Találatok a következő kifejezésre: Mi az IP-cím (87 db)

Pontosan mi az IP cím? Hogyan, mennyire beazonosítható valaki azon keresztül? És kik tudják/tehetik meg?

Legjobb válasz: Google a jóbarátod, kérdezd meg tõle: https://www.google.hu/#q=ip-cim+jelentese

Google a jóbarátod, kérdezd meg tõle: https://www.google.hu/#q=ip-cim+jelentese

Mi az ip cím?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/IP_c%C3%ADm

Adott TCP/IP hálózaton belül egy adott idõpillanatban, egy adott hálózati eszköz azonosítója. Kb :D ( Ami ugye nem teljesen igaz, mivel beszélhetünk hálózati címrõl, broadcast címrõl ami szintén egy IP cím :D de fizikai eszközhöz nem tartozik - IPv4 esetén)
a te számítógépednek a "telefonszáma" , a címe, az azonosítója, ezen a "számon" érik el a különbözõ -általad felkeresett-weboldalak a te gépedet
Az enyémnek rögtön kettõ is van. Bár ha nagyon megerõltetem magam, három is lehet. Melyiken érik el a weblapok?
23:59 ez a te IP-d , amit most ide ír : http://mybrowserinfo.com/
Igen, ezt adja az asztali gépre, a netbookra és a telefonomra is... Hogy is van ez? :)
-úgy, hogy a routerod ip címét látod most -természetesen egy routernek egy ip címe van -csak a routerod csatlakozik a nethez , a többi (szgép, lapi, teló)már csak a routerhoz csatlakozik, így mindegyiknek az a címe ami a routerednek
Akkor most azonosítja, vagy sem?
Apropó, a routeremnek még véletlenül sem az a címe (szerinte), amit az oldal mond, sõt, rögtön három van neki is... :) Hajjaj...

Mi az ip cím?

Legjobb válasz: Szerintem ez bõséges és jó leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/IP_c%C3%ADm

Szerintem ez bõséges és jó leírás: http://hu.wikipedia.org/wiki/IP_c%C3%ADm
Az elsõ már megmondott mindent


Mi az IP cím?

Legjobb válasz: A számítógéped "lakcíme" az interneten. Ahogy a való életben szükség van a lakcímedre ahhoz, hogy leveleket, csomagokat kapj, úgy a neten a gépnek is kell egy cím, amin keresztül a vele kommunikáló gépek elérhetik.

A számítógéped "lakcíme" az interneten. Ahogy a való életben szükség van a lakcímedre ahhoz, hogy leveleket, csomagokat kapj, úgy a neten a gépnek is kell egy cím, amin keresztül a vele kommunikáló gépek elérhetik.
A kérdező hozzászólása: ohh értem köszi :)
A kérdező hozzászólása: és azt meglehet változtatni?
A címet az internetszolgáltatótól kapod. Hogy miként változtatható, az magától a szolgáltatástól és annak milyenségétõl függ. Sok esetben elég lecsatlakozni a hálózatról, majd vissza, és új címet kapsz, máshol más a módszer.
Attól függ. Ha a szolgáltatód fix IP címet ad akkor nem igazán. (Vagyis nehezen.) De az internetszolgáltatók 95%-a dinamikus (változó) IP címet ad, pont azért, hogy ha egy felhazsnáló nem csatlakozik az internetre akkor az IP címét kioszthatja másnak. Tehát ez egy olyan lakcím ami mindig másnál van. De esetenként állandó a lakcím, általában fizetõs szolgáltatásként. (Fõleg annak jó, aki pl. szervert üzemeltet akkor õt mindig ugyanazon a címen kell megtalálni.)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)
Az IP-cím (Internet Protocol-cím) egy egyedi hálózati azonosító

Mi az IP cím és mire használható?

Legjobb válasz: Ha annyira infantilis vagy a témában, hogy a google.hu nevû nagyon hasznos oldalt sem tudtad használni, akkor neked semmi szükséged nincs erre az információra.

Ha annyira infantilis vagy a témában, hogy a google.hu nevû nagyon hasznos oldalt sem tudtad használni, akkor neked semmi szükséged nincs erre az információra.
A kérdező hozzászólása: Utóbinak, ennek az oldalnak szinte az összes kérdésére választ lehetne találni a google-ban de még se teszik az emberek! Hogy miért? mert itt egyszerûbb...szóval tarsd meg magadnak a véleményed! köszönöm.

Hogyan tudom megtalálni, hogy mi az IP cím?

Ask.fm-en, ha kérdez tõlem valaki...Hogyan találom mge, hogy a kérdezõnek mi az IP címe?

Legjobb válasz: Nemigen tudod, ha még meg is találnád, azzal se mennél semmire.

Nemigen tudod, ha még meg is találnád, azzal se mennél semmire.
sehogy
Mire mész az ip címével? Tényleg érdekel, mire jutsz, ha meg is lenne? (mépg a várost se tudnád meg belõle...)

Mi az IP cím pontosan? A számítógépben vagy a "net-ben" található?

Legjobb válasz: Így van. Ha csak másik felhasználóra vált akkor is, de ha egy másik gépet használ, akkor is....

Így van. Ha csak másik felhasználóra vált akkor is, de ha egy másik gépet használ, akkor is....
hujjuj, itt nagyon nagy fogalomzavar van. olvasd el ezt, hogy tisztázódj: http://hu.wikipedia.org/wiki/IP-c%C3%ADm
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem a gépben van az IP cím? Tehát, ha egy másik gépet dugok az internet kábelemre akkor annak más az IP címe.
"de egy-egy konkrét cím nem kötõdik feltétlenül egy-egy géphez" Elolvastad egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Elolvastam, azért kérdezem mert nem értem. Sztori, hogy te is értsd miért kérdezem? A barátnõm internetes aukciós oldalon árult, közben csinált magának egy másik felhasználói fiókot. Licitálgatott a saját, de másik felhasználói név alatt futó aukcióira, hogy a vételár magasabb legyen. Erre felfüggesztették "vételár manipuláció" miatt.Mibõl lehet tudni, hogy egy géprõl licitált, ha nem az IP címrõl???
Bizony onnan, mert ahogy írták, hiába dugsz rá a netre otthon egy másik gépet, annak ugyanaz az IP címe...
Az IP cím egy azonosító. Na de mivel limitált számú, kitalálták, hogy több tartományra osztják, illetve kitalálták a NAT-ot. A lényege az, hogy az internet szolgáltatók minden elõfizetéshez 1 címet adnak (általában sima felhasználóknak), de ugye több géprõl kéne használni a netet. Ekkor jön be a képbe a router, ami képes arra, hogy a rákapcsolt gépeknek úgy nevezett "belsõ" IP címet (192.168.0.x, 192.168.1.x, stb ilyesmi alakúak) adjon és úgy tudja alakítani a forgalmat, hogy kifelé úgy tûnjön, mintha csak 1 gép lenne. Ez jó, mert minden gép tud kommunikálni a külvilággal, de mégsem kell egy rakat címet fölöslegesen kiosztani. /Ez most egy nagyon nem precíz megfogalmazás mondjuk, mert a szolgáltatók is dinamikusan osztják a címeket, stb... De ebbe ne menjünk bele, a lényeg érthetõ./ A kérdezõ által említett 2 cím IS IP cím. De az egyik amit az otthoni belsõ hálózaton lát mindenki a gép kapott, "valós" címe, míg a "net-ben" található cím, ami a külvilág felé látszik, ami az egyes elõfizetésekhez köthetõ.
A kérdező hozzászólása: De õ nem is dugott rá másik gépet, csak a másik felhasználói fiókjába lépett be. Ezek szerint, ha másik gépet dugott volna rá akkor is lebukott volna?
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor itt bukott meg a dolog. Köszönöm szépen a kielégítõ válaszokat!!!

Mire jó az ipé cim és ha igen akkor hogy?

Fontos lenne mert lassan lejàr a lakcímkàrtyàm...

Legjobb válasz: ??? A sajt? Az IP cím egy 4 jegyû 0-256-ig számozott cím (ipv4) pl. 192.168.1.1 vagy hasonló, minden hállózatra kötött eszköz kap egy IP címet (lehetõség szerint ipv4 vagy ipv6). Az IP nem más mint egy hálózati eszköz hálózatba kötését azonosítani szolgáló eszköz. Ált. a címzés nem az IP hanem a mac cím(egyedi azonosító) re történik. Az ipnek ált dns kiszolgálókon ill. névfeloldásra van szerepe a WAN on, LANnál az egyszerûbb kezelhetõség az elsõdleges szerepe. 2 fajtája van: lehet statikus és DHPC-vel osztott. ill. lehet fix és változó.

??? A sajt? Az IP cím egy 4 jegyû 0-256-ig számozott cím (ipv4) pl. 192.168.1.1 vagy hasonló, minden hállózatra kötött eszköz kap egy IP címet (lehetõség szerint ipv4 vagy ipv6). Az IP nem más mint egy hálózati eszköz hálózatba kötését azonosítani szolgáló eszköz. Ált. a címzés nem az IP hanem a mac cím(egyedi azonosító) re történik. Az ipnek ált dns kiszolgálókon ill. névfeloldásra van szerepe a WAN on, LANnál az egyszerûbb kezelhetõség az elsõdleges szerepe. 2 fajtája van: lehet statikus és DHPC-vel osztott. ill. lehet fix és változó.
ez humor e,
Ne legyél olyan megengedõ a lakcímkártyáddal. Csak úgy engeded neki, hogy lejárjon? Vagy járj utána a dolognak.
Az egészet legegyszerûbben úgy képzelheted el, mint egy 256 oktettbõl álló számsorozatot. Ha a DHCP szerver épp nem szabadnapos, és adsz neki némi sört, kapsz tõle egyet, mire azt kell felelned "Viszontlátásra idösapám, hát kendet is láthatám, csuhajjA!" - Fontos, hogy nagy A-val mondd, különben csak B osztályú domaint osztanak ki, és akkor gateway ide, default route oda, elõbb utóbb DNS injection a vége....

Mivel Scriptel tudhatom meg a a honlapom látogatójának az IP cimét?

Utána néztem és olvastam hogy Forummal megtudhatom

Legjobb válasz: Hozz létre egy fájlt (pl. jegyzettömbbel), "log.html" névvel + ezzel a tartalommal: "<html><body>" Ezután abba a (.php) lapba, amirõl IP-ket akarsz gyûjteni, szúrd be a <body> és a </body> közé akárhova a következõ kódblokkot: <?php $logfile= 'log.html'; $logdetails= date("Y.m.d H:i:s") . ' --- ' . '<a href="http://whois.domaintools.com/'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'">.. $fp = fopen($logfile, "a"); fwrite($fp, $logdetails); fwrite($fp, "<br>"); fclose($fp); ?> Ez beírja a látogató IP címét a log.html fájlba a következõ formában: pl. 2010.02.19 20:25:41 --- 92.12.313.122, ahol az IP cím egy link, amivel megnézheted a hozzátartozó földrajzi infókat (város, stb.)

Hozz létre egy fájlt (pl. jegyzettömbbel), "log.html" névvel + ezzel a tartalommal: "<html><body>" Ezután abba a (.php) lapba, amirõl IP-ket akarsz gyûjteni, szúrd be a <body> és a </body> közé akárhova a következõ kódblokkot: <?php $logfile= 'log.html'; $logdetails= date("Y.m.d H:i:s") . ' --- ' . '<a href="http://whois.domaintools.com/'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'">.. $fp = fopen($logfile, "a"); fwrite($fp, $logdetails); fwrite($fp, "<br>"); fclose($fp); ?> Ez beírja a látogató IP címét a log.html fájlba a következõ formában: pl. 2010.02.19 20:25:41 --- 92.12.313.122, ahol az IP cím egy link, amivel megnézheted a hozzátartozó földrajzi infókat (város, stb.)
na jólvan, ez a szar oldal autolinkel, ezért a kódban átírom "hxxp"-re a protokolt, írd majd vissza "http"-re: <?php $logfile= 'log.html'; $logdetails= date("Y.m.d H:i:s") . ' --- ' . '<a href="hxxp://whois.domaintools.com/'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'">'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'</a>'; $fp = fopen($logfile, "a"); fwrite($fp, $logdetails); fwrite($fp, "<br>"); fclose($fp); ?>
még annyi, hogy a log.html egy könyvtárban legyen az adott .php-val, amirõl logolsz IP-ket, vagy írd át a szkriptben az elérési utat. Ezután böngészõben tudod nézni a logolt IP-ket, pl. ha oldal.hu/index.php-ról logolsz, akkor oldal.hu/log.html megnyitásával.
<?php echo $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; ?>
A kérdező hozzászólása: na oké de ezt hogy s hova helyezzem el? vagyis gondolom az index.php-ba... de hol tudhatom majd meg hogy aki járt annak mi az IP??
Például úgy hogy minden oldal lehívásnál a lekért IP címet beírja egy Mysql adatbázisba?
Ha nem értesz hozzá akkor mi a fenének neked az IP cím?
Ezt: $_SERVER["REMOTE_ADDR"] kéne mentened pl. egy adatbázisba. De ha nem vagy annyira hozzáértõ, akkor inkább szerezz be valamilyen ingyenes statisztikát, ott általában az IP címet is rögzítik. Egy ilyen ingyenes statisztika pl.: a BBClone (ehhez még adatbázis sem szükséges), de a beüzemeltetése nem olyan pofon egyszerû...
A kérdező hozzászólása: kösz :D ez kellett egy ehez hasonló ;) mind a három hozzászollásod értékeltem :D köszi ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!