Találatok a következő kifejezésre: Mi az Maca (75 db)

Milyen játlkot tudunk neten keresztül játszani 1 ismerősömmel, ne cod és cs legyen, neki macje van azért macerás, mi az ami van mac-ra is meg windows ra is, bármilyen game lehet?

Legjobb válasz: Mac-re is lehet olyan játékot tenni, mint win-re. Egy rakat játék van már rá. Ha nem valami gyengébb változat akkor megy rajta.. Americas army multiplatformos játék, de nem tudom, hogy megy-e Mac win között.

Mac-re is lehet olyan játékot tenni, mint win-re. Egy rakat játék van már rá. Ha nem valami gyengébb változat akkor megy rajta.. Americas army multiplatformos játék, de nem tudom, hogy megy-e Mac win között.

Mi az a MAC az milyen számítógép?

Valaki írja már le (saját szavaival) hogy a MAC mért annyira jó..

Legjobb válasz: Az Apple által gyártott számítógépeket hívják Mac-eknek, OS X operációs rendszert (régebben: Mac OS X-nek hívták) futtatnak Windows helyett. Ez a legfõbb erénye is a PC-kel szemben (illetve a minõségi alkatrész/anyaghasználat, bár ez általában a hasonló árkategóriájú PC-kre is elmondható).

Az Apple által gyártott számítógépeket hívják Mac-eknek, OS X operációs rendszert (régebben: Mac OS X-nek hívták) futtatnak Windows helyett. Ez a legfõbb erénye is a PC-kel szemben (illetve a minõségi alkatrész/anyaghasználat, bár ez általában a hasonló árkategóriájú PC-kre is elmondható).
Akkor miért írtad oda hogy "Pc, xp, vista" de a "Mac" az kimarad?:) Ahogy az elõzõ leírta. Nem jobb, annyi pénzért olyan vagy akár erõsebb Pc-t is lehet összerakni. Annyi elõnye van hogy a hardverre van ráírva az op rendszer, így lehet stabil rendszert elérni. Ellenben ügye a Windózzal ami a legutolsó kínai nónémmel is vidáman kompatibilis.

Mik az alapvető különbségek PC és MAC között?

Legjobb válasz: Kb a felepitese 90%os egyezest mutata a PC vel es hogy mi az a 10 % az sajnos uzleti titok csak talagatasok vannak! Az op redszer nem a leglenyegesebb kulombseg szerintem! ok A mac azert bizonyos szinten elmarad es bizonyos szintem tultejesiti a PCs win es kornyezetet de nem allapithato meghogy meik jobb szerintem

Kb a felepitese 90%os egyezest mutata a PC vel es hogy mi az a 10 % az sajnos uzleti titok csak talagatasok vannak! Az op redszer nem a leglenyegesebb kulombseg szerintem! ok A mac azert bizonyos szinten elmarad es bizonyos szintem tultejesiti a PCs win es kornyezetet de nem allapithato meghogy meik jobb szerintem
MacOS-t csak Macre tudsz hivatalosan telepíteni. Más különbség már nem igazán van (tulképp ugyanazokból az alkatrészekbõl készülnek)
A MAC gyakorlatilag egy hardverre épül, a processzor órajele lehet kisebb nagyobb, a memória mérete szintén, a vinyó is de csak ezekben van eltérés a lényegi elemek változatlanok. Tény az, hogy most már 90%-ban pc alkatrészek de a fentiek miatt így lehet olyan oprenszert írni ami akár gyengébb hardverrel is nagyobb teljesítményt nyújt. A Windows-nak mindig is baja lesz a több száz hardverrel való kompatibilitási kényszer. A szoftver része: ha a Microsoft is megtanulna kellõen átgondolt, kiforrott, felhasználó központú programot írni akkor a MAC éhen halna.
A mac sokkal jobban kihasználja a hardver teljesítményét, mivel a fejlesztõ pontosan tudják milyen hardverre készítik a rendszert. Egyébként szeritem a mac sokkal több funkcióval redelkezik mint mondjuk a windows (a linuxnál nem biztos, de egyszerûbb használni). Nekem van pc-m is ès mac-én is, de mostanában már szinte csak a mac-et használom, mert sokkal gyorsabban, és könnyebben használható mint a windows.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi mindenkinek!


MAC Filternél mi az a Source és Destination mac adress?

A régi routeremnél csak 1 MAC-et kellett beírni, de itt két mező van, és nem értem hogy most mi melyik?...jah és a protokolnál IP-re kell állítani, vagy ALL ra? (ebben benne van a PPPoE,IP,RARP,ARP)

Legjobb válasz: Ez szerintem magáért beszél.. Ha IPr-e teszed, ip alapján véd, ha ALL ra akkor nézi az IP-t PPPoE-t stb...-t is.. szerintem otthonra elég az IP :D Melyik az a két mezõ? Fényképet vagy valami infót dobhatnál :)

Ez szerintem magáért beszél.. Ha IPr-e teszed, ip alapján véd, ha ALL ra akkor nézi az IP-t PPPoE-t stb...-t is.. szerintem otthonra elég az IP :D Melyik az a két mezõ? Fényképet vagy valami infót dobhatnál :)
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/131002/mac_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mitöl különbözik a MAC OS X és a Windows, mi az előnye az osx-nek a windowsszal szemben?

Miért használják annyian? Úgy vettem észre,hogy leginkább a hírességek használják,meg a producerek(zene,vidó,kép szerkesztés,stb).

Legjobb válasz: #1: A Mac OS X egy bitnyi rokonságban sincs a Linux-szal, a Darwin nevû operációs rendszerre épül.

#1: A Mac OS X egy bitnyi rokonságban sincs a Linux-szal, a Darwin nevû operációs rendszerre épül.
A kérdező hozzászólása: Például a Logic Studio, amire szükségem lenne, ezért kellene a MAC, gondolkodom, hogy szerezzem be, vagy se.A win7-mellé felrakhatom egy 500Gbs vinyóra, csak ez a logic studio is 49GB, és elég gyengus a netem, kellene neki idõ még letöltõdik...
És a Darwin mi? Linux....
Jó az Apple rendszer, csak sokkal kevesebb játék van rá. Linux alapú, de a Linuxoknál könnyebben kezelhetõ. Elõnye hogy szép, és így minden rá írt alkalmazás is jól néz ki. Viszont csak Mac gépeken fut, amik nagyon drágák.
Sima PC-re nem lehet felrakni a Mac OS X-et, ott van a Hackintosh, a PC-re hackelt változata, de az meg egy bugos szar, kb. csak arra jó, hogy menõzz vele a youtube-on, hogy PC-n futtatod az OSX-et.
Igen, a Logic Studio csak MacOS-en fut, ahhoz pedig valami Apple gép kell. Azokon telepítve van az OS, de elég drágák, és valószínûleg a Magic Studio is fizetõs. PC-re is van sok zenei program, talán inkább az lenne jó.

Mi a véleményetek a MAC bookokról, és az MAC operációs rendszerekről?

Lehet, és megéri e MAC-at telepíteni pl. Acer laptopra?

Legjobb válasz: osx86.hu Ma már teljes mértékben megoldható az osx pc-n való futtatása. Láttam már nem egy Acer notebookon kiválóan mûködni. Nekem az asztali gépemen és a 5(!) éves laptopomon is OSX 10.6 van és elmondhzatom, hogy gyorsan, szépen mûködik, szinte mindenhez van driver meg kext. A laptopon minden mûködik (bluetooth, wifi, kamera is) Az asztali gépen az integrált hang kivételével minden megy, de a hangot megoldottam egy usb-s hangkártyával.

osx86.hu Ma már teljes mértékben megoldható az osx pc-n való futtatása. Láttam már nem egy Acer notebookon kiválóan mûködni. Nekem az asztali gépemen és a 5(!) éves laptopomon is OSX 10.6 van és elmondhzatom, hogy gyorsan, szépen mûködik, szinte mindenhez van driver meg kext. A laptopon minden mûködik (bluetooth, wifi, kamera is) Az asztali gépen az integrált hang kivételével minden megy, de a hangot megoldottam egy usb-s hangkártyával.
A Mac egészen más chipsetre íródott, pc-n nem fog menni (vagy nagyon ügyesnek kell lenned, hogy megtaláld a megfelelõen átírt verziókat), ráadásul elég komolyan veszik ennek a büntetését. Ha Mac oprendszer kell, akkor kénytelen vagy megvenni hozzá a hardvert, amin rendesen elfut. Egyébként tényleg a legjobb, legletisztultabb oprendszer, winfos a nyomába sem érhet, csak az a baj, hogy mindent meg kell venni rá, és elég mélyen a zsebébe kell nyúlni az embernek (feltéve, hogy mindezt legálisan szeretné). Az a baj, hogy nálunk a Mac-os gépek kétszer, háromszor annyiba kerülnek, de nem tudnak annyival többet, holott USA-ban nagyjából egy árkategóriában vannak a jobbféle pckkel.

Mi az a MAC cím?

Mi az a MAC cím?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/MAC-c%C3%ADm Google...

Esti mesének pont jó lenne leírnom :D Hasznos dolgokra jó.

Mi az a MAC cím?

Legjobb válasz: Fizikai cím. http://www.google.hu/#hl=hu&q=MAC+c%C3%ADm&aq=f&aqi=g10&aql=..

Érthetõbben: A hálózati kártyád egyedi azonosítója, ami kicsit durván fogalmazva egy számsor. Elvileg nincs két ugyan olyan belõle.
Második jól mondja, ez alapján be tudják úgy azonosítani a hálózati kártyádat (és ezzel a gépedet is, ha csak nem cseréled a kártyákat), mint mondjuk a személyi szám alapján az embert.
én olyan mac címet adok a kártyámnak, amilyet csak akarok, (de lanon nem lehet kettõ ugyanolyan.) de szerintem mindenki.
Igen, fizikai cím, de könnyen módosítható bármely kártyán. Az internet szolgáltatók akik kábelmodemes netet adnak, szokták ez alapján azonosítani a gépet. Azaz MAC cím alapján adnak egy gépnek hozzáférést, vagy tagadják meg azt. Hálókártya/gép cserekor ezért használható az a taktika, hogy a régi hálókártya mac címét, beleírjuk az új hálókártyába, s így nem kell hívogatni a szolgáltatót, hogy hálókártya váltás volt, és egybõl lesz net.

Mi az a maci-nap?

Lesz az oviba maci nap, de csak annyit írtak, hogy minden gyereknek be kell vinnie 1 plüssmackót.

Legjobb válasz: Mikor lesz? Február 2-án szokott a medve kibújni a barlangjából és ehhez kapcsolódóan tartanak valamit?

Mikor lesz? Február 2-án szokott a medve kibújni a barlangjából és ehhez kapcsolódóan tartanak valamit?
A tavaszi ünnepek sorát bõvítik játékosan ezzel. A medve kibújásához kapcsolódóan tartanak maci/mackó/medve-napot egyre több óvodában, iskolában. A bp-i állatkert is tart Mackófesztivált már pár éve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nálunk most pénteken lesz. Gondoltam, hogy valami barlangból való kibújással lehet kapcsolatos, csak mivel pont most jön az igazi, kemény tél, így valahogy nem tartottam aktuálisnak.
én óvónõként maci hetet tartottam-természetesen a kibújáskor.ekkor a macival tornáztunk, verset, éneket, mondókát tanultunk, ábrázoltunk, majd a végén az állatketrbe mentünk.valószinûleg ilyesmi lehet
Nálunk is mindig van ilyen, febr 2, mikor a medve kinéz a barlangból (Amerikában pedig a mormota, ha meglátja az árnyékát, rövid lesz a tél, ha nincs árnyék, akkor hosszú lesz a tél) Az oviba ilyenkor felvesznek macis ruhát, ha van, macis könyveket olvasnak, plüssmacikkal játszanak. Tök jó szerintem.

Mi az a mac szűrés? Mire való? Hogyan tudom beállítani? -és társkérdései.

Mire való? Hogyan tudom beállítani? -és társkérdései...

Legjobb válasz: http://www.technet.hu/hir/20051229/vezetek_nelkuli_halozat_o.. Picit lejjebb.

A kérdező hozzászólása: HÁHÁ!!!!! Megvan. Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!