Találatok a következő kifejezésre: Mi az citológia (3 db)

Mi az a citológia?

Legjobb válasz: Rákszûrés.

Rákszûrés.
Így van. EGy hüvelyi vizsgálattal egy kis pálcikával mintát vesznek a méhszájról, amit elküldenek laborba és kiderül, van-e valami fertõzés, vagy gond. Az eredmény ha PII akkor jó, ha PIII az már valami bajra utal, kezelni kell, és efölött már nagy baj van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Akit fel evente hiv vissza az orvos citologiara, azt mi okbol teszi?

Legjobb válasz: Két oka lehet: 1. látott valamit, amit ellenõrizni akar, hogyan alakul 2. pénz

Két oka lehet: 1. látott valamit, amit ellenõrizni akar, hogyan alakul 2. pénz
Igaza van az elöttem szólónak. VALÓSZÍNÛLEG A PÉNZ AZ OKA. ha talált volna valamit, akkor elmondta volna, illetve kaptál volna leletet.
Hét ha nem kaptál leletet, hogy valami gond van, akkor feltehetõleg a pénz lehet az oka. Magánhoz jársz?
Ha nem fizetsz többet, akkor "csak" rendes az orvos...
A kérdező hozzászólása: Cytologia eredmenye p2, gyulladas. Van egy mehszajsebem (vagyis szules utani pici serulesem), azota jarok fel evente - egy eve szultem. A szules ota jarok ehhez a dokihoz maganrendelesre. Egyebkent az eves ket rakszuresert nem fizetek tobbet, mintha csak egyszer mennek egy evben. Mas nem jar mehszajseb miatt fel evente kontrollra. Lassan aktualis lesz a kovetkezo kontroll, majd rakerdezek mindenkepp.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint vannak meg rendes orvosok. :-)

Mire lehet számítani, ha rossz az eredmény P4-es citológia utáni conisatiot követően is?

Úgy értem, nem sikerült kimetszeni a beteg részt...ilyenkor mi történik? újabb konizáció? és ha már túl nagy területet vágtak ki így is?

Legjobb válasz: ujabb kimetszés várható, de a dokid biztosan elfogja mondani. Nekem 3 hete volt a conisatiom, de szerencsére épp szélekkel sikerült. Szurkolok neked , hogy minden rendben legyen.

ujabb kimetszés várható, de a dokid biztosan elfogja mondani. Nekem 3 hete volt a conisatiom, de szerencsére épp szélekkel sikerült. Szurkolok neked , hogy minden rendben legyen.
A kérdező hozzászólása: na, végülis 1 hónap alatt kiderítettem a témáról sokmindent...Berlinben lesz a mûtétem a Charité Klinikán, laparoszkópos nyirokcsomó eltávolítás, majd utána primer radio-chemoterápia...jövõ héten indul az egész... mint kiderült nekem FIGO 2a, Láphámrák G3 van...
Beszélhetnénk privin? Az én párom a nõgyógyász.
Sajnálom, de legyél nagyon erõs . Csak pozitívan gondolkozz!! Ha nem sértelek meg akkor írd meg, hogy mi lett veled, milyen további kezelést kapsz.Kitartás , szurkolok neked.
A kérdező hozzászólása: ma tudtam meg az eredményt, rossz lett...a méhnyak 2/3 részét vágták, de sajnos már tovább terjedt... most várjuk az onkológiai tanács írásos véleményét, de az orvosom szerint ki kell venni a méhem, sõt, lehet hogy a petefészkeimet is...
remélem neked is sikeresen csinálták meg.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, mindkettõtöknek... elvileg ma tudom meg a szövettani eredményt vagy legkésõbb holnap...megkérdezem, hogy ép szélekkel vágtak-e ki...és visszajelzek!
Szia! Tegnap 22:30-as vagyok.Beszéltem a párommal, ezt mondta: - ha ép résszel van kimetszve, akkor egy éven keresztül 3 havonta cytologia, és ha jók az eredmények, akkor teljes a gyógyulás - ha (mint nálad) kimetszés után nem jó az eredmény, akkor új mûtét kell, conisatio újra.Conisatiot 2x lehet csinálni összesen.Nagyon fontos, hogy az ÉP RÉSZ is ki legyen metszve!!!! - Ha mégis tovább terjedt már a rosszindulatú folyamat, akkor még lehetséges méhnyak-amputáció, akkor a méhed megmarad. - Ha már a nyakcsatornában is elterjedt, akkor következik a méh kivétele, ami olyankor már életmentõ beavatkozás. Remélem segítettem valamit, mindenképp írj, mi történik veled!
A méh teljes eltávolítását a doki fogja eldönteni, hogy kell.e. Nekem 2xP3-as eredmény után metszettek ki , de eleve nagyobb darabot mint amekkorát kellett volna.Szülni már nem akarok és így biztosabb volt a kimetszés.Már elindult a rossz folyamat, de remélem rendszeres szûréssel teljes mértékben oda tudok figyelni , hogy ne legyen mégegyszer baj. Neked épp szélekkel metszették ki, vagy kevés volt a kimetszésés maradt bennt valami. Azért kérdezem, mert ha épp szélekkel volt a conisatiod akkor még nekem is lehet mitõl tartanom.Írd meg légyszíves, hogy mi lett a szövettani eredményed !
A kérdező hozzászólása: köszi...de milyen esetben kerülhet sor a méh eltávolítsára? ha már nincs mit lefaragni? "elfogyott" a méhszáj? illetve várom a párod válaszát is, köszi!
Nekem is volt, 10 éve, ép résszel együtt sikerült.De azt a halálos rémületet nem kívánom senkinek! Megkérdezem a párom (szülész-nõgyógyász) és holnap délután megírom! De azért beszélj a dokiddal!
Elöbbi vagyok. Lehetséges a méh teljes eltávolítása is .
Szia! Hogy vagy, így 3 évvel késõbb? Remélem, minden rendben!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!