Találatok a következő kifejezésre: Mi az carving (1 db)

Mi az a carving?

Legjobb válasz: A carving a kilencvenes években jelent meg a síelés világában, mint extrém irányzat!

A carving a kilencvenes években jelent meg a síelés világában, mint extrém irányzat!
A Carving az alpin síelést alapjaiban megváltoztatta. Korábban csúsztunk az ívben, amivel a kanyart képeztük, ezzel a technikával pedig az élén húzzuk az ívet, így a sebesség és az élvezet került elõtérbe. A menekülés szerû játék a központi eleme. A Carving technika eredete a versenyzésbõl fejlõdött. A versenyzõ ezekbõl a húzott ívekbõl tudott a kanyarban gyorsítani. Itt játszott egyre nagyobb szerepet a léc oldalának formája (shape). A lécek egyre karcsúbbak lettek, tehát elõl és hátul széles, középen pedig keskeny. Így lettek aztán a lécek egyre kisebbek az élvezet pedig egyre nagyobb. A legextrémebb lécek a "Fun Carver" –ek. Jelenleg a carving többé kevésbé az extrémebb formákhoz tartozik. Kezdõk számára is nagy elõny ez a karcsú léc. Könnyebben irányítható és a kanyarképzést is könnyebbé teszi.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mik az északi sízés versenyszámai?

1

Tavalyi korcsolya VB-n kik lettek párosban az elsők?

Azt hiszem oroszok.

3

Mit jelentenek ezek a jelzések a hokimezeken?

Mit jelent a kb. mellmagasságban elhelyezett ,,C´´ és ,,A´´ betu?

1

Jéghokiban mitől függ a hosszabbítás ideje?

1 egyszer? kérdésem lenne

Már sok hokimeccset láttam, leginkább NHL-t, és eddig mindig 5 perces hosszabbítás volt ha X lett a rendes játékid?, de most a rájátszásban már 20perces. Ilyet láttam már európai bajnokságban is, de mostjutottam el oda hogy rákérdezek hogy ez miért van? hogy egyszer 5 perc máskor meg 20 perc?

1

Jégkorong VB 2011 mérkőzések?

szerintetek ki fog nyerni ezeken a mérk?zéseken? 1Németország-Oroszország 2Svájc-Franciaország 2Szlovákia-Szlovénia 2Fehéroroszorszá-Kanada

4

A budapesti Jégkorong vb-n a játékmegszakításoknál bejátszanak egy zenét aminek a szövege ennyi hogy la-la-la-laaaaa és utána a szurkolók éneklik tovább. Ennek a zenének mi a címe? Aki tudja írja meg!

2

A hokikesztyű tenyere kilyukadt, hol tudnám megjavíttatni Miskolcon?

2

Hogyan erosíthetek a rúgásomon?

Szóval focizok ,de néha azzal cikiznek ,hogy nem elég eros a rúgásom...Esetleg rosszul rúgok a labdába vagy nagyon távol vannak egymástól a lábaim és azért gyenge...Lécci segítsetek nekem ,mert nem tudok rá jonni ,hogy mi lehet a baj a rúgásommal...a válaszokat elore is koszonom

20

A szotyizas hizlal?

13

Hogyan lehet leszokni az esti nasirol?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!