Találatok a következő kifejezésre: Mi az NST és (44 db)

Mi a különbség az NST és a CTG közt. Mert én NST-re járok, de itt olvasom hogy valaki CTG-re jár. Esetleg ugyan az?

Legjobb válasz: A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Az eredmény háromféle lehet: Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál) Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelmûen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges. Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszûkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.

A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Az eredmény háromféle lehet: Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál) Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelmûen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges. Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszûkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.
http://www.timmermann.hu/index.php?m=nst_ctg Olvasd el, jól leírnak mindent.

Mire jó a ctg és mire az nst?

Az egyik a baba szívhangját nézi, a másikkal a fájásokat lehet megfigyelni, ugye? Vagy rosszul tudom?

Legjobb válasz: A kettõ ugyanaz.Az nst a vizsgálat neve(non stressz teszt),a ctg a gép,amivel csinálják. A baba szívhangját,és a fájásokat is mutatja.

A kettõ ugyanaz.Az nst a vizsgálat neve(non stressz teszt), a ctg a gép, amivel csinálják. A baba szívhangját, és a fájásokat is mutatja.
Egyetértek az elsõ válaszolóval.
Ahogy írták.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!

Mit jelent az NST és a BSH vizsgálat?

Legjobb válasz: Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.

Nst- ultrahangal megállapítják, hogy megfelelõen növekszik-e a baba, hogyan helyezkedik, a méhszály helyzetét, és méhen bellüli szívmûködést ellenõrzik, spontán mozgást. A Bsh-t nem tudom.
BSH:hüvelybõl vagy a méhszájból tenyésztésre vett kenet


Buta kérdés, de mi a különbség az NST és a CTG között?

Legjobb válasz: Igazából semmi:) Igazából mindkettõ a magzat méhen belüli állapotának felmérésére szolgál. Az nst a non-stress-test a ctg meg a kardiotokográfia. Mindkettõt kardiotokográffal végezik.

Igazából semmi:) Igazából mindkettõ a magzat méhen belüli állapotának felmérésére szolgál. Az nst a non-stress-test a ctg meg a kardiotokográfia. Mindkettõt kardiotokográffal végezik.
A kérdező hozzászólása: Hát õõõ köszi:) ! Nem mondom hogy sokkal okosabb lettem, de értem:) ! Szóval akkor mindkettõt csinálják, nem elirás és más megfogalmazás...?!
Az Nst-nél kell nyomodni a gombot ha érzed hogy mozog a pici, a Ctg-nél nem kell és azt a terhesség 26.hetétõl tudják elvégezni az Nst-t a 36.héttõl végzik, mivel ott a magzat mozgását is rögzítik. Szóval szerintem ugyanaz a kettõ, kis kivétellel.
igen, a ctg a rúgásokat és a gyerek szívverését is méri, az nst-nél szívverést mér, te jelzed, ha mozog.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!:)
Én ikres kismama vagyok és naponta kellett mennem ctg-re!!Nekem ott is kellett nyomkodnom, ha mozogtak a babák, de vszínû, h azért, mert ugye ketten voltak!!

Mi a különbség az NST és a CTG között?

Legjobb válasz: Nincs különbség, a kettõ ugyan az, csak van ahol NST-nek hívják, van ahol CTG-nek!

Nincs különbség, a kettõ ugyan az, csak van ahol NST-nek hívják, van ahol CTG-nek!
NST (non-stress test) A terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG) vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: köszi! :)

Mi az az NST, és mikor esedékes? Én 20 hetes vagyok, de csak itt olvastam róla egyelőre.

Legjobb válasz: 35.héttõl, a magzat szívhangját, mozgását nézi.

35.héttõl, a magzat szívhangját, mozgását nézi.
CTG: cardiotokográfia ; NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül. A CTG készülékrõl, a vizsgálat menetérõl: A CTG-nek két érzékelõje van. Az egyik a szívmûködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elõ. A mérést általában 20 percig végezzük ülõ, vagy féloldalt fekvõ helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen. Egyes irányzatok szeretnék csökkenti a magzat Doppler ultrahang terhelését, mely kisfokú melegedést idézhet elõ, ezért kifejlesztették az ultrahang nélküli CTG-t is.
nst vagy ctg. Normál terhességnél kb. a 36. héttõl nézik a baba állapotát. Rádtesznek egy kütyüt, meg van egy kis valami, amin gombok vannak. Van egy gomb, amit akkor kell nyomni, ha mozog a baba. Közben a gép méri a fájástevékenységeket is. Ebbõl tudják, hogy mennyire erõs méhösszehúzodások vannak. Azt szokták mondani, hogy jó ha a kismami eszik vagy iszik elõtte valamit, de én hiába ettem, ha ófelsége aludni akart, akkor bezony aludt :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! Akkor már láttam ilyet a rendelõben, mikor egy babát a hasban egy meccsen használatos kürttel ébresztettek fel :-)

Mi a külömbség az nst és a ctg között?

Legjobb válasz: SZIA! Tudtom szerint semmi! Csak valaki így hívja valaki ugy!

SZIA! Tudtom szerint semmi! Csak valaki így hívja valaki ugy!
CTG: cardiotokográfia NST: non-stressz teszt A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívmûködés folyamatos görbeként látható (felsõ vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk. A CTG vizsgálat a 20. héttõl bármikor elvégezhetõ, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttõl kezdve NST formában (lásd késõbb) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül.
Szia, csak annyi, hogy az NST maga a vizsgálat, a CTG pedig a gép neve, amivel a vizsgálatot végzik.
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek.

Mi a különbség az NST és a CTG között?

Legjobb válasz: Semmi. A ketto ugyanaz.

Semmi. A ketto ugyanaz.
NST (non-stress test) A terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG) vizsgálat.

Az NST és a CTG között mi a külömbség?

28 hetes kismami

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy semmi.

Én úgy tudom, hogy semmi.
Igaza van az elõttem szólónak, ugyanazt jelenti mind a kettõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
az nst nem a fájásokat és a méh összehuzodásokat méri?én ugy tudom
igaz nst álltal mérik a pici pulzusát és a fájásokat a felsõ görbe a pici pulzusát míg az alsó a fájásokat méri
CTG-vel (kardiotográffal) mérik a szívfrekvenciát és a méhösszehúzódásokat. Ennek egyik formája az NST (Non-Stress-Test), amikor "nyugalmi állapotban" mész. Ezen kívül van még olyan, amikor fizikai terhelés (pl. lépcsõzés) után csinálják a CTG-t, vagy oxitocin terhelés után.

Mi történik az után miután már nagyon erősek a fájások és beértetek a kórházba? Mi az az nst? Most vagyok 39 hetes, és már nagyon félek. Hogyan zajlik minden a kórházban mielőtt megszületik a baba?

És szülés után hány órával adják oda szoptatni?

Legjobb válasz: Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.

Az ügyeletes orvos megvizsgál, majd dönt arról, hogy szülõszoba vagy vajúdó. A szülésznõ megbeszélés ill. szokások alapján ad beöntést, borotvál, rácsatolja a pocakodra az nst tappancsait. (Nst, ugyanaz, mint a ctg, a magzat szívét nézi és a méhtevékenységet. Ha 39 hetes vagy, akkor már kellett, hogy legyél ilyenen.) Szopizás kórházfüggõ, ideális esetben szülés után azonnal.
kapsz beöntést, elõkészítenek a szülésre, bemész a szülõszobába, vajúdsz, ha kitágultál meg jönnek a tolófájások, és megszületik életed értelme.Közben nst-vel nézik, hogy nem lassul-e a pici szívhangja, mert ha lassul, akkor megcsászároznak.Nekem mikor kibújt a drága, már adták is oda a mellkasomra, utána apa elvágta a köldökzsinórt, megmosdatták, megvizsgálták, én addig megszültem a méhlepényt, összevarrták a gátsebem, és már jött is vissza a drág kincsem apával, és mellre raktuk, és megvolt élete elsõ szopizása. Amugy 39 hetesen már rég kellene járnod nst-re.Én 39+5 hetesen szültem, de már a 37, vagy 38 héttõl jártam nst-re, pedig nem volt fogadott dokim.Ennek kérdezz utána mindenképp.MInden jót, és könnyû csodálatos szülést, és sok egészséget a bébidnek is meg neked is. Csodálatos élmény a szülés Üdv:21 hónapos kislány boldog anyukája
ja, és egy cseppet se fél.Nem olyan szörnyû, mint képzeled.Fáj, azt senki nem mondja, hogy nem, de ott olyan gyorsan fog minden történni körülötted, hogy nem igazán tudsz majd vele foglalkozni, és minden jön majd magától, csak az fog érdekelni, hogy már csak egy keveset kell kibírni, és a karodban lesz az életed értelme.És minden fájás csak közelebb segít hozzá.Ezt sose feledd(nekem a védõnõ mondta, és sokat segített, hozzátenném, teljesen igaza volt), hogy szülés közben a fájások a te igazi barátaid, és csak azok tudnak segíteni, hogy könnyen és gyorsan túl légy rajta te is és a drága is, és ne tégy semmit a fájások ellen(ne feszülj), hanem segíts neki(lazulj el a fájások közben teljesen).Én így csináltam, és 3 óra alatt meglett a kicsi mindennel együtt. Második voltam
A kérdező hozzászólása: Kszi a válaszokat! Persze már voltak ctg-n, csak (ne nevessetek) nem tudtam hogy van más neve is. Szerencsére minden rendben van, keddre vagyok kiírva, és éjjelente arra ébredek, hogy azt álmodtam hogy már szülök...
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is, boldog babázást! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!