Találatok a következő kifejezésre: Mi az Hogy lehet észrevenni (18 db)

Mit jelent egy 1 hónapos babánál hogy aluszékony? Azt hogy lehet "észrevenni"! Az én babám eszik alszik, de fel is van két evés között egy kicsit.

Legjobb válasz: egy hosan nálunk csak evés alvás volt.Szerintem még nem igazán tudod észre venni én pl.:nem tudtam mivel csak evett aludtt.

egy hosan nálunk csak evés alvás volt.Szerintem még nem igazán tudod észre venni én pl.:nem tudtam mivel csak evett aludtt.
17:10-es vagyok lehet hogy ez az aluszékonyság.
Szia! Én a kórházban azt hallottam, akkor aluszékony a baba, ha nem ébred fel etetésre, és te sem tudod könnyen felébreszteni. Volt benne részem, sárga volt a babám, és mindig kelteni kellett, hogy egyen, mert tisztulnia kellett.
Mi lassan egy honaposak leszunk, pontosan 3 nap mulva. Az en babam is sokat alszik. Pl leirom neked a mai napot. Ejjel 12-kor evett, utanna egybol visszaaludt egeszen hajnali 3:30-ig. Ekkor ismet evett, fel orat setalgattunk a bufire varva ekkor ebren volt, bufizett es visszaaludt reggel 7:30-ig. Ekkor ismet evett es aludt 11-ig. 11-kor ismet etetes, utanna mentunk setalni kb. egy orara. A setat vegigaludta, utanna egy orat volt fent amikor hazajottunk es elaludt. 15-kor ebredt ismet enni, fent volt fel orat es azota is alszik.:) Szerintem az enyem is sokat alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor nem vagyunk se aluszékonyak se betegek hála égnek!Nekünk vannak a legjobb gyerekeink.
Nekem 7 hetes lesz a lányom, és most áll rá a 4 órai evésre. Két evés között jó egy órát van fenn, esetleg másfél órát és naponta egyszer 2 órát, a kora esti órákban. Még éjszaka is felkell enni egyszer, de gond nélkül visszaalszik fél órán belül, csak elvétve van, hogy ez tovább tart, de akkor egy puki általában a bûnös:-)) Szóval még mindig sokat alszik, de szépen fejlõdik, így nem hinném, hogy baj, ha ennyit alszik. Nagyon nyugodt baba...szerintem is örülni kell, hogy ennyire jó babáink vannak.

Mik az anorexia külsö szemlélö által észrevehetö jelei? Azaz hogyan lehet észrevenni, ha rokonom /barátom /barátnöm /osztály, vagy munkatársam anorexiás? Hogy viselkedik, milyen a beszéd stílusa stb?

Legjobb válasz: külsõleg csak akkor lehet észrevenni, amikor már súlyosabb a helyzet. Beszédre nincs hatással. Viselkedésre igen, sokszor visszahúzódóvá válnak, önbizalomhiányossá. Nem esznek mások elõtt. Meg úgy egyáltalán egyedül is alig. soványság (a végén csontsoványak ) sárgás bõr hullik a haj, genge köröm, vitaminhiány acetonszagú lehelet fáradtság rengeteg sportolás is jellemzõ

külsõleg csak akkor lehet észrevenni, amikor már súlyosabb a helyzet. Beszédre nincs hatással. Viselkedésre igen, sokszor visszahúzódóvá válnak, önbizalomhiányossá. Nem esznek mások elõtt. Meg úgy egyáltalán egyedül is alig. soványság (a végén csontsoványak ) sárgás bõr hullik a haj, genge köröm, vitaminhiány acetonszagú lehelet fáradtság rengeteg sportolás is jellemzõ
a csontsoványság nem alapfeltétel, becsapós a dolog! egyik barátnõm mindig is túlsúllyal küzdött, gyerekként is dundi volt, kamaszként is, pedig ugyan annyit, sõt még kevesebbet és kevesebbszer evett, mint mi. egyszer viszont radikálisan elhatározta, hogy le fog fogyni. szinte semmit se evett hónapokig koplalt, sanyargatta magát, persze hirtelen fogyott is végül is, de mindannyian megijedtünk, kórház lett a vége. ma már jól van, de én mondom, ez azért olyan anorexiához közeli dolog lehetett.

Mit jelent az, hogy "keményedik a has"? hogyan lehet észrevenni? milyen tünetei vannak?

25 hetes vagyok. ha lenne nekem, észrevenném?

Legjobb válasz: Biztos eszrevenned :) Az erzes feszito, szorito, mitha satuba kerulnek a pocak, es mikor odanyulsz, erzed is, h kemeny, mint a beton!

Biztos eszrevenned :) Az erzes feszito, szorito, mitha satuba kerulnek a pocak, es mikor odanyulsz, erzed is, h kemeny, mint a beton!
Nekem is mindenki azt mondta hogy érezném, de én mégse úgy érzem mint ahogy leíyrták. Aztán csak mostanában pl. ha lehajolok vagy sokat mozgok akkor egyszercsak azt érzem hogy kemény.. jó mi? ezt most jól megmagyaráztam. Szóval valóban egy picit talán feszül... vagy nem tom mi alapján veszem észre, mert nekem nem kellemetlen, csak odanyúlok valahogy és olyan mint a beton. 34 hetes vagyok, de még most sem biztos hogy mindig jókor érzem.. mert alig tudom megkülönböztetni attól, hogy mikor csinálja a babó.. tehát mikor teszi magát keresztbe. Biztos észre veszed. Nah jó légy!
Keményedés=méhösszehúzódás. Nekem fájdalom nélkül jöttek mindig, csak olyankor érdekesen megyek.Ha megfogod a hasad, érzed hogy kõkemény és megváltozik a formája.Kisseb lesz és kerekebb.

Mi az autizmus? Hogy lehet észrevenni egy 2, 5 - 3 éves gyereken, hogy autista?

Legjobb válasz: Én olvastam egy érdekes megfogalmazást az autistákról, ami szerintem jól érzékelteti, hogy milyenek. "érzelmi fogyatékosok" Vagyis nem értelmi (bár sokszor társul hozzá) a hiányosság, hanem érzelmi. Ami nem azt jelenti, hogy nincsenek érzelmeik (mert nagyonis vannak!), de nem tudják kommunikálni õket. Ugyanígy nem képesek felismerni a másik emberen az érzelmi reakciókat, ettõl nem értik az õket körülvevõ világot, mert rengeteg érzelmi megnyilvánulásunk van, ami egy egészséges embernek fel sem tûnik. Nem érti, ha valaki szomorú, ha vidám, ha csak mogorva, vagy kedves, de azt sem, ha a másiknak épp nincs kedve valamihez, vagy ha tetszik egy virág, vagy jólesik a zuhanyzás. Ezekhez mind társulnak érzések, amiket õ nem tud kommunikálni és nem érti a másik ember részérõl sem. Sok hétköznapi apró dolog, amihez érzések kötõdnek, bár észre sem vesszük, az õ számukra érhetetlennek tûnik. Ennek a kompenzálára alakulnak ki náluk a rituálészerû, ugyanúgy ismétlõdõ viselkedésformák, ettõl lesz biztonságérzetük. Szerintem egy 2,5-3 éves gyereken ezeket a jeleket már észre lehet venni.

Én olvastam egy érdekes megfogalmazást az autistákról, ami szerintem jól érzékelteti, hogy milyenek. "érzelmi fogyatékosok" Vagyis nem értelmi (bár sokszor társul hozzá) a hiányosság, hanem érzelmi. Ami nem azt jelenti, hogy nincsenek érzelmeik (mert nagyonis vannak!), de nem tudják kommunikálni õket. Ugyanígy nem képesek felismerni a másik emberen az érzelmi reakciókat, ettõl nem értik az õket körülvevõ világot, mert rengeteg érzelmi megnyilvánulásunk van, ami egy egészséges embernek fel sem tûnik. Nem érti, ha valaki szomorú, ha vidám, ha csak mogorva, vagy kedves, de azt sem, ha a másiknak épp nincs kedve valamihez, vagy ha tetszik egy virág, vagy jólesik a zuhanyzás. Ezekhez mind társulnak érzések, amiket õ nem tud kommunikálni és nem érti a másik ember részérõl sem. Sok hétköznapi apró dolog, amihez érzések kötõdnek, bár észre sem vesszük, az õ számukra érhetetlennek tûnik. Ennek a kompenzálára alakulnak ki náluk a rituálészerû, ugyanúgy ismétlõdõ viselkedésformák, ettõl lesz biztonságérzetük. Szerintem egy 2, 5-3 éves gyereken ezeket a jeleket már észre lehet venni.
Azt gondolom, hogy a fent említett válaszok mind megállják a helyüket és választ adhat kérdésekre. Azt azonban mindenképp javaslom, hogy tartsátok szem elõtt: -az autizmus egy fejlõdési rendellenesség, amely minõségben és mennyiségben eltér a normálistól. Nagyon sokszor társul mellé értelmi fogyatékosság is, de az autizmus súlyosságát tekintve ezt nagyon nehéz megállapítani, s mindenképpen olyan szakemberre kell ezt bízni, aki ebben a témában már régóta jártas és ezzel foglakozik. - autista spektrum zavar, ami azért nagyon fontos, mert a spektrum jelentése: színkép, széles választék, sok lehetõség. Így aztán az eddigi válaszok mind helytállóak, de egyiket sem lehet ráhúzni egy-egy autizmussal élõ személyre. Amit még fontosnak tartok és sokszor megüti a fülem egy-egy szó, jelzõ: pl., hogy az autizmus állapot és nem betegség (hiszen utóbbiból felgyógyulunk, elõzõ pedig egész életünkön végig kísér, bár mindenképpen fejleszthetõk bizonyos területek, képességek), valamint autizmussal élõ és nem szenvedõ (nem mindegy milyen szemlélettel állunk a dologhoz).
hát azér a normális emberek is néha kettyósok :D szoval néha gyurcsány ról is el lehet mondani ezt :P
Szia Az autizmus egy nagyon tág fogalom. Diplomás ember is lehet autista vagy mutathat autisztikus tüneteket. Ne az csak az esõembere gondolj. Van az autisták honlapja ott nézd meg a leirást és azt mondják ha 3 vagy több jelemzõ a gyerekre akkor lehet autizmusról beszélni. De még akkor is sok fokozat van sulyoságot mérlegelve.
nem vesz fel szemkontaktus, nincs szociális mosoly, vagyis nem mosolyog vissza az anyára, nem kommunikál semmilyen úton másokkal, beszélni nem beszél, nem jelzi ha éhes vagy szomjas, látszólag nem érdeklik a külvilág dolgai azoban ha bármi változás történik környezetében vagy napirendjében egybõl hevesen jelzi. Étkezésnél nem fogad el minden nemû táplálékot, pl csak húst vagy csak kenyérféléket eszik. A játékkal nem úgy játszik, mint más gyerekek sorbarakja õket, tologatja, de nem játszik vele. Nincs szerepjáték. Tárgyak ismételt mozgatásával játszik. Mozdulatsorokat is ismétel, ha beszél papagájszerû a beszéde, néhány mondat megragad benne és ezeket ismételgeti olyan helyzetben is amelyben nem odaillõek. Figyelmét nem lehet lekötni, ha viszont õ foglalkozik valamivel nem is hallja ha szólnak hozzá és órákig el van vele. Csak egy-két rövidke példát írtam , de ha érdekel keres meg emailen.
szia! nekem a párom nõvére autista....ha érdekel a dolog irj privit
szerintem az is fontos, hogy szemkontaktust nem vesz fel másokkal. nem lehet olyat sem nagyon csinálni vele, hogy rámutatunk egy dologra és õ utána néz
Az én nagyfiam aki most 15 éves gyermekkorában visszahúzódó és autista jeleket produkáló egyszóval "más" volt.Elküldtek az Autista központba is többször, de nem találtak semmit. Mai napig "más", de elfogadta mindenki, de nagyon okos és jó tanuló mellette.
Barátnõm kislánya autista, ezt állapíttták meg nála!5.éves és még nem beszél.Nagyon aktív, mintha nem bírna leállni!Olyan, mint egy hiperaktív gyerek!Tudjuk, hogy nem õ tehet róla, de mintha piszok rossz lenne, így lehet leírni kb.!Ilyen már 2-3 éves kora óta!
Szia! Közeli tapasztalatom van a témában. Elég sokrétû, ezért sok esély is van a "normális" életre. Priviben beszélhetünk
hu.m.wikipedia.org/wiki?search=depresszi%C3%B3
Egyébként, most egészen olcsó lett, lelkigondok.hu
"E-mail címem: [email protected]" Kedves válaszoló! Én megnéztem, amit írtál. Szerinte, minden rossz, ami úgy kezdõdik, hogy fordulj orvoshoz. Mert õ a tuti. Mindent megold. Maga. Legyen úgy.
Hát nekem legalább is 10.000/ per hó volt. de naponta fordulhattam hozzá.. az elsõ pár ismerkedõs rész pedig teljesen ingyenes volt, amíg megnéztük egymást úgymond.. hát azt hiszem van ilyen rövidített verzió is:D 2000ft os. és akkor kb. 5 levélben megdumálhatjátok a dolgokat.. az is jó szerintem, ha nem szeretnél hosszú távú támogatást..
ezen az oldalon, hogy megy a fizetés? kb. milyen összegre lehet számítani? és ha pl. csak egy-két kérdésem lenne, akkor is kell fizetnem?
Ha bármilyen lelki gondod van, néz be ide lelkigondok.hu sok mindenre találsz újszerû gyógymódot otthonról a legolcsobban és kényelmesen!!! tetszeni fog!
pl. bárhova hívod, sorozatosan lemondja mindenféle kifogásokkal; kerüli a nagyobb társaságot; vagy szótlanná válik egyik találkozásról a másikra; persze vannak olyanok, akik kifejezetten "kimutatják", pl. mikor mindenrõl valami negatív jut az eszükbe, bármi kerüljön is szóba, és ki is mondják amit gondolnak.
Legalább arra kell rávenni, hogy menjen el a háziorvosához. Onnantól kezdve a doki majd tudja, mit kell tennie.
akkor depresszió, ha nincs konkrét oka, pl. kirúgták a munkahelyérõl, meghalt vkije stb, ha nincs ilyen ok és mégis állandóan lehangolt, akkor depis
Ha minden erejével titkolja, ráadásul ha régebb óta tart semmi esélyed nincs megállapítani szerintem. TV-ben is mondják idõnként hogy senki nem vett észre xy-on semmi furcsát aztán megöli magát vagy a családját és utána magát.
Beszélgess vele, de ne erõszakold meg a szavaiddal.
A pszichiáter ingyen van, és szakorvos. Ez meg egy kókler.

Milyen az ha egy kisgyerek debil? Mik a tünetek, hogyan lehet észrevenni? És hogyan kezelhető?

Legjobb válasz: A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.

A debil kifejezés ma már nem használatos, egy fajta értelmi fogyatékosságot jelent, mégpedig az enyhe értelmi fogyatékosságot jelenti. De ma már nem használják a debil, imbecil és idióta kifejezést, hanem enyhe-, középsúlyos- és súlyos értelmi fogyatékos gyerek van. Abból vehetõ észre, ha a kisgyerek jócskán lemarad a kortársaitól. Konkrétan kezelni nem lehet, ez nem fog elmúlni, meg kell tanulni így elfogadni a gyereket. Gyógypedagógushoz kell vinni, ennek megfelelõ iskolába kell majd iratni. Persze vannak integrált iskolák is, ám ott méginkább lemaradnak a gyerekek, akinek problémáik vannak, ezért ha valóban fogyatékos gyerekrõl van szó, akkor mindenképp a speciális iskolát javaslom, ott nem sietnek a tananyaggal, minden órát gyógypedagógus tart, nem csak hetente kétszer különóra keretében foglalkozik erre specializálódott tanár a gyerekkel.
én még hozzátenném, hogy sokszor a gyereknek igazábol nincs baja a fejével és a nevelés miatt lesz úgy mond debil. kisiskolás korrára már annyira kezelhetetlen hogy a szülök is inkább arra fogják hogy a gyerekük sérült, pedig csak egy nagyfoku félre nevelés vagy is inkább neveés hiánya van. elég sok ilyen gyerekkel találkoztam, akik 6-8 éves korukra annyira kezelhetelenek, és teljesen úgy viselkednek mint egy szellemileg beteg gyerek, hogy se szülö se pedagogus képtelen velük bánni. ilyenkor a szülö természetesen nem látja be hogy ö cseszte el inkább hülyének nyilvánítattja a gyerekét. pl van egy nagyon jó barátnöm a kisfia másfél éves volt mikor megismerkedtünk. egy másik csaj bemesélte neki hogy a gyereke hülye és vigye el orvoshoz. mikor megismertem a kisfiut rájötem hogy egy nagyon okos kisfiu és nagyon értelmes, csak a nevelési problémák vannak és alég aktív is. egy év után lehet azt mondani hogy jobb lett a helyzet, csak apuka nem hajlandó nevelni azt mondja nem az ö dolga, így mikor apuka haza jön mint egy kis vadállat lesz a gyerek. mikor egésznap velem van mint egy kis tündér, még anyuka is tud rá hatni de apuka képtelen. még annyit hogy apuka német így a gyerek mára már 2 anyanyelven beszél nagyon szépen és szinkronban képes tolmácsolni. szóval agyilag nincs baj a gyerekkel de
ha a szellemi fogyatékosságra, vagy valamilyen betegségre gondolsz akkor azt már elvileg egész kicsi korban észre lehet venni(kisbaba). Egyszerûen össze kell hasonlítani a vele egykorúakkal. Persze van aki lassabban van, aki gyorsabban fejlõdik, ezzel semmi baj! DE ha hatalmas az eltérés (pl az a többi baba már rég ül, mikor a tiéd még meg se mozdul vagy nem tom:SSS) akkor meg kell vizsgálni. Melesleg nem hinném, h egy kisgyerek lehet õrült, inkább csak kezelhetetlen, hiperaktaív és neveletlen.
Az enyhe értelmi fogyatékosságnak ma már "tanulásban akadályozott" a hivatalos neve (BNO szerint)
A második válaszban írt eset neve pszeudo debilitás és lényegében az amit ott leirtak. Az enyhe fokú értelmileg akadályozottság tünetei lényegében valóban a nehezen tanuló , nehezen nevelhetõ gyermek tünetei csak fokozottabban. Iq-szintje elmarad az átlagostól, diszlexia, diszgráfia, diszkalkuli, figyelemzavar, hiperkativitás jellemzi. Szókincse gyér, megkésett a beszéde, 3 éves kora után kezd el beszélni, a finommotorikája, vagy a kézmozdulatai gyengébbek, a tanulása lassabb, eltérõ, környezetébe nehezebben tud beilleszkedni.

Az miben nyilvánul meg, hogy lehet észrevenni, ha izomban "hizom" és nem zsirban? Normális válaszokat kérnék és köszönöm.

Legjobb válasz: Az izom feszül, tömege és tónúsa van, és nem lóg úgy mint a zsír, a zsírt meg tudod csípni az újjaiddal, az izmot nem. Az izom kerekedik ha megfeszíted a zsír nem. (nem tudod a zsírt megveszíteni).

Az izom feszül, tömege és tónúsa van, és nem lóg úgy mint a zsír, a zsírt meg tudod csípni az újjaiddal, az izmot nem. Az izom kerekedik ha megfeszíted a zsír nem. (nem tudod a zsírt megveszíteni).
A kérdező hozzászólása: és ha 5kg-ét többet mutat a mérleg?de ruháim jók és ugyan ugy eszem odafigyelek stb(súlytartó vagyok eszem nagyjából mindent, de cukrot és fehérlisztes dolgokat ritkán) és a edzem mellette:futás, taposás, torna lábra, hasra, combra.karra.lehet, h ettõl nõtt a tömegem?:( már kivagyok miatta:((
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy általában éhgyomorra méreckedem és reggel s már jóideje mutatja ezt a 5kg pluszt..aztán péntkek ota vidéken vagyok és eszem most azért mindent és ráálltam reggel éhgyomorra és plusz 3kg-val még többet mutatott..hát sirás keringet, és nem tudom mit csináljak már..most azon gondolokozom, hogy kedden visszamegyek és csak vizet "eszem" 2hétig azaz vizböjt.ez hasznos lenne?
A kérdező hozzászólása: Egyébként súlytartó lennék..

Mi a tünete az utista gyerekeknek? Hogy lehet észrevenni, kis korban?

Legjobb válasz: http://autizmus.gportal.hu/gindex.php?pg=29543697

autista? szerintem ezt csak olyan 2, 5-3 éves korban lehet észrevenni, nem tanul meg beszélni, nem úgy viselkedik mint a korabéli gyerekek, nem úgy nyúl a tárgyakhoz, nem érdekli a külvilág.Szerintem egy jó pedagógus az oviban kiszúrja, hogy valami nem stimmel a gyerkõc viselkedésében.
Jól funkcionáló autistáknál sokszor évekig nem leget észrevenni. Ugyanúgy fejlõdik, beszél, a társas kapcsolatai rosszabbak, és a képzelete (mintha játékok, behelyettesítõ gondolkodás, mások szemléletének átvétele, empátia hiánya esetleg)), de nagyon különbözõek az autisták is.

A barátomat kézzel szoktam kielégíteni és mikor elélvez akkor remeg az tényleg íg kell lenni? Milyen ha egy pasi elélvez már mint milyen reakció hogy lehet rajta észrevenni?

Legjobb válasz: A nõ is remeghet,de persze nem feltétlenül van igz.Normális,ha remeg a pasid.Legjobban szerintem az arcán lehet észrevenni,hogy elélvez,a teste pedig megfeszül.

A nõ is remeghet, de persze nem feltétlenül van igz.Normális, ha remeg a pasid.Legjobban szerintem az arcán lehet észrevenni, hogy elélvez, a teste pedig megfeszül.
há Õ igy élvez..... Nagyon sok fajtája van annak h ki hogyan élvez!nem kll kérdõre vonni! ha neki igy jo akkor igy jo! örülj neki h ennyire élvezi a legtöbb férfi/fiú -nál észre sem veszed h el élvezett!
teis 13 éves vagy? mopndjuk addig jó, amíg csak ott tartotok h kézzel elégíted ki, stexelni még sztem neszexeljetek. arra h mik a jelei h elélvezett, arra meg az elõttem szóló adogg teljesen korrekt választ, hogy az ondó kilövell a péniszbõl. (fehéres váladék) na akkor elélvezett, de a teste is megfeszülhet közben, arcán is láccik h most épp történt vmi, és akár remeghet is, igen
Ha egy pasi elélvez, a pisilõjébõl fehér folyadék lövell ki (=ondó). Nagyon nehéz eltéveszteni.
A kérdező hozzászólása: tudom h mi az az ondó és azt is tudom h mikor lövel ki.. de én csak a reakciót kérdeztem nah

Miből lehet észrevenni hogy fostos egy macska, és mit lehet tenni ha az?

Válaszaitokat várom :)

Legjobb válasz: Mi a [email protected] ez a szó, hogy "fostos"? Talán inkább megy a hasa, vagy fosik, nem?

Mi a [email protected] ez a szó, hogy "fostos"? Talán inkább megy a hasa, vagy fosik, nem?
megy a hasa, vékony, kis gyenge alkatúnak tûnik, esetleg kezd csipásodni a szeme (figyelj oda, hogy ne itass vele tejet, a cicák többsége nem tudja megemészteni a benne lévõ laktózt és ne emelgessétek/fogdossátok sokat a cicust). Ha rendszeresen megy a hasa és nagyon kis vékonyka, mutasd meg egy állatorvosnak!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
van hogy a tej miatt van. de nem mindig. a miénk nem allergiás rá. vegyél laktózmentes tejet, ha baj van a cicával. lehet hogy az segít :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!