Találatok a következő kifejezésre: Mi az angol kor (6 db)

Mi az az angol kor? Nagyon nagy baj ha néha elfelejtem beadni a babámnak a vigantol olajat?

Legjobb válasz: Az angolkór csontfejlõdési rendellenesség, "puha" marad a csontja annak, akinek ilyen baja van, ezért elhajlik. Ha egy-egy napon elfelejted beadni a Vigantolt, 2-3 cseppet nyugodtan beadhatsz egyszerre is, így tudod pótolni az elmaradást.

Az angolkór csontfejlõdési rendellenesség, "puha" marad a csontja annak, akinek ilyen baja van, ezért elhajlik. Ha egy-egy napon elfelejted beadni a Vigantolt, 2-3 cseppet nyugodtan beadhatsz egyszerre is, így tudod pótolni az elmaradást.
Az angolkór azt jelenit, hogy nincs elég D-vitamin a szervezetben. Régen, amikor még sem D-vitamint, sem elgendõ napfényt nem kaphattak a gyerekek, mivel sosem voltak szinte a szabadban, elég gyakori volt ez a betegség (persze a szegények között). Ilyenkor a csontok puhák maradtak, eldeformálódtak (pl. elgörbültek a lábaik, karjaik), borzalmas betegség volt, amin utólag már nem is lehet segíteni. Azért angolkór a neve, mert Angliában volt a leggyakoribb, az ipari forradalom idején (amikor, mint az köztudott, gyereke dolgoztak a bányákban, a munkáscsaládok bérkaszárnyákban éltek, ahova szinte sosem sütött be a nap, stb.). Ennek megelõzésére van a vigantol olaj. Egy éves korig minden babának kapnia kell, mert a napfénybõl még nem tudnak elegendõ D-vitamint elõállítani. Ha néha elfelejted beadni, abból még nem lesz baj, csak másnap pótold.

Letöltöttem a 3.13-as comodo-t pár napja. De most az ikonon piros áthuzott kör van. Mit tegyek? Vagy miket állitsak be mert az angol tudásom csekély.

Legjobb válasz: Azt kell beállitanod, hogy mit engedsz ki a netre? Minden tûzfalat be kell állítani, az nem baj, ha eleinte kérdez. Kimenõ pl. böngészõk, levelezõ, virusírtó stb. Itt a legújabb, ez az oldal nem fertõzött, innen telepitsd: http://download.chip.eu/hu/Comodo-Internet-Security_3881478...

Azt kell beállitanod, hogy mit engedsz ki a netre? Minden tûzfalat be kell állítani, az nem baj, ha eleinte kérdez. Kimenõ pl. böngészõk, levelezõ, virusírtó stb. Itt a legújabb, ez az oldal nem fertõzött, innen telepitsd: http://download.chip.eu/hu/Comodo-Internet-Security_3881478...
A kérdező hozzászólása: most hogy reggel bekapcsoltam eltünt a karika , piros és zöld pipák ugrálnak az ikonban ami fehér.kikapcsoltam a windows tüzfalat
A kérdező hozzászólása: chip.hu
A kérdező hozzászólása: a windows tüzfalat jelöli bk. a comodo csak tüzfalnak kéne.avastom van.idáig nemvolt tüzfalam már egy éve gond. teszek fel egyet. a comodo ikon fehér pajzs benne piros meg zöld pipák ugrálnak.
Melyik túzfalat jelöli a Biztonsági Központ? Windows-ét vagy a Comodót?
Piros karika: le van tiltva. Valószínûleg a Windows nem tûri valamiért. Ha van más virusirtó a gépeden, akkor futtasd le. Attól is függ, honnan töltötted le, volt-e a futtatás elõtt a bal oldalon piros pajzs? A Windows az alá nem írt progikat nem fogadja el, a fertõzöttet se.
A kérdező hozzászólása: kéken áll minden. de hogy tüntessem el a piros karikát a comodo ikonrol a jobb sarokban?
Kapcsold ki a Windows tûzfalat, mert összeakad vele. És nézd meg a Vezérlõpult/Biztonsági központot. Kéknek és zöldnek kell lennie. Ha sárga vagy piros, akkor baj van.
Bocs, lemaradt a link.
Itt van egy nagyon jó szótár, ingyenes, nekem is ez van a gépemen.
Ezt írtam neked, hogy a két tûzfal egymást is blokkolja. Most állítsd be, hogy mit engedhet át, kérdezni fog. Minden tûzfal ezzel kezdi.


Szerintetek 16 évesen korai lenne egy külföldit fogadni az otthonomba kb 1 hétre? Angolt tanulok, mit lehetne csinálni egy kis városban vele Karácsony környékén?

szeretném ha nem unatkozna, mindig szeretnék valami jó programot neki, de valahogy tanácstalan vagyok:(

Legjobb válasz: Ha a szüleiddel élsz, és ez a külföldi egy másik országbeli cserediák, akkor nemhogy korai lenne, de még támogatnám is. :) Ha a lányom nagyobb lesz, én biztosan fogok neki keresni egy cserediák-partnert, aki eljön ide hozzánk, és utána a lányomat is elengedem hozzájuk (ha akar, jöhet az õ anyukája is, és igény esetén én is elmegyek a lányommal). De csakis megbízható, iskola által vagy ismerõs által ajánlott cserepartnerrõl lehetne szó nálam.

Ha a szüleiddel élsz, és ez a külföldi egy másik országbeli cserediák, akkor nemhogy korai lenne, de még támogatnám is. :) Ha a lányom nagyobb lesz, én biztosan fogok neki keresni egy cserediák-partnert, aki eljön ide hozzánk, és utána a lányomat is elengedem hozzájuk (ha akar, jöhet az õ anyukája is, és igény esetén én is elmegyek a lányommal). De csakis megbízható, iskola által vagy ismerõs által ajánlott cserepartnerrõl lehetne szó nálam.
Gondolom ez valamiféle cserediák program lehet az iskoládban. Elõször ismertesd meg a családoddal, töltsetek el együtt beszélgetéssel, ismerkedéssel egy estét. Körbevezetheted a lakóhelyeden, ha esetleg van valami érdekes program a városban (pl. adventi koszorú készítés, gyertyaöntés stb akkor arra is elviheted). Esetleg a közel lévõ nagyobb várost megmutathatnád neki, nevezetességeket, múzeumokat, ha van valami különlegesebb program (pl. karácsonyi vásár) akkor azt is. Aztán társasozhattok, kártyázhattok. Ha van lehetõséged az érkezése elõtt felvenni vele a kapcsolatot, akkor megkérheted, h õ hozzon társast, ami neked a nyelvtanulás céljából is biztosan jó lenne.
A kérdező hozzászólása: oohh nagyon szépen, hálásan köszönöm a kedves segítségeket:) utolsó válaszoló köszönöm szépen a hasznos tippeket, sokat segítettél:) igazából egy fiú, (én 16/L) és nem cserediák program, hanem még régebben ismerkedtünk meg egy másik városban, teljesen véletlenül, és most eldöntöttük, hogy személyesen eljön hozzám mégegyszer nagyon köszönök mindent, ha még vannak tippjeitek akkor írjatok!:)

Angliaban dolgozom es 2 het kesik van 2 pozitív tesztem. Viszont itt ismeros angolok azt mondtak itt nem csinalnak uh csak 14 het korul. Mire számíthatok?

Korzeti orvosnal mar voltam ahonnan korhazba kuldtek. De varnom kell a levelet a korhazbol az idopont... miatt.Meg nem birok ki 7 hetet hogy minden rendben van e?

Legjobb válasz: igen, én is úgy hallottam, hogy külföldön nem v.mi jó a terhesgondozás, Mo. ebben viszont nagyon oké. itt is írták már páran külföldrõl, hogy inkább hazajönnek kihordani a babát, mert sokkal biztonságosabb

igen, én is úgy hallottam, hogy külföldön nem v.mi jó a terhesgondozás, Mo. ebben viszont nagyon oké. itt is írták már páran külföldrõl, hogy inkább hazajönnek kihordani a babát, mert sokkal biztonságosabb
hat az igaz, hogy Anglaban nem valami kituno a beteg gondozas.En is Angliaban lakom es itt is fogom megszulni a babat kb. 3 hetire, mert a baratom nemakar velem hazajonni, mas nemzetisegu. de vegul is minden rendben, csak az itteni orvosok nemcsinalnak semmit mig nemgondoljak, hogy tenyleg baj van.

Hogy van az a mondta angolul, hogy mi ketten már óvodás korunk óta ismertük egymást?

Legjobb válasz: We have known each other since the nursery school.

We have known each other since the nursery school.
My english boyfriend said that is right :D szóval az elsõ válasz helyes nem tudom miért van lepontozva :D
Szerintem is nagyon jó az elsõ megoldása, annyi, hogy a "the" nem kell bele, mert általánosságban mondjuk, nem nevezzük meg konkrétan az óvodát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!