Találatok a következő kifejezésre: Mi az Hol (2215 db)

Jancsiszeg / Milton-kapocs. Barkácsboltban néztek rám furán, hogy mi az? Hol lehet még kapni szerintetek?

Legjobb válasz: Jancsiszeget vasboltban, milton kapcsot papír írószerben.

Jancsiszeget vasboltban, milton kapcsot papír írószerben.
A jancsiszeg az, amit a cipészek is használnak bakancsoknál, egy olyan szög, aminek a feje domború, ha ledobod, hegyével fölfelé áll. A miltonkapocs szintén domború fejû, de nem szög, hanem két oldalra széthajtható kapocs. Ha a barkácsboltban is így kérted, hogy "Jancsiszeg / Milton-kapocs", azért néztek rád furán, mert ott valóban lennie kellene jancsiszegnek (a tényleges szögnek), d azt nem hívják milton kapocsnak. Igaz, a milton kapcsot sokan nevezik jancsiszegnek.
Bõrõs boltban is lehet, ahol cipõ javitáshoz vannak dolgook
A kérdező hozzászólása: köszi, ez a kettõ dolog ugyanaz, papírboltban megnézem még
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én Milton - kapcsot Tescoban vettem egy dobozzal.Úgy emlékszem két méretben volt.

Bélyegalbumában olyan kifejezést találtunk amire nem tudjuk a választ. "keresd a bélyegen a TONGOZAT-ot mi az hol kell keresni köszönöm?

Legjobb válasz: Szia! Ilyen kifejezés, hogy "tongozat" nincs a filatéliában, a bélyeggyûjtõk nem ismerik ezt a szót. Nem lehet, hogy félreolvastátok? Más hasonló írás van az albumnál? Esetleg, ha küldesz képeket, tudnék segíteni, van pár szakértõ ismerõsöm, és én is már jó pár éve vagyok gyûjtõ. Egyébként nagyon kalandosan hangzik, nagyon szeretem az ilyen rejtvényeket, ha küldenél képeket, lehet, hogy többet tudnék segíteni! További minden jót, üdv.: polarbeer

Szia! Ilyen kifejezés, hogy "tongozat" nincs a filatéliában, a bélyeggyûjtõk nem ismerik ezt a szót. Nem lehet, hogy félreolvastátok? Más hasonló írás van az albumnál? Esetleg, ha küldesz képeket, tudnék segíteni, van pár szakértõ ismerõsöm, és én is már jó pár éve vagyok gyûjtõ. Egyébként nagyon kalandosan hangzik, nagyon szeretem az ilyen rejtvényeket, ha küldenél képeket, lehet, hogy többet tudnék segíteni! További minden jót, üdv.: polarbeer

Ettél már sushi? Finom volt? Mi az? Hol lehet olyat kapni?

Bocsi, nem vagyok benne biztos, h így kell leírni. A "szusi"-ra gondoltam:)

Legjobb válasz: én Miskolcon ettem(a Tokyo étteremben lehet kapni) akkor tudtam meg,h a sushi nem feltétlenül nyers hal!! kívül(az a sötét rész) alga van,benne vmi isteni finom rizs és annak a közepén lehet a hal v vmi más Én lazacosat és uborkásat ettem. A nyers hal tényleg nem jött be,de az ubis nagyon ízlett :)

én Miskolcon ettem(a Tokyo étteremben lehet kapni) akkor tudtam meg, h a sushi nem feltétlenül nyers hal!! kívül(az a sötét rész) alga van, benne vmi isteni finom rizs és annak a közepén lehet a hal v vmi más Én lazacosat és uborkásat ettem. A nyers hal tényleg nem jött be, de az ubis nagyon ízlett :)
szerintem naoon finom :) egy conon kóstoltam^^
Imádom.nagyon finom :)
én ettem, és remek volt :) otthon is könnyen elkészíthetõ pl: raksz bele párolt répát, uborkát, lazacot és szójaszószba kicsit belemártogatod akkor nagyon finooom =) egyszer kóstold meg, ha ínyenc vagy akkor ízleni fog ;) 16/L
rákos, tonhalas, lazacos, polipos, uborkás, bármi jöhet. :D
Ettem többször. Nem ízlett. Japán étel, falatok rizzsel, hallal, rákkal, zöldséggel algába csomagolva. Sushibárban.
én ettem lazacosat az arénában.ott van egy sushi bar. nem rossz de nem is olyan jó.:S
Még nem ettem, mert számomra nem bizalom gerjesztõ nyers halat enni, bármilyen szép köntösben tálalják is. Viszont állati jól néz ki, esztétikailag csillagos 5-ös. Úgy tudom, az ára is borsos, mivel nagyon spéci halacska kell hozzá. Képek: http://images.google.hu/images?q=sushi&oe=utf-8&rls=org.mozi..
Meztelen lányokról max leenném
Nagyon szeretem! Lehet, hogy rendelek is vacsira a Wasabiból:) Egyébként az elsõ kóstolás után azt mondtam, hogy fúj ebbõl többet nem kérek. De azóta jópárszor ettem, és rá lehet kapni az ízére:)
Nem feltétlenül kell halnak lennie benne. Én pl. a vegasushit imádom. :D
A kérdező hozzászólása: sushiT
Én már ettem. Az ország keleti oldalán, Tirpákiában. És nagyon gut volt. 1 dologra kell vigyázni. Könnyen rá lehet cuppani! Bár ezzel csak a testednek teszel jót. Kortól függetlenül, mindenkinek ajánlom!

Németben mik azok a kérdőszavak amik után Akkusativ, vagy Dativ, vagy Genitiv van? Mint pl: Hová? Mikor? Hol? Mennyire? Vagy ezeket mind külön be kell tanulni? Nincs egy általános séma rájuk?

Legjobb válasz: Kérdõszavak után sosem áll semmilyen eset, max a válaszban. - a hol? (wo?) kérdésre a válaszban mindig Dativ van. pl. - Wo lebst du? - Ich lebe in einer Großstadt. - Wo ist das Buch, das ich gelesen habe? - Das ist auf dem Regal. ELÖLJÁRÓSZÓK: in+D (-ban,-ben); bei+D (-nál,-nél); auf/an+D (-on,-en,-ön), neben+D (mellett); hinter+D (mögött) stb. - a hová? (wohin?) kérdésre a válaszban (szinte) mindig Akkusativ van. pl. - Wohin gehst du? - Ich gehe ins Gescheft. - Wohin hast du mein Buch gelegt? - Ich hab auf das Ragal getan. ELÖLJÁRÓSZÓK: in+A (-ba,-be); auf/an+A (-ra,-re); neben+A (mellé) stb. KIVÉTEL! a valamiHEZ a németben zu+D (logikusan bei+A lenne, de ilyen nem létezik) ez az egyetlen eset, amikor Dativ van a wohin? kérdésû mondatba. pl: - Wohin gehst du? - Ich gehe zu meiner Großmutter. - a honnan? (woher?) kérdésre a válaszban mindig Dativ van. pl. - Woher kommst du? - Ich komme aus der Hauptstadt. - Woher kommst du? - Ich habe von der Schule gekommen. ELÖLJÁRÓSZÓK: aus+D (-ból,-bõl); von+D (-tól,-tõl,-ról,-rõl) - mikor (wann?) kérdésre vagy idõponttal, vagy dátummal válaszolsz. idõpont: - Wann hast du das Früstück gegessen? - Etwa um 7 Uhr. dátum: - Wann ist dein Namentag? - Am 6. Juni. - Wann / In welchem Jahr wurden die Gebäude fertig? - Im Jahre 2005. / 2005. ELÖLJÁRÓSZÓK: um (óra, perc); am (nap); in / csak Akk. (év a németben van rá lehetõséged, hogy mikor? kérdésre csak Akkusativval válaszolj? pl. jeden Tag - minden nap (NEM an jedem Tag); Nachmittag - délután (idõhatározóként); 2000 habe ich die Schule beginnt. - 2000-ben kezdtem el az iskolát. Mennyire? Hogy? kérdésekre logikusan nem lehet elöljárókkal válaszolni, mivel ezek (általában) teljes mondatot igénylõ válaszok. a hogy? (wie?) kérdésre lehet esetleg eszközhatározós mondattal válaszolni, ez mit+D (-val,-vel) prepozíciót igényel. - Wie hast du gefahrt? - Mit dem Bus.

Kérdõszavak után sosem áll semmilyen eset, max a válaszban. - a hol? (wo?) kérdésre a válaszban mindig Dativ van. pl. - Wo lebst du? - Ich lebe in einer Großstadt. - Wo ist das Buch, das ich gelesen habe? - Das ist auf dem Regal. ELÖLJÁRÓSZÓK: in+D (-ban, -ben); bei+D (-nál, -nél); auf/an+D (-on, -en, -ön), neben+D (mellett); hinter+D (mögött) stb. - a hová? (wohin?) kérdésre a válaszban (szinte) mindig Akkusativ van. pl. - Wohin gehst du? - Ich gehe ins Gescheft. - Wohin hast du mein Buch gelegt? - Ich hab auf das Ragal getan. ELÖLJÁRÓSZÓK: in+A (-ba, -be); auf/an+A (-ra, -re); neben+A (mellé) stb. KIVÉTEL! a valamiHEZ a németben zu+D (logikusan bei+A lenne, de ilyen nem létezik) ez az egyetlen eset, amikor Dativ van a wohin? kérdésû mondatba. pl: - Wohin gehst du? - Ich gehe zu meiner Großmutter. - a honnan? (woher?) kérdésre a válaszban mindig Dativ van. pl. - Woher kommst du? - Ich komme aus der Hauptstadt. - Woher kommst du? - Ich habe von der Schule gekommen. ELÖLJÁRÓSZÓK: aus+D (-ból, -bõl); von+D (-tól, -tõl, -ról, -rõl) - mikor (wann?) kérdésre vagy idõponttal, vagy dátummal válaszolsz. idõpont: - Wann hast du das Früstück gegessen? - Etwa um 7 Uhr. dátum: - Wann ist dein Namentag? - Am 6. Juni. - Wann / In welchem Jahr wurden die Gebäude fertig? - Im Jahre 2005. / 2005. ELÖLJÁRÓSZÓK: um (óra, perc); am (nap); in / csak Akk. (év a németben van rá lehetõséged, hogy mikor? kérdésre csak Akkusativval válaszolj? pl. jeden Tag - minden nap (NEM an jedem Tag); Nachmittag - délután (idõhatározóként); 2000 habe ich die Schule beginnt. - 2000-ben kezdtem el az iskolát. Mennyire? Hogy? kérdésekre logikusan nem lehet elöljárókkal válaszolni, mivel ezek (általában) teljes mondatot igénylõ válaszok. a hogy? (wie?) kérdésre lehet esetleg eszközhatározós mondattal válaszolni, ez mit+D (-val, -vel) prepozíciót igényel. - Wie hast du gefahrt? - Mit dem Bus.
# 1 pusztán filmnézéssel nem lehet megtanulni egy nyelvet, az a hallásértésedet, szókincsedet fejleszti, ha már eljutottál egy bizonyos szintre. amíg valaki nem tudja az elöljárószókat, az eseteket, addig nincs értelme hozzá kezdeni, mivel több mint valószínû, hogy másban is vannak hiányai (igeidõk, passzív, akár csak kötõszavak stb). elõbb egy nyelvnek le kell fektetned az alapokat, hogy utána továbbfejleszd magad (akár önállóan is)
Huh, még jó, hogy nekem ezt nem mondták, mikor németet meg angolt tanultam. :P Amúgy nem pusztán filmnézés, hanem filmnézés + könyvolvasás. Gyorsan elfelejtem, amit írtál, mert a spanyollal most is mûködnie kell(ene) :P
A kérdező hozzászólása: akármilyen hihetetlen, de 8éve tanulom a németet:D egyedüll ezek maadtak ki, és azért kérdeztem ezt, hogy hátha van valami sablon, amit ha megtanulok akkor az alapján besorolhatom az elöljárószavakat, de ezekszerint nincs. Akkor neki állok magolni. :) Köszönöm a nem okoskodós válaszokat!:)
Nem nagyon van "sablon", kivéve talán azokat, amik után DAT és AKK is állhat, mert szerintem ott tök logikus. De amúgy, ha sokat hallgatod/olvasod, egy idõ után csak úgy hangzik majd jól, tehát érezni fogod. :) (Hozzáteszem, vannak olyan szavak, amik eredetileg GEN-el állnak, és az élõ nyelvben már elég régóta DAT-tal használják. Ezeken nem kell meglepõdni. Ilyen pl. a während. Ezt elég gyakran használom a szakmámban, én mindig genitivvel írom, mert nekem úgy tûnik jónak (és hivatalosan úgy is van), de õk állandóan dativval használják... Ehhez még hozzájön az is, hogy - mint ahogy névelõkben - azt hiszem, itt is van eltérés az osztrák és a német között. (Osztrákoknál talán hivatalosan is dativval áll ez? Ebben nem vagyok biztos, mindenesetre inkább õk használják így.) Több ilyen is van, pl. még a wegen, stb. Ezzel a jelenséggel már foglalkoznak is amúgy: "Bei gängigen Präpositionen wie "wegen" oder "während" wird der Genitiv in der Umgangssprache immer wieder durch den Dativ ersetzt. Im Bemühen um einen besonders gehoben und offiziell erscheinenden Sprachstil in Rundfunk und Presse werden gelegentlich Präpositionen, die in der Standardsprache „nur” den Dativ verlangen (entsprechend, entgegen, gemäß, nahe), mit dem Genitiv verbunden. http://de.wikipedia.org/wiki/Genitiv
#2. - Woher kommst du? - Ich habe von der Schule gekommen. ......- Ich bin....
#2. Wie hast du gefahrt? - Mit dem Bus. ----- Womit bist du gefahren? - Ich bin mit dem Bus gefahren.
#2. 2000 habe ich die Schule beginnt. - 2000-ben kezdtem el az iskolát. ------ Ich habe die Schule im Jahre 2000 begonnen.
Kedves Második, amilyen egetrengetõ hibákat vétettél, szerintem ne próbálj meg senkit kioktatni arról, hogyan is kellene tanulni egy nyelvet...

Az UPC directem mikor és hol fogható lent?

már régebben olvastam.a upc direktten fogható lessz az alábbi csatona:muszika tv,film+2,reflektor,prizma,sorozat+.Nekem "tányéros"upc-m van és ezeket a csatornákat nem találom sehol pedig már nem mai hír,Miért?

Legjobb válasz: Mindez azért van, mert még mindig nincs a kínálatban. Technikai akadálya nincs, mivel fönt van azon a holdon mindegyik csatorna, amelyiken a UPC is van, de a directnek egyelõre nem része egyik sem. Az említett csatornákat a 11977 H 28000 7/8 frekvencián találod, jelenleg a FocusSat kínálatában van s kizárólag conax kódolás van rajta, tehát számodra kódoltak a csatornák. Itt megtudod nézni a UPC csatornakiosztását frekvenciákkal együtt: http://flysat.com/upc.php Mikor felkerültek a focussat kínálatába az említett csatornák (azóta a film+2 már lekerült), akkor folytak találgatások, hogy esetleg bekerülnek ezek a csatornák a UPC Direct csatornái közé is (mivel a focussat az tul.képpen a román UPC), de egyelõre még nem történt meg a dolog szóval amit olvastál az csak egy pletyka volt!

Mindez azért van, mert még mindig nincs a kínálatban. Technikai akadálya nincs, mivel fönt van azon a holdon mindegyik csatorna, amelyiken a UPC is van, de a directnek egyelõre nem része egyik sem. Az említett csatornákat a 11977 H 28000 7/8 frekvencián találod, jelenleg a FocusSat kínálatában van s kizárólag conax kódolás van rajta, tehát számodra kódoltak a csatornák. Itt megtudod nézni a UPC csatornakiosztását frekvenciákkal együtt: http://flysat.com/upc.php Mikor felkerültek a focussat kínálatába az említett csatornák (azóta a film+2 már lekerült), akkor folytak találgatások, hogy esetleg bekerülnek ezek a csatornák a UPC Direct csatornái közé is (mivel a focussat az tul.képpen a román UPC), de egyelõre még nem történt meg a dolog szóval amit olvastál az csak egy pletyka volt!
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ , így csak várni kell.

Van az az eljárás mikor az emberre ráfújnak valamilyen sprayt és barna lesz tőle. Azt hol és mennyiért lehet csináltatni? Vannak káros hatásai hátrányai? És mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Az UV mentes azonnali barnításra gondolsz? AZ UV fény-mentes barnítás, egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bõr felsõ rétegében található aminosavakkal és ez által alakul ki a természetes gyönyörû barna bõr. Hasonló folyamat játszódik le, amikor egy almát kettévágunk és kitesszük a napra amely órák alatt bebarnul. A folyamat óriási elõnye, hogy a kívánt barna bõr elérése teljesen biztonságos. A bõrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak. A DHA bõrfelületre juttatását követõen a kívánt barna szín azonnal látható, de kb. 2-3 óra alatt érhetõ el. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az hogy hol tudsz csináltatni attól függ hol laksz, itt errefelé 3500ft. Remélem tudtam segíteni :)

Az UV mentes azonnali barnításra gondolsz? AZ UV fény-mentes barnítás, egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bõr felsõ rétegében található aminosavakkal és ez által alakul ki a természetes gyönyörû barna bõr. Hasonló folyamat játszódik le, amikor egy almát kettévágunk és kitesszük a napra amely órák alatt bebarnul. A folyamat óriási elõnye, hogy a kívánt barna bõr elérése teljesen biztonságos. A bõrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak. A DHA bõrfelületre juttatását követõen a kívánt barna szín azonnal látható, de kb. 2-3 óra alatt érhetõ el. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az hogy hol tudsz csináltatni attól függ hol laksz, itt errefelé 3500ft. Remélem tudtam segíteni :)
Én próbáltam, és egy hétig tartott...ráadásul nagy foltokban jött le, és úgy néztem ki, mint egy tehén...inkább veszek egy jó minõségû önbarnítós testápolót.

Ti hogyan választanátok ki a legjobb nyelvtanárt? Sziasztok! Magánúton szeretnék nyelvet tanulni. Mi az, amit elvártok egy nyelvtanártól? Mi volt az eddigi legnagyobb problémátok tanárral kapcsolatban? Hol lehet a legjobbakat megtalálni? Köszi.

Legjobb válasz: Fontos az ár, idõbeosztás (hogy tud-e rugalmas lenni a Te idõbeosztásodhoz), hogy hol tartja az órát, vannak-e könyvei vagy neked kell mindent egyénileg beszerezni, hogy vannak-e saját készítésû anyagai amibõl tanít, illetve azt sosem szabad hagyni el menjen az órai idõ privát beszélgetésbe, mert akkor ablakon kidobott pénz. Tehát nagyon fontos a szakmaisága, hozzáállása!

Fontos az ár, idõbeosztás (hogy tud-e rugalmas lenni a Te idõbeosztásodhoz), hogy hol tartja az órát, vannak-e könyvei vagy neked kell mindent egyénileg beszerezni, hogy vannak-e saját készítésû anyagai amibõl tanít, illetve azt sosem szabad hagyni el menjen az órai idõ privát beszélgetésbe, mert akkor ablakon kidobott pénz. Tehát nagyon fontos a szakmaisága, hozzáállása!
Hogy ne sokat beszéljen magyarúl. Különben egy középfokú vagy érettségi alatti nyelvtudással nem tudod megállapítani.
Az alapokat jobb tanfolyamon elsajátítani Magántanár akkor kell, ha pl. ny.vizsgára készülsz
Melyik nyelvet tanulnád?
Hol lehet a legjobbakat megtalálni? - A GYAK-on
A kérdező hozzászólása: Angolul már tudok, a spanyol nyelvre gondoltam. Utolsó válaszadó, hogy érted azt, hogy a GYAK-on? Köszi.

A kolisok mikor és hol tudnak masztizni? és akinek van párja azok hol oldják meg a szexet ha mondjuk mind a ketten kolisok? :D

Legjobb válasz: Egy egyetemi és egy középsulis koli tök más, én csak az egyetemirõl tudok nyilatkozni. Itt általában az embernek nincs végtelen sok szobatársa, 1-4 maximum, és nem is egyszerre vannak az órák, szinte mindenki eljár bulizni, simán van, hogy egyedül maradhatsz a szobában. Aztán meg vannak zuhanyzók is, legalább függöny van xD Meg lehet olyan idõpontban menni, amikor más nincs ott. Szex az még talán könnyebb is, mert megbeszéled a szobatársakkal, h ki mikor nem tervez ott lenni és a szimpatikus idõpontokban szólsz is, h legyenek szívesek nem a tervezettnél hamarabb hazaérni. :) Ha épp szobatársnak tanulni/aludni kell v bármi van, akkor továbbra is vannak zuhanyzók, közös helyiségek, stb.. :D Meg jóidõben parkok is. Worst case meg hétvégén otthon. :)

Egy egyetemi és egy középsulis koli tök más, én csak az egyetemirõl tudok nyilatkozni. Itt általában az embernek nincs végtelen sok szobatársa, 1-4 maximum, és nem is egyszerre vannak az órák, szinte mindenki eljár bulizni, simán van, hogy egyedül maradhatsz a szobában. Aztán meg vannak zuhanyzók is, legalább függöny van xD Meg lehet olyan idõpontban menni, amikor más nincs ott. Szex az még talán könnyebb is, mert megbeszéled a szobatársakkal, h ki mikor nem tervez ott lenni és a szimpatikus idõpontokban szólsz is, h legyenek szívesek nem a tervezettnél hamarabb hazaérni. :) Ha épp szobatársnak tanulni/aludni kell v bármi van, akkor továbbra is vannak zuhanyzók, közös helyiségek, stb.. :D Meg jóidõben parkok is. Worst case meg hétvégén otthon. :)
Mi a wc-ben oldottuk meg de ha pároddal akkor nemtom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!