Találatok a következő kifejezésre: Mi az Paul (64 db)

Hogy fordítsam ezt az angol címet? Florida EM-I Medical Services, PA (FLI) Mi a PA?

Legjobb válasz: Palo Alto. Itt van pl a facebook központja.

Palo Alto. Itt van pl a facebook központja.
Ja nem. Az a másik oldalon van. Pennsylvania államnak is ez a kódja.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már rájöttem mi a PA magamtól. Bocs. köszi sziasztok
facebook központja kaliforniában van, FLI florida állam rövidítése, PA pedig Pennsylvania-é. Nem mindegy, az egyik északon van, a másik az államok legdélebbi része. Ez pedig még nem cím, hiányzik belõle egy ir. szám is
A kérdező hozzászólása: Kedvesek, vagytok, de már tudom a választ, rájöttem egyedül, de azért köszi.

Mi az a PA rendszer?

Mi a különbség a PA rendszer és az általános "disco" rendszer között? (hangzás,er?sít?,hangfalak,stb...)

Legjobb válasz: PA = public addressed Hangtechnikai fogalom, a koncerten a közönség számára hangot szolgáltató hangszórókat hívják így. Alapvetõen a "disco" cuccok nem szólnak olyan élethûen, mint a jobb hangosításra szánt hangszórók, de persze koncerten is használnak ótvar hangcuccot, meg diszkóba is lehet csúcskirály Martin vagy Bose cuccot tenni. Egyébként a rendszer ugyanaz, erõsítõk meg hangszórók vannak, meg jobb esetben kontroller is hozzá.

PA = public addressed Hangtechnikai fogalom, a koncerten a közönség számára hangot szolgáltató hangszórókat hívják így. Alapvetõen a "disco" cuccok nem szólnak olyan élethûen, mint a jobb hangosításra szánt hangszórók, de persze koncerten is használnak ótvar hangcuccot, meg diszkóba is lehet csúcskirály Martin vagy Bose cuccot tenni. Egyébként a rendszer ugyanaz, erõsítõk meg hangszórók vannak, meg jobb esetben kontroller is hozzá.
Például önarcképet csinálhatsz vele. A tükörben nézed magad.
Ha találta, inkább leadhatta volna, hátha keresi valaki...

"Vámonos al viaje para buscar los sonidos mágicos. De Ecuador! " De mi az a "vámonos"? Nem vamos?

Ez egy dalszöveg, de úgy tudom, nincs olyan, hogy vamonos. Amúgy meg: a spanyolban hogy lehet, hogy egy egyszerű személyes névmás, ami szinte minden nyelvben egyszótagú, az ilyen bonyolult (vosotros, nosotros)? Ezt ők mindig végigmondják? Hogyhogy nem alakult ki rövidebb forma?

Legjobb válasz: "Vámonos al viaje" = induljunk útnak (Ecuador verázsos hangjainak felfedezésére) A "vámonos" az "irse"-visszaható ige többes szám elsõ személyú, felszólító módú alakja ("induljunk", "menjünk") Igen: a hosszú személyes névmásokat mindig végig mondják. Ezek összetett szavak: nos+otros; vos+otros Ha kielemzed õket, látod, hogy a "mi", ill. a "ti" és a "mások"-jelentésû "otros" összevonásával keletkeztek. Fokozottan hangsúlyos csoport-megkülönböztetések: "mi, akik MÁSOK vagyunk egyéb emberekhez képest"; "ti, akik MÁSOK vagytok...". Teljesen logikusak: az emberek mindig is markánsan elválasztották az ÉN-t a TE-tõl, stb., A "mi" és a "ti" már csoportot képez, amelyet a spanyol nyelvi gondolkodás fontosnak tartott pontosan körülhatárolni.

"Vámonos al viaje" = induljunk útnak (Ecuador verázsos hangjainak felfedezésére) A "vámonos" az "irse"-visszaható ige többes szám elsõ személyú, felszólító módú alakja ("induljunk", "menjünk") Igen: a hosszú személyes névmásokat mindig végig mondják. Ezek összetett szavak: nos+otros; vos+otros Ha kielemzed õket, látod, hogy a "mi", ill. a "ti" és a "mások"-jelentésû "otros" összevonásával keletkeztek. Fokozottan hangsúlyos csoport-megkülönböztetések: "mi, akik MÁSOK vagyunk egyéb emberekhez képest"; "ti, akik MÁSOK vagytok...". Teljesen logikusak: az emberek mindig is markánsan elválasztották az ÉN-t a TE-tõl, stb., A "mi" és a "ti" már csoportot képez, amelyet a spanyol nyelvi gondolkodás fontosnak tartott pontosan körülhatárolni.
Hát ez nagyon szép válasz volt.... gratula :D Én csak szimplán annyit írtam volna, hogy a vamos+nos összevonása ("menjük magunkat" - visszaható alak). De most tanultam valamit, köszi! (In)F
Ja, különben mintha az argentinok vos-t meg nos-t mondanának... nem tudom a pontos használatot...
Nem akarok kötözködõ lenni, de az nem "vamenos"? Én így ismerem 5 éve, de lehet, hogy barátnõm is rosszul tudja (õ tanított spanyolul).

S. O. S! Ma elvittem kozmetikushoz a 10 hetes yourkim és levágta a szõrét 1mm-esre. Nagy a para, mivel azt olvastam, hogy hat hónapos koráig nem szabad! Mit csináljak? Kaphat el vmi betegséget?

Legjobb válasz: 1,ha meg van MINDEN oltása ,akkor nem kaphat el semmilyen betegséget. 2, ez valóban igaz,hogy 6 hónapos korukba lehet levágni rövidre,mert a kölyökszõr akkorra nõ meg teljesen.Hiba volt levágni,de nem lesz semmi baja,max a szõr állaga nem lesz jó.De ha nem kiállítási kutya lesz akkor nem lesz semmi probléma.

1, ha meg van MINDEN oltása , akkor nem kaphat el semmilyen betegséget. 2, ez valóban igaz, hogy 6 hónapos korukba lehet levágni rövidre, mert a kölyökszõr akkorra nõ meg teljesen.Hiba volt levágni, de nem lesz semmi baja, max a szõr állaga nem lesz jó.De ha nem kiállítási kutya lesz akkor nem lesz semmi probléma.
A kérdező hozzászólása: 1 oltás még jövõhét szerdára vár...:((( azért is félek vele:(
De csak a veszettség elleni kell már csak nem???? Mert ha csak az akkor nem baj.Viszont nem tudom, hogy miért vittél ilyen fiatal kutyát kozmetikába. Mi kozmetikusunk is mondta, hogy csak akkor vihetjük ha minden oltását megkapta plussz 1 hetet várjunk, hogy a védettségek kialakuljanak minden szempontból.Mivel egy kozmetikába sok kutya megfordul ki tudja melyik milyen állapotban került oda, oké hogy fertõtlenítenek.De egy pici kutya könnyen elkaphat bármit.
A kérdező hozzászólása: igen veszettség van már csak...azért, mert a fülén a szõr nagy volt és már nem is állt felfele neki meg kikellett pucolni! Meg a körme, mert nagyokat karmolt vele:(( erre a szõröcskéje is odalett:(((((
Orvos is ki tudta volna pucolni a fülét és a körmét is le vágta volna, az egyik oltásnál simán kérhetted volna. Viszont a kozmetikában mondhattátok volna, hogy ne vágjanak a szõrébõl max egy nagyon picit, hogy igazítsák meg, de azért nagyon rövidre nem kellett volna.Na most már mind1. Nem lesz semmi baja :)
Azt a kozmetikust nagy ívben kerüld el.Nekiesni egy pár hónapos kutyának és lenyírni?
Jesszus, ahhoz a kozmetikushoz tényleg ne menj többet. Kölyökkutya elsõ kozmetikus-látogatása amúgyis csak nagyon finom, amolyan "hozzászoktató" alkalom szokott lenni, amikor arra mennek, hogy szokja a fürdetést, hajszárítást, fésülést, hogy ne maradjon benne rossz élmény, különben félni fog mindig. Ez meg nekiesett nullásgéppel? hááát... üziben elmondhatnád, melyik volt ez a kozmi, nehogy odavigyem egyszer...

Szerintetek mi az igazság a Westendes balhéról? Mr. Busta vs Paja G sztoriról lenne szó.

Na szóval ki mit gondol róla? Véleményeket kérnék.

Legjobb válasz: Érted... Kiskorom óta tisztelem szeretem bustát mikor a kamikázéba nyomta erre szemtõl szembe rendõrt hív

Érted... Kiskorom óta tisztelem szeretem bustát mikor a kamikázéba nyomta erre szemtõl szembe rendõrt hív
Dehogy hívott rendõrt. Legyetek már észnél. Ezt a Paja Dzsít már egy ideje körözte a rendõrség és ez az igazoltatásnál kiderült, mert ott pattogott a westendnél. Pitiáner bûnözõ ez a paja dzsí a razógyerekkel együtt, akinek mellesleg olyan feje van, mint egy üregi nyúlnak. A videókban is amikor megszólalnak, mintha a kapanyél lógna a szájukból, olyan bunkó, alpári hanglejtésük van, hogy undorító, még beszélni sem tudnak, csak ilyen paraszt módon. Aki meg a westendben neki akar állni boxolni meg pattogni, az önmagát minõsíti. Agyilag és emberileg nulla illetõ az ilyen. Ennyi. :)
Busta a saját nyelvezetével mondva "becsicskult". Ha akkora kemény lenne mint ahogy a zenéiben leírja magát, ott helyben leütötte volna, de inkább rendõrt hívott. Busta egy habigengszter, ezt mindenki tudja. Kíváncsi vagyok akkor mit csinál ha Tirpa megy oda hozzá...
Paja G? egyáltalán ki a fszom az a Paja G?Majd ha házhoz megy akkor kamerázzon.Na pá.
Jaj utolsó te kajak egy csicska b*zi vagy... Gondolkodjá már öcsém... Egy körözött bûnözõt ott leüt a westendbe szerinted? Majd biztos jót tett volna a karrierjének. Tudod van aki egy hülye [email protected] mint a az a paréj g*ci meg van aki használja a fejét is, mert az nem úgy van ám hogy oda megy osztáá leüti bázze azt kész õ a kemény gansta... De biztos csak egy [email protected] habi max az ilyen kis csicska [email protected] mint te.
A kérdező hozzászólása: Hm ezt nem értem. Hogy érted hogy szemtõl szembe rendõrt hív?
Na hát :D Szerintem ti mind hülyék vagytok:D emberek személyiségét, életét zenék alapján határozzátok meg:Dpéldának az odupla killakikitt dolgot tudom felhozni.A killakikitt olyan dumákkal jött, hogy odupla megleszel baszva savval teli kádba fogsz fürdeni, semmi racionális oltást nem tudtak mondani, míg odupla szövegeibe, még ha valakinek nem is tetszik odupla régi stílusa, de ott több esélye van a realitásnak mert nem csak megdöglesz köcsög dumákat nyom :Dén se látom át teljesen nem ezt mondtam de miért ti foglalkoztok vele??az édesanyjuknak hiszitek magatokat :D??? én ugyanúgy hallgatok killakikittet, oduplát, mr bustát(nem sok számát), essemmet... szóval szarjátok le nem éri meg feszengeni ezen :D
Zsoltikának- Amerikában már lyukas lenne a feje :D ott ennyire se szaroznak, hogy jahj, Paja is verekedni hívta a sz**t kellet volna verekedni hívni ott szájba baszni oszt kész Bustának csak a szája nagy kisebbségi komplexusban szenved és a zenéiben éli ki magát ennyi!
Mind balf.aszok vagytok. Két kutya ugatott, végül mind a kettõ besült.
# 9 te mirõl beszélsz ember?semmi ilyesmi nem történt amiket leírtál!nézz utána!se Snoop se 2pac se Eazy nem tett ilyet-.- szerintem azt se tudod kik ezek!egyébként 2pac rálõtt egy rendõrre de akk se Snoop Dogg és a zsaru se halt meg

Mivel magyarázható Paul polip sikere, nem lehet, hogy csak az élénkebb színeket jobban felismeri?

Nem értem ezt a felhajtást a polip körül,hogy megjósolta a bajnokság több meccsének kimenetét, de nem lehet, hogy egyszer?en csak a zászlók színe befolyásolta?

Legjobb válasz: Én is mikor meghallottam, hogy ezt csinálja egybõl a színekkel hoztam összefüggésbe és szerintem ez igy van. Ha valakinek van valami jobb ötlete várom én is:)

Én is mikor meghallottam, hogy ezt csinálja egybõl a színekkel hoztam összefüggésbe és szerintem ez igy van. Ha valakinek van valami jobb ötlete várom én is:)
Szerintem azért nem bizonyít semmit a polip, mert hat kísérlet nem kísérlet, majd ha ezer próba után hasonló eredményeket ér el akkor majd esetleg. Egyébbként is az emberek mindíg a bevált jóslatokra emlékeznek (lásd papagáj, szivárványelmélet)
Két üveg közül kellett mindig választania, és mindig a jobb oldali üveget választotta, bár fogalma sincs a fociról.
A kérdező hozzászólása: Egyébként a polip honnan "tudta", hogy jósolnia kell? Egyáltalán ismeri a focit? :) ))
Az odáig oké, hogy az élénkebb színekre ment rá. De akkor hogyan lehet, hogy a végén helyesnek bizonyult a tippje? Mondjuk a döntõn azért a polipot nagyban segítette Howard Webb is, aki egyértelmûen a spanyoloknak kedvezett.
És ha az élénkebb színek vonzzák? Ha esetleg valaki más csalta volna el a jóslásokat, az ugyanakkora csoda lenne, hiszebn lenne valaki, aki az összes meccs kimenetelét tudja. De még errõl sem lehet szó, hiszen azt senki sem befoláyolhatja elõre eltervezetten, hogy milyen színû zászlja van két országnak.
Akkor mindig az élénkebb színû ország nyer.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is a színekkel lehet összefüggésbe hozni. Az biztos, hogy sok pénzt tudnak kisajtolni az emberekbõl ezzel a témával, hiszen már most több ezren vesznek jegyet csak azért, hogy láthassanak egy egyszerû polipot. :) Újabb celeb született.
Már polipszakértõk megmondták, hogy az élénkebb színekhez vonzódnak, mert jó a színlátásuk.
Én azt figyeltem meg hogy egyszerûen mindig a hozzá közelebb esõ dobozból evett. Lehet hogy van ez alól kivétel.
Egyszerû: szerencse vagy csak trükk:) Volt egy papagáj is, aki jósolt, csak a spanyol-holland meccset rosszul tippelte meg, ezért eltünt a köztudatból:) Ami engem illet, sztem volt több mint 100 állat, aztán fokozatosan estek ki és a végén csak a polip maradt, tehát ez kb olyan, mintha fognék 100 lapot 50 ez nyer, 50 az nyer, aztán mindig felezem és elküldöm 100, majd 50 embernek, aztán így tovább és aztán úgy tûnik, hogy tudom, hogy ki fog nyerni, pedig csak trükk:)
sztem az elején szerencse volt a végén meg nagyon nagy lélektani hatása volt ennek , mer akiket megjosolt nagyobb lett az önbizalmuk és mivel 2 hasonlo erösségü csapatrol volt szo ezért ez nagyon sokat számitott ez
ha a szín erõssége lenne a trükk akkor a német-szerb csoportmeccsen mért a szerbeket jósolta meg? a német zászlóba fekete is van a szerbbe pedig piros meg fehér. Valljuk be ez tényleg egy jövõbelátó polip!!!!

Egy kb 60 éves olajfestmény számára mik az ideális tárolási körülmények (pára, hőmérséklet, fény)?

Legjobb válasz: Száraz, de nem meleg hely, mondjuk padlás. Füst és por nagyon rosszat tesz neki. Fényre semleges.

Száraz, de nem meleg hely, mondjuk padlás. Füst és por nagyon rosszat tesz neki. Fényre semleges.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy a padlás nagyon jó neki, de ott nem túl látványos :)
Tárolást kérdeztél, nem bemutatást :) Mindenesetre szaunába, fürdõszobába, konyhába semmiképp ne rakdd, olyan helyre se ahol állandóan süti a nap (nem a fény hanem a hõ miatt) és lehetõleg szemmagasság felett egy picivel legyen (vagy pont szemmagasságban). A radiátor-meleget még elviseli ha fölötte legalább fél méterrel.
az nem szösz volt. ez egy jel, õ egy kiválasztott.
Úristen! Be ne dõlj már a sok hülyének! :D Ha a bal melled feletti izét érted, akkor szerintem az csak árnyék
Árnyéktörés. Az más lenne, ha Orb lenne a képen, ami egy lélek.
A kérdező hozzászólása: Remélem inkább az elõbbi az igaz! :)
Gyengélkedik a fényképezõgéped érzékelõje. A zajból látszik, hogy jó nagy fényérzékenységgel készült a kép, ilyen helyzetben elég gyakran kerülnek fura dolgok a képre. Vagy megrágott egy vámpírpók. Olyan gyors volt, hogy a következõ képre már nem is került rá. És szépen eltüntette maga után a nyomait. A vámpírok meg eleve nem látszanak a fényképeken.
A kérdező hozzászólása: Már ne haragudj de nem a mellemrõl csináltam csak :D arccal nem mertem volna kiírni a kérdést!
már ne haragudj de miért csináltál a melledrõl képet? :) ))
A kérdező hozzászólása: :)
szakadok a válaszokon xDD
A kérdező hozzászólása: Ok rögtön felhívom! :)
Fordulj Mr.Gordon Freeman-hez.
Neked örömet okoz egy ennyire béna kérdést kiírni vagy tényleg olyan hülye vagy, hogy nem veszed észre, hogy szivatnak ?
A kérdező hozzászólása: Jaj ne tényleg csak szivatnak akkor azért nem vette fel a telefont Mr.Gordon Freeman? Uramisten csodálkoztam volna ha nem írtál volna! Te .....
A második képen nincsen semmi, akkor a lencsén volt valami szösz mösz
A túlvilág üzenete hogy bár fiatal vagy menj el mellrák-szûrésre.
Vagy esetleg te csináltad photoshoppal -.-"
Szösz, bogár, gyengélkedõ fényképezõgép..:) Bármelyik lehet, és a szöszt is simán lesodorhattad, a bogár továbbrepült, a fényképezõgép meg fényképezõgép:D Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Úgy ollóztam le, ha annyira tudni akarod! Egyébként tudjátok mi a félelmetes, az hogy néha olvasok itt olyat amire én is mindig legyintek, hogy kamu az egész és most, hogy erre valaki azt mondja, hogy kamu most már elgondolkodtam, hogy mi van ha az sem volt kamu amirõl én hittem! Na de mindegy is lényeg a lényeg, hogy én tudom, hogy egyáltalán nem kamukérdés és ha fejre állok se tudok meggyõzni senkit errõl! Köszönöm a válaszokat és betudom annak hogy a fényképezõgépemmel volt a baj! Vagyis ez megnyugtatóbb!
Nem mertél volna arcos képet felrakni? Na de hova? :D Ezek szerint már elõre tudtad, hogy ott lesz a folt? :D Tényleg volt már ennél jobb kamukérdés..
A kérdező hozzászólása: :D
Könyörgök találj jelet a melltartós képeken is és töltsd fel!! Kérleeeeeek! :(((((( Kérlek, nagyon szépen kérlek! :( :) )) Vagy nem gondoltál arra, hogy ha pucéran készítesz képet, akkor még több jel lesz? Ha én ott lennék Veled, akkor tele lennél jellel ;) Csók cica:)
nagy az isten állatkertje, valamelyik barom még a kapuját is nyitvahagyta :DDDD
volt már sokkal jobb kamukérdés is.
A kérdező hozzászólása: Szerintem ha valakinek elmesélem ezt szemtõl szembe kiröhög!
Ezt az esetet, csak egy szakértõ tudja kezelni!!!!
A kérdező hozzászólása: Ajajj:D most már tényleg félek! :D
A kérdező hozzászólása: De így? :S
egyszerûen valami céljuk van veled. Lehet hogy egy rokonod akar közölni veled valamit.
De ha így van akkor tényleg kiválasztott vagy.
Dehogy vagy kiválasztott. Szerintem szellemek vannak nálad és van valami dolguk veled. Jelezni akartak.
A kérdező hozzászólása: De milyen jel és kiválasztott de mire? Bõvebben légyszi! Köszönöm
De szerintem sokkal komolyabb, összetettebb dolognak a jele.
Ez tényleg egy jel!!! :O
A kérdező hozzászólása: Remélem :S
Szösz lehetett.
szerintem azt jelenti hogy gombold be a blúzodat :D viccet félretéve, akár lehet hogy nem is a ruhádon van , hanem a kamera lencséjén.
szerintem árnyék volt, bár ha már az ezotéria témába írod akkor szerintem is jelek voltak.
A kérdező hozzászólása: :) ok! 3 képet csináltam és csak ezen van ott a folt!
A lakásodban sajnos szellem van. A folt az ingeden egy úgynevezett ektoplazma, vagy más néven szellemmaszturbátum. Szerintem ne pucérkodj sokat abban a szobában, mert a ánuszkádat is meg fogja csinálni.
Egyértelmû hogy jel. Másik képen nincs folt.
Nem tudom miaz, de szúrnálak!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom nem akarok bolhából elefántot tényleg! De pl itt a másik kép! http://www.kepfeltoltes.hu/view/110416/P070411_08.43_www.kep..
Ha 3 képet csináltál és csak ezen van ott a folt akkor nem lehet a kamera miatt, vagy pl árnyék miatt.
Kiválasztott?szellemek?itt csupa "bolond" ember ír?töröld mega lencsét, tükröt mosd ki a blúzt(mégha nem is láttad rajta a fotóig) aztán csinálj új képet. sztem semmi természetfeletti:P
Jelekkel megpróbálnak rávezetni arra, amit közölni akarnak veled..
bolhából elefántot...
Igen így. Máshogyan úgyse tudják már közölni amit mondani akarnak, mivel nem fizikai lények.
A kérdező hozzászólása: http://www.kepfeltoltes.hu/view/110416/P070411_08.42_www.kep..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!