Találatok a következő kifejezésre: Mi az annak, hogy hazánkban ilyen (2 db)

Mi az oka annak, hogy hazánkban ilyen széthúzó a politika?

Tehát ahelyett, hogy összefogná az embereket konfliktusokat teremt és szembeállítja az emberket.Azaz túl nagy az ellentét az egyes oldalak között.És nincs hatékony kooperáció.Van ennek valami pszichológiai magyarázata, ami esetleg a magyar ember mentalitásában keresend??Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc
Szerintem valamikor Koppány és István idejéig mennek vissza ezek a dolgok. Vagy még messzebbre. De nem újkeletû a dolog. Szerintem annyit tehetünk, hogy a másik embert nézzük, és nem gondoljuk automatikusan rosszindulatúnak v. hülyének azért mert nem úgy szavazott, ahogy mi.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Annyit tennék még hozzá, hogy a skatulyába szorított embereket könnyebb kezelni mint az önállóan gondolkodóakat. Manapság elképzelhetetlen lenne, hogy egy munkásmozgalmi József Attila "Nem, nem, soha!" címmel írjon verset, vagy hogy egy Petõfi egyszerre legyen liberális és nacionalista. Az amúgy nem ellentétes, de rájuk veszélyt jelentõ ideológiák között ellentétet szítva elérik hogy azok ne halmozódjanak egy emberben, és egyben elterelik magukról a figyelmet. Ha amúgy a liberálisok ellenségei a szabadságjogokat korlátozó POLITIKUSOK lennének, a nacionalistáké pedig a nemzeti érdekkel ellentétesen döntõ POLITIKUSOK, akkor kiknek az érdeke hogy ez a két csoport inkább egymást ölje mint õket?
A kérdező hozzászólása: Igen ez nagyon igaz.
Az tény hogy nálunk hagyománya van, hogy gyûlöljük a hatalmon lévõket, de maga a konkrét széthúzás egyáltalán nem magyar sajátosság, de még csak nem is politikai. A legtöbb demokrácia kétpólusú, vagy idõvel azzá válik, de például a pespi és a coca-cola (meki és burgerking, vagy bármely hasonló páros) legnagyobb fõrészvényesei ugyanazok az emberek. Sokat emlegetik hogy a verseny jót tesz a piacnak, de a legtöbben nem is hinnék hogy mennyire. Elhitetik veled hogy választhatsz, talán még vitázol is a haverokkal hogy melyik a trendibb márka, de mindkettõért ugyanannak a tulajdonosi körnek fizetsz. Azt hiszed nincs miért lázonganod, hiszen demokrácia van, szabadon dönthetsz, de akárkire is szavazol, ugyanazok ücsörögnek a parlamentben, csak épp 4-8 évente helyet cserél a kormány az ellenzékkel. Amíg azzal foglalkozol, hogy a konkurens cég/párt milyen gáz, de bezzeg amelyiket te favorizálsz... addig nehezebben veszed észre mindezt. Õk meg közben elbratyizgatnak egymással a színfalak mögött.
Nem csak a politika széthúzó. Ha bárhol érdekellentt van két magyar között, hajlamosak így intézni. Tisztelet a kivételeknek. Az átlagember sem jobb (adót csal, rokkant kártyát használ jogosulatlanul, stb.) csak ezek olyan nagyban tolják, hogy nem lehet nem észrevenni. Ahhoz, hogy itt téyleg legyen valami, elõször az egyéneknek kell megváltozni és utána lehet elvárni, hogy a közösség is megváltozzon. De ez bele fog kerülni némi idõbe...
szerintem a korrupció az oka a politikusoknak hatalmi lehetõsége van eltüntetni vagy leosztani a közpénzeket, illetve különbözõ érdekcsoportoktól feketén zsebrerakni pénzt egy-egy kedvezõ döntés érdekében utána mindenki fut egy-egy húsos fazekhoz, miközben megpróbálja megakadályozni, hogy más csoportoknak is legyen saját húsos fazeka plusz a szemetebbje elgáncsolja az ugyanahhoz a fazékhoz futókat is visszakérdezek: mikor volt hazánkban egybetartó politika úgy, hogy nem éppen valakik megölésére egyesült volna a nép?
A kérdező hozzászólása: Ez valóban érdekes és igaz.Köszi.
Az elõzõ kommentes vagyok továbbra is: Nagyon sokáig ült mindenféle jónép a nyakunkon (oroszok, osztrákok, törökök) és belénk ivódott az, hogy a hatalmat, a másik pártot gyûlölni kell, és azok úgysem tudnak semmit. Ezt a népigényt elégíti ki a mai politika. Ugyanis közben páran nem vették észre, hogy most épp szabadok vagyunk, és mivel mi ülünk saját magunkon, most magunkat szívatjuk...
Nem is! A Viktor kezdte! :) "Oszd meg és uralkodj!" Régi bölcsesség ez! De nagyrészben színjáték is! Bezzeg az autópálya buliban, és a parkoló társaságokban a legnagyobb az összhang a pártok emberei között! A legjobb az volt, amikor régebbe Horn Gyula mesélt Torgyánról! A parlamentben Torgyán naponta 10x elmondta Horn mondjon le, (monnyonle!) közben meg parlamenten kívül bratyiztak! Ki kellene rúgni az összeset, úgyis ott ülnek a klónok brüsszelben! Mondják meg mi legyen, aztán az legyen érvényes mindenütt az Únióban!

A magyar nép miért ilyen széthúzó? Mi az oka annak, hogy a becsületnek nincs értéke hazánkban? (gondolok itt a sok hazug, gátlástalan emberekre)

Legjobb válasz: Szerintem pedig a magyar egy áldozatkész ,keresztény értékrendû,lelkes, néha dolgak túlidealizáló, szorgalmas, becsületére nagyon kényes nép . De ne feledd,hogy a komcsi világban az ilyen belálljtású emberek nem igazán tudta érvényesülni sokkal inkább az sunyi intrikusok és hazudozók. A liberalizmust is túlzásba vitte mostanában, mert a tolerancia nem azt jelenti, hogy minden betegségként ránk szakadó okádékságot és emberi hibát mosolyogva el kell tûrni.Hangozatatni kell mennyire mocsok dolog a lustaság az irigység STB és az itélkezés mások felett .

Szerintem pedig a magyar egy áldozatkész , keresztény értékrendû, lelkes, néha dolgak túlidealizáló, szorgalmas, becsületére nagyon kényes nép . De ne feledd, hogy a komcsi világban az ilyen belálljtású emberek nem igazán tudta érvényesülni sokkal inkább az sunyi intrikusok és hazudozók. A liberalizmust is túlzásba vitte mostanában, mert a tolerancia nem azt jelenti, hogy minden betegségként ránk szakadó okádékságot és emberi hibát mosolyogva el kell tûrni.Hangozatatni kell mennyire mocsok dolog a lustaság az irigység STB és az itélkezés mások felett .
Semmi új a nap alatt. Figyelmedbe ajánlom Börcsök Mária történész "Kettészakadt Magyarország" címû, a közelmúltban megjelent mûvét. Az államalapítástól kezdve veszi végig a magyar történelmet. Nem száraz, inkább nagyon is olvasmányos a könyv. Az ember szomorúan veszi tudomásul, hogy mindig is ilyenek voltunk...
A liberalizmus a szabadságjogokat tiszteli és nem az emberi hibákat. Óriási különbség. Liberális volt Kossuth, Deák, Széchenyi is többek között. Õket is meg kell tagadni, mert egyesek manapság teljesen helytelenül értelmezik a liberális, liberalizmus fogalmakat? Csak halkan jegyzem meg, hogy nem csak keresztény ember lehet szorgalmas, irigységmentes és erkölcsös, hanem a zsidó, a buddhista, a muszlim... stb, sõt még az ateista is.Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy milyen áron, milyen eszközökkel kényszerítette elsõ királyunk a magyarokat a kereszténység felvételére (felnégyelés, szemkitolás, gyilkosságok, stb.)
Ez mindig is így volt, és gyakorlatilag ez az Európai trend is. Nem vagyunk mi annyival különlegesebbek - minél többet utazom, annál inkább látom, hogy más országokban is meg van ez (csak mi keveset hallunk róla)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!