Találatok a következő kifejezésre: Mi az Torrent és hogyan (36 db)

Mi az a Torrent és hogyan kell használni?

Legjobb válasz: a torrent lényege, hogy egy központon keresztül az arra kapcsolódott gépek bizonyos állományait böngészheted, ill. az ide elhelyezett anyagokból tölthetsz a saját gépedre. maga a letöltendõ anyag nincs a központi gépen, az csak a megtalálhatósági információkat tárolja. a letöltés elindítása után már azzal a géppel(gépekkel) vagy kapcsolatban, ahol a letöltendõ anyag ténylegesen megtalálható. használata: 1.- letöltesz egy torrent klienst (pl.: utorrent) 2.- felkeresel egy rakás torrent oldalt, és kiválasztod a letölteni kívánt anyagot, majd elindítod a letöltést.(javaslom a http://torrent.lap.hu használatát, itt rengeteg magyar nyelvû torrent oldalt találsz)

a torrent lényege, hogy egy központon keresztül az arra kapcsolódott gépek bizonyos állományait böngészheted, ill. az ide elhelyezett anyagokból tölthetsz a saját gépedre. maga a letöltendõ anyag nincs a központi gépen, az csak a megtalálhatósági információkat tárolja. a letöltés elindítása után már azzal a géppel(gépekkel) vagy kapcsolatban, ahol a letöltendõ anyag ténylegesen megtalálható. használata: 1.- letöltesz egy torrent klienst (pl.: utorrent) 2.- felkeresel egy rakás torrent oldalt, és kiválasztod a letölteni kívánt anyagot, majd elindítod a letöltést.(javaslom a http://torrent.lap.hu használatát, itt rengeteg magyar nyelvû torrent oldalt találsz)
A kérdező hozzászólása: ok köszi
Ezen az oldalon is rengeteg sok mindent megtudhatsz a bittorrent mûködésérõl. http://torrentfan.downlinkz.com/a-technologia.html
Magáról a torrentezésrõl. Torrentet nem lehet letölteni, azok nincsenek.

Filmeket (lehetoleg magyar szinkronnal) es zenet szeretnek letolteni. Hogy kell? mi az a torrent es hogyan mukodik? Tudom mar ezren kerdeztek ezt, de kerlek, elmagyarazna valaki? Azt sem bannam, ha ajanlnatok egy par linket

Legjobb válasz: Ez a legjobb link: http://www.google.hu/ Most talán nem így gondolod,de rá fogsz jönni,hogy az. Pl: http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=torrent+haszn%C3%A1l..

Ez a legjobb link: http://www.google.hu/ Most talán nem így gondolod, de rá fogsz jönni, hogy az. Pl: http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=torrent+haszn%C3%A1l..

Mi az a Nyílt nCore? És mit jelent az, hogy torrent oldal?

Legjobb válasz: Torrent: Több számítógép között megosztott gyors letöltést jelent Az oldal pedig ahonnan ezeket le lehet tölteni. A legálissága máig vitatott (én úgy tudom), de nagy valószínûséggel illegális. Az nCore pedig M.o. legnagyobb torrent oldala. A Nyílt nCore pedig az oda való nyílt regisztrációt jelenti, ami fake, mivel soha nincs nylt reg ncore-ra. De remélem fake a kérdés is.

Torrent: Több számítógép között megosztott gyors letöltést jelent Az oldal pedig ahonnan ezeket le lehet tölteni. A legálissága máig vitatott (én úgy tudom), de nagy valószínûséggel illegális. Az nCore pedig M.o. legnagyobb torrent oldala. A Nyílt nCore pedig az oda való nyílt regisztrációt jelenti, ami fake, mivel soha nincs nylt reg ncore-ra. De remélem fake a kérdés is.
olyan hogy nyílt ncore oldal nincs. ha ilyesmi eseményt küldenek neked facebookon, hogy csatlakozz akkor ne tedd, mert regisztrációkor 2x kell emeltdíjas sms-t küldened, ami minimum 4000 ft, és akkor nem kapsz lófaszt se. Az igazi ncore oldalak CSAKIS .CC és .NU végzõdésûek!! Torrent oldal: Egy olyan oldal ahol filmeket, játékokat, programokat és minden mást amit el tudsz képzelni letölthetsz. Persze ez illegális. Mármint nem pontosan az.. A letöltés nem illegális, csak a visszatöltés az. Ugyanis minden torrent oldalon ha letöltöttél valamit akkor azt vissza is kell "osztanod". Ami annyit jelent, hogy bent kell hagynod a kliensben a torrent fájlt, és addig otthagyni míg 1-es arányig / 1 hétig nem volt bent a kliensedben. Habár ez oldal függõ. A torrent oldal nem tárol semmilyen fájlt, csak magát az oldal felépítését, õk egy linket adnak a felhasználónak melyen keresztül letöltheti az adott fájl(ok)at A FELTÖLTÕ SZÁMÍTÓGÉPÉRÕL ÉS A SEEDELÕKRÕL. Tulajdonképpen ez annyit jelent, hogy az oldalon semmi nincs mint írtam, csak az oldalt felépítõ fájlok, a filmek, zenék stb a torrent feltöltõ számítógépén vannak, és te onnan töltöd le egy okos kis programmal, ami a megadott "announce" kód alapján mûködik. Kb ennyi :DD
"És mit jelent az, hogy torrent oldal?" Dióhéjban: fájl cserélõ oldal. Bõvebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/BitTorrent "Mi az a Nyílt nCore?" Az nCore Magyarország egyik legjobb, legnépszerûbb torrent oldala. Akkor nyílt egy torrent oldal, mikor az embereket meghívó nélkül szabadon regisztrálhatnak ilyen oldalakra. Maga az, hogy az NCore -on nyílt regisztráció van egyszerû átverés, mivel az nCore -on még soha nem is volt és nyem is lesz nyíl regisztráció.
Jelenleg valóban nincs, de volt már kétszer is. Egyszer levelet lehetett nekik küldeni, és ha annak tartalma alapján úgy ítélte meg a staff, akkor küldtek meghívót. Én is így kerültem be. Másodjára tulajdonos váltáskor volt ilyen, akkor emeltdíjas sms küldésével lehetett bekerülni. Sok kritika is érte õket ezért. http://kephost.hu/image/3C1D_5235FFD7.jpg http://asva.info/itt-az-ncore-regisztracio-sms-ezo-szinglikn..

Mit jelent az, hogy torrent és utorrent?

Legjobb válasz: Így mûxik a torrentezés: Valakinek van pl egy filmje a winchesterén, és egy információs fájlban (.torrent) publikálja az interneten az ennek a fájlnak az eléréséhez szükséges adatokat. Jössz te, rájössz hogy pont ez az a film amit te kerestél, és egy torrent-klienssel (pl utorrent) megnyitod a filmhez tartozó torrentfájlt, így le tudod tölteni tõle azt (te leecher leszel, õ seeder). Azzal hogy letöltöd, másoknak is lehetõséget adsz arra, hogy elérjék a te winyódon levõ filmet (ha a film teljesen lejön, onnantól te is seedere leszel a filmnek), így a 2. leecher már kettõtöktõl tudja letölteni, így kialakul egy egyre növekvõ hálózatrendszer és mindenki hozzájuthat ahhoz amihez akar, tök egyszerûen és gyorsan.

Így mûxik a torrentezés: Valakinek van pl egy filmje a winchesterén, és egy információs fájlban (.torrent) publikálja az interneten az ennek a fájlnak az eléréséhez szükséges adatokat. Jössz te, rájössz hogy pont ez az a film amit te kerestél, és egy torrent-klienssel (pl utorrent) megnyitod a filmhez tartozó torrentfájlt, így le tudod tölteni tõle azt (te leecher leszel, õ seeder). Azzal hogy letöltöd, másoknak is lehetõséget adsz arra, hogy elérjék a te winyódon levõ filmet (ha a film teljesen lejön, onnantól te is seedere leszel a filmnek), így a 2. leecher már kettõtöktõl tudja letölteni, így kialakul egy egyre növekvõ hálózatrendszer és mindenki hozzájuthat ahhoz amihez akar, tök egyszerûen és gyorsan.
****** Automatikusan eltávolított tartalom.
a torrent az egy protokol. a torrent p2p hálózatotak "fog" össze. tehát ahoz hogy torrentezhes ahoz kell egy torrent fájl és torrent kliens. az utorrent meg torrent klien program.
A második leecher már azelõtt is tud szeleteket letölteni tõled, hogy te seederré válnál.

Hogyan működik a torrent business, mi az üzlet a torrent készítésben és a torrent oldal működtetésében?

Valamint hol éri meg a torrent készítőknek, az illegális filmek piacra dobása stb. Hiszen a legtöbb torrent oldal ingyenes és nincs is rajta reklám, akkor mi az üzlet benne?

Legjobb válasz: Jó szándék.

Jó szándék.
van rajta reklám, ugyan nem sok a legtöbbet támogatni is lehet, és ezek az önfenntartásra sem feltétlen elegendõek ha nem is a jó szándék, a pénz biztos nem a motivációjuk alapja
A kérdező hozzászólása: Konkrétan még mindig nem kaptam választ! Egyrészt mi az üzlet egy ncore vagy bithumen üzemeltetõjének, mikor semmi sem fizetõs de nyilván egy csomó kiadásuk van a szerverek miatt + a kockázat. Másrészrõl a kérdésem másik fele, itt van pl. két random torrent: Charlie.Chan.titka.1936.Dual.DVDRip-Stirlitz99 Madagascar.Escape.2.Africa.2008.HUN.BDRip.Xvid-ZHR Konkrétan Stirlitz99 és Zhr, õk pontosan mit csinálnak és mi az üzlet nekik? Szeretnék a kérdéseimre minél pontosabb választ kapni, ködösítés nélkül, mert nyilván ezekkel rengeteg munka van, de nem látom, hogy ez hol éri meg!
anyagi vonatkozásban semmiféle üzlet nincs benne: amit a médiában írnak, hogy több milliós bevételre tesznek szert nem igaz a szabadidejüket használják fel, a fölös pénzükbõl áldoznak rá(ha van)
a haszon talán az, hogy ezekkel is profi szintre viszik mondjuk az oldalüzemeltetést, videó- hangszerkesztést, és ezután komolyabb munkát el tudnak vállalni; gondolj bele: valahol bele kell jönni egy weboldal létrehozásában és üzemeltetésében, és a mai világban gyakorlat nélkül sehová sem vesznek fel embert informatikai területen(vagy nagy elõnyt jelent)
Pornó. Arra mindig van kereslet.
#1 +1
+1 elsõ :DDDDDDdd
A kérdező hozzászólása: Köszi! És nagy méretû legyen a fájl?
Nem a méret a lényeg.
A kérdező hozzászólása: :) Hmm ezt lányok szokták mondani nem??
Amikor nem akarnak megbántani :D
Nem a méret a lényeg, minnél tovább seed-eld.

Mi az a Torrent? Hogy kell használni és miért van az hogy rákattintok egy 800 Mb-s videora és lejön 1 mp alatt? És még valami, honnan tudok ingyen letölteni Island Fever-t?

Legjobb válasz: A torrent az egyik legelterjedtebb fájlcserélõ program. Általában valamilyen oldalról történik (tracker). Utorrentet és Bittorrent programokat használok.Esetleg free donwnload manager.

A torrent az egyik legelterjedtebb fájlcserélõ program. Általában valamilyen oldalról történik (tracker). Utorrentet és Bittorrent programokat használok.Esetleg free donwnload manager.
Itt mindenre találsz választ ***** Ez uTorrentre persze...* Automatikusan eltávolított tartalom.
csak a .torrent fájl töltõdik le olyan gyorsan, a letöltéshez meg kell nyitnod uTorrentel vagy Bittorrentel

Torrent: Hogyan küszöbölhetem ki azt a problémát, hogy vagy egy nagyon nagy állományú torrent, és minden egyes alkalommal, mikor a letöltés folytatódna, a program automatikusan csinál egy ellenőrzést?

Ezzel az a probléma, hogy nagyon sokáig eltart, mivel 250 giga körül van, és ezt mindig eljátssza, mikor bekapcsolom a gépet/uTorrentet.

Legjobb válasz: Helyesen állítsd le az uTorrentet.

Helyesen állítsd le az uTorrentet.
be van pipálva a vizsgálat a kliensben, magyarán úgy torrentezel, hogy azt sem tudod, mit csinálsz, csak"tõtök lefele".utorrent.hu olvasd ott le a beállításokat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elsõ válaszoló, valószínûleg ez lesz a probléma forrása. Második: Készséggel elismerem, hogy nem mozgok teljesen otthon a torrenttel kapcsolatos dolgok világában, de ügyelek az arányomra, feltöltök ameddig tudok, és próbáltam már a beállításoknál kikapcsolni. Egyszóval nem nevezném magam 'eszeveszetten letõtõ' emberkének. Egyébként köszönöm a javaslatot.

Torrent-ben mi az, hogy Seed-ek és Peer-ek?

Legjobb válasz: Seeder: Az a felhasználó, aki rendelkezik az adott torrent-hez tartozó adatok 100%-val. Õ csak feltölt, azaz tõle töltenek a leecherek. Peer: Két jelentéssel is bírhat. Elsõként egy összefoglaló szó a seederekre és leecherekre, azaz a le és feltöltõkre. Másodsorban a peer jelentheti ugyanazt, mint a leecher, azaz letöltõt.

Seeder: Az a felhasználó, aki rendelkezik az adott torrent-hez tartozó adatok 100%-val. Õ csak feltölt, azaz tõle töltenek a leecherek. Peer: Két jelentéssel is bírhat. Elsõként egy összefoglaló szó a seederekre és leecherekre, azaz a le és feltöltõkre. Másodsorban a peer jelentheti ugyanazt, mint a leecher, azaz letöltõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Még azt esetleg nem tudnád megmondani, hogy nekik mi közük van a letöltéshez? Mármint hogy akkor gyors a letöltés, ha sokan töltötték le eddig?
A letöltés sebessége nagyon sok mindentõl függ. A seederek és a leecherek arányától legfõképpen, de rengeteget számít az is, hogy aki hozzád kapcsolódik, annak milyen a feltöltési sebessége, illetve ezek a feltöltési sebességek adott pillanatban hogy oszlanak meg. Fontos, hogy aktív legyen a kliensed, azaz az általa használt port készen álljon kérések fogadására is, ne csak küldésre.
****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek! :) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!