Találatok a következő kifejezésre: Mi az a menstruációnak (477 db)

Mi az a menstruáció? 10/L

Csak értelmes válaszokat várok!Előre is köszi!

Legjobb válasz: Az érett, de meg nem termékenyült petesejt és méhnyálkahártya kiürülése vérzéssel együtt.

Az érett, de meg nem termékenyült petesejt és méhnyálkahártya kiürülése vérzéssel együtt.
Havonta ismétlõdõ nem túl nagy mennyiségû vérzés a hüvelybõl. 11 éves kortól lehet számítani rá.
A nõi nemi mûködés a lányoknál a serdülõkor végén, a fiatal felnõttkor elején 10-15 éves korban az elsõ menstruációs vérzéssel kezdõdik, és a változó korban a menstruációs vérzések elmaradásával fejezõdik be. A menstruáció a méhnyálkahártya havonta (25-33 naponként) történõ lelökõdését és vérzés kíséretében történõ kiürülését jelenti. Teljesen szabályos ciklussorozat szinte nem is fordul elõ, de ha huzamosabb ideig elmarad, és a nõ nemi életet él, akkor nem árt a terhességre is gyanakodni. A tinédzsereknél a ciklus még meglehetõsen ingadozó lehet, csak kb. 18-19 éves korban vesz fel egy viszonylagos állandóságot. Normál menstruációs ciklus 1. menstruáció: a vérzés idõtartama, 3-7 nap 2. peteérés: a petefészekben egy tüszõ növekszik, benne egy petesejt érik 3. tüszõrepedés: a tüszõ megreped és az érett petesejt kiszabadul. A kiszabadult petesejt a petevezetõbe kerül és megkezdi útját a méh felé. 4. luteális szakasz: kb. 14 nap, az üres tüszõ sárgatesthormont termel, aminek legfontosabb feladata a méhnyálkahártya elõkészítése. Ha a pete nem termékenyült meg, a méhnyálkahártya a következõ menstruáció alkalmával leválik.
21-35 naponta ismétlõdõ 3-7 napos vérzés a hüvelybõl.
Elõzõ vagyok:D na még azzal folytatnám hogy sokaknál vannak elõjelek pl.alhas, derék, hát, fej, belsõ comb fájás, megerõsödõ fehérfolyás és pár nappal elõtte barna folyás ami egyre sötétebbé válik a végén vérré.Menzesz elõtt/alatt ideges és ingerült lehet a hormonok miatt meg mindenen elsírod magad:D.De már pár hónappal elõtte lehet pár kis piros pötty a bugyidban ez is amolyan elõjel:) elõtte kis idõvel a csípõd szélesebb lesz sokat nõsz (én elõtte 3 hónappal 10 centit nõttem:D) Meg elõtte pár kilóval több leszel a vízvisszatartás miatt.Hát én 1, 5 éve menstruálok nem egy leányálom:D Folyton görcsöl a hasam meg rosszul vagyok és volt hogy át is áztam:/ Ja ezzel kapcsolatban elfelejtettem szólni hogy ha már menstruálsz betétet kell használnod és pár év múlva kipróbálhatod a tampont is:) Ha bármi kérdésed van írj privibe:D 14 / l
Ha már nõvé értél a szervezeted készen áll az elsõ menstruációra. Ilyenkor már 2 éve nõ a melled és szõrösödsz, 1-2 éve már van fehérfolyásod.
A kérdező hozzászólása: *Légyszi
A kérdező hozzászólása: Legyszi írjatok még!Fontos!!!
A kérdező hozzászólása: Kösz.
Nézd meg a Jim szerint a világ 7. Évad 7. Részét:D

Mi az a menstruáció?

Legjobb válasz: Ha ezt nem tudod, akkor te 10-nél nem vagy több.

Ha ezt nem tudod, akkor te 10-nél nem vagy több.
A kérdező hozzászólása: Igen, 10 éves vagyok, de valaki azt írta nekem hogy a tüneteim arra utalnak.
Egy normális dolog a lányoknál, azt hiszem hónaponta jön elõ, ilyenkor vérzik a nemiszerved.
Jézusom, nem a nemi szerve vérzik, hanem a méhnyálkahártya válik le. Ott csak a vér kifolyik.
Nézd meg az elõzõ kérdésed, mert már belinkeltem.

Mi az a menstruáció?

11 éves lány vagyok és szeretném megtudni azt is hogy mit kell olyankor tenni ha megjön gyors válszokat akarok

Legjobb válasz: neked nincs anyád? http://publicismodem.hu/libressetinisuli/

A kérdező hozzászólása: 11.dik válaszoló ha megnyomom a mellem akkor fáj ez mit jelent ??
A kérdező hozzászólása: Igen egyébként köszönöm mindenkinek
Nem tudom, mire vár még Anyukád? Azt akarja, hogy megijedj, hogy miért jön vér a puncidból? Szõrös már egyáltalán a puncid?
Mielõtt megjön, elõtte érzékenyebbé válnak a melleid, feszülnek, kicsit nagyobbak lesznek és fájnak egy hétig. Aztán mikor már megjött, az is elõfordulhat, hogy az elsõ 1-2 napban görcsöl a hasad, vagy éppen az is lehet, hogy nem érzel semmit. Ez egyénenként változó. Hasfájásra lehet venni Nospa-t a gyógyszertárban.
Úgy van ahogy valamelyik válaszoló leírta. Szóval a nyálkahártyával vér formájában kilökõdik 3-7 napig tart. Van a 28 napos ciklus, ez azt jelzi, hogy mikor az utolsó menstruáció véget ér, akkor kb. 28 napig, lehet egykicsivel több vagy kevesebb nap, nem jelentkezik. Aztán megint. Figyelni kell, hogy pl. mindig tegyük fel hogy 27 napra jön. Ha nem 27 napra jön, akkor ki kell vizsgálni a nõgyógyásszal hogy miért rendszeretlen. Remélem érted. Jó tanács: Ha szõrös vagy már odalent, kezd nõni a melled, kezd szõrösödni a hónaljad, személyiségi változásokat is észlelsz magadon, akkor jobb ha mindig hordasz magadnál betétet, mert bármikor megjöhet. Vagy kérdezd meg anyukádtól hogy neki hány évesen jött meg, mert valószínûleg Neked is akkor fog megjönni.
Elsõ alkalommal barna vér folyik, olyan mintha bexartál volna, csak kicsit elõrébb :) A bugyidon látod, no meg érzed is, hogy folyik a vér belõled :) Ha épp suliban vagy mikor megjön, akkor ha más nincs wc-papírt is be lehet tömködni oda :) Aztán viszont érdemes venni betétet a boltban. Max 1 hétig vérzik, de az is lehet, hogy csak 5 napig. Havonta egyszer, és késõbb már csak piros vér folyik. Ha meg már nem vagy szûz, akkor tampont is használhatsz, az kényelmesebb mint a betét.
17:56-os, a jelek szerint nem sokra mentél vele. 11-es éves a kérdezõ, segíteni kéne neki, nem bunkóskodni vele valami olyan miatt, amirõl nem tehet. Kedves kérdezõ, a libresse oldalát olvasgasd, annak idején én is onnan "informálódtam". :)
szerintem azért nem mert az anyukája úgy gondolja hogy még korrán lenne felvilágosítani
én 9 évesen már megtudtam az ANYÁMtól nem értem miért nem tod.
Érted ? 3. válaszoló vagyok, kérdezz nyugodtan, ha nem tiszta valami.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen rendben van
a menstruáció a lányoknak van ez azt jelenti hogy kezdesz nõvé válni (szõrzet, mell, menstruáció), olyankor vér jön a hüvelybõl, mindenkinél változó hogy hány évesen jön meg az elsõ, olyankor betétet kell rakni a bugyiba, bármi kérdésed van még írj válaszolok !
A menstruáciõ minden nõnemû életében eljö, ez ellen nem lehet semmit sem tenni. Ugye, tudod hogy lesz a baba ? Az apuka hímivarsejtjei megtermékenyítik az anya petesejtjeit. Ha ez elmarad, magyarán nem termékenyül meg a petesejt, akkor kilökõdik vérzés kíséretében. Közben ugy meg vastagszik a méh nyálkahártyája is, a megtermékenyülés elmaradásával ez is kilökõdik. A vérzés általában 4-5-6-7 napig szokott tartni, kinek hogy. A vérzés erõssége is változik. Persze, ezt ne úgy képzeld el, hogy vércsíkot húzol magad után, ha nem érsz el a vécéig. H Ha megjön, ne ess kétségbe, beszélj anyukáddal. Megmutatja neked a betét használatát, ugye ez arra kell, hogy ne legyen véres a bugyid. Egyeseknek fáj, nagyon is, van, aki meg sem érzi. Vannak különbözõ módok a fájdalom elmulasztására, de nem hinném, hogy az elsõ fájni fog neked, nekem sem fájt. Ez azért van, mint már mondtam, hogy a nyálkahártyának le kell válni és ezt segíti a méh összehúzódása. Gondolom félelmetesnek hangzik ez így, de haram bele fogsz rázódni, meglátod :) De tényleg beszélgess el anyukáddal errõl, jó ?
gyors válaszokat SZERETNÉL?
A kérdező hozzászólása: de van csak azt mondta hogy még nem mondja el hanem majd késõbb de én szeretném tudni kérlek segits
Valószinü, hogy nem sokára meg jön..nem kell félnii... Attól is fájhat a melled, mert nõl.... Én 14 éves vagyok, a barátnõmnek még a mellei nem nõttek meg...de már meg jött nekii.. szóval, nem azon múllik, hogy mekkorák a melleid....!!

Mi az a menstruáció?

Legjobb válasz: Olyan dolog, amit a wikipédián kell megnézni.

Olyan dolog, amit a wikipédián kell megnézni.
utolsó: ez durva volt...
Kérdezzd anyádat apádat nõvért google wikipédiát stb.
A menstruációról, és annak kezelési mivoltáról több információt/instrukciót tudhatsz meg, ha jobban átnyálazod az emberi reprodukciót. Bám-bám.
kecsap
google-ben beírod , és kimerítõ választ kapsz.
Jonnek az oroszok
ez az amikor a piná(d)ból kifojik egy csomó de csomó KECSÁÁÁP!! Süss hozzá krumplit ;)
Na, akkor illene tudnod: nem a gólya hozza. Mostantól védekezzél... ;)
Szia! Sajnálom hogy snki nem magyarázta el neked, akik irnak azok meg elég durvákat!!!!! Szóval a menstruáció az egy havi vérzés. Amikor a lány nemiszervéból vér folyik ki, és betétet vagy tampont kell használni! Ez a vérzés azért jön meg mert a tested alkalmas a nemi életre! Szia!
az, amikor kiszabadul egy petesejt a petefészekbõl, és nem termékenyül meg. És a méhnyárkahártya leválik a méh faláról, és a megtermékenyültetlen petesejttel együtt távozik.
hány éves vagy?
Pinakobold minden hónapban a fizetés elõtt kifogy a pénzbõl, ekkor lelkét düh és szorongás járja át és ilyenkor elkezdi vagdosni magát, ez a vér távozik ilyenkor a házából (puncidból). De nyugi a probléma magától megoldódik amikor kb 50 éves korodban pinakobold nyugdíjba vonul és megkapja a végkielégítését (ezt ezen a munkahelyen klimaxnak hívják).
Sok sok ketchup, és 5-6 napig van.
Amikor a piros limuzin beáll a garázsba ...nemááár...nem magyarázta el neked ezt senki? http://menstruacio.lap.hu/
óóóó én akartam írni, szóval, ha látni szertemél egyet nyiss ki gyorsan egy biosz könyvet
az egy aranyos kis madárka ami a biologia könyvekben fészkel :)
ok.spongyát rá.)
http://www.obtampon.hu/teen/me-body-periods/my-body/girl-to-.. Ha ez tényleg igazi kérdés, akkor sajnálom, hogy anyukád/ egy közeli hozzátartozód nem magyarázta ezt el neked!
Igazad ven tééleg durva de muszály volt leirnom :D
kecsap:XD ez jó amúgy google
ver ami a ...odbol jon. ne felj. ez nem rosz sot jot jelent. neke kb egy hete jott meg az elso. nem is olyan rosz. azt mondtak nagyon faj elotte a hasad pedig csak egy kicsit

A hugom (10 éves) naponta megkérdezi hogy mi az a menstruáció. Szerintetek hogy fogalmazzam meg neki?

Legjobb válasz: Mondd neki, hogy majd ha nagy lesz akkor meglátja. Vagy linkeld be neki a wikipediat.

Mondd neki, hogy majd ha nagy lesz akkor meglátja. Vagy linkeld be neki a wikipediat.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem az lesz alegjobb ha úgy mondom el ahogy a 15:35-ös megfogalmazta. Eleinte én azt gondoltam hogy nem fogom elmondani neki de így, hogy naponta megkérdezi kénytelen leszek.
15.38 vagyok. köszönöm a felvilágosítást :-), Direkt nem tértem ki ilyen részletekre, uis az még több kérdést szül, meg úgy gondoltam, hogy elég hogy ott alul azon a tájékon, ezt úgyis tanulják majd... Persze nem azt mondom, hogy ha kérdez ne válaszoljunk egyenesen, de neki a mensi volt a kérdés...elég szerintem ennyi, de mindenki úgy mondja ahogy jólesik. :-) üdv
A 15:38-as válaszolónak üzenem, hogy a lányok nem ott pisilnek, ahonnan jön a menstruációs vér. Ugyanis a punciban 2 lyuk van. Elõl a húgycsõ mögötte a hüvely. Onnan jön a vér. Kedves Kérdezõ! Azt is mondd el a kislánynak, hogy a puncijában 2 lyuk van.
Mondd el neki, hogy minden hónapban megérik majd egy petesejtje, de ha nem szerelmeskedik egy fiúval, tehát nem kerül a puncijába fiú kukija, akkor nem marad meg a méhben, hanem leválik és ettõl van a vérzés.
Csupa szõr vagyok ott lenn, mellem is nõ, én már 9 évesen tudtam miez. Kicsit megrázott, de hamar tultettem magam rajta. Még nem jött meg, de nem is várom. Szerintem ez elég rossz dolog is ha arról az oldalról nézzük. Szerintem anyukádtokkal jobban megtudná ezt beszélni, én is tõle kérdezgettem, fõleg hogy nem volt nõvérem, csak 2 bátyám :D
Hát Én ezt mondanám: Amikor a lányok elérik azt a kort, hogy már képes a testük babát növeszteni, akkor minden hónapban menstruálnak, ami azt jelenti, hogy véreznek alul pár napig, ahol pisilünk, de ez nem fáj, betesznek betétet, csak kitisztul a szervezetük, felkészül a következõ hónapra. Ha pedig van baba a pocakban, akkor nem menstruálnak. Vagy vmi ilyesmi...huh, tényleg elég nehéz finoman, és gyerekesen elmondani...:-) De végülis mostmár ez normális, hogy érdekli, hisz pl nekem is 12 évesen jött meg...legalább tudja mire számítson. Te hogy gondoltad elmondani neki? szió
Van egy petesejt a hasadban, ha abból nem lesz baba akkor 1 hónap után (najó csak kb.) az a petesejt kijön a szervezetedbõl, minden hónapban, ettõl nem kell félni nem fáj. Ha majd nagy leszel és barátod lesz az a petesejt fog segíteni hogy babátok lehessen. Úristen ez dúrva :D én 10 évesen fejbe is lõtem volna magam, nade mind1 így nagyon egyszerûen ennyi :D. Remélhetõleg többet nem akar megtudni :D.
Elsõ: Ez nem egy olyan dolog szerintem amit egy fiatal lánynak teljesen váratlanul és felkészülés nélkül kell megtapasztalnia. Szerintem igenis fel kell rá készíteni. Kérdezõ: Szerintem elég csak apránként adagolni az infót. mond neki csak azt, hogy a lányok havonta menstruálnak, ilyenkor vér folyik a hüvelyükbõl és, hogy ez az egyik jele annak, hogy nemsoká felnõnek. Mondhatod majd azt is, hogy hormonális változás és ennek okán nemsokára majd kiszõrösödik itt-ott és elkezd nõni a melle.
én 10 éves voltam, amikor megjött! remélem a hugodnak még nem fog egy darabig. nekem anyum azt mondta, hogy tök természetes, ezért nem is paráztam rá a dologra. (viszont mint utóbb - 4 évvel késõbb - megtudtam, apum nagyon beparázott, és mindenképpen el akart vinni dokihoz. szerencsére anyu lebeszélte róla) szóval anyu azt mondta, hogy kb 28 naponta jön egy kis vér onnan lentrõl, és ez azt jelenti, hogy majd lehet kisbabám, ha akarok.(+ egy pasi se árt:D) nagy vonalakban ennyi. igazából így visszagondolva örülök, hogy ilyan korán "nagylány" lettem, mert mára teljesen rendezõdött, és többé-kevésbé egyformán jön meg. :) 15/L

Menstruáció kezdete elött 1 nappal teherbe lehet esni? Ha igen, kb mikor van a beágyazódás és mikor jelentkeznek a tünetek? Az a menstruáció már kevesebb lesz, ha valaki 1nappal a kezdete elött teherbe esik

Legjobb válasz: ez akkor lehetséges, ha a peteérés az adott ciklusban késik, tehát valójában akkor sem jönne meg a vérzés, csak kb. két hét múlva, ha a petesejt nem termékenyül meg. nálam a legutóbbi ciklus ilyen volt, a vérzésem 14 napot késett a menstruáció eredeti idõpontjában semmilyen tünetem nem volt és a vérzés is "kimaradt".

ez akkor lehetséges, ha a peteérés az adott ciklusban késik, tehát valójában akkor sem jönne meg a vérzés, csak kb. két hét múlva, ha a petesejt nem termékenyül meg. nálam a legutóbbi ciklus ilyen volt, a vérzésem 14 napot késett a menstruáció eredeti idõpontjában semmilyen tünetem nem volt és a vérzés is "kimaradt".

Mit jelent az a menstruáció?

Legjobb válasz: a menstruáció a nõknél és lányoknál a havi vérzés. statisztikailag ez 28 naponként van, de ez emberenként változó. ilyenkor a megvastagodott nyálkahártya leválik a méh falról (az fáj olyan piszkosul) és vérzéssel távozik. ugyanekkor távozik az érett, de megtermékenyítettlen peteselyt.

a menstruáció a nõknél és lányoknál a havi vérzés. statisztikailag ez 28 naponként van, de ez emberenként változó. ilyenkor a megvastagodott nyálkahártya leválik a méh falról (az fáj olyan piszkosul) és vérzéssel távozik. ugyanekkor távozik az érett, de megtermékenyítettlen peteselyt.
És azért kezd el vérezni, mert a megtermékenyítetlen, de érett petesejtet vékony vérerekkel szõtte át a szervezet. Az összehúzódásokkal, amit görcsként érezünk, gyakorlatilag meg akar szabadulni ettõl a petesejttõl, ezért elkezd mozogni. Ennek hatására leszakad a petesejt, valamint a vérerek is átszakadnak, ez okozza a vért. (Remélem, tényleg így van és nem csak a tanár szivatott minket)
http://menstruacio.lap.hu/ parancsolj, itt mindent megtudhatsz róla...
Nem hiszem, azt irja a betegtájékoztató, hogy az elsõ naptól véd ha a menszesz elsõ napján kezded el szedni.
A kérdező hozzászólása: azt irta, ezért mertem kockáztatni... de most hatalmas kõ esett le a szívemrõl

Mi számít a menstruáció első napjának az én esetemben?

Péntek: barnás folyás. Szombat: barnás folyás. Vasárnap: semmi. Hétfő: semmi. Kedd: rendes vérzés beindulása. Mióta szültem (2 éve), így jön meg a vérzésem. Azelőtt soha nem volt ilyen, ha megjött, megjött rendesen. A peteérés kiszámítása miatt szeretném tudni, hogy akkor mi is az első nap?

Legjobb válasz: kedd. A rendes vér az elsõ nap, viszpont annak lehet utána kéne járni mitõl van ez a barnázás, sokszor progeszteron hiány okozza.

kedd. A rendes vér az elsõ nap, viszpont annak lehet utána kéne járni mitõl van ez a barnázás, sokszor progeszteron hiány okozza.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!