Találatok a következő kifejezésre: Mi az PCO (45 db)

Mi az PCO?

Legjobb válasz: Policisztás ovárium szindróma. Bõvebben www.pcos.hu. Itt nagyon sok mindent olvashatsz róla.

Policisztás ovárium szindróma. Bõvebben http://www.pcos.hu. Itt nagyon sok mindent olvashatsz róla.
És hogy kell helyesen kimondani?
Ez egy ritka sz....r dolog, nekem van vagyis kiderült kb 14évesen most vagyok 23. 18éves korom óta szedek fogamzásgátlót, hogy rendszeresen megjöjjön. A klinikákon derült ki, sok mindent nem tettek velem, sok vérvétel és ez mutatta ki, meg mri is mutatta h microadenomám van de arra kaptam egy gyógyszert és az elmúlt. Tünete nekem az volt h fáj vagyis inkább nyom a petefészkem, és akkor kb 100 ultrahangon voltam, és mindegyik azt irta h tojás nagyságú cysta szerûség, vagyis ez a pete volt ami nem tudott "kidurranni" magától, ezért nem jön meg. Erre jó a fog.gátló.

Ha az LH értékem nagyon magas, az PCO-ra utal? Mik a tünetei, és hogyan kezelhető?

Mennyi az esélyem,hogy PCO-val teherbe essek?

Legjobb válasz: Én is pco-s vagyok. Az LH értékhez nem értek, de azt tudom,hogy a pco egyik tünete a nem rendszeres menstruáció. A pattanásos bõr is egy tünet, de a hüvelyi uh-on észre veszik. Kaphatsz rá gyógyszert, ami ugyan tüneti kezelés ,de az én dokim utána jár, hogy mi az oka a pcomnak. Jó esélyed van teherbeesni.

Én is pco-s vagyok. Az LH értékhez nem értek, de azt tudom, hogy a pco egyik tünete a nem rendszeres menstruáció. A pattanásos bõr is egy tünet, de a hüvelyi uh-on észre veszik. Kaphatsz rá gyógyszert, ami ugyan tüneti kezelés , de az én dokim utána jár, hogy mi az oka a pcomnak. Jó esélyed van teherbeesni.
második válaszoló vagyok. elfelejtettem mondani, hogy ha magas az inzulinszinted, metforminnal rendezhetõ, de a pco nem gyógyítható. petesejtérésre clostilbegitet adnak. én 3 hónapot kaptam clostival, és ha nem esek teherbe, akkor laparaszkópiára küldenek, de az is 1 évig ad lehetõséget a babára. sajna, é teljesen el vagyok keseredve, mert félek és nem látom az esélyeimet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Tehát a lényeg, hogy kezeléssel lehet teherbeesni, még ha nehezebben is.. Egyébként a tünetek egyeznek, mert rendszertelen a menszim, mostanában meg elõjöttek a pattanások is, és majdnem egy éve próbálkozunk hiába a babával:( Akkor már csak arra válaszoljon valaki, hogy hüvelyi uh-n MIÉRT NEM láttak semmit??
Szia. Én is pcos vagyok. Rendszertelen a menzim és a hajam is hullik. De más bajom nincs. Nekem is hüvelyi uh-val vették észre hogy mi a helyzet. A 3. doki!!! Esély van a babára, csak kicsi. Sajnos. Az orvosok tudnak adni gyógyszert ami a peteérést segíti, de a pcoval (ha jól tudom) az a baj hogy van peteérés csak nem reped meg és a megérett petesejt betokosodik ami ciszta "lesz". Mi is babát szeretnénk és jövöhéten megyek vissza a dokimhoz a vérvétel (amit a ciklus 3.napján csinálnak) eredményével. Drukkolok hogy Nálad ne pco legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszike mindenkinek a segítõkész válaszokat..:(
szia! szegény, biztos nem volt pcos aki tegnap válaszolt volna. én os pcos vagyok. hüvelyi uh-on észreveszik a pcot, meg a vérképbõl is ami hormonlabor kell hogy legyen. rendszertelen a menszesz, nekem nincs is gyógyszer nélkül, magas inzulinszint, ami nekem nincs, de ez jellemzõ. pattanásos bõr, szõrzet erõsödés, hajhullás. ezek a tünetek, ja és a legfontosabb, hogy nincs peteérés, és a teherbeesés esélye? nem valami sok beavatkozás nélkül.nekem eddig nem jött még össze:-((de sok sikert neked!és fel a fejjel!
elsõ válaszoló: tudod már mi az oka a te pcodnak? mert én nem vagyok elhízva, jó a cukor és inzulineredményem, tehát tanácstalan vagyok.
elsõ válaszoló vagyok. Én sem vagyok elhízva, a véreredményem jövõ héten hétfõn lesz meg. azt tudom, hogy a pajzsmirigyemmel nincs gond. A többi hétfõn kiderül. Írok ha gondolod!
Nekem most esik le, hogy nekem hasi uh-on vették észre a PCO-t. A ciklusod egy meghatározott napján kell menni, legalábbis nekem így volt. Hátha nem pco-d van!

Mi az a PCO? Tünetek?

Legjobb válasz: erre keresi a választ az endkrinológia. gyakorlatilag hormonális zavaron alapuló symphtomák, amik meddõséget eredményeznek, köze lehet az inzulin rezisztanciához, a fogamzásgátlószerhez, a nõk majd' 20%-a érintett ebben a betegségben, ami egy tünetegyüttes fedõneve. régen túlsúllyal és szõrõsödéssel, pattanásokkal hozták összefüggésbe, de igazából megdõlt ez az elmélet. a leggyakoribb tünet, hogy nem érik a petefészekben domináns tüszõ, hanem sok (poli) tüszõ, kis petesejt (cisztás) érik (ovuláció), vagyis inkább nem érik. Innen a név: PCO. a kis, de sok petesjtek nem termékenyülnek meg, hanem szétesnek. Closybeigil gyógyszerrel kezelhetõ, ami normális ovulációt, szabályos menszeszt eredményez, de elvékonyítja a méh nyálkahártyát, így vetéléshez vezethet, ami ellen utrogestan hormonkúpot adnak, hogy megtartsa a magzatot. a PCO tünete a szabálytalan, ritka, vagy nam kielégítõ közti vérzés, és a hormontükörben is látható elváltozások, gyakran társul magas prolaktin szinttel, ami az emlõ tejelválasztásán figyelhetõ meg. kb. ennyi

erre keresi a választ az endkrinológia. gyakorlatilag hormonális zavaron alapuló symphtomák, amik meddõséget eredményeznek, köze lehet az inzulin rezisztanciához, a fogamzásgátlószerhez, a nõk majd' 20%-a érintett ebben a betegségben, ami egy tünetegyüttes fedõneve. régen túlsúllyal és szõrõsödéssel, pattanásokkal hozták összefüggésbe, de igazából megdõlt ez az elmélet. a leggyakoribb tünet, hogy nem érik a petefészekben domináns tüszõ, hanem sok (poli) tüszõ, kis petesejt (cisztás) érik (ovuláció), vagyis inkább nem érik. Innen a név: PCO. a kis, de sok petesjtek nem termékenyülnek meg, hanem szétesnek. Closybeigil gyógyszerrel kezelhetõ, ami normális ovulációt, szabályos menszeszt eredményez, de elvékonyítja a méh nyálkahártyát, így vetéléshez vezethet, ami ellen utrogestan hormonkúpot adnak, hogy megtartsa a magzatot. a PCO tünete a szabálytalan, ritka, vagy nam kielégítõ közti vérzés, és a hormontükörben is látható elváltozások, gyakran társul magas prolaktin szinttel, ami az emlõ tejelválasztásán figyelhetõ meg. kb. ennyi
http://www.pcos.hu/pcos_survey.html?q1=N&q2=Y&q3=N&q4=Y&q5=N.. Pco= policisztás ovárium Egy anyagcsere zavar ami kihat a hormonális mûködésre.

Mi az amikor valakinek "pco"ja van? Tok sokat latom itt, de fogalmam sincs hogy mi az? Valami rossz?

Legjobb válasz: elkeserítelek de: A PCOS (policisztás ovárium szindróma) az egyik leggyakoribb oka a nõi meddõségnek. A nõk tizedét (más statisztikák szerint 5%-át) érinti ez a betegség, de nagy részük nem tud róla. A PCO hátterében egy igen összetett anyagcsere-zavar áll. Amennyiben nem foglalkoznak vele, idõsebb korban vérnyomás-problémákat, a vérkeringés zavaraokat, elhízást, magas koleszterinszintet és fõleg másodlagos diabéteszt okozva. http://www.anyaleszek.hu/pcos-a-leggyakoribb-oka-a-noi-meddo.. az én barátnõmnek ilyen betegsége van... remélem Neked nem.

elkeserítelek de: A PCOS (policisztás ovárium szindróma) az egyik leggyakoribb oka a nõi meddõségnek. A nõk tizedét (más statisztikák szerint 5%-át) érinti ez a betegség, de nagy részük nem tud róla. A PCO hátterében egy igen összetett anyagcsere-zavar áll. Amennyiben nem foglalkoznak vele, idõsebb korban vérnyomás-problémákat, a vérkeringés zavaraokat, elhízást, magas koleszterinszintet és fõleg másodlagos diabéteszt okozva. http://www.anyaleszek.hu/pcos-a-leggyakoribb-oka-a-noi-meddo.. az én barátnõmnek ilyen betegsége van... remélem Neked nem.
gyogyithato, csak vmiert nagyon keves orvos gyogyitja :( nekem fel-1 ev volt, mire kigyogyitottak szerintem nekem a fogamzasgatlotol alakult ki..vagy attol, hogy hirtelen hagytam abba a sportot, fiatalkoromban, es minden megvaltozott..ki tudja
A PCO gyógyszeresen gyógyítható. Lényegében úgy alakul ki, hogy a petesejtek nem tudnak kilökõdni a petefészekbõl, összetömörülnék és cisztákká alakulnak. A PCOs betegek nehezebben esnek teherbe és könnyebben el is vetélnek. Ezért már a tervezett fogantatás elõtt érdemes kivizsgáltatnia magát a leendõ kismaminak, mert a doki tudja segíti õt, hogy minél hamarabb babás legyen. Illetve a terhesség alatt is fokozotabban kell rájuk figyelni.
javitanek a pco petefeszek ciszta resze ugy alakul ki, de az csak tunet, nem ok. az ok hormonális. ezert is tudja endokrinologus gyogyitani, es ezert a nodokik tobbnyire csak tunetmentesitik fogamzasgatloval vagy clostival
A kérdező hozzászólása: Nem, hala Istennek, vagyis nem tudok rola, hogy nekem ilyen lenne, csak sokat olvasok itt es sokan irtak ki, hogy ilyen betegseguk van.Es ez gyogyithato vagy van ra valami megoldas? Vegleges? Mitol alakulhat ki? Veled szuletett vagy van valami oka (pl abortusz, gyogyszer, stb)?

Miért teszik fel naponta kétszer azt a kérdést, hogy mi az a PCO/PCOS? Talán gondolja bárki, hogy néhány nap alatt megváltozik a tünetegyüttes vagy a betegség?

F?leg azokhoz szól a kérdés, akik mostanában is feltették ezt a kérdést. Egyrészt a gugli is a barátunk, nameg a menü alatt ott van hogy KERESÉS amibe ha beírja kidob egy csomó kérdés és választ.

Legjobb válasz: Egyetértek.... bár én nem vagyok PCO-s (remélem), de ha ilyen betegségem lenne, biztosabb oldalon probálnám meg kideriteni vagy egy biztos orvosnál..

Egyetértek.... bár én nem vagyok PCO-s (remélem), de ha ilyen betegségem lenne, biztosabb oldalon probálnám meg kideriteni vagy egy biztos orvosnál..
A kérdező hozzászólása: Nekem van. :) De eszembe nem jutna itt érdeklõsni errõl, hogy mi az, amikor erre vannak az orvosok.
Én még az olyat bírom, hogy ki mikorra nem várja és, mit érez már???? áááááá
A kérdező hozzászólása: :) Na igen. Egyébként annyira más mindenki és két egyforma nincsen. Úgy hallottam, hogy aki terhes nem is érez semmit.
Ezek a PCOS kérdések engem is zavarnak, már csak azért is, mert én az vagyok. Ha nem tudja vki, h mi az, akkor írja be a keresõbe és kész, csak lehet vki lusta erre, inkább kiírja kérdésként.
Nem én tettem fel a kérdést 1sem de azt hiszem azért kérdezik olyan gyakran mert nem értik és olyantól várnak válasz aki PCO-s tudja mit jelent mit érez és tapasztalatot várnának de nem kapnak csak linkeket. (amit és is be linkelek )egyépként :D
Akkor meg ne nyissátok meg azt a kérdést és kész!Akkor meg nézegessétek a másik oldalt ha azt hasznosabbnak vélitek!Ezt az oldalt meg arra találták ki hogy kérdezzünk egymástol!!Én sok mindent itt tudtam meg ezen az oldalon, az egész internetbe ez e legtutibb ahol a legtöbb mindent meg lehet tudni.Itt tudunk egymástol kérdezni, a másik oldalon nem.Jok biztos azok is, de elolvasod egyszer azt annyi.Bocsi a válaszomért nem akartam "gorombán" irni nem annak szántam:) Sziasztok!

Mi az a PCO? Eddig még nem nagyon foglalkoztak velem az orvosok..

Én februárban már nem szedtem a tabit, azóta van hogy kimarad egy hónapot a mensim, egyszer-kétszer megjött egy hónapon belül.

Legjobb válasz: Policisztás ováriumot jelent,ha valakinek Pco betegsége van,az azt jelenti,hogy apró ciszták vannak a petefészken,ami a meg nem repedt tüszõktõl alakulhat ki,ill.azt mondják,hogy öröklött betegség is lehet. Nehezíti a teherbeesést,de nem kizárt, most már gyógyszerrel jól tudják kezelni

Policisztás ováriumot jelent, ha valakinek Pco betegsége van, az azt jelenti, hogy apró ciszták vannak a petefészken, ami a meg nem repedt tüszõktõl alakulhat ki, ill.azt mondják, hogy öröklött betegség is lehet. Nehezíti a teherbeesést, de nem kizárt, most már gyógyszerrel jól tudják kezelni
Szia! Reméljük, hogy PCO-s vagy! Én az voltam. Nekem akár fél évig is volt, hogy nem jött meg. Olyan sohasem, hogy többször is egy hónapban, vagy hogy pontosan. Egyéb tünetek a zsíros haj és arc, a túlzott szőrnövekedés, a gyengült kismedence miatt a gyakori gyulladás - ilyesmi - legalábbis nálam. Nálad ez valószínüleg inkább a hormonrendszer felborulása lehet a tabi miatt, ami valami miatt nem rendeződött magától. De tutira egy hüvelyi ultrahang vizsgálat megmondja! Ha nem PCO, egy vértisztító kúrát (pl.: csalánteát) és barátcserje kapszulát tudnék "javasolni". Ez segít az alapállapot visszaállításában. (szerintem egy hormonális gyógyszerezés előtt mindenképp ki kéne próbálni) Ha PCO akkor meg azt ajánlom, hogy ne higgy annak a dokinak, aki riogat!! MINDIG VAN MEGOLDÁS!!! Sok sikert! Írjál majd mi volt!
JAJ BOCSÁNAT!! Reméljük, hogy NEM!!!! PCOS vagy!!! BOCSÁNAT!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Amúgy most meg megjött, de hihetetlen görcsökkel egy napig.

Mi az a PCO?

Legjobb válasz: A PCO (policisztás ovárium szindróma),ami annyit jelent, hogy tele vannak a petefészkek meg nem repedt tüszõkkel (cisztával),ezáltal nincs peteérés.Clostilbegyt (Peteérés elõsegítõ)tablettával lehet kezelni...az orvosom szerint lehetek terhes mellette,csak amit nem tudok az az, hogy nem e vetélném el mert olvastam róla hogy aki teherbe esik ez a betegség mellett el is vetéli!

A PCO (policisztás ovárium szindróma), ami annyit jelent, hogy tele vannak a petefészkek meg nem repedt tüszõkkel (cisztával), ezáltal nincs peteérés.Clostilbegyt (Peteérés elõsegítõ)tablettával lehet kezelni...az orvosom szerint lehetek terhes mellette, csak amit nem tudok az az, hogy nem e vetélném el mert olvastam róla hogy aki teherbe esik ez a betegség mellett el is vetéli!
http://www.pco-szindroma.hu Ezen az oldalon mindent megtaláltok a betegségrõl, kezelésérõl, gyerekvállalásról, esélyekrõl... Én sokat tanultam innen; nekem is PCOS-m van. 8hónapos kismama vagyok. Kitartást! Nem egyszerû, de minden esélyetek megvan, hogy nektek is legyen babátok.

Mi az a PCO-s Szindróma?

Nemrég diagnosztizálták Nálam az orvosok, és nem tudok erről a betegségről semmit

Legjobb válasz: http://lmgtfy.com/?q=PCO-s+Szindr%C3%B3ma&l=1

Mi az hogy pco-s valaki?

Ne haragudjatok a tudatlanságomért,csak meg akarom érteni,mert sokat olvasok itt pco-sokról és azt látom hogy ez egy komoly betegség,csak nem tudom,pontosan mi.

Legjobb válasz: http://www.pco-szindroma.hu/index2.html

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm neked, már olvasom is..

Mi az a PCO?

Legjobb válasz: Itt találsz róla rövid tömör kis leírást: http://www.hipofizis.hu/pco_pcos.php

Itt találsz róla rövid tömör kis leírást: http://www.hipofizis.hu/pco_pcos.php

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!