Találatok a következő kifejezésre: Mi az büfiztetés (5 db)

Mi az a büfiztetés?

Legjobb válasz: Amikor a baba eszik,sok levegöt nyel közben.Miután befejezte az evést,a válladra fekteted,vagy ülteted az öledben,(lényeg,hogy függöleges hejzetben legyen)vársz egy kicsit,amíg nem büfizik.esetleg kicsit paskolgathatod a háta´t,lényeg,hogy a levegö kijöjjön.

Amikor a baba eszik, sok levegöt nyel közben.Miután befejezte az evést, a válladra fekteted, vagy ülteted az öledben, (lényeg, hogy függöleges hejzetben legyen)vársz egy kicsit, amíg nem büfizik.esetleg kicsit paskolgathatod a háta´t, lényeg, hogy a levegö kijöjjön.
és azért kell büfiztetni mert különben nagyon fájhat a baba pocakja.
Ha a kisbabát a válladra helyezed fügõ helyzetben, hogy a kicsi fejecskéje átkukucskáljon a válladon, akkor ha alulról felfelé simogatod a hátát, nagyon szépen felvándorolnak a légbuborékok a pocijából. Ha a kicsi mohón evett, lehet hogy egy jó adag tej is visszajön a büfivel, ezért ne ijedj meg, nem hányás.Ha viszont sok a mennyisége, akkor hamarosan újra etened kell mert nem lakott jól. Érdemes mindig pelust tenni a válladra, vagy olyan ruhában lenni, amit nem sajnálsz, mert az anyatejes foltokat szinte sosem lehet véglegesen eltûntetni mosással.

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

3hetes babám etetés közben, mikor elveszem tőle a cumit (tápszeres), büfiztetés céljából óltári sírásba kezd. Gondolom azt hiszi nem kap többet. Mit csináljak?

csak sír, és rántgatja magát.ti hogy büfiztettek?

Legjobb válasz: Én addig etetm,ameddig kéri,aztán utána büfi.Igaz anyatejes a babám,de a hasfájás miatt a gyerekorvos azt tanácsolta,h 5perc szopi után büfiztessem meg.Akkora ordítást és hánykolódást csapott,h mindent kihányt,amit addig megevett.Így hagytam a francba,és csak akor büfiztetem,amikor végzett.

Én addig etetm, ameddig kéri, aztán utána büfi.Igaz anyatejes a babám, de a hasfájás miatt a gyerekorvos azt tanácsolta, h 5perc szopi után büfiztessem meg.Akkora ordítást és hánykolódást csapott, h mindent kihányt, amit addig megevett.Így hagytam a francba, és csak akor büfiztetem, amikor végzett.
EGyetértek. Ha a baba ezt nem tolerálja, akkor csak kajcsi végén büfiztess:-)
A kérdező hozzászólása: csináltuk már úgy, hogy egyszerre megehette, de akkor meg nagyon sokat bukik :(
Szia! Bocsi a kifejezésért, de kis beles a Picid. Nekem ugyan anyatejes a kislányom, de õ is folyamtosan túlette magát az elsõ hónapokban, aztán gondolom ahogy fejlõdött a gyomrocskája, hozzászokott a nagy mennyiséghez, és elmúltak a nagy bukások. Biztos nektek is el fog múlni elvégre a bukás nem jelent rosszat, csak távozik a felesleg.Szerintem is várd meg, míg jóllakik. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi. hát van étvágya az biztos :D csak olyan ijesztõ mikor egybe bukik olyan sokat :(


Mitõl van, hogy az 5 hetes kislányom (tápszeres) büfiztetés közben olyan hangosan büfizik és olyan hangja van, mintha hányna, öklendezne?

Tegnap éjjel és ma este büfiztetés közben megijedtem amikor meghallottam,hányás és öklendezés szerû hangot adott ki de csak 1szer.Utána még volt 1-2 halk büfi és alszik tovább.Mitõl lehet? Köszönöm

Legjobb válasz: Biztos csak sok levegõt nyelt és egyszerre jött ki. Kipróbálhatod vmelyik anti-colic cumisüveget.

Biztos csak sok levegõt nyelt és egyszerre jött ki. Kipróbálhatod vmelyik anti-colic cumisüveget.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat. Az milyen cumisüveg?
Pl. a MAM. Szelepes az üveg, így megelõzi/csökkenti a hasfájást.

Szülés után a ti párotok miben segített nektek? Hogyan oldottátok meg az otthoni teendőket? (főzés, takarítás, bevásárlás, mosás, gyerek pelenkázása, büfiztetése, stb. )

Legjobb válasz: Apukát be kell vonni elsõ perctõl kezdve a baba ápolásba is mert így alakul ki erõs kötõdés mindkét részrõl. Anyuka is úgy kötõdik hogy érzi az illatát a babának , hallja a hangját ...apukáknál sincs másképp... badarság "kikímélni"

Apukát be kell vonni elsõ perctõl kezdve a baba ápolásba is mert így alakul ki erõs kötõdés mindkét részrõl. Anyuka is úgy kötõdik hogy érzi az illatát a babának , hallja a hangját ...apukáknál sincs másképp... badarság "kikímélni"
Hat nalunk meg vanmosztva minden, az egyszer biztos. Ha kell pelenkaz, ha kell takarit barmit meggcsinal amit en...en meg szinte barmit megcsinalok amit o. Tudomasul vette, hogy kettonke a gyerek es nem csak az enyem:) tudja jol, hogy kovetkezetes vagyok:) nagyon nagyon szeretem, de ha lustasagot latok ra szolok:) nem felek tole ha elhagy, talpraesett no vagyok:) ) ezt o is tudja, imadjuk egymast es kiegyensulyozott kapcsolatban vagyunk:) 7honapos kislany es 4 eves kuslany anyukaja:€
Semmiben, mert lelepett. Egyedul is meg lehet oldani mindent, csak akarni kell.
A gyerkõcöt én láttam el, nem vártam el tõle, hogy pelenkázzon vagy ilyesmi. De a házi munkában sokat segített az elején, bevásárolt, feltakarított stb. Fõzésre nem volt gondom, ellátott a család az elsõ 3 hétben minket fõtt kajával.
Férjem elsõ hónapban itthon volt. Igaz, hogy õ nem szoptat, de vákummal szültem, a gátsebtõl megmozdulni alig bírtam, õ kelt fel éjjel, odaadta a babát, megettem, ha elaludt a fiunk, visszatette az ágyába. Minden éjjel, szó nélkül. Nem kértem, õ kelt fel, gyorsabb is volt, mint én:) pelenkázni én pelenkáztam, a köldökét én ápoltam, a pelenkázón tudtam támaszkodni. Sokszor ringatta-altatta el a fiunkat, és segített a házi munkában is. A mai napig, amikor nem megy másnap munkába, van, hogy felkel éjjel, megeteti a babát( tápszeres már), mondja, hogy maradjak, aludjak még. A házimunkába már nem olyan lelkes, de azért segít:)
Mindenbe, az elso perctol kezdve, hiszen a gyerek kettonké, ketten vàllaltuk és szerintem ez igy van rendjén, és nem szerencse kérdése, ha egy férfi ilyen.Màr nem a kozépkorban élunk, h a gyerek koruli teendoket csak a nok làthatjàk el!!
Én csináltam mindent általában.Elmentem boltba, addig párom vigyázott a kicsire.Meg mikor aludt, akkor csináltam mindent.Mosogép a pici szobája mellett megy, nem zavarja.Most lesz lassan 5 hónapos.
"A gyerkõcöt én láttam el, nem vártam el tõle, hogy pelenkázzon vagy ilyesmi. " Miért is? esetleg megtanulja? áhh
Mindent megcsinált. Etetett (tápszeres volt születésétõl a kislányunk), büfiztetett, pelenkázott, altatott, születése óta Õ fürdette, fõzött, takarított, szerencsém van :-). Ketten vállaltuk, nem én egyedül, nincs olyan, hogy ezt vagy azt nem csinálja.
magától nem segít csak ha kérem.
Egy ideig a bevásárlást õ intézte, segített az elsõ hétben a házimunkában is, bár nem kértem. Jobb szeretem magam intézni az ilyeneket :) azóta altat, büfiztet, ennyi a "reszortja".
Én rendelem a kaját így az elsõ 6 hétben. Fiam tápszeres nagyrészt, férjem keveri ki a tápszert, büfizteti a babót, és ha éjjel majd' elájulok a fáradtságtól, Õ eteti meg. Minden házimunkát megcsinál, ha én nem tudom, pl. szúrja a szemét, ha nincs kiürítve a szemetes vagy halmokban áll a vasalnivaló. Nagyobb gyerekeinkkel õ van délután, így én babázhatok. Igen, tudom, mázlista vagyok! Nálad mi a helyzet, kedves Kérdezõ?
szülés utáni egy hétre anyósom hozzánk költözött és õ segített. következõ héten a párom itthon volt szabin és sokat segített.akár a háztartásról volt szó akár a gyerekrõl. aztán már az én dolgom volt minden de akkorára már úgy bele rázódtam hogy semmi gond nem volt. de az elsõ két hétért hálás vagyok hogy segítséget kaptam
Éjjel is én keltem fel hozzá, egyébként is szopott, így abban apuka nem tudott volna segíteni.
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ: Szerencsés vagyok, nekem mindenben segít a párom, kivéve a szoptatást-abban nem tud, mert cicibõl szoptatok, ) A fõzést azt nem vállalja, max. ha nagyon gáz lenne a helyzet, de jelenleg ott tartunk, hogy kapunk még kaját, és rendelni fogunk. Amit én csinálok még az, hogy berakom a gépbe a ruhákat, õ általában csak tereget, vasal..nekem ez épp elég segítség. Mondjuk elõtte is szokott helyettem vasalni, szebben is tud mint én. Porszívóz, takarít, mosogat, papírokat intéz, leviszi a kutyát, telefonon tartja a kapcsolatot a családdal, boltba megy..persze most úgy tûnik, hogy nem segít, meg keveset vagyunk együtt-valójában rengetek mindent csinál, és csak azért gondolom így, mert amennyit a babával kell lenni, elveszi minden energiámat, és még abban is el kelne a segítség.) A fürdetést együtt csináljuk, meg apuka néha büfiztet-de inkább este. Azt hiszem, tényleg szerencsém van. Na meg persze itthon dolgozik, ha gáz van, nagyobb biztonságban érzem magam. De nem használom ki a helyzetet, igyekszem nem ugráltatni napközben, mert számítógép elõtt ül, neki ez a munkája, tiszteletben tartom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!