Találatok a következő kifejezésre: Mi az a Mikola és Mikula neveknek (1 db)

Mi az eredete a Mikola és Mikula neveknek?

Az etimológiája érdekel.

Legjobb válasz: Egy kis kiegészítés, nyomoztam még. A név eredete: A görög Nikolaosz ( tévedtem egy betût, bocs!!!, a Nikolaus forma latin, illetve lengyel) név szláv formájából származik. Jelentése: gyõzelem, nép - kb.: gyõztes nép . Rokon nevek: Mike , Mikes , Mikó , Miksa , Nikolasz.

Egy kis kiegészítés, nyomoztam még. A név eredete: A görög Nikolaosz ( tévedtem egy betût, bocs!!!, a Nikolaus forma latin, illetve lengyel) név szláv formájából származik. Jelentése: gyõzelem, nép - kb.: gyõztes nép . Rokon nevek: Mike , Mikes , Mikó , Miksa , Nikolasz.
Már elküldtem privátban, de most még egyszer. A név a görög Nicolausból ( ejtsd: Nikolausz)ered. Ebbõl lett az angol Nick, a francia Nicolas / Nicola, az olasz Niccola, az orosz Nyikolaj, a magyar Miklós, és a MIKULÁS - aminek közvetlen erdete a szlovák MIKOLA, illetve annak magyar-szlovák, vagyis "tót" változata, a Mikula.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vannak olyan feljegyzések a görög-perzsa háborúról amelyek régebbiek Hérodotosz leírásánál, és ma is olvasható?

0

Hogyan lehetnék extrovertált?

Rendkívül introvertált vagyok. És rengeteg gátlásom van.

4

Churchillnek érdeke volt, hogy Hitler hatalmon maradjon?

Azon gondolkoztam ma, hogy annak ellenére, hogy elvekben és politikában messze hatalmas különbségek voltak Churchill és Hitler között, Churchill egyértelmu érdeke volt, hogy Németország ne tudjon nagy hatalmat szerezni.

Ezt csak úgy érhette el, hogy egy olyan rossz katonai stratéga maradt hatalmon, mint Hitler, aki garantálta a bukást. - Még a saját (Hitler) körében is tudták, hogy amit képviselt nem volt fenntartható.

Mi a véleményetek?

6

Mihez hasonlították Gárdonyi regényének szereplői a korabeli egri vár alaprajzát?

3

Nagy Lajos miért adott kiváltságokat a lengyel nemeseknek? Egyáltalán melyik országban élt? Lengyelországban vagy Magyarországon?

3

Nabokov: Lolita -szövegelemzés?

szukségem lenne egy jó elemzésre,2-3 oldal, bármilyen ami a szoveggel kapcsolatos (nem tartalommal!!!)

0

Nagyon régen, az ókorban meg a középkorban a magyar kamaszok mivel töltötték a szabadidejüket?

Ugyanilyenek voltak, mint mostanában, vagy régen más volt teljesen?

12

Valaki mondja már el röviden, nagyon röviden hogy miről szól az Aranyember, A kőszívű ember fiai és a Szent Péter esernyője?

Mindhárom könyv kötelező olvasmány lett volna és el is kezdtem olvasni az egyiket.Az aranyembert de csak az első oldal feléig jutottam,A kőszívű ember fiaiból csak 10 percet láttam,a Szent Péter esernyőjéről meg eddig azt se tudtam eszik-e vagy isszák.Egy szóval nagyon unalmas az összes kötet.Úgyhogy létszives valaki írja le nekem nagyon röviden a tartalmukat a könyveknek.Komolyan mondom szeretek olvasni é egy hét alatt vagy 5 könyvet kivégzek de ezeket nem bírom elolvasni.Help me.

6

Mi volt valójában az Úrbéri pátens?

Korlátozta a jobbágyfelszabadulást, hogy ne nőjenek a különbségek jb. és jb. között?

0

Szeretnék pár alapot megtanulni a testbeszédről, milyen filmet vagy rövid könyvet ajánlanátok?

Amiben le vannak írva gesztusok mondjuk, vagy szemléltetve még jobb lenne (ezért kéne film vagy sorozat esetleg).

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!