Találatok a következő kifejezésre: Mi az betétlap, (5 db)

Ha két autó összekoccan, mik azok a sérülések az autón, amiért betétlapot kell adni?

Legjobb válasz: Ha van egyébként megegyezés, akkor nem szoktak betétlapot adni. Sõt, olyat is hallottam kisebb koccanásnál, hogy tényleg csak karcolások voltak a vétlen autón, ami a vétkes egy haverjának a mûhelyében pillanatok alatt eltûnt (polír). Nincs olyan, hogy kötelezõ adni, megegyezés kérdése. Ha végképp nincs megegyezés, akkor rendõrt kell hívni. PS: a nagyképû Opelos ha nem ismeri el, hogy a tiédre csúnyán rányitotta az ajtót, akkor jól visszanyitod rá, hogy nesze. Vagy csak eljössz csendben erkölcsi gyõztesként. Õ meg pukkadjon meg.

Ha van egyébként megegyezés, akkor nem szoktak betétlapot adni. Sõt, olyat is hallottam kisebb koccanásnál, hogy tényleg csak karcolások voltak a vétlen autón, ami a vétkes egy haverjának a mûhelyében pillanatok alatt eltûnt (polír). Nincs olyan, hogy kötelezõ adni, megegyezés kérdése. Ha végképp nincs megegyezés, akkor rendõrt kell hívni. PS: a nagyképû Opelos ha nem ismeri el, hogy a tiédre csúnyán rányitotta az ajtót, akkor jól visszanyitod rá, hogy nesze. Vagy csak eljössz csendben erkölcsi gyõztesként. Õ meg pukkadjon meg.
Nyilván a legapróbb karcolásért is kell, hiszen ha nem ads, akkor hogy téríti meg a biztosító a kárt? Azt nem várhatod el, hogy ha a te hibádból koccantok, akkor a vétlen fizesse ki magának az újrafényezést, netán karosszériamunkákat.
Persze hogy kérhettél volna! (persze csak ha sérülés keletkezett az autón). Az elsõt meg nem tudom miért kellett lepontozni...
Mindenképp érdemes betétlapozni, én a saját káromon tanultam meg. Hátúlról nekemjött egy autó a piros lámpánál, kiszálltunk, körbenéztem, de semmi látható sérülés nem volt a kocsimon, ezért elengedtem a delikvenst. Egy késõbbi javítás során derült ki, hogy a lökhárító mögötti rész benyomódott, csak kívûlrõl nem látszott, mert a mûanyag lökhárító nem deformálódott.
A kérdező hozzászólása: Igaz, hogy nem koccanás volt, az Interspar parkolóban egy nagyfejû opelos ûrge izomból nekivágta az ajtóját az öreg Skodámnak. Ilyenkor is kérhettem volna betétlapot? Persze a tahója egy szót se szólt...
A kérdező hozzászólása: Legapróbb karcolás: és ha nem is az én autómtól van az a pár mm-es karcocska? Ez egy kicsit kétséges nekem...
A kérdező hozzászólása: Persze nem volt semmilyen kocc, csak kiváncsi voltam ki mit mond róla. Valami olyasmi rémlett nekem, hogy pl. lökhárító érintéskor nem szoktak betétlapot adni. Persze néhányan elharapnák a másik torkát csak azért, mert hozzáért valaki az autójához. Itt az oldalon olvastam, ha jól emlékszem, hogy külföldön simán odébbtolják a másik autót, ha nem tudnak kijárni tõle. Itthon meg mindenbõl nagy ügyet csinálnak...
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válasszal teljes mértékben egyetértek!
A kérdező hozzászólása: Ilyen esetben nincs betétlap!

Mi az a betétlap, amit koccanáskor a feleknek cserélni kell?

Mit tartalmaz, honnan lehet beszerezni ilyet?

Legjobb válasz: Baleseti bejelentõnek hívják. A kocsiban kell tartani, elhasználás esetén pótolni. Innen letölthetõ pdf-ben: http://www.mobilalkusz.hu/doc/magyar.pdf

Baleseti bejelentõnek hívják. A kocsiban kell tartani, elhasználás esetén pótolni. Innen letölthetõ pdf-ben: http://www.mobilalkusz.hu/doc/magyar.pdf
és az utakon pl 10 bõl hány kocsiban van ilyen „betétlap” mert az enyémben nincs az fix
Mivel firkálta össze?
Elõször is felelõtlen vagy, mert hagyod, hogy ilyen fontos dokumentum kis tesó kezébe kerüljön. Pénzért kiállítják újra. Meg kell keresned a sulidat, ahol megkaptad és õk elintézik. Asszem 2000Ft-ba kerül.


Kiváltottam az őstermelői igazolványt ebben a hónapban, mint főállású őstermelő . Azt olvastam csak akkor kell járulékokat fizetni, ha érvényes a betétlap. Ha én ezt most visszaadom (ha lehet ilyet), akkor nem kell fizetnem? Mi a megoldás?

Kaptam hozzá betétlapot is, pedig mondtam, hogy ebben az évben nem kérem.Bevételem csak márciustól lesz. (Pályázat miatt kellett most kiváltanom. )Van aki azt ajánlotta, kérjem magam táppénzre.

Legjobb válasz: Sõt, még a kamarába is be kell regisztrálnod! + 5000 Ft! "az agrárium szereplõinek, köztük az õrstermelõknek, valamint az élelmiszeripari cégeknek elõírták a kötelezõ tagságot. Nekik november 30-áig regisztrálniuk, és fizetniük is kell."

Sõt, még a kamarába is be kell regisztrálnod! + 5000 Ft! "az agrárium szereplõinek, köztük az õrstermelõknek, valamint az élelmiszeripari cégeknek elõírták a kötelezõ tagságot. Nekik november 30-áig regisztrálniuk, és fizetniük is kell."
Olyan nincs, hogy kiváltod az õstermelõi igazolványt a betétlapot pedig nem kéred. Ha a betétlapot visszaadod, akkor megszûnik az õstermelõi státuszod is. Ha a pályázat miatt õstermelõnek kell lenned, akkor bizony fizetned kell a járulékokat, mégpedig mivel kezdõ õstermelõ vagy, a minimálbér után (függetlenül attól, hogy van-e bevételed az õstermelésbõl, vagy sem)

A betétlap kitöltésénél mit jelent a kötvényszám? Hol kell azt megnézni?

Legjobb válasz: Így van, amikor kötötted a biztosítást, kaptál egy kötvényt. De elvileg a csekkeken is rajta van, hogy kötvényszám, vagy más néven ajánlási/ajánlati szám.

Így van, amikor kötötted a biztosítást, kaptál egy kötvényt. De elvileg a csekkeken is rajta van, hogy kötvényszám, vagy más néven ajánlási/ajánlati szám.
Szeintem az a biztosításod kötvényszáma lenne, amit a biztosítóddal kötött szerzõdéseden megtalálsz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, igen a csekken találtam meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!