Találatok a következő kifejezésre: Mi az angol kor (7 db)

Mi az az angol kor? Nagyon nagy baj ha néha elfelejtem beadni a babámnak a vigantol olajat?

Legjobb válasz: Az angolkór csontfejlõdési rendellenesség, "puha" marad a csontja annak, akinek ilyen baja van, ezért elhajlik. Ha egy-egy napon elfelejted beadni a Vigantolt, 2-3 cseppet nyugodtan beadhatsz egyszerre is, így tudod pótolni az elmaradást.

Az angolkór csontfejlõdési rendellenesség, "puha" marad a csontja annak, akinek ilyen baja van, ezért elhajlik. Ha egy-egy napon elfelejted beadni a Vigantolt, 2-3 cseppet nyugodtan beadhatsz egyszerre is, így tudod pótolni az elmaradást.
Az angolkór azt jelenit, hogy nincs elég D-vitamin a szervezetben. Régen, amikor még sem D-vitamint, sem elgendõ napfényt nem kaphattak a gyerekek, mivel sosem voltak szinte a szabadban, elég gyakori volt ez a betegség (persze a szegények között). Ilyenkor a csontok puhák maradtak, eldeformálódtak (pl. elgörbültek a lábaik, karjaik), borzalmas betegség volt, amin utólag már nem is lehet segíteni. Azért angolkór a neve, mert Angliában volt a leggyakoribb, az ipari forradalom idején (amikor, mint az köztudott, gyereke dolgoztak a bányákban, a munkáscsaládok bérkaszárnyákban éltek, ahova szinte sosem sütött be a nap, stb.). Ennek megelõzésére van a vigantol olaj. Egy éves korig minden babának kapnia kell, mert a napfénybõl még nem tudnak elegendõ D-vitamint elõállítani. Ha néha elfelejted beadni, abból még nem lesz baj, csak másnap pótold.

Letöltöttem a 3.13-as comodo-t pár napja. De most az ikonon piros áthuzott kör van. Mit tegyek? Vagy miket állitsak be mert az angol tudásom csekély.

Legjobb válasz: Azt kell beállitanod, hogy mit engedsz ki a netre? Minden tûzfalat be kell állítani, az nem baj, ha eleinte kérdez. Kimenõ pl. böngészõk, levelezõ, virusírtó stb. Itt a legújabb, ez az oldal nem fertõzött, innen telepitsd: http://download.chip.eu/hu/Comodo-Internet-Security_3881478...

Azt kell beállitanod, hogy mit engedsz ki a netre? Minden tûzfalat be kell állítani, az nem baj, ha eleinte kérdez. Kimenõ pl. böngészõk, levelezõ, virusírtó stb. Itt a legújabb, ez az oldal nem fertõzött, innen telepitsd: http://download.chip.eu/hu/Comodo-Internet-Security_3881478...
A kérdező hozzászólása: most hogy reggel bekapcsoltam eltünt a karika , piros és zöld pipák ugrálnak az ikonban ami fehér.kikapcsoltam a windows tüzfalat
A kérdező hozzászólása: chip.hu
A kérdező hozzászólása: a windows tüzfalat jelöli bk. a comodo csak tüzfalnak kéne.avastom van.idáig nemvolt tüzfalam már egy éve gond. teszek fel egyet. a comodo ikon fehér pajzs benne piros meg zöld pipák ugrálnak.
Melyik túzfalat jelöli a Biztonsági Központ? Windows-ét vagy a Comodót?
Piros karika: le van tiltva. Valószínûleg a Windows nem tûri valamiért. Ha van más virusirtó a gépeden, akkor futtasd le. Attól is függ, honnan töltötted le, volt-e a futtatás elõtt a bal oldalon piros pajzs? A Windows az alá nem írt progikat nem fogadja el, a fertõzöttet se.
A kérdező hozzászólása: kéken áll minden. de hogy tüntessem el a piros karikát a comodo ikonrol a jobb sarokban?
Kapcsold ki a Windows tûzfalat, mert összeakad vele. És nézd meg a Vezérlõpult/Biztonsági központot. Kéknek és zöldnek kell lennie. Ha sárga vagy piros, akkor baj van.
Bocs, lemaradt a link.
Itt van egy nagyon jó szótár, ingyenes, nekem is ez van a gépemen.
Ezt írtam neked, hogy a két tûzfal egymást is blokkolja. Most állítsd be, hogy mit engedhet át, kérdezni fog. Minden tûzfal ezzel kezdi.


Szerintetek 16 évesen korai lenne egy külföldit fogadni az otthonomba kb 1 hétre? Angolt tanulok, mit lehetne csinálni egy kis városban vele Karácsony környékén?

szeretném ha nem unatkozna, mindig szeretnék valami jó programot neki, de valahogy tanácstalan vagyok:(

Legjobb válasz: Ha a szüleiddel élsz, és ez a külföldi egy másik országbeli cserediák, akkor nemhogy korai lenne, de még támogatnám is. :) Ha a lányom nagyobb lesz, én biztosan fogok neki keresni egy cserediák-partnert, aki eljön ide hozzánk, és utána a lányomat is elengedem hozzájuk (ha akar, jöhet az õ anyukája is, és igény esetén én is elmegyek a lányommal). De csakis megbízható, iskola által vagy ismerõs által ajánlott cserepartnerrõl lehetne szó nálam.

Ha a szüleiddel élsz, és ez a külföldi egy másik országbeli cserediák, akkor nemhogy korai lenne, de még támogatnám is. :) Ha a lányom nagyobb lesz, én biztosan fogok neki keresni egy cserediák-partnert, aki eljön ide hozzánk, és utána a lányomat is elengedem hozzájuk (ha akar, jöhet az õ anyukája is, és igény esetén én is elmegyek a lányommal). De csakis megbízható, iskola által vagy ismerõs által ajánlott cserepartnerrõl lehetne szó nálam.
Gondolom ez valamiféle cserediák program lehet az iskoládban. Elõször ismertesd meg a családoddal, töltsetek el együtt beszélgetéssel, ismerkedéssel egy estét. Körbevezetheted a lakóhelyeden, ha esetleg van valami érdekes program a városban (pl. adventi koszorú készítés, gyertyaöntés stb akkor arra is elviheted). Esetleg a közel lévõ nagyobb várost megmutathatnád neki, nevezetességeket, múzeumokat, ha van valami különlegesebb program (pl. karácsonyi vásár) akkor azt is. Aztán társasozhattok, kártyázhattok. Ha van lehetõséged az érkezése elõtt felvenni vele a kapcsolatot, akkor megkérheted, h õ hozzon társast, ami neked a nyelvtanulás céljából is biztosan jó lenne.
A kérdező hozzászólása: oohh nagyon szépen, hálásan köszönöm a kedves segítségeket:) utolsó válaszoló köszönöm szépen a hasznos tippeket, sokat segítettél:) igazából egy fiú, (én 16/L) és nem cserediák program, hanem még régebben ismerkedtünk meg egy másik városban, teljesen véletlenül, és most eldöntöttük, hogy személyesen eljön hozzám mégegyszer nagyon köszönök mindent, ha még vannak tippjeitek akkor írjatok!:)

Angliaban dolgozom es 2 het kesik van 2 pozitív tesztem. Viszont itt ismeros angolok azt mondtak itt nem csinalnak uh csak 14 het korul. Mire számíthatok?

Korzeti orvosnal mar voltam ahonnan korhazba kuldtek. De varnom kell a levelet a korhazbol az idopont... miatt.Meg nem birok ki 7 hetet hogy minden rendben van e?

Legjobb válasz: igen, én is úgy hallottam, hogy külföldön nem v.mi jó a terhesgondozás, Mo. ebben viszont nagyon oké. itt is írták már páran külföldrõl, hogy inkább hazajönnek kihordani a babát, mert sokkal biztonságosabb

igen, én is úgy hallottam, hogy külföldön nem v.mi jó a terhesgondozás, Mo. ebben viszont nagyon oké. itt is írták már páran külföldrõl, hogy inkább hazajönnek kihordani a babát, mert sokkal biztonságosabb
hat az igaz, hogy Anglaban nem valami kituno a beteg gondozas.En is Angliaban lakom es itt is fogom megszulni a babat kb. 3 hetire, mert a baratom nemakar velem hazajonni, mas nemzetisegu. de vegul is minden rendben, csak az itteni orvosok nemcsinalnak semmit mig nemgondoljak, hogy tenyleg baj van.
as usual 4.30, as usual.
A kérdező hozzászólása: közben eszembe jutott, hogy az "at the same time" nem lenne jó?
Nem. Az azt jelenti, hogy ugyanakkor (azzal párhuzamosan, azzal egyidõben történve). We were at the same place, at the same time.
vagy ami még jó lehet a same as always :)
same time as usual En Angliaban eltem 7 es fel evet. Mi mindig as usual-t hasznaltunk

Hogy van az a mondta angolul, hogy mi ketten már óvodás korunk óta ismertük egymást?

Legjobb válasz: We have known each other since the nursery school.

We have known each other since the nursery school.
My english boyfriend said that is right :D szóval az elsõ válasz helyes nem tudom miért van lepontozva :D
Szerintem is nagyon jó az elsõ megoldása, annyi, hogy a "the" nem kell bele, mert általánosságban mondjuk, nem nevezzük meg konkrétan az óvodát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!