Találatok a következő kifejezésre: Mi az annak ha (853 db)

Mi számít annak, ha a baba átalussza az éjszakát?

Az én 12 hetes fiam este elaludt fél 8.-kor, és 4:10.-kor kelt fel csak enni. Gyors szopi, majd újra alvás, és most reggel pedig fél 7.-kor kelt fel! :-))

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)

Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)
De jóóó nektek! :)
Az én fiam három hónapos. Õ alszik este 8-tól 3-4-ig, majd 10 perc kaja után visszaalszik 7-fél8-ig. De én azt szoktam mondani, hogy més egyszer kel éjjel, mert végülis felkel, nem?
Elsõ vagyok: azt nem írtam, hogy 1 hét híjján 5 hónaposak vagyunk, eddig én is legalább 5x keltem fel éjjel úgyhogy kitartás, egyszer eljön a Te idõd :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Szia! Szerintem ha már reggel 6 ig alszanak az már annak számít! Ha egyszer kel(és örülj hogy csak egyszer) az is kelésnek számít én úgy gondolom:) Az én lányom a hazajöveteltõl kezdve éjjel 3 kor kelt enni, és aludt kb.8is utána. 6 hetes korától pedig este 9-10 -tõl, reggel 7 ig szunyál:D Elõbb -utóbb a te babád is végigalussza, addig is ne öregítsd:) ))) Jó babázást:)
Az én fiam másfél hósan végigaludta. Este 21-kor alvás, reggel 9-10- vagy akár 11 -ig is! Jó alvókája volt! Most 8 hónaposan este 21-tõl alszik reggel 8-ig. Szerencsére már nem alszik délig.:) DE most már jóval többet van ébren is. Ennek ellenére délben még le tudom fektetni 2 óra hosszára és délutáni alvás is mûködik egy órán át..:) Szerintem a te babód is simán végigalussza az éjszakát!
Mi 3 hetesek vagyunk!Hu ilyen koran fekszenek a babak?Nalunk a delutani alvas(6-9) miatt, a furdetes 9 orakor van, mire elalszunk 22ora es reggel 5-6kor kelunk!!!Mar szuletesekor is ejjel 4-5 orat aludt majd mar egy het utan a 6-7-8 orakat vegig alussza!!!
6 óra egyfolytában alvás már átaludt éjszakának számít azt mondják! A védõnõm szerint a legjobb, ha arra rá tudja valahogy szoktatni az ember, hogy ez az idõszak 11 és éjfél közöttõl kezdõdik, mert a baba is akkor alszik nyugodtabban és a szülõ is. Nálunk most már kezd beállni hogy 10 körül eszik este, és 5-6 között kel fel csak enni. 6 és fél hós!
Az én babám este 8 körül alszik el és hajnal 2 körül eszik és rögtön visszaalszunk kb 7 ig.. Én is azt mondom, hogy éjjel egyszer eszik, szerintem ha átalusza az tényleges átalvást jelent (mondjuk 20-6 ig)nem 6 óra egyhuzamban alvást. Úgyhogy a te babád már átalussza az éjszakát :) Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát még én is úgy mondom, hogy 1x kelt fel. :-)) Bár a cicim is készen állt már rá... De azt sem bánnám, ha csak reggel 6 óra felé kelne.
Érdekes, h milyen sokunknak kel(t) fel pont hajnali 3-kor a gyereke! Nekem is akkor ébredt egy idõben! :) Most 8 körül, de legkésõbb 9-kor alszik, jó esetben reggel fél 7-7-ig. Ha éjfél körül nagyon nyugtalan, cuppog, megébred, forgatja a fejét, akkor megetetem, ilyenkor viszont fél 8-fél 9 között ébred csak. Nekem az az átaludt éjszaka, amikor 10 körül alszik már a gyerek és 6 körül ébred csak. Ez ugyan 8 óra hossza, de szerintem ezt mki másképp értelmezi, attól függõen, h ki milyen szakban alszik (hánytól hányig). Én 11-éjfél között alszom el, és reggel 6-ig nem is szeretek felkelni!

Mik az előnyei, ha a lakásban egyedül vagyok és kutyát tartok, és mik annak, ha többen lakunk ott?

Elég furcsán fogalmaztam meg a kérdést. Szóval ilyesmikre gondolok, hogy ha többen vagyunk és az egyik nem ér rá, a másik meg tudja etetni stb...

Legjobb válasz: Vagyis, ha nem érsz rá, átpasszolod a kutyát?

Vagyis, ha nem érsz rá, átpasszolod a kutyát?
Ha egyedül vagy, akkor minden munka a tiéd, többen megoszthatjátok, van helyettesítés, ha beteg vagy elutazik valaki. Egyedül sokat segít egy kutya, hogy ne legyél olyan magányos, többen is jó persze, de nem annyira életbevágó. Egyedül csak a te nevelésed lesz, ha többen vagytok, valaki rászoktathatja a rosszra, hiába igyekszel.
Ha egyedül vagy te neveled, ha meg többen vagytok más is beleszól vagy jót mondd vagy helytelent.
Ha el kell menned otthonról mondd meg annak aki a kutyával fog foglalkozni mindent úgy csináljon ahogy te. Példa: ugyanazokat a vezényszavakat használja amit te. Amit te nem engedtél meg a kutyának azt õ sem engedje meg. Etetésnél azt adják amit te adtál neki. Ha nem adtál neki csirke combcsontot akkor más se adjon neki......stb.
Mi négyen lakunk együtt, és nagyon ritka, hogy a kutyusom több órát egyedül legyen. Ha mégis úgy jön össze, akkor az öcsém ér haza elsõnek a suliból, és akkor 6-7 órát van egyedül a kuty. Addig is szunyál:) Ez kb. kéthetente egyszer fordul elõ. Igazából annyi, hogy néha oda tud bújni valakihez, ha én nem vagyok otthon, és akkor délbe is leviszik sétálni. Enni úgysem szokott napközben. De ha én itthon vagyok, akkor fütyül a többiekre:)
Képtelenség értelmezni a kérdést. Te lenni magyar ???
Miként akarsz kutyát tartani, ha magyar létedre még egy mondatot sem tudsz kérdésként értelmesen leírni. Elõször fogalmazd meg a szürkeállományodban, aztán írd le piszkozatként, majd azt követõen próbáld meg bemásolni ide. Ülj le gyermekem, egyes volt a feleleted, holnapra 1000x írd le: -buta vagyok nem magyar!!! :D
A kérdező hozzászólása: Na, mégiscsak van valaki, aki értelmezni tudta a kérdést:) Köszönöm, 3. válaszoló. Elsõ, ha nem jut el az agyadig, ne írogass... Ennyire azért nem bonyolult mondat. Összetett mondatokról nem tanultál az iskolában? Megértem, ha nem fogod fel, de akkor maradj inkább csöndben. 2. válaszoló, errõl pedig abszolút nem volt szó. Egyébként elméleti kérdés, családban élek kutyával, és az én kutyám, én foglalkozom vele a legtöbbet. De néha jól jön, ha megetetik helyettem, hogy ne kelljen ezért hazajönnöm, vagy 1-2 havonta elviszik sétálni, hogy el tudjak menni valahova (amúgy minden nap van séta, és én viszem egyedül. Egyébként kertes házban lakunk), de az meg zavar, amikor "elrontják" a kutyát... És olyankor jobb lenne, ha csak én nevelném.
A kérdező hozzászólása: Az a te magánproblémád, hogy buta vagy és nem tudsz értelmezni egy kérdést. Érdekes, hogy másoknak sikerült, de neked nem... Ez egy kicsit elgondolkodtató, nem? És egyébként tartok kutyát, jól van tartva és nevelve, és azzal sem volt soha problémám, hogy megértessem magam másokkal. Neked viszont láthatóan vannak. Egy összetett mondatot már nem is bírsz felfogni? Többieknek köszönöm:)

Ha vibrátort rendelek a netről, annak a dobozára rá lesz írva, hogy mi az? Tehát ha kihozza a postás, akkor rögtön lehet látni, hogy honnan és mit rendeltem?

Legjobb válasz: attól függ, honnan rendeled. a komoly szexwebshopok diszkrét csomagban küldik. a vateráról vett már nem biztos...

attól függ, honnan rendeled. a komoly szexwebshopok diszkrét csomagban küldik. a vateráról vett már nem biztos...
én postás vagyok, egyszer megszakadt a csomagolás és egy szõrös bilincs volt benne :) idõs nénike vette át
vatera XD használt elemes vibri tölthetõ elemekkel akciosan :D
Nem, pedig nem ártana.
ha a doboz okéis , de a feladó sexshopmindenkiert KFT. na akkor feltünõ.
Ityöp válasza ) nem írják rá és kérd " a postán marad " módot de ne feledd megadni a posta címét. kiértesítenek, és ott miután kifizetted kiadják, de....ne ott próbáld ki !
Pontosan tudjuk mit rendeltél! ~egy postás~
A kérdező hozzászólása: nem az zavar, hogy a postás megtudja-e, hanem az, hogy a szüleim ne tudják meg
Sex-shop nincs a kornyeken?
A kérdező hozzászólása: ez a gond, hogy nincs, mindenképp rendelnem kell
Nem lesz rá írva, sõt még kitapintani sem lehet majd!
Erre nincs garancia. És arra se, hogy kihozzák idõpontra. Ha nem vagy otthon, akkor a szomszéddal próbálkoznak majd, És ha õ átveszi, akkor tudni fogja miért zárkózol be esténként!
Hat altalaban tudjak mi van benne mivel, gyors-posta szolgalat hozza ki de lehet, hogy szerencsed lesz, nem tudom. Miert nem keresel inkabb egy hus-ver "vibratort"?
minek vibrátor? itt vagyok én
A kérdező hozzászólása: és melyik az a hely, ahol idõpontra tudom rendelni?
gusztusos.. ha normális szexshopból rendeled akkor jelöletlen dobozban érkezik abban lesz benne maga a vibri a saját eredeti dobozában. minden értelmes webshop így csinálja nem csak a szexshop témakörben ügyködõk.
Rendelt olyan helyrõl ahol kiviszik pikkpakk pontra. Egyébként nem lesz ráírva.
Utazz el a baratnoidel egy kozeli nagyvarosba es ott vasarolsz magadnak, senki se fog semmirol tudni.

Annak mi az oka ha egy robgó (50ccm) okmányok nélkül van?

És mennyi lenne hozzá a hivatalos papír?

Legjobb válasz: Az az oka, h Pityu bácsi benne hagyta a kocsma elõtt a kulcsot, és az egész falu 4x visszatekerte a km órát, szarráhajtották 200.000km-et mentek vele, 3x ellopták, túlméretesre fúrták, rossz a kipuja karbija, lámpái, elhajlott a vár, a kerék villák stb, rosszak a szimeringjei. Tömören ez az oka:)

Az az oka, h Pityu bácsi benne hagyta a kocsma elõtt a kulcsot, és az egész falu 4x visszatekerte a km órát, szarráhajtották 200.000km-et mentek vele, 3x ellopták, túlméretesre fúrták, rossz a kipuja karbija, lámpái, elhajlott a vár, a kerék villák stb, rosszak a szimeringjei. Tömören ez az oka:)
Milyen papírja legyen? Garanciajegye vagy mi? Mért egy biciklinek milyen papírjai vannak? Pláne egy 30 éves 28-asnak amit még lehet hogy a háborúból maradt meg. Amúgy a papír nélküli dolgokat általában külföldrõl hozzák be. És nem azért papír nélküli mert lopott hanem mert alkatrészbe limbe lomba vámolják le.
Nyugodtan mehetsz 6-án, de nem csináltál otthon tesztet mert már ki kellene mutatnia annak is.
A kérdező hozzászólása: szia de persze hogy csináltam még 26 án mielõtt meg kellett volna jönnie és már akkor pozitiv volt és vérbõl is csináltattam ami szintén pozitiv csak nem tudom hogy nem lesz e korai mert még 6 hetes se leszek
Nem lesz korai, de ne ijedj meg ha még nem fogod hallani a szívhangját. Gratulálok!:)

Mi az alapja annak, hogy a tej nagy része szoptatás közben termelődik? Ha így van, szoptatás előtt miért van tele érzés, utána meg üres érzés?

Meg akkor miért nem tud a baba bármennyit szopni, miért nem tud a mama bármennyit fejni?

Legjobb válasz: Szeretem az ilyen kérdéseket, én is ilyeneken agyaltam anno. :) Az anyatej folyamatosan, 24 órában termelõdik a nõi mellben, vélhetõen részben azért, hogy a baba számára mindig készen álljon némi biztonsági tartalék, ha épp "soron kívül" szüksége lenne rá. A tejbelövellést követõen különbözõ okokból eleinte még több tej is termelõdhet, mint amennyire konkrétan szükség van. (Illetve a belövellést kísérõ ödéma miatt is nagyobb, teltebb ilyenkor a cici, mint késõbb.) A következõ napokban-hetekben azonban, ahogyan a baba rendszeresen (értsd: a saját igénye szerint!) szopizik, a szervezetünk kvázi megtanulja, hogy kb. mikor és mennyi a baba szükséglete. Ez persze nem percre és grammra kimért adagokat jelent, de egy körülbelüli szintet mindenképp. Ez azért ésszerû, mert ha a testünk non-stop termelné a tejet nagyon nagy mennyiségben, az mindenképp pazarlás lenne, a Természet viszont nem pazarol, mert az nem hatékony. ;) Ezt takarja a kereslet-kínálat elve is: annyi tej termelõdik, amennyire a babának szüksége van, pontosabban, amennyit rendszeresen magához vesz. Ehhez jól alkalmazkodik a testünk. Tehát, mindig van valamennyi tej a mellünkben, ugyanakkor az adott "adag" legnagyobb része valóban szopi közben termelõdik meg. Ennek a jele a szoptatás elején érezhetõ tejleadó-reflex, a baba ritmikus szívása-nyelése, esetleg a szopi elején a mell kismértékû térfogat-növekedése is. Ilyenkor a szopómozgás hatására egyrészt nõ a prolaktin hormon szintje, ami hirtelen és nagymértékû tejtermelést okoz a tejmirigyekben. A szervezetbõl villámgyorsan odaáramlik a mellbe a vér, amibõl a sejtek kivonják a vizet és a különbözõ tápanyagokat, összetevõket stb. Azaz ott és akkor gyártódik le a tejmennyiség legnagyobb része. Másrészt, beindul az oxitocin hormon mûködése is, ami összehúzza a mellben lévõ simaizmokat, ezáltal a mellben tárolt ÉS aktuálisan megtermelt tej könnyebben kiürül. (Ez az ún. tejleadó-reflex.) A szoptatás elõtti telt-érzés leginkább az elsõ idõkre jellemzõ, amikor egyrészt a baba még csak szopizik, vagyis viszonylag sok anyatejet vesz magához, tehát több is van a mellben szopik között is, meg alatt is. Másrészt, a fentebb írt korai ödéma is belejátszik ebbe. Harmadrészt pedig - fõleg, ha idõnként picit több idõ telik el két szoptatás között - a folyamatosan termelõdõ és tárolódó anyatej nyilván feltelítheti a melleket is. Viszont, minél tovább szoptat valaki, annál inkább azt tapasztalhatja, hogy a hónapok múlásával egyre plöttyebb, puhább marad a mell a következõ szopi idejére is - de a tejmennyiséget ez nem befolyásolja negatívan. Ilyenkor csupán az történik, hogy a testünk teljesen rááll a szoptatás alatti termelésre, míg a köztes idõkben szinte nullára csökken. (Itt hadd meséljem el a saját élményem: 2,5 éves volt a lányom, amikor esti suliba mentem, kéthetente 3-4 napig voltam távol. Ekkor õ még reggel-este szopizott. Ahogy elkezdõdött a tanév, eleinte még fejnem kellett, hogy ne telítõdjek túl, késõbb azonban már nem volt erre szükség: arra a pár napra, amíg nem szoptattam, teljesen leállt a mellem, de amikor hazaértem, mindig ott folytattuk, ahol elõtte abbahagytuk. Az elsõ tanévet még végig tudtam így szoptatni. - Vagyis ennyire rugalmasan is mehet a dolog!) A szopi végére jellemzõ "üres" érzést is tulképp csak idézõjelesen mondhatjuk, hiszen a mell sose üres teljesen, mindig tart a termelés. Mindössze arról van szó, hogy az aktuálisan megszokott tejadag (= a köztes tárolt + a frissen termelt) a szopi végére rendszerint kiürül a mellbõl. Ugyanakkor, ha valaki ilyenkor is tovább szoptat ill. fej, idõnként újra és újra észlelheti, hogy megint meg-megindul a tejleadás. Ez "teljesen üres" mellnél kb. 15-20 percenként szokott bekövetkezni, de ez persze csak egy átlag. Gondolom, mostanra már érted, hogy ez honnan következik. A babák nyilván nem tudnak bármennyit szopizni, hiszen nem feneketlen az õ bendõjük sem, meghát idõvel elfáradnak õk is, kemény munka a szopizás. ;) A bármennyit fejés elvileg lehetséges, pontosabban, kitartó és rendszeres fejéssel elvileg elég rendesen meg lehet növelni a tejmennyiséget. Persze ehhez még más dolgok is kellenek, de az alap az ingermennyiség növelése. De ugye arra se nagyon szokott szükség lenni, hogy valaki naponta több liter tejet fejjen vagy adjon le. (Meg azért van egy felsõ max. kapacitásunk is valószínûleg.) Remélem, így már érthetõbb. :)

Szeretem az ilyen kérdéseket, én is ilyeneken agyaltam anno. :) Az anyatej folyamatosan, 24 órában termelõdik a nõi mellben, vélhetõen részben azért, hogy a baba számára mindig készen álljon némi biztonsági tartalék, ha épp "soron kívül" szüksége lenne rá. A tejbelövellést követõen különbözõ okokból eleinte még több tej is termelõdhet, mint amennyire konkrétan szükség van. (Illetve a belövellést kísérõ ödéma miatt is nagyobb, teltebb ilyenkor a cici, mint késõbb.) A következõ napokban-hetekben azonban, ahogyan a baba rendszeresen (értsd: a saját igénye szerint!) szopizik, a szervezetünk kvázi megtanulja, hogy kb. mikor és mennyi a baba szükséglete. Ez persze nem percre és grammra kimért adagokat jelent, de egy körülbelüli szintet mindenképp. Ez azért ésszerû, mert ha a testünk non-stop termelné a tejet nagyon nagy mennyiségben, az mindenképp pazarlás lenne, a Természet viszont nem pazarol, mert az nem hatékony. ;) Ezt takarja a kereslet-kínálat elve is: annyi tej termelõdik, amennyire a babának szüksége van, pontosabban, amennyit rendszeresen magához vesz. Ehhez jól alkalmazkodik a testünk. Tehát, mindig van valamennyi tej a mellünkben, ugyanakkor az adott "adag" legnagyobb része valóban szopi közben termelõdik meg. Ennek a jele a szoptatás elején érezhetõ tejleadó-reflex, a baba ritmikus szívása-nyelése, esetleg a szopi elején a mell kismértékû térfogat-növekedése is. Ilyenkor a szopómozgás hatására egyrészt nõ a prolaktin hormon szintje, ami hirtelen és nagymértékû tejtermelést okoz a tejmirigyekben. A szervezetbõl villámgyorsan odaáramlik a mellbe a vér, amibõl a sejtek kivonják a vizet és a különbözõ tápanyagokat, összetevõket stb. Azaz ott és akkor gyártódik le a tejmennyiség legnagyobb része. Másrészt, beindul az oxitocin hormon mûködése is, ami összehúzza a mellben lévõ simaizmokat, ezáltal a mellben tárolt ÉS aktuálisan megtermelt tej könnyebben kiürül. (Ez az ún. tejleadó-reflex.) A szoptatás elõtti telt-érzés leginkább az elsõ idõkre jellemzõ, amikor egyrészt a baba még csak szopizik, vagyis viszonylag sok anyatejet vesz magához, tehát több is van a mellben szopik között is, meg alatt is. Másrészt, a fentebb írt korai ödéma is belejátszik ebbe. Harmadrészt pedig - fõleg, ha idõnként picit több idõ telik el két szoptatás között - a folyamatosan termelõdõ és tárolódó anyatej nyilván feltelítheti a melleket is. Viszont, minél tovább szoptat valaki, annál inkább azt tapasztalhatja, hogy a hónapok múlásával egyre plöttyebb, puhább marad a mell a következõ szopi idejére is - de a tejmennyiséget ez nem befolyásolja negatívan. Ilyenkor csupán az történik, hogy a testünk teljesen rááll a szoptatás alatti termelésre, míg a köztes idõkben szinte nullára csökken. (Itt hadd meséljem el a saját élményem: 2, 5 éves volt a lányom, amikor esti suliba mentem, kéthetente 3-4 napig voltam távol. Ekkor õ még reggel-este szopizott. Ahogy elkezdõdött a tanév, eleinte még fejnem kellett, hogy ne telítõdjek túl, késõbb azonban már nem volt erre szükség: arra a pár napra, amíg nem szoptattam, teljesen leállt a mellem, de amikor hazaértem, mindig ott folytattuk, ahol elõtte abbahagytuk. Az elsõ tanévet még végig tudtam így szoptatni. - Vagyis ennyire rugalmasan is mehet a dolog!) A szopi végére jellemzõ "üres" érzést is tulképp csak idézõjelesen mondhatjuk, hiszen a mell sose üres teljesen, mindig tart a termelés. Mindössze arról van szó, hogy az aktuálisan megszokott tejadag (= a köztes tárolt + a frissen termelt) a szopi végére rendszerint kiürül a mellbõl. Ugyanakkor, ha valaki ilyenkor is tovább szoptat ill. fej, idõnként újra és újra észlelheti, hogy megint meg-megindul a tejleadás. Ez "teljesen üres" mellnél kb. 15-20 percenként szokott bekövetkezni, de ez persze csak egy átlag. Gondolom, mostanra már érted, hogy ez honnan következik. A babák nyilván nem tudnak bármennyit szopizni, hiszen nem feneketlen az õ bendõjük sem, meghát idõvel elfáradnak õk is, kemény munka a szopizás. ;) A bármennyit fejés elvileg lehetséges, pontosabban, kitartó és rendszeres fejéssel elvileg elég rendesen meg lehet növelni a tejmennyiséget. Persze ehhez még más dolgok is kellenek, de az alap az ingermennyiség növelése. De ugye arra se nagyon szokott szükség lenni, hogy valaki naponta több liter tejet fejjen vagy adjon le. (Meg azért van egy felsõ max. kapacitásunk is valószínûleg.) Remélem, így már érthetõbb. :)
És még: Nem véletlen, hogy ha valóban kevés az anyuka teje, gyakran javasolják például, hogy az anyuka hagyja a babáját szopizni akkor is, ha (mindkét) mellet már teljesen kiürítette, de még vidáman elcumizgat rajta. Ennek az ún. komfortszopizásnak nemcsak nyugtató funkciója van, hanem szükség esetén - a fenti meg-meginduló tejleadás miatt - a tejet is meg tudja növelni. Minél több inger éri a mellet (gyakrabban és/vagy hosszabban), annál több tej fog termelõdni, hiszen a kereslet növekedése magával hozza a kínálat növekedését is. (Persze nem azonnal, de ideálisan pár nap alatt.)
Szerintem nem igaz. Amikor telinek éreztem a mellem, rendszerint teli is volt, amikor meg üresnek, akkor valóban nem volt 30-40-nél több benne. Miután elfogyott, a fiam se kérte, nyilván észrevette... Lehet, hogyha még 40 percig csócsálgatja, akkor kijött volna még 5 csepp.A komfortszopást nem ismeri, szerencsére. Komfortnak ölelés, puszi, bújás, dajkálás van. A kereslet-kínálat elvben sem hiszek. Biztos vannak nõk, akiknél mûködik, de tökre nem érzem fair-nek tényként hangoztatni.
Szerintem nem igazán van alapja. Esetleg a tejtermelést serkentõ hormon fokozódik, de a tej nagy része nem akkor termelõdik.. Gondolj csak a fejõs tehenekre, õket is naponta fejik, 10 perc alatt lemegy a fejés, ha közben folyamatosan termelõdne a , , nagy része", akkor folyamatosan lehetne fejni és ne m fogyna ki a tejük..
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket. Várok még véleményt, tapasztalatot.
Kedves kérdezõ! Ennek biológiai alapja van :) Valóban sok édesanya akkor gondolja úgy, hogy nem elég már a tej, amikor megszûnik a feszülés a mellében. De igazából ez azért van, mert beáll a kereslet-kínálat egyensúlya. A mell nem olyan, mint egy cumisüveg, ami kezdetben tele van, aztán kiürül. Bonyolult hormonális szabályozás alatt áll a tejtermelés. Amikor szopik a bab, egy olyan információt küld az agynak, hogy "fogy a tej, kell még termelni!" A megtermelt tej a tejleadó reflex, vagy oxitocin reflex hatására ürül. Egy szoptatás alatt ez a reflex többször is kiváltódik. Amikor hagyják a babát annyi ideig szopni, ameddig szeretne (ami nem azt jelenti, hogy egész álló nap mellen lóg), akkor azt lehet látni, hogy vannak aktívabb szakaszok, amikor hallhatóan nyel, és vannak "cumizósabb" szakaszok, amikor látszólag már "csak" komfortszopik. No ekkor küld még az agynak jelzést, hogy itt még több tejre van szükség. A szoptatás nem csak etetés, és nem csak éhség miatt szopnak a babák, sokszor "csak" biztonságért, megnyugvásért bújnak az anyához. Ezért sem érdemes mérni az adott mennyiségeket, hiszen a tej összetétele egy szopás alatt, napszakonként, a gyermek korától függõen stb. változik. Amikor meghatározott idõnként szopik a baba, túltelítõdés alakul ki a mellben, ezért érzi a mama, hogy nagyon feszül és ezért gondolják sokan, hogy akkor van tej, a laposban pedig nincs. Holott a túltelítõdés pontosan ellentétesen hat: olyan jelet küld az agynak, hogy állítsa le a tejtermelést. Ezért a legtöbb idõre szoptató anyuka nem tud hosszú távon szoptatni. Persze erre is vannak kivételek, de igen ritkák, viszont az a tapasztalat, hogy pont emiatt a negatív visszacsatolás miatt kb. 4 hónapos korra csökken a tejtermelésük. A baba képes lenne bármennyit szopni, de nem akar. Erre is voltakkutatások, hogy a kizárólag és igény szerint szoptatott babák maguk szabályozták a táplálékfelvételüket, és a rendelkezésre álló tejnek kb. a 75%-át szopták ki a mellbõl. Ezzel ellentétben a cumisüvegbõl szinte bármennyit képesek megenni, meg lehet õket konkrétan tömni. Ezek a vizsgálatok azt is kimutatták, hogy pont emiatt a szabályozás miatt a kizárólag és igén yszerint szoptatott babák között sokkal kevesebb volt késõbb az elhízott gyermek és felnõtt. Sokat lehet ezekrõl olvasni, rengeteg komoly cikk van a http://www.szoptatasportal.hu honlapon, angol nyelvû, neves folyóíratokból idézve.
Szerintem van valóságalapja. Amikor elkezdett a babám szopizni, és a másik mellembõl elkezdett folyni a tej, akkor megfogtam azt amelyikbõl szopizott és kõkeményre feszült, sokkal több tej lett benne hirtelen. Kiszívta a baba az összes tejet, és puha lett a mellem. Próbáld ki, a szopi elején tapintsd meg a melledet hogy milyen, és a tejleadó reflex közben/után is!

Mi az alábbi képen szereplő anime címe? (ha nem hozná ki a képet akkor az "anime love" képek közül az utolsóra gondoltam)

http://www.google.hu/imgres?num=10&hl=hu&biw=1143&bih=679&tb.. sig=103045536243695579073&page=1&tbnh=141&tbnw=180& start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:9,s:0,i:164

Legjobb válasz: Normális linket pls .. Képre jobb katt URL másolása , és ide meg nyomj egy CTRL+V-t vagy Beillesztést. Amúgy ami bejött oladal annak a legutolsó képén Cross Yuuki van a Vampire Knight-ból , csak hosszú a haja .

Normális linket pls .. Képre jobb katt URL másolása , és ide meg nyomj egy CTRL+V-t vagy Beillesztést. Amúgy ami bejött oladal annak a legutolsó képén Cross Yuuki van a Vampire Knight-ból , csak hosszú a haja .
A kérdező hozzászólása: http://img135.imageshack.us/img135/2630/anime45sh6.jpg erre gondoltam
Ez nem animébõl van, hanem vn-bõl, hogy melyikbõl, arra már nem emlékszem.

Mi volt annak a sorozatnak a cime ami régebb kb 1-2 éve ment a minimax utáni animében? (Lent bövebben kérlek ha nézted az animet akkor segits! )

Az eggyik szereplönek az alkarja vasból volt és kedvére tudott vele löni vagy kardot formálni belöle és volt egy testvére aki ha jól emlékszek elvesztette a testét és a lelke egy páncélban volt meg volt egy kishuguk is ha jól emlékszem.

Legjobb válasz: Fullmetal Alchemist http://www.imdb.com/title/tt0421357/

XDD
A kérdező hozzászólása: Jajj ezaz köszönöm szépen imádlak!!!

Mit jelent az, hogy ha ANIME-vel álmodok, Nevezetesen az Inuyasha-val és azon belül csak a testvérével Sesshomaru-val? Jó kis anime, de az álmomban mindig bele élem magam. Van egy kitalált karakterem aki én vagyok mint családtag. Miért van ez?

Legjobb válasz: Egyszerûen tetszik neked ez az anime, és beleéled magad. Én is szoktam Harry Pottereset meg Sailor Moon-osat álmodni, de ezeknek az álmoknak nincs különösebb jelentése azon túl, hogy mindkét történetet imádom. A te esetedben is ez a helyzet.

Jah hát csak a hegesztõ szakmában nem mindig elõny xd
Lehet, hogy ha újra megnéznéd, akkor elmúlana... Lehet, ha nappal nem is gondolsz rá, de a tudatalattid kivetíti, amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: :D
Bár Inuyashával még nem álmodtam, nem a kedvencem egy 5/10es anime szerintem de..én is szoktam arról amit éppen nézek :D Tegnapis a Maken-Ki vel álmodtam .Nekemis vannak ilyen saját kitalált karaktereim :D Én úgy fogom fel hogy nõ a képzelõerõm , ami szerintem jó :D
Amikor bele voltam bolondulva én is az animékbe, naponta álmodtam velük. Egyszerûen annyi, hogy álmodban nemcsak a rossz dolgok jelenhetnek meg, hanem azok is, amit nagyon szeretsz.
Egyszerûen tetszik neked ez az anime, és beleéled magad. Én is szoktam Harry Pottereset meg Sailor Moon-osat álmodni, de ezeknek az álmoknak nincs különösebb jelentése azon túl, hogy mindkét történetet imádom. A te esetedben is ez a helyzet.
Segítsen már nekem valaki! Mi az az anime? Vagy mit jelent?
Én a Gyilkos elmékkel szoktam álmodni. Ahogy írták, nincs ebben semmi különös. Sokat nézed, tetszik.
Gondolom bele vagy bolondulva.. majd elmulik
Mert túl sokat ülsz a TV elõtt.
Téged megszállt Oshikoru démon szamuráj szelleme.
Mert gyökér vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem rossz, ha nõveled a képzelõ erõd. Ez késõbb is jó lesz. Pl: ha fogalmazást kell írni valamirõl... nagy segítség ha vizuális típus vagy. :)
Anime: japán animációs film. Nem mesefilm. Az animék többsége nem mese, mivel nem gyerekeknek készülnek. A rajzfilm és a mesefilm két külön kategóriába tartozó fogalom, nem azonosíthatóak.
Az anime csak Japán. De vannak olyan rajzfilmeke is amiken animések is dolgoztak, ezeket is a legtöbben az animék közé sorolják. Pl: Kertvárosi Gettó, Avatar - Az utolsó Léghajlító, ...
A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudtam de voltak más animációs filmek is..
Nem , az anime az csak japán :D
A kérdező hozzászólása: Szia Az ANIME. Az lehet angol, vagy japán animációs mesefilm. de ha http://www.google.hu n beírod hogy anime akkor már egy csomó mindent kidob.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül, bár én Sesshomarut én jobban kedvelem. nemtom miért :) )
Én is Inuyashával álmodtam! Olyan jó volt! Am nem jelent semmit, legfeljebb hiányzik egy pasi :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszönöm a válaszaitokat. Ezt az Anime-t még kiskoromban néztem 6éves koromtól 12éves koromig.Azóta Nem néztem meg ezt az Anime-t se megy másikat. Most 18 éves vagyok és kb. 2éve kezdtem vele álmodni!!! Vissza téve én is nagyon-nagyon szeretem a bûügyi filmeket mindegyiket megnézem. Pl: Döglött akták, Gyilkos számok, Gyilkos ekmék. és még sorolhatnám. De ezekkel nem álmodok :)
A kérdező hozzászólása: Értem! :) )))))
Hiba a rendszerben. Írj üzenetet az iwiwnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de már megtettem. Vissza is írtak, hogy kijavították a hibát. Rögtön leellenõriztem. Nem javították ki. Ráadásul az üzimre is kb. 3 hét után válaszoltak, miután már kétszer is írtam nekik. Tudom, hogy sok a dolguk, de legalább ne írja, hogy ki van javítva, amikor nincs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!