Találatok a következő kifejezésre: Mi az NST Ugyan az (3 db)

Mi a különbség az NST és a CTG közt. Mert én NST-re járok, de itt olvasom hogy valaki CTG-re jár. Esetleg ugyan az?

Legjobb válasz: A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Az eredmény háromféle lehet: Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál) Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelmûen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges. Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszûkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.

A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális mûszer, amivel a magzat szívmûködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhetõ és mindezt egy papírszalagra rögzíti. Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Az eredmény háromféle lehet: Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál) Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelmûen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges. Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszûkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.
http://www.timmermann.hu/index.php?m=nst_ctg Olvasd el, jól leírnak mindent.

Mi az az NST? Ugyan az mint a ctg?

Legjobb válasz: Ez nekem is orok rejtely volt, mig a szuleszno be nem avatott a titokba :D Az NST a vizsgalat neve (non stress stest) a CTG meg a gep neve, amivel vegzik. Ezert mindkettot helyes vegul is mondani.

Ez nekem is orok rejtely volt, mig a szuleszno be nem avatott a titokba :D Az NST a vizsgalat neve (non stress stest) a CTG meg a gep neve, amivel vegzik. Ezert mindkettot helyes vegul is mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ! :)
Nem, a babák akkor jönnek, amikor õk akarnak.
Szerintem sem. Már 2 naponta kell járnom, de eddig még szó nem volt róla, hogy bent kell maradnom vagy valami. Pedig bõven mutat fájásokat is az alsó sor. Nem lehetne megoldani, hogy a párod mondjuk a kiírt elõtt egy hétig és utána egy hétig otthon legyen? Ha szerencsétek van beleesik a bab születése ebbe az intervallumba. 40+3 hetes
A kérdező hozzászólása: hát igen egyet értek csak bizakodom mégis.sajnos nem igazán megoldható mert hivatásos sportoló és meccsek vannak amire készülni kell igy is örülnék ha csak egy szökkenésre térne haza és utána karácsonykor van 2 hét szünet !az 2.válaszolónak könnyû szülést kivánok amennyire csak lehet :-).az elsö válaszolónak pedig köszönöm .
Nekem már órák óta 10 perces fájásaim voltak, amit mutatott is a gép, csak éppen a "személyzetet" nem érdekelte, 8 óra múlva megszültem, ennyit a dokikról!
Nem.Még túl is hordhatod simán 1-1.5 hetet.Én 41+4 napra szültem
Köszönöm! Neked is, persze csak, ha eljött az ideje:) Remélem sikerül megoldanotok. 2. válaszoló
Én a szülés elõtti nap nst-n voltam, beszéltem a dokival stb, senki nem tudta, hogy másnap reggel elmegy a magzatvíz és estére megszülök.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!