Találatok a következő kifejezésre: Mi az carving (1 db)

Mi az a carving?

Legjobb válasz: A carving a kilencvenes években jelent meg a síelés világában, mint extrém irányzat!

A carving a kilencvenes években jelent meg a síelés világában, mint extrém irányzat!
A Carving az alpin síelést alapjaiban megváltoztatta. Korábban csúsztunk az ívben, amivel a kanyart képeztük, ezzel a technikával pedig az élén húzzuk az ívet, így a sebesség és az élvezet került elõtérbe. A menekülés szerû játék a központi eleme. A Carving technika eredete a versenyzésbõl fejlõdött. A versenyzõ ezekbõl a húzott ívekbõl tudott a kanyarban gyorsítani. Itt játszott egyre nagyobb szerepet a léc oldalának formája (shape). A lécek egyre karcsúbbak lettek, tehát elõl és hátul széles, középen pedig keskeny. Így lettek aztán a lécek egyre kisebbek az élvezet pedig egyre nagyobb. A legextrémebb lécek a "Fun Carver" –ek. Jelenleg a carving többé kevésbé az extrémebb formákhoz tartozik. Kezdõk számára is nagy elõny ez a karcsú léc. Könnyebben irányítható és a kanyarképzést is könnyebbé teszi.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

4 óra korcsolyázással hány kcal-t lehet elégetni?

164 cm, es 58 kg.

2

Balatonon most lehet korcsolyázni?

Sziasztok!

5

Hogyan induljak neki a Szánkó Sportnak? (Luge, nem játék szánkó)

Honnan tudnék hivatalos szánkó gyártók, vagy vev? helyek, közeli bob pályák érdekelnének, vagy bármilyen oldal, ahonnan könnyen értesülhetek err?l.

0

Mennyi időbe megéleztetni egy hoki korit?

A héten megyek kipróbálni az új korimat, többen mondták, hogy els? használat el?tt meg kell éleztetni, ez olyan, hogy pár perc alatt megcsinálják?

4

18 hós babának létezik valahol síoktatás?

24

Február végén megyek majd síelni egy kisebb csoporttal. Milyen ruhákat vigyek? És milyen kencék kellenek? (lehetőleg minnél kevesebbet mert utálom őket)

A sisisak ér vmit? Tapasztalatok?16/L

1

Hol lehet a legolcsóbban síruházatot venni Budapesten?

0

Miskolcon hol lehet korit éleztetni a jégcsarnokon kívül!?

8

Műkorcsolya elem, a forgás: hogyan kéne megtartani az egyensúlyomat?

A lendület megvan, de mindig kifordulok. Lehet, hogy rossz helyen van a súlypontom? Vagy mégis, a 6-7 fordulathoz mi kéne?

4

SEGITSEG! NAGYON FONTOS! Lesz ho? Tobbi lent

penteken megyek a francia alpokba snowboardozni chamrousse-ba. par haverom azt mondta hogy ekkor mar egyaltalan nem lesz ott ho es meleg lesz !! kerlekszepen valaki meg tudna nezni/mondani nekem valahogy h pentektol milesz ott?? az internetes elorejelzesekben nem tudok kiigazodni. ELORE IS KOSZONOM !!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!