Találatok a következő kifejezésre: Mi az NST és hogyan végzik (1 db)

Mi az a NST és hogyan végzik?

Legjobb válasz: Az NST egy vizsgálat, ami a magzat szívmûködését és a méhtevékenységet vizsgálja.Általában a 36. terhességi héttõl hetente végzik a szülésig és van, hogy a szülés alatt is. Két tappancsot raknak a pocidra és azzal kell fél órát feküdni, majd kinyomtattnak egy EKG-hoz hasonló görbét, ami földi halandó számára értelmethetetlen, de az orvosok tudnak belõle tájékozódni.

Az NST egy vizsgálat, ami a magzat szívmûködését és a méhtevékenységet vizsgálja.Általában a 36. terhességi héttõl hetente végzik a szülésig és van, hogy a szülés alatt is. Két tappancsot raknak a pocidra és azzal kell fél órát feküdni, majd kinyomtattnak egy EKG-hoz hasonló görbét, ami földi halandó számára értelmethetetlen, de az orvosok tudnak belõle tájékozódni.
Non-stress-teszt. Van ahol CTG-nek nevezik. Ahova én járok ott kb 10 percet vesz igénybe. Le kell feküdni egy ágyra ahogy neked jó.Rád raknak egy kis tappancsot , amit géllel bekennek. Nyugalmi állapotban a magzat pulzusát nézik összemérve a méhösszehúzódásokkal ill.a baba mozgásával. Akkor jó ha a baba mozgásával nõ a pulzusszám. Fontos , hogy a baba mozogjon. Ez a vizsgálat a baba méhen belüli állapotát ellenõrzi. Az eredményt mindig meg kell mutatni az orvosnak. Itt részletesebben elolvashatod: http://www.hazipatika.com/services/exam/body/52


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi van akkor, ha valaki nem akar tágulni, és nem adnak neki oxitocint?

Mondjuk pl nincs kórház, vagy 200 évvel ezelőtt, vagy akármi. Akkor x nap alatt szült meg, vagy baj történt? A nő az kitágul egyszer és megszületik a baba?

7

Mi kell a babának a fehérvári kórházba?

2

A debreceni szülészeti klinikáról mi a véleményetek? Milyen a tisztaság, kórtermek stb?

4

Kb.18 évvel ezelőtt szült Magyarországon a legfiatalabb lány kb.12 évesen, egy borsodi kis faluban. Ki volt, mi lett vele, hol lehet ennek utánanézni?

4

úgy hallottam h akinek nagy a pocija azt tágítja alul a dolgokat, tehát könnybben szül a kismama? Igaz lehet?

nekem kicsi pocim van....

13

A Gyulai kórházba rendesek a szülészek és az orvosok, érdemes ott szűlni?

1

Székesfehérvári szülészetre kell hálóing, amiben szülök, vagy adnak? Babának tényleg kell ruhákat vinni, amiben a kórházban lesz?

2

Anyukák Ti is éreztek "irigységet", ha valaki az ismerőseitek közül megszül?

2 kislányom van , még picik ( 2 éves, és fél éves) , mégis, most hogy egy közeli ismerősöm megszült irigység félét érzek, de jó értelemben! - mikor hívott, hogy indulnak szűlni teljesen izgatott lettem, azt éreztem én is át akarom még ezt érezni! Pedig még olyan picúrkák a lányzók , mégis így érzem... azóta is sokat gondolok rájuk, hogy milyen szép időszak előtt állnak ( minden nehézségével persze). Volt - van valaki még így?

15

Mit kell bevinni újszülött babának a kórházba?

4

Kik szültek Dombóváron Dr. Zelcsényi Lászlónál? Tapasztalatok?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!