Találatok a következő kifejezésre: Mi az Nincs (4129 db)

A megvásárolt bolti sonkát még meg kell külön főzni? Mivel az nincs ráírva, hogy főtt.

Lehet kicsit buta kérdés.

Legjobb válasz: Mindenki kezdi valahol. Igen meg kell fõzni, méghozzá elég sokáig. Nem tudom milyen sonkát vettél én parasztsonkát szoktam, azt legalább 4 órán át fõzöm épphogy gyöngyözve, mint a húslevest.

Mindenki kezdi valahol. Igen meg kell fõzni, méghozzá elég sokáig. Nem tudom milyen sonkát vettél én parasztsonkát szoktam, azt legalább 4 órán át fõzöm épphogy gyöngyözve, mint a húslevest.
Ha nincs ráírva, hogy fõtt, akkor meg lehet fõzni, nálunk úgy mondják "megkövesztik". Ha nem fõzöd úgy is jó, de egy kicsit kemény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Igen, így tanul az ember....:) ha kérdez...:)
Úgy tanultuk, hogy általánosan úgy lehet számítani, hogy ahány kg, annyi óráig kell fõzni. másfél kg-os sonkát másfél óráig, 3 kg-os sonkát 3 óráig. Ha tovább van fõzve az sem árt neki, de a magas energiaárak miatt nem biztos, hogy telik rá. (apám egyszer ottfelejtette 8 órára, és akkor is jó volt.) Fontos, hogy "épphogy gyöngyözve". Lobogó vízben nem lesz jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Kedves 14.34es!Nagyon köszönöm, tettszik ez az oldal!

A fehérfolyás az miért van és mi az? . Az a menstruálás előtt menyi ideig tarta? . Nekem kb 1-2 éve tart az normális- most vagyok 13 és még nincs meg a menzeszem :/

Legjobb válasz: A fehérfolyás teljesen normális, normális, hogy évek óta, és ha minden jól megy, még lesz évtizedekig. :) Azt jelzi, hogy beindult a nemi hormontermelõdésed, ez a hüvelyváladék lesz jó arra, hogy menstruálj, a késõbbiekben gyermeked szülessen, szóval jelzi, hogy minden rendben van odalenn. A fehérfolyás nem a menstruálás elõtt tart x ideig, hanem folyamatosan van, és folyamatosan tart, minden nap. A barna folyás az, ami a menstruáció kezdetét jelzi, az ált. 1-2 nappal jelentkezik a menzesz elõtt, de sokaknak nem szokott lenni. 13 vagy, és még nincs menzeszed, az nem nagy baj. :) A nõvérem 16 volt, mikor megjött neki, sosem volt vele semmi probléma, a késõbbiekben sem, ma már két gyereke is van, szóval ne aggódj azon, mikor fog megjönni. Majd jön, ha jönnie kell. Sõt, azt mondanám, addig örülj, amíg nincs. :) De elolvashatod ezt: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task..

A fehérfolyás teljesen normális, normális, hogy évek óta, és ha minden jól megy, még lesz évtizedekig. :) Azt jelzi, hogy beindult a nemi hormontermelõdésed, ez a hüvelyváladék lesz jó arra, hogy menstruálj, a késõbbiekben gyermeked szülessen, szóval jelzi, hogy minden rendben van odalenn. A fehérfolyás nem a menstruálás elõtt tart x ideig, hanem folyamatosan van, és folyamatosan tart, minden nap. A barna folyás az, ami a menstruáció kezdetét jelzi, az ált. 1-2 nappal jelentkezik a menzesz elõtt, de sokaknak nem szokott lenni. 13 vagy, és még nincs menzeszed, az nem nagy baj. :) A nõvérem 16 volt, mikor megjött neki, sosem volt vele semmi probléma, a késõbbiekben sem, ma már két gyereke is van, szóval ne aggódj azon, mikor fog megjönni. Majd jön, ha jönnie kell. Sõt, azt mondanám, addig örülj, amíg nincs. :) De elolvashatod ezt: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task..
Sok nõnek minden nap van folyása. Ha nincs kellemetlen illata és nem csíp vagy viszket a puncid, akkor semmi baj.

Miért forszírozzák annyira a gyerekszületést szinte minden országban, mikor annyira nincs munka az emberek nagy részének?

Én nem értem, de tényleg. Nem inkább azt kéne nyomatni, hogy legyen kevesebb ember a Földön, de kényelmesebb és jobb lenne az élet? Vagy hülyeséget gondolok? 17/L.

Legjobb válasz: Van érzelmi része is, ha azt nem érted, nem kezdem magyarázni. Viszont a kevés gyerek azt jelenti, hogy 20-25 év múlva sokkal kevesebb lesz az aktív dolgozó, így pár évtized múlva egy dolgozónak kell eltartania egy nyugdíjast, tehát összeomlik az egész rendszer, mivel ez így nem mûködik. Az meg így, ebben a formában nem igaz, hogy nincs munka. Az ország bizonyos részein valóban nincs, fõleg egy képzetlen embernek. De Budapesten és a nyugati területeken van. Nem mindenki tud a szakmájában elhelyezkedni, nem kell álomfizetésre várni, de aki akar, dolgozhat. Sõt, egy barátnõm most költözött Kecskemétre, és õ is azonnal talált munkát. Nem tudom, hol élsz, de még fiatal vagy, tanulj keresett szakmát, aztán költözz az ország olyan részébe, ahol van munka. Te még megteheted.

Van érzelmi része is, ha azt nem érted, nem kezdem magyarázni. Viszont a kevés gyerek azt jelenti, hogy 20-25 év múlva sokkal kevesebb lesz az aktív dolgozó, így pár évtized múlva egy dolgozónak kell eltartania egy nyugdíjast, tehát összeomlik az egész rendszer, mivel ez így nem mûködik. Az meg így, ebben a formában nem igaz, hogy nincs munka. Az ország bizonyos részein valóban nincs, fõleg egy képzetlen embernek. De Budapesten és a nyugati területeken van. Nem mindenki tud a szakmájában elhelyezkedni, nem kell álomfizetésre várni, de aki akar, dolgozhat. Sõt, egy barátnõm most költözött Kecskemétre, és õ is azonnal talált munkát. Nem tudom, hol élsz, de még fiatal vagy, tanulj keresett szakmát, aztán költözz az ország olyan részébe, ahol van munka. Te még megteheted.
A kérdező hozzászólása: Budapesten élek. És nem is rossz környezetben. Csak mást látok mint amit érzek... :( Most is 4 ember tart el 10-et, ezt olvastam a hvg online-ban. Én úgy érzem, nem jó felé tart a világ. Rengetegen vagyunk. Vagy akkor igazságtalan az elosztás, fél Bp-et ki kéne "költöztetni" olyan falvakba, városokba, ahol a népsûrûség nem elegendõ. Vagy nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon köszönöm a válaszodat, most már értem! :) Sok sikert a babákhoz, és nagyon jó egészséget az egész családodnak! :)
Aranyos vagy, köszönöm! Örülök, hogy egy picit segíthettem. :)

Beütöttem az arcom, mit tegyek? Egy kicsit foltos, nem lila, vagy kék, zöld, de mivel tüntethetném el a leggyorsabban? És mivel kezeljem? Nincs feldagadva

Legjobb válasz: Nem azonnal lesz kék-zöld, hanem pár óra múlva. Ha nincs hámsérülés, akkor feketenadálytõ krémet javaslok, az nagyon jó zúzódásra, véraláfutásra. Esetleg Sport krém, vagy más hasonló összetételû krém. Ha nem lilulsz be, a bõrirritáció hamar elmúlik (lehet, hogy még ma), a véraláfutás viszont több nap alatt szívódik csak fel.

Nem azonnal lesz kék-zöld, hanem pár óra múlva. Ha nincs hámsérülés, akkor feketenadálytõ krémet javaslok, az nagyon jó zúzódásra, véraláfutásra. Esetleg Sport krém, vagy más hasonló összetételû krém. Ha nem lilulsz be, a bõrirritáció hamar elmúlik (lehet, hogy még ma), a véraláfutás viszont több nap alatt szívódik csak fel.
A kérdező hozzászólása: Ez két napos, nem lesz lila, pontosabban péntek éjszaka történt

Hormonvizsgálatnál mik az értékhatárok, ha valakinek nincs ciklusa?

Meg van adva, hogy a ciklus különböző szakaszaiban hogyan változhatnak a hormonértékek, de mi a helyzet, ha valaki nem tudja, hogy hányadik napon volt vérvételen, mert csak 3-4 havonta menstruál?

Legjobb válasz: Vannak hormook amik nem függnek ciklustól. Pl pralaktin, pajzsmirigy. Aki nem emnstruál hónapok óta egyértelmû hogy nincs peteérése igy azok a hormonok amik ezt mutatják nem is számitanak. Érdemes elmenni terheléses inzulinra is, annál sem számit a ciklus. A leggyakoribb oka ha hónapikkig nincs menzesz a PCOS(ennek a kimutatásához kell a terheléses inzulin vizsgálat) vagy a magas prolakin szint. Ezt nézik alapból a hormon viszgálatnál.

Vannak hormook amik nem függnek ciklustól. Pl pralaktin, pajzsmirigy. Aki nem emnstruál hónapok óta egyértelmû hogy nincs peteérése igy azok a hormonok amik ezt mutatják nem is számitanak. Érdemes elmenni terheléses inzulinra is, annál sem számit a ciklus. A leggyakoribb oka ha hónapikkig nincs menzesz a PCOS(ennek a kimutatásához kell a terheléses inzulin vizsgálat) vagy a magas prolakin szint. Ezt nézik alapból a hormon viszgálatnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor feleslegesen néznek ilyenkor ösztrogént, progeszteront, LH-t? Voltam már terheléses inzulinmérésen. Nem volt magas az inzulinérték. A pajzsmirigyemmel sincs gond. A prolaktin is jó.
Nem feleslegesen nézik... A progeszteronból látják, hogy volt-e ovulációd vagy nem. Az LH/FSH arányból meg lehet következtetni a PCOS-re.
mennyi volt az inzulinod? Nõgyógyász nézte? casak mert ök ygakran nem jól tudják a határértékeket. Én is igy jártam a nõgyógysász szerint nem Ir a meddsõégi rovos és az endokrinológus szerint az.
A kérdező hozzászólása: Nem emlékszem pontosan, de valahogy úgy volt, hogy 0 perces 5 körüli érték, 60 perces 25, 120 perces 15. Valahogy így. Ez rossz?

Mindenkinél hatásos a fejés? 7, 7, 5, 5 fejés? Ha cicizett és lefejem és ha megint kér cicit mit csinaljak? Nincs sok tejem de ha azt is lefejem a babám kibukik hogy nincs tejcsi? Ki hogy csinalja? 6 hetes

Legjobb válasz: Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1,5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)

Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1, 5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)
Én sose fejtem, add sürübben, majd magának beállitja, mert végzel a fejésel következõ etetés jön.. Cicizen amikor igényli.. 28hó ig szoptattam igy...jelenlegi 3hónapos..
Miért akarsz fejni?
A kérdező hozzászólása: köszi :)
A kérdező hozzászólása: Hogy legyen egy kis tartalék ha el kellene rohannom valahova legyen mit adni mig itthon marad egyébként igény szerint szoptatom akár óránként is

Mi magyarul? írtunk belső szerveket és mi az hogy die Galge, -n, szótárban ilyen nincs, lehet akkor rosszul írtam, mi lehet?

Legjobb válasz: Gondolom, a tankönyved végén levõ szótárban nincs. Erre jók a nagyszótárak, ill. a netes szótárak: http://szotar.sztaki.hu/search?fromlang=ger&tolang=hun&froml..

Gondolom, a tankönyved végén levõ szótárban nincs. Erre jók a nagyszótárak, ill. a netes szótárak: http://szotar.sztaki.hu/search?fromlang=ger&tolang=hun&froml..
A kérdező hozzászólása: nem könyvbõl tanulunk boccs
A kérdező hozzászólása: ezek mióta belsõ szervek?
Teljesen mindegy, mibõl tanultok; ha nem könyvbõl, akkor a "valamilyen" szótárban nem találtad. És mivel ez evidensen nem belsõ szerv, ezért nem _lehet_, hogy rosszul írtad, hanem biztos. Ilyen egyszerû. :) Annyit tudsz tenni, hogy megkérdezed az egyik osztálytársadat. Vagy elkezded keresgélni a Sztaki szótárban a belsõ szerveket magyarul, és ha találsz valamit, ami hasonlít a Galge-ra, akkor szerencséd van.
A kérdező hozzászólása: húú na nem mondod?! igazi észlény vagy.. akkor milyen belsõ szerv lehet? tudom hogy elírtam, de nem tudom mi a rendes
Nem elég, hogy önállóan képtelen vagy megoldani a problémáidat, a segítséget sem köszönöd meg. Aztán még neked áll feljebb... Ha ilyen kis bunkó vagy, akkor részemrõl ennyi.
Nem lehet, hogy a Galle szóra gondoltál? Emlékeim szerint epét jelent.

Mi az oka annak, hogy ennyire nincs munkalehetőség Magyarországon?

21 éves vagyok, és személyes tapasztalatom, hogy 1 éve próbálok munkát találni, de egyszer?en nonszensz.

Legjobb válasz: 3.20.-óta vagyok munkanélküli, azóta nem vesznek fel sehova... Aki nincs az én helyzetemben, az ne ossza itt az észt! Elmennék én dolgozni, de sehova nem vesznek fel. Nem engednek dolgozni, de a tb-t követeli tõlem a viksi, csak nem tudom milyen jogon. Nincs munka, mert csak KAMU álláshirdetések vannak, már megvan a jelölt, vagy a dolgozókat akarják vele terrorizálni, vagy elérhetõségeket gyûjtenek. A héten volt szerencsém egy olyan "állásinterjúhoz", ahol a fõnök a cégét reklámozta, prospektusokat akart osztogatni nekem, hozzá sem nyúltam...

3.20.-óta vagyok munkanélküli, azóta nem vesznek fel sehova... Aki nincs az én helyzetemben, az ne ossza itt az észt! Elmennék én dolgozni, de sehova nem vesznek fel. Nem engednek dolgozni, de a tb-t követeli tõlem a viksi, csak nem tudom milyen jogon. Nincs munka, mert csak KAMU álláshirdetések vannak, már megvan a jelölt, vagy a dolgozókat akarják vele terrorizálni, vagy elérhetõségeket gyûjtenek. A héten volt szerencsém egy olyan "állásinterjúhoz", ahol a fõnök a cégét reklámozta, prospektusokat akart osztogatni nekem, hozzá sem nyúltam...
Mert teljesen döglött a gazdaság, a kormány megfojtott minden magyar vállalkozást. És ha nincs termelés akkor bizony nincs munka sem. Ha nincs a termelõknek munkája, akkor nem tudnak vásárolni, mert nincs pénzük. Ha nem vásárolnak akkor megdöglik a kereskedelem is.
5.! Gratulálok, hogy az összes demagóg klisét sikerült felsorolnod. „Én úgy látom, hogy a munkanélküliség miatt, csak a képzetlen munkaerõre nincs igény, a képzettre viszont nagyon is van!” Mirõl beszélsz „jóember”??? Ma Mo.-n 1-1, 5 millió munkanélkülire jut kb. 5-6000 álláshely aminek min. 70% -ra már eleve meg van a rokon vagy ismerõs. És közben azért folyamatosan szûnnek meg álláshelyek. Képzetlen emberek? Az ismerõseim között van például álláskeresõ tanár közgazdász, tanító, és szakmával gyakorlattal rendelkezõ fizikai „munkás-jelölt” is. És nem válogatnak mert van aki már árufeltöltõi munkára is jelentkezett és be sem hívták, pedig beleírta, hogy kevesebbért is elvállalja.
Az, hogy 1-1, 5 millió munkanélkülire van kb. 5000 álláshely és nagyrészt arra is meg van az ismerõs.
Nincsenek gyárak, üzemek, nem zajlik termelõ munka, nincs szükség emberekre, az állásokat ismeretségi alapokon töltik be, a hirdetések zöme kamu (csak adatbázis építés), vagy céges elõírás miatt meg kell hirdetni, de már megvan rá az ember vagy olyan állás, amit már rokonnak se ajánl jó szívvel az ember.
Ezért kell kimenni külföldre! Én is megyek 2 év múlva, addig sajnos még tart a suli és elég sokba van szóval nem hagyom veszni!
Sztem sokx azzal is baj van, hogy az emberek nem olyan munkákra jelentkeznek, ahova megfelelnek. Mert folyamatosan keresnek embereket, ha vkinek az a lényeg, hogy dolgozzon, az talál sztem hamar munkát. Viszont ha nem mindegy, hogy mit és hol, akkor már nehezebb. Persze az megint más, hogy mennyiért....és sztem inkább itt van a gond, mert sokan elmennének takarítani, vagy segédmunkára, ha abból is meg lehetne itthon élni, de amíg ezeket a munkákat nem fizetik meg és csak éhen halni lehet mellettük, akkor persze, h sok munkanélküli lesz... Ha jól keresnének a pultosok, eladók stb, nem mindenki csak irodai munkára akarna menni....
Szándékosan teszik élhetetlenné az országot, azt akarják elérni, hogy 'önszántunkból' induljunk külföldre..

Mostanában megint elég feszült vagyok. Nálam ez már nem először jött elő. Mikor az első ilyen volt akkor írtak fel nyugtatót (ATARAX). Nyugtató viszont már nincs. Ha elmennék a háziorvoshoz írna fel vagy beküldene valahova?

Nekem nem arra van szükségem hogy beszélgessek err?l egy idegennel mert ha én magam sem tudom akkor más se fogja tudni hogy mi a bajom. Magamon kéne segítenem de úgy t?nik ez nem megy ezért kéne a nyugtató mert az mindig elmúlasztotta a stresszes id?szakaimat. Rossz hogy pont nyáron jött el? mert nem jó a közérzetem így nem nagyon szeretek menni sehova. Ezért lenne jó ha minél hamarabb elmúlna és élvezhetném a nyarat.

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a választ! :) De sajna mivel nem tudom kontrolálni magam hogy ne legyek ideges így csak a nyugtató segíthet. A kérdés az hogy ha elmegyek a háziorvoshoz és elmondom a panaszokat akkor ír fel nekem nyugtatót vagy beküld a pszichiátriára hogy megállapítsák milyen nyugtató kell nekem? Gondolom 1 hónapnál hamarabb nem kapok idõpontot addig meg nem akarom húzni. Vagy 2 napja a szívem is fáj, néha nehezen kapok levegõt és 1-2 szúró fájdalommal is jár. Kétszer csináltak nekem EKG-t és akkor azt mondták hogy nincs baja a szívemnek. De gondolom a stressz miatt van ez mert mikor EKG-t csináltak akkor is ilyen stresszes voltam.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :) De sajna mivel nem tudom kontrolálni magam hogy ne legyek ideges így csak a nyugtató segíthet. A kérdés az hogy ha elmegyek a háziorvoshoz és elmondom a panaszokat akkor ír fel nekem nyugtatót vagy beküld a pszichiátriára hogy megállapítsák milyen nyugtató kell nekem? Gondolom 1 hónapnál hamarabb nem kapok idõpontot addig meg nem akarom húzni. Vagy 2 napja a szívem is fáj, néha nehezen kapok levegõt és 1-2 szúró fájdalommal is jár. Kétszer csináltak nekem EKG-t és akkor azt mondták hogy nincs baja a szívemnek. De gondolom a stressz miatt van ez mert mikor EKG-t csináltak akkor is ilyen stresszes voltam.

Terhesség alatt van nyák? Vagy ha nem vagyok terhes és nincs nyák az mit jelenthet? Nincs peteérésem?

Legjobb válasz: Van nyák a terhesség alatt. Kicsit sûrûbb, lehet több, kevesebb a hormonoktól függ. Ha nem vagy terhes amiért nincs nyák, attól lehet peteérés. Ez nem befolyásolja ezt.

Van nyák a terhesség alatt. Kicsit sûrûbb, lehet több, kevesebb a hormonoktól függ. Ha nem vagy terhes amiért nincs nyák, attól lehet peteérés. Ez nem befolyásolja ezt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!