Találatok a következő kifejezésre: Mi az THM (7 db)

Mi az a THM?

Szaknyelven mondjátok el ha lehet létszíves!

Legjobb válasz: THM = Teljes Hiteldíjmutató Minden olyan költséget is tartalmaz, amit a kamaton felül fizetsz. Hiába néhány % a hitelkamat, ha mellette ilyen olyan címen kell még pluszban fizetni. Ajánlom a PSZÁF oldalát tájékozódásra, szakszerû, mégis érthetõ. http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/iranytu_jobbmenu/thm

THM = Teljes Hiteldíjmutató Minden olyan költséget is tartalmaz, amit a kamaton felül fizetsz. Hiába néhány % a hitelkamat, ha mellette ilyen olyan címen kell még pluszban fizetni. Ajánlom a PSZÁF oldalát tájékozódásra, szakszerû, mégis érthetõ. http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/iranytu_jobbmenu/thm

Mi az a THM?

öviden és érthet?en :) köszi

Legjobb válasz: Nem olyan mint a kamat, mert az csak a kamat, a thm-ben minden egyéb járulékos költséget belekalkulálnak, ami a hitellel jár, tehát ez több mint a kamat, ez informál arról, hogy valójában mennyibe fog kerülni neked a hitel törlesztése.

Nem olyan mint a kamat, mert az csak a kamat, a thm-ben minden egyéb járulékos költséget belekalkulálnak, ami a hitellel jár, tehát ez több mint a kamat, ez informál arról, hogy valójában mennyibe fog kerülni neked a hitel törlesztése.
A THM már tartalmazza a kamatot. Azonban azon kívül tartalmazza a kezelési költséget, az egyéb járulékos költségeket (pl. hitelfolyósítás költségei, ügykezelési díjak, stb.), így azt mutatja meg, hogy az adott hitel neked "mennyibe fáj".
teljes hiteldíj mutató. elég szövevényes a számítása, de azt mutatja, hogy mennyivel többet kell visszafizetned, elvileg mindennel együtt.
A kérdező hozzászólása: olyan mint a kamat nem ? (de milyen díjakat számítanak bele ?)
A kérdező hozzászólása: ez azért jó mert egyben látunk mindent, míg a kamatnál felmerülhetnek mondjuk váratkan kiadások ? (kezelési kg stb.)

Mobiltelefont veszek a közeljövőben. Mi az a THM?

Kártyafüggetleneket nézegettem az Ipon.hu-n. Egy adott telefon alatt az áll, hogy THM. 42%. A készülék ára 83000 forint. Ezt 3 éves "el?fizetésre" venném. És mit jelent az a 42% THM. 14/f (nagyon nem értek az ilyen dolgokhoz:))

Legjobb válasz: Teljes Hiteldíj Mutató. Ha 43%, az kb. azt jelenti, hogy pl. 100 ezer forint helyett (mire lejár a hitel) 143 ezer forintot fizetsz ki.

Teljes Hiteldíj Mutató. Ha 43%, az kb. azt jelenti, hogy pl. 100 ezer forint helyett (mire lejár a hitel) 143 ezer forintot fizetsz ki.
teljes hitel mutató. tehát gyakorlatilag ha részletre veszel egy 100 000 forintos cuccut, akkor a hitelidõszak végére 142 000 forintot hagysz ott. szerintem ez nagyon lehúzás. T-nél lehet nem független, de 0%-ra lehet venni telefont.
A kérdező hozzászólása: És a havi törlesztõrészlet marad? (3412)
Igen, az marad. Így lett kiszámolva. Ha visszaszorzod az összeget, meg hozzáadod az elõleget, akkor ennyi jön ki.
A kérdező hozzászólása: ÓÓ nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!!


Vicc...
Cián. Ha azt beveszed, az tuti lecsökkenti a hiteledet.
komoly kérdés?:DD inkább humor kategóriába:D
A cián is jó ámbár szélsõséges válasz. Az alkotó biztosan nem arra gondolt. Inkább csak azt szerette volna, hogy mindeki kapja fel a fejét arra, hogy már megint mi lehet az. Valami valódi dolog, vagy csak egy bedobott új fogalom, amitõl szédül a magyar értelmezõ szótár forgatása közben az ember. Rá kell jönni, hogy nem is bonyolult a válasz: a por az ami ha a szemünkbe megy átmenetileg csökkenti az éleslátást.
Emese megfertõzte az anyukáját is, és hát...

1. Mit jelent érthetőbben? "a THM referenciahozamhoz kötött, amelynek mértéke az akció időtartama alatt változhat" 2. Mi is az a THM konyhanyelven?

Legjobb válasz: THM = teljes hiteldíj mutató Az az összeg, amit a bank felszámít kamattal és költségekkel együtt.

THM = teljes hiteldíj mutató Az az összeg, amit a bank felszámít kamattal és költségekkel együtt.
Az általad idemásolt szövegrész valószínûleg pontatlan. Mivel a THM a Teljes Hiteldíj Mutató, ez a fogalom a hitelekhez köthetõ. Ott nem hozamról, hanem kamatról lehet szó. Az elõttem válaszoló már megírta, hogy a THM az összes hitellel kapcsolatos költség (kamat+egyéb díjak), viszont a "referenciakamathoz" kötött kifejezés itt lényegesebb. Ez azt jelenti, hogy hitel kamata változó, de a bank elõre megmondja, milyen típusú referenciakamat alapján változtatja. (Pl BUBOR, jegybanki alapkamat, vagy az AKK által meghatározott indexe szerint) Közérthetõen ez azt jelenti, hogy a hitel kamata meghatározott idõszakonként megváltozhat, de a változás mértéke és a változtatások idõszaka is egy mindenki számára megismerhetõ, nyomon követhetõ referencia érték változásától függ.

Ha egy termékre 43, 48%-os THM van az mit jelent?

Legjobb válasz: Azt, hogy inged-gatyád rá fog menni a törlesztésére.

Azt, hogy inged-gatyád rá fog menni a törlesztésére.
Ha a termék ára 100 forint, akkor te 143-at fizetsz vissza rá.
Az éves kamat ennyi. Ha csak 1 hónap a futamidõ, akkor ennek 1/12-ed része, ha sok év, akkor évente ennyi. Ha hitelkértya, akkor pl. fordulónap elõtt visszatörlesztve kamatmentes. Ez hosszútávon amúgy vállalhatatlan kamat.
"Ha a termék ára 100 forint, akkor te 143-at fizetsz vissza rá...." ...ha egy év alatt kell törleszteni.

MEDIAMARKT ba láttam hogy lehet venni Tv-t részletre ki van irva hogy 0%THM az mit takar?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy részletfizetésre kapod a TV-t, de nem számolnak fel kamatot a részletekre. Tehát lényegében annyiért veszed meg, amennyi ki van írva, csak nem most, hanem részletekben. Ez egyfajta kedvezmény, mert a bolt eltekint a hitelezésbõl eredõ haszontól. Hogy miért, azt tõlük kell megkérdezni :D

Azt jelenti, hogy részletfizetésre kapod a TV-t, de nem számolnak fel kamatot a részletekre. Tehát lényegében annyiért veszed meg, amennyi ki van írva, csak nem most, hanem részletekben. Ez egyfajta kedvezmény, mert a bolt eltekint a hitelezésbõl eredõ haszontól. Hogy miért, azt tõlük kell megkérdezni :D
THM= Teljes Hiteldíj Mutató
Szia! Mi hûtõt vettünk részletre a MM-ban, 0%THM-el, kamat tényleg nincs, de a kezelési költség nagyon magas... Ha csak részlere tudsz TV-t venni, ajánlom a Tesco árúhitelét, ott tényleg annyit fizetsz vissza amennyit amúgy is fizetnél, csak ne hagyd hogy rádumáljanak a vásárlókártyára, mert azzal nagyon pórul lehet járni.
kezelési költség sincs?
Alapbol draga az MM ez teny..de ki lehet fogni olyan akciokat hogy csak na...persze nem ez a jellemzö. A webshopos temahoz pedig.: lehet h valoban olcsobb par tizessel..de nem biztos h kapsz ra hivataltos garit pecsettel blokkal mindennel.Nem egy ilyen törtenetet olvastam mar, mivel ezek a tv-k "szürkeimportosak". Ennek ellenere en is webshoptol rendeltem egy panasonic plazmat..miutan a futar kihozta az elsö dolgom volt leellenörizni h ervenyes garit adott e vagy csak valami kamufecni amivel nem megyek semmire... Egyebkent ebben az a jo(marmint az online rendelesben) hogy ha valami hianyossag van akkor kötelezö visszavenniük es visszateriteniük az arat 7-8 napig-ezt nemtom pontosan utana kell nezni de biztos nem 3.:) Ja es nem feltetlenül kell hianyossag sem...egy , , nem tetszik" is böven eleg indoknak..en igy vittem vissza egy laptopot az iponhoz.
0%-os THM :o) Azt jelenti, hogy a tévé mondjuk 240 ezer Ft-ba kerül, amelyet 20 ezer Ft-os részletekkel kell törleszteni 12 hónapon át. Kamatot és hitelköltségeket valóban nem számítanak fel, ám az áruhitelezõ bank és az árut forgalmazó cég korábban megállapodott egymással, így mondjuk a hitelbõl egy-kettõ-három részlet nem az eladó bankszámlájára folyik be, hanem a bankéra. Tehát: a tévé csak 200.000-be kerülne normális esetben (a 240.000-et az egy összegben vásárlókkal is kifizettetik).
Media Markt az egyik legdrágább mûszaki cikk áruház, ahogy az elõzõ is írta. Jó, persze a webshop az más kategória, mert holnap én is tudnék csinálni egyet, munka mellett kiváltom a vállalkozóit, feldobok egy egyszerû webshop oldalt, megnézem mennyi a nagykernél a TV, rádobok 1-2 ezret árrésnek, és ha valaki meg akarja venni, megrendelem a nagykertõl és úgy adom el neki. Szóval azért a rendes boltokat ne hasonlítsuk a webshophoz. Viszont a MM a normál áruházak között is drágább, ugyanaz máshol olcsóbb. Ha egy laptop 100 ezer a legolcsóbb webshopban, akkor 110 ezer az edigitalnál, 125 ezer a euronicsnál és 150 ezer a MM-nál. Kb. ilyen arányok vannak.
Mert hülye azért nem vagyok... Csak a hülye hiszi el, hogy a MM-nak megérné így adni, pusztán jószívûségbõl. Ebbõl is látszik, hogy a MM mekkora árréssel mûködik, hogy nekik mindegy az az elbukott kamat. De ha megnézzük az áraikat és összevetjük akármelyik webshop áraival, akkor egybõl kibukik a dolog...
Nyilván azért hogy eladjanak egy tv-t...mi is így vettük, de csak azért hogy minek fizessünk ki rögtön 250-et ha 3 részletben is ki lehet..
Nekünk nem volt kezelési költség sem...ezt meg kell kérdezni..nyilván nekik is jobb ha eladnak egy tévét hiába h csak pár hónap után kapják meg a lét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!