán jó. Miért gondolod, hogy más összetett ch jobb?
Azt kellene megérteni, hogy a napi mennyiség számít. Fehérjébõl, ch-ból és zsírból is.
A kérdező hozzászólása: Én nem gondolom, ugyan úgy eszem, csak egyre több helyen olvasom hogy diétába tilos, meg hogy magas a glikémiás indexe
Nem olyan magas, de ez sem számít, hiszen nem magában eszed, hanem hússal és zöldséggel, ami lassítja a felszívódást, nem lesz hirtelen vércukorszint emelkedés.

Combrol es popsirol, hogy lehet a legkönnyebben eltüntetni a narancs irt lányoknál? Dieta okes edzes nem mert sajna munka melett nincs ido ra. Mi az ami bevált krém esetleg vagy egyébb ilyen ami rasegit?

Legjobb válasz: Nincsen rá semmiféle krém,amiket meg árulnak rá az kamu.Ha a diétával és az edzéssel ideális tartományba csökkentetted a testzsír százalékod és az étrendedbõl végképp kikerültek a mérgezõ,megbetegítõ,gyulladásfokozó agyagok,akkor fog eltûnni a narancsbõr.

Nincsen rá semmiféle krém, amiket meg árulnak rá az kamu.Ha a diétával és az edzéssel ideális tartományba csökkentetted a testzsír százalékod és az étrendedbõl végképp kikerültek a mérgezõ, megbetegítõ, gyulladásfokozó agyagok, akkor fog eltûnni a narancsbõr.
A kérdező hozzászólása: "edzes nem mert sajna munka melett nincs ido ra." :(
[link] ha erre sincs idõd, felejtõs
6 éve reggel 6-este 6-7 ig melózom, mégis van idõm edzeni... nincs olyan, hogy nincs rá idô, csak olyan, hogy nem akarod csinálni. màrpedig harc nélkül nincs gyõzelem.

Szerintetek mi az, hogy diéta? Mert az itt kérdezõk 99%-nak fogalma sincs róla.

Legjobb válasz: Étrend. Diéta nem egyenlõ a fogyókúrával.

Étrend. Diéta nem egyenlõ a fogyókúrával.
A diéta meghatározott szabályok alapján összeállított étrend. Ennek lehetnek egészségügyi okai (különféle betegségek miatt) vagy lehet fogyókúrás is.
Az egy dolog, hogy nem tudják, de ezt tetézik azzal, hogy csak hasról, valagról, combról stb. akarnak fogyni...
Nekem a diéta az, amikor elrontom a gyomrom, beteg vagyok, akkor szoktam diétázni. (Paleosok most csukják be a szemüket) Ilyenkor csak ízesítetlen teát, vízet iszom és eleinte semmit majd két napig csak kekszet, piritóst, fõtt krumplit eszek majd szépen visszavezetem a normális étrendet..
A kérdező hozzászólása: 2/4 válasz a helyes! az 1 válaszoló is jó! 3 igaz. 4 életedben ez az elsõ ételtípusok amiket elõször megtanulsz ha hasmenésed van

Ha a "zsíros" Atkins diéta a ketózisra épül, akkor a "zsírszegény" Dukan diétának mi az alapja?

Csak elméleti szinten érdekelne a működése.

Legjobb válasz: A Dukan dietarol meg nem hallottam, de ha 'zsirszegeny', akkor mar most mondom h hulyesegre lett epitve es ellentmond a kutatasi eredmenyeknek.

A Dukan dietarol meg nem hallottam, de ha 'zsirszegeny', akkor mar most mondom h hulyesegre lett epitve es ellentmond a kutatasi eredmenyeknek.
A kérdező hozzászólása: Igen zsírszegény, mert csak zsírszegény húsokat enged, meg 0 %-os tejtermékeket, max 2 tojást, legalábbis az elsõ szakaszban. Így szerintem simán bevisz egy átlag ember kb 200g fehérjét per nap, a zsír sem lehet több szerintem 40 g-nál. Ez ugye nem elég a ketózishoz, és én úgy tudom, hogy a túlzott fehérjebevitel során a test ugyanúgy tud glükózt elõállítani. Akkor mégis mitõl fogynak azok, akik ezt csinálják?
Mitõl fogynak, még a 90 napos diétával is fogynak. Ehhez képest a dukan egy megváltás. Inkább éljen az ember fehérjén (húsevés, ha a természeti ember gyûjtöget, rovarokat-férgeket, gombákat, kevés zsíros emlõst vagy halat eszik akkor eléggé zsírszegény fehérjeforrásokon is élhet) mint szénhidráton. Na már most ha úgy alakul hogy valaki zsírszegényen él fehérjén, akkor is fogyni fog.. attól még hogy nem éri el a ketózis állapotát, még így is sokkal egészségesebb anyagcseréje lesz mint egy átlag embernek. Fehérjefogyasztás nem okoz akkora inzulinszint ugrást mint a szénhidrátok. Kivétel a tej, úgy látszik kis mennyiségben még valami tejtermékkel is tudnak fogyni. Vagy nem, és akik a tejtermék / sok fehérje miatt nem fogynak, azok fogják utána lehúzni a dukan-t.
Kerdezo: Fogyni fogsz a Dukannal, de h hosszutavon nem tesz jot ha nem fogyasztasz eleg zsirt, az biztos. Plusz a sok feherje sem tesz jot, ha tobb, mint par honapig csinalod. A termeszetben volt, h erre kenyszerultek az oseink, de mindig a nagyobb, zsirosabb vadakra hajtottak, mert tudtak mi a jo es h mi kell a szervezetnek.
Elfogadva!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!