Találatok a következő kifejezésre: Mi az a fogfájásnak (4 db)

Miért fáj egy terhes nőnek az összes foga? Mi okozza a fogfájást?

Legjobb válasz: A kalcium hiány okozza a fogfájást. Nincs elég kalcium a szervezetedben, pedig az szükséges lenne, mert a pici baba ebbõl építi fel a csontjait és mivel nem tudja máshonnan "beszerezni" a szervezeted a szükséges kalciumot, így a fogaidból vonja el. Kezdj el szedni vitamint, különben a terhességed végére az összes fogad lyukas lesz vagy ki kell húzni!

A kalcium hiány okozza a fogfájást. Nincs elég kalcium a szervezetedben, pedig az szükséges lenne, mert a pici baba ebbõl építi fel a csontjait és mivel nem tudja máshonnan "beszerezni" a szervezeted a szükséges kalciumot, így a fogaidból vonja el. Kezdj el szedni vitamint, különben a terhességed végére az összes fogad lyukas lesz vagy ki kell húzni!
Igen, calcium hiányod van. Én a béres calciumot szedem, s szerencsére eddig megúsztam a fogfájást. Igyál sok tejet, egyél sajtot, tojást.
Nekem sincs egy lyukas fogam sem csak az egyik mindig erzekeny volt es a 30 het korul elkezdett fajni, de nagyon...A noverem fogorvos es o mondta hogy szedjek kalciumot, es azota elmult a fajdalom.

Mi az oka a fogfájásnak? Milyen folyamat játszódik le a szervezetben?

Legjobb válasz: Megsérül a fogzománc és a dentin, a fog anyaga annyira, hogy a fog idege nincs tovább védve. Az ideg azután különbözõ behatásokra (érintés, hideg, meleg) fájdalommal reagál. Röviden ennyi.

Megsérül a fogzománc és a dentin, a fog anyaga annyira, hogy a fog idege nincs tovább védve. Az ideg azután különbözõ behatásokra (érintés, hideg, meleg) fájdalommal reagál. Röviden ennyi.
Rágjál szegfûszeget, amíg eljutsz fogorvoshoz.
Mindenképpen orvos, minél hamarabb! A babának sem tesz jót. Nem biztos hogy húzás. Én is jártam terhesen fogdokihoz, és volt hogy azt hittem menthetetlen, de mégis betömték. Szólj hogy babát vársz, persze ha még nem látszik. Meg tudják csinálni a fogad, érzéstelenítõt is kaphatsz, csak röntgen nem lehet.
Szia! Menj nyugodtan orvoshoz. Sajnos nekem is a bölcsesség fogam gyulladt be, és 9 hetes terhesen kihúzták, nem lett semmi baj. Felhívtam a nõgyógyászt is, meg a fogorvos is felhívott egy másik nõgyógyászt mert elõtte 5 napig antibiotikumot kellett szednem a gyulladás miatt. A nõgyógyász meg a fogorvosok is azt mondták sokkal veszélyesebb ha úgy marad. Az érzéstelenítõ sem árt ilyenkor, nem jut a babához. Húzasd ki mielõbb!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, én amúgy sem szoktam várni a fogorvossal, ahogy rendel megyek is.


Nekem a Cataflam vált be fog fájásra.
Sajnos nem tudom, milyen gyógyszer az az "algocalmin", de nem lehet egy bikaerõs valami. Ha anyukád túlsúlyos, attól még vehet be egy jobb fájdalomcsillapítót, amíg eljut orvoshoz. Vannak ügyeletes gyógyszertárak, meg kell kérdezni, mit szabad bevenni, azt venni...
Demalgon, Cataflam sokkal erõsebb, de receptes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!