Találatok a következő kifejezésre: Mi az aranyér (117 db)

Mik az aranyér első jelei?

25 vagyok és pár napja vmi kinövést tapasztaltam a az ánuszomnál. kitapintható lett vmi. illetve egy ér is kipattant, kitapintható lett. ez a stressztől lehetséges? mit lehet ellene tenni? milyen krémmel lehet csillapítani?

Legjobb válasz: Hát azt ne tudd meg,hogy milyen sz.r az!!!! ....semmi gond,vegyél a patikába reparon kúpot,mert a kenõcs sz.rt sem ér.Tehát ezt lefekvés elõtt kell,ha kijön az aranyér,mert a kúp feloldódik és egy lájtos fingástól is kijön,az meg teljesen átüt a gatyón,ilyen olajos anyagú lesz.Tehát 4-5 napig napi egy kúp este,és vissza fog húzódni az aranyér!!!!

Hát azt ne tudd meg, hogy milyen sz.r az!!!! ....semmi gond, vegyél a patikába reparon kúpot, mert a kenõcs sz.rt sem ér.Tehát ezt lefekvés elõtt kell, ha kijön az aranyér, mert a kúp feloldódik és egy lájtos fingástól is kijön, az meg teljesen átüt a gatyón, ilyen olajos anyagú lesz.Tehát 4-5 napig napi egy kúp este, és vissza fog húzódni az aranyér!!!!
Igen lehet aranyér, bármilyen korban, gyerekkorban is elújöhet, végleg mûtéttel lehet eltûnetni, de simán együtt lehet vele élni, sok nõ simán szül és aranyere van, ez külsõ aranyér lehet, néha vastagabb székletnél vérezhet kicsit, ha ennek mennyisége nagy akkor érdemes orvoshoz menni, amúgy nincs vele gond, reparon krém jó rá.Stressz, helytelen étrend, hajlam sok oka lehet.Életmód váltással sokat lehet segíteni rajta.

Mi az aranyér? Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: az aranyer felfazasto es tuleroltetestol van

az aranyer felfazasto es tuleroltetestol van
Az aranyér a végbélben és környékén lévõ vénáknak a tágulata.
herdaleonard válasza: "az aranyer felfazasto es tuleroltetestol van" + mozgásszegény életmód, ülõmunka, rostszegény táplálkozás, kevés folyadék fogyasztása

Mik az aranyér tünetei?

Gyakran el?fordul, hogy székelés után a Wc-papír kicsit véres lesz. Ez már egy el?jel?

Legjobb válasz: Itt (is) írnak errõl: http://www.femina.hu/egeszseg/aranyer_kezeles//hu//1//4

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Elolvastam!

Mik az aranyér tünetei? Hány éves korosztálynál fordul elő leggyakrabban? Mik a gyógymódjai?

Legjobb válasz: http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view?id=56

A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mik az aranyér első tünetei?

Legjobb válasz: Sokszor semmi, legalább is nincs panasz, csak látszik. Máskor enyhe csípõ érzés, fájdalom székeléskor.

Sokszor semmi, legalább is nincs panasz, csak látszik. Máskor enyhe csípõ érzés, fájdalom székeléskor.
egy aranyszínû ér lóg ki a fosódból

Honnan tudom, ha kijön az aranyerem? Mik az egyértelmű tünetei?

Ha kívülr?l nem látszik semmi eltérés, akkor az tuti nem aranyér?

Legjobb válasz: Az aranyeret egyértelmûen lehet látni, bár van mikor befordul, de akkor ha "erölködsz" ki fog fordulni, illetve kitapintható. Valamint nagy wc-zéskor a székleteden friss vér nyoma látható, az is az aranyér miatt van.

Az aranyeret egyértelmûen lehet látni, bár van mikor befordul, de akkor ha "erölködsz" ki fog fordulni, illetve kitapintható. Valamint nagy wc-zéskor a székleteden friss vér nyoma látható, az is az aranyér miatt van.
Hát elõször is nagyon fáj!Másodszor ki lehet tapintani!
Iszonyatosan fáj, rögtön felismernéd :(
A kérdező hozzászólása: Igen, iszonyatosan fáj, 15 perc sétát is alig bírok, de nem tudom eldönteni, hogy aranyér miatt, vagy a gátmetszés fájdalma sugárzik oda is... :(( A héten megyek nõgyógyászhoz.

A terhesség elejétől kint van az aranyerem. Nagyon nagy, és csúnya, mi lesz velem szülés után? Mert ugye akkor az erőlködéstől még jobban kijön.

Legjobb válasz: Sziasztok! Elsõ terhességem utolsó 2 hónapjában én is állandóan szenvedtem tõle (hozzáteszem nekem 15 éves korom óta van aranyerem), és a szülés alatt nagyon bedurvult. Nem részletezném, mit éltem át a szülés utáni napokban, teljesen kétségbe voltam esve. Szülés után négy hónapon át próbáltam helyre hozni a már jól ismert praktikákkal (volt benne gyakorlatom :-(), de nem ment... így maradt a mûtét. Bár mentem volna hamarabb! A 6 hét gyermekágy letelte után mehetsz és az elsõ kezelés után pár nappal óriási javulás következik be. Nekem 4 belsõ és egy külsõ aranyerem volt, a belsõket gyûrûvel kötötték el, a külsõt lézerrel vágták. Nem kell tõle félni, nem fáj, max. kellemetlen érzés pár napig. Összesen 130 ezer ft volt. Most várom második babánkat, megint kijött egy, de egyenlõre nem olyan durva, mint annak idején volt. Én intimtornával vigyázok rá és kamillás nedves wcpapírral. Persze ha szükség lesz rá, szülés után ismét megyek mûtétre... én utólag bántam, hogy a félelmeim miatt ilyen késõn szántam rá magam a helyrehozatalukra. Minden pénzt megér! Boldog babavárást, babázást nektek.

Sziasztok! Elsõ terhességem utolsó 2 hónapjában én is állandóan szenvedtem tõle (hozzáteszem nekem 15 éves korom óta van aranyerem), és a szülés alatt nagyon bedurvult. Nem részletezném, mit éltem át a szülés utáni napokban, teljesen kétségbe voltam esve. Szülés után négy hónapon át próbáltam helyre hozni a már jól ismert praktikákkal (volt benne gyakorlatom :-(), de nem ment... így maradt a mûtét. Bár mentem volna hamarabb! A 6 hét gyermekágy letelte után mehetsz és az elsõ kezelés után pár nappal óriási javulás következik be. Nekem 4 belsõ és egy külsõ aranyerem volt, a belsõket gyûrûvel kötötték el, a külsõt lézerrel vágták. Nem kell tõle félni, nem fáj, max. kellemetlen érzés pár napig. Összesen 130 ezer ft volt. Most várom második babánkat, megint kijött egy, de egyenlõre nem olyan durva, mint annak idején volt. Én intimtornával vigyázok rá és kamillás nedves wcpapírral. Persze ha szükség lesz rá, szülés után ismét megyek mûtétre... én utólag bántam, hogy a félelmeim miatt ilyen késõn szántam rá magam a helyrehozatalukra. Minden pénzt megér! Boldog babavárást, babázást nektek.
Szia! A második válaszoló vagyok. Én is magánban csináltattam, ambuláns kezelésen. Ez azt jelenti, hogy bemész, megvizsgálnak, megkapod az érzéstelenítõt, kb 10 perc múlva már gyûrûznek is. Az egész kb 20 perc, aztán mehetsz is haza. Utána kicsit kellemetlen érzés, de hogy ne fájjon a székletürítés kapsz vagy glicerines kúpot, vagy olajat, amit meg kell inni. Kb 2 hét elteltével csinálják a következõt. Egyébként én ajánlom neked, hogy ha ki vannak türemkedve az erek, hogy rendszeresen próbáld õket visszatolni és még mindig nem késõ megtanulnod az intimtornát. Elsõ terhességem alatt én ez utóbbit elhanyagoltam és meg is lett az eredménye, most a 8. hónapban vagyok és elég jól zárnak az izmaim. Bár most is lett aranyerem, de közel sem olyan vészes, mint 2 évvel ezelõtt volt. Ha nem akarsz iszonyatosan szenvedni, ne hagyd hogy tovább romoljon a helyzet!!!!!!
Szia, . Sajnos ha már most nagy, akkor csak rosszabb lesz szülés után. Nekem is volt már elõtte is, és szinte már az összes krémet, kenõcsöt csodaszert kipróbáltam, de visszahúzódni egyiktõl se húzódott. Csak a tüneteket enyhítette. A mûtét adott, mint lehetõség, de egyenlõre még nem mertem rászánni magam. Étkezni úgy étkezem, ahogy ebben az esetben javasolják, de már ez nem segít. Próbáld ki valamelyik kenõcsöt és kúpot hátha neked is enyhíti a panaszaidat. Sperti, Reparon, Mastu Üdv
A kérdező hozzászólása: Na, akkor szülés után mehetek gyûrûztetni :) A lézeres mûtéténél elaltatnak, vagy ott is csak érzéstelenítõt adnak, mert nekem kint a fenekemnél vannak a kinövések. Kellett bent aludni a kórházban? Hanyat, vagy háton kell feküdni mikor csinálják?
Ismét én! Szóval elõször a belsõeket csinálják a gyûrûvel, mert ezek nyomják ki a külsõket. Ezektõl a külsõek is szépen visszahúzódnak. Ezek útán vágják lézerrel a külsõt, de csak ha szükséges. Kapsz érzéstelenítõt, majd 10 perc múlva nekiállnak. Oldalt kell felfeküdni az asztalra és felhúzni a térdeidet a hasadhoz, a doki pedig a hátad felöl közelíti meg a terepet :-). Ajánlott a mûtét elõtt bevenni fájdalomcsillapítót is, hogy ha elmúlik az érzéstelenítõ hatása, biztosan ne fájjon. De tényleg nem fog, max. egy kicsit, ami algopyrin hatására elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már nem is félek, ha megszültem megyek is ! :)

Mi a különbség a bélrepedés és az aranyér tünetei között? (van tovább)

Olvastam mindkettőről és a tüneteikről, de nem tiszta.

Legjobb válasz: Hát vérzés tekintetében a bélrepedés, ha feljebb van nem a végbél kijáratánál, akkor fekete színû székletet eredményez mely ugye az alvadás miatt van. Az aranyér repedésnél friss piros vérzést okoz. Talán ez lehet egy mérvadó különbség. A bélrepedés sokkal veszélyesebb mint egy aranyér. Ha arra gondolsz azért ne itt kúráld magad meg otthon, hanem menj el orvoshoz.

Hát vérzés tekintetében a bélrepedés, ha feljebb van nem a végbél kijáratánál, akkor fekete színû székletet eredményez mely ugye az alvadás miatt van. Az aranyér repedésnél friss piros vérzést okoz. Talán ez lehet egy mérvadó különbség. A bélrepedés sokkal veszélyesebb mint egy aranyér. Ha arra gondolsz azért ne itt kúráld magad meg otthon, hanem menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Ez élénk piros volt.
A kérdező hozzászólása: Hogyan tudnám megelõzni hogy súlyosabb tüneteim legyenek?
A végbél berepedésnél a hámréteg "szakad" be és ezért van a vérzés.Fájdalmas a székletürítés. Az aranyérnél egy ér tágulata és annak vérzése miatt van vérzés. Mit mondott az orvos , neked melyik van? Friss piros vér lehet még : fekélyes vastagbélgyulladástól polip miatt, ha idõnkét a teteje kivérzik / ez egy kis kocsányos növedék a vastagbélben/ diverticulum: ez ilyen kis zsákszerû kiöblösödés a vastagbélen, ezek alján sokszor van gyulladás, itt is friss piros vér a székleten. És hát ott van még végbél tumor is, aminél szintén jelentkezhet idõnként vérzés.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam orvosnál.

Aranyér lézeres műtétém lesz, 38 éve van aranyerem, mindent megpróbáltam, de most feladtam és nem szeretném ha újra kialakulna. Mikor lehet műtét után elkezdeni az aranyér tornát, és az a krém-kup a sebgyógyulást is elősegíti? Köszönettel: Jolán

Aranyér lézeres műtétém lesz, 38 éve van aranyerem, mindent megpróbáltam, de most feladtam és nem szeretném ha újra kialakulna. Mikor lehet műtét után elkezdeni az aranyér tornát, és az a krém-kup a sebgyógyulást is elősegíti? Köszönettel: Jolán

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Proktis M nevű krém, illetve kúp kiválóan alkalmas a regeneráció elősegítésére. A tornára vonatkozólag a műtétet végző orvost kérdezze, hiszen számos beavatkozás-típus létezik, így eltérhetnek az utókezelésre vonatkozó tanácsok is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Proktis M nevű krém, illetve kúp kiválóan alkalmas a regeneráció elősegítésére. A tornára vonatkozólag a műtétet végző orvost kérdezze, hiszen számos beavatkozás-típus létezik, így eltérhetnek az utókezelésre vonatkozó tanácsok is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!