Találatok a következő kifejezésre: Mi az centrális (4 db)

Mi az a centrális?

Matematika feladatban két kör centrálisának egyenletét kell megadni...

Legjobb válasz: Centrális a körök középpontját összekötõ egyenes. :)

Centrális a körök középpontját összekötõ egyenes. :)
A kérdező hozzászólása: Hálásan köszönöm. Titkon sejtettem egyébként :D

Mi az ökológia centrális kérdése?

A centrális hipotézis, hogy bármely populáció, a Földön bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben el?fordulhat. A centrális paradoxon, hogy a centrális hipotézis nem igaz. De mi a centrális kérdés?

Legjobb válasz: gondoloma deviációs alapkérdés(milyen mértékben tér el?), a kényszerfeltételi alapkérdés(milyen okból kifolyólag tér el?), és a HA(hogyan alakult ki?) kérdések összesége, tehát, hogy a centrális hipotézis miért és milyen mértékben nem igaz?

gondoloma deviációs alapkérdés(milyen mértékben tér el?), a kényszerfeltételi alapkérdés(milyen okból kifolyólag tér el?), és a HA(hogyan alakult ki?) kérdések összesége, tehát, hogy a centrális hipotézis miért és milyen mértékben nem igaz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mi az a dolog vagy élőlény ami felrugja a biologia centrális dogmáját?

Ez mi lehet?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/A_molekuláris_biológia_centráli.. A "Források" feletti bekezdés.

A kérdező hozzászólása: köszönöm, Szóval ez a prion a kivétel?
A reverz transzkripció is hivatalosan sértés, mert a centrális dogma "csak" DNS->RNS->fehérje útvonalat írt le (eredetileg). Minden más ezen kívül megsérti, így nem csak a prionok, hanem az RT is. Más kérdés, hogy mondhatjuk, hogy a centrális dogmát "kiegészítjük" az RT-vel, és akkor van RNS->DNS irány is, ekkor nem rúgja fel. De maradjunk az eredetinél. Ekkor az ún. retrovírusok is mind ilyenek (pl. a HIV) a reverz transzkripció okán.
A vírus is egy kivétel, mert nem sejtes szervezõdésû, mégis van életmûködése. Aminek a kétségtelenül élõ lények látják a kárát, mint például én, hogy meg vagyok fázva.


Mi az a centrális Cushing szindróma kutyánál?

Legjobb válasz: Ez a betegség a mellékvesekéreg túlmûködése.

Ez a betegség a mellékvesekéreg túlmûködése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!