Találatok a következő kifejezésre: Mi az Hogy lehet (8735 db)

Naponta 2-3 alkalommal fertõtleneítsd betadinnal. Ha nem múllik 2-3 nap alatt akkor vidd el a dokihoz.
Megkarcolhatta valami vagy beleakadhatott drótba, tüskébe stb. Le kell fertõtleníteni idõnként és lassan majd begyógyul.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mindenkinek!

Ha érzed, hogy van valamilyen különleges képességed, de nem tudod mi az, hogyan lehet ezt megtudni, előhozni magadból?

Legjobb válasz: Nem tudom a Hõsök cimû sorozatban sem tudták elõször hogy van különleges képességük aztán rájöttek

Nem tudom a Hõsök cimû sorozatban sem tudták elõször hogy van különleges képességük aztán rájöttek
Milyen képességre gondolsz?Természetfelettire?Vagy olyanra amit hasznosíthatsz is az életben, mert ha az utóbbi akko raz elõbb-utóbb kiforrja magát és észreveszed.
meditálj el rajta és rájössz! de szerintem kicsit mindenki különlegesnek érzi magát, de kevesen jönnek rá igazából, hogy miért azok! szerintem a válasz a fejedben van , elnyomva nagyon mélyen, és csak te vagy képes ezt a választ megtalálni önmagadban! ILYESMI VÁLASZRA VÁGYTÁL? :D 21/F
mire gondolsz? repülés, lézersugár, pókháló, agyhullámok? szerintem nincsenek különleges képességeink, senkinek. az emberi test eleve egy elég elcseszett valaminek számít az állatvilágban. :)
jó érzékem van a szintetizátorozáshoz :D
szerintem én tudok repülni, de nem merek kiugrani az erkélyen :D na jó, nem, de annyiszor álmodom és érzem, hogy milyen érzés, mikor felkelek teljesen más minden, szóval kitudja ;) amúgy milyen különleges képességre gondoltál? vagy inkább mennyire különlegesre?
sztem arra gondol, hogy "jól énekel", "jól mozog", meg hasonlók... ezeket az emberek "gyakorlat" közben veszik észre. ha pl. nagyobbat dobsz mint a többiek, érdemes gyakorolnod, stb...
A kérdező hozzászólása: Olyan képességekre gondoltam, mint például jövõbelátás, megérzed mások jelenlétét stb. Misztikummal kapcsolatos képességek.
Én mindíg megálmondom hogy mifog történni velem:D Vagy szinte mindig van dezsávûm:D
lusta
Utolsó: Nem ér! Én akartam a TCS-t!
léha: lusta, könnyelmû, semmirekellõ, felületes, nemtörõdöm (http://idegen-szavak.hu/l%C3%A9ha) "Mekkora bálvány, elõtte az állvány, fogja a mikrofonját Remeg a drága, az alsónadrág a sarokba dobva rég Nagyon léha, valami lé ha néha lecsúszik a torkán És úgy ragad magával, mint a legpusztítóbb orkán" (Tankcsapda: A R&R rugója)
A kérdező hozzászólása: szerinted mégis miért? mert még mindig nem tudom a választ amit fönt írtam az a 4 fogalom tök másra utal
Ha tudod hol a válasz, miért itt kérdezed?
„Messze messze sík terül, oly unalmas, álmos - s fuj, milyen nép jár ide, parkhoz és hinárhoz, nappal ahol dong a dú, este zenél béka: - fuj, milyen nép jár ide, mindenfajta léha sok csavargó, naplopó, hasztalan és renyhe. Munkátalan munkásnak e hely ím az enyhe. Sok botor hajléktalan, sok iszákos vérarc, s nappal akit idehajt gyomorûr és bérharc. Itt veszekvés, esküvés, káromlás a káron s buta restség búj, unott napközötti álom, éh bendõ fúr forrt füvet, feje tök-felejtve s szesznyomos pofák zsirült kalap alatt rejtve.” Babits Mihály
A kérdező hozzászólása: de akkor léha = lusta ??? én ezt találtam a léháról: "Komolytalan, könnyelmû, felelõtlen, üresfejû. - LEDÉR. Miért e lom? hogy mint juh a gyepen legeljünk rajta? s léha tudománytól zabáltan elhenyéljük a napot? (Vörösmarty: Gondolatok a könyvtárban)" itt nem szerepel olyan, hogy lusha
Ha a léhaság fájna már sikoltoznál. Olyan léha vagy, mint egy lajhár. A léha ember semmire nem viszi az életben, mert a TV mögül nehéz meghódítani a világot. Léha vagy fiam és az is maradsz.
A kérdező hozzászólása: HÁt ez k*rva sokat segített, köszi! :D
A Sanyi egy léha f.aszfej.
A léha a kukorica morzsolásakor keletkezõ apró, száraz szálló növényrész. Tapad, könnyen belekerül a légutakba is (tehát a kukorica morzsolása köhögõs mûfaj). A köznyelvben a semmirevaló dolgokra használják és a lusta emberekre.

Az hogy lehet hogy én több mint 1 éve jelentkeztem sz. Katonának és még mindig nem történt semmi!? Velem csak egy regisztrácios lapot írattak. Akkor az nem tudom mire volt jó! Mert engem még alkalmassági vizsgálatra sem küldtek sehová ez miért lehet?

Legjobb válasz: én egy hónapja regisztráltam szintén szerzõdéses katonának és nekem elmondták , (fura hogy neked nem) hogy havonta 2 havonta menjek be személyesen vagy telefonáljak mert azokat veszik fel hamar akiken látják hogy tényleg komolyan gondolják nem csak kitöltik a papírt és várnak a csodára.meg persze az is számít hogy miket jelöltél be posztnak pl: ha ejtõernyõst beírtad fél éven belül szinte biztos hívnak. ha pl rohamosztagos akkor bele telhet akár egy évbe is fõlleg hogy nem is érdeklõdsz. miket jelöltél be?

én egy hónapja regisztráltam szintén szerzõdéses katonának és nekem elmondták , (fura hogy neked nem) hogy havonta 2 havonta menjek be személyesen vagy telefonáljak mert azokat veszik fel hamar akiken látják hogy tényleg komolyan gondolják nem csak kitöltik a papírt és várnak a csodára.meg persze az is számít hogy miket jelöltél be posztnak pl: ha ejtõernyõst beírtad fél éven belül szinte biztos hívnak. ha pl rohamosztagos akkor bele telhet akár egy évbe is fõlleg hogy nem is érdeklõdsz. miket jelöltél be?
A hadseregnél is LÉTSZÁMSTOP van, mint a közszférában mindenütt. Mibõl gondoljátok, hogy a katonákkal kivételezne a kormány?
pedig nem kitalálom , azt mondta nekem a toborzó hogyha nem hívogatják õket azt hiszik nem nagyon törik magukat a dolgon.
Hely egészen biztosan lesz, sõt van. De a Honvédségnél olyan katasztrofális pénzhiány van, hogy nem tudnak létszámot növelni. A jelenleg is meglévõ állomány pedig rohamos tempóban fogy. Akinek van lehetõsége azonnal szerel le. Nagyon kilátástalan a helyzet.
Miért nem próbálsz ott érdeklõdni, ahol beadtad a lapodat? Nem tudom, mit tudnál így kívülrõl csinálni, de én azért nem vártam volna türelmesen egy évet. Érdeklõdnék, többször bemennék, megpróbálnám megtudni, hol és miért akadt el az ügy, és hogy lehet elõmozdítani. Ha meg nem kapnék semmi infót, ejteném az ügyet. Amúgy meg ne csodálkozz, a honvédség is pénztelen, biztos itt is zárolás van. Meg hát sajnos õk se a korrekt eljárásokról híresek.
72%-os. "Rohamosztagos" nincs a Honvédségben. Nekem mellesleg azt mondták, hogy várjak, míg szólnak. Ha megüresedik egy hely ott, ahova kértem magamat, behívnak, ennyi.
Nálam is ez a helyzet.Én februárban voltam jelentkezni azóta semmi.Minden hónapban hívogattam õket.Nekem is azt mondták hogy nyugodjak meg ha lesz valahol hely szólni fognak.

Mit jelent az hogy élelsimítás? Játékoknál hallottam, de nem tudom mi lehet az. Hogy lehet bekapcsolni?

Legjobb válasz: Ebbõl a képbõl értelmezni tudod, hogy mit jelent: http://www.tweakguides.com/images/Antialiasing.gif

Ebbõl a képbõl értelmezni tudod, hogy mit jelent: http://www.tweakguides.com/images/Antialiasing.gif
Az hogy mit jelent, a nevében benne van. Simítja az éleket. A cikkcakkos élekbõl egyenest csinál. (Közeli színek használatával.) Nagyvonalakban. Pontos algoritmusért tényleg guglizz. Játékban "antialiasing" opciót keress.
#2 linkje nem a legjobb, ugyanis egy "HOTLINKING BLOCKED" üzenettel jutalmaz. Nézd inkább ezt: http://i.stack.imgur.com/pA7uy.png
#3 Akkor valami nálad van elállítva, mivel itt behozza.
Hmm... fura, most behozza nekem is. Nemtom mi lehetett. :)

Nagypapám 7 éve meghalt. Az álmomban otthagytam. Máskor is álmodtam vele hanem mikor a másik szobába átmentem miután felriadtam a szoba közepén volt a fényképe csukott ablakoknál. Ez mit jelent? Hogy lehet? Kérem aki tud irjon erről . Szabina

A megdöbbenésem még nem itt volt mert máskor is álmodtam vele hanem mikor a másik szobába átmentem miután felriadtam a szoba közepén volt a fényképe csukott ablakoknál. Ez mit jelent? Hogy lehet? Kérem aki tud irjon err?l . Szabina

Legjobb válasz: Elõször is:Ezotéria-->álomfejtés Másodszor:lehet hogy amikor aludtál anyukád vagy valaki benyitott a szobába és amikor becsukta az ajtót a huzat levitte a képet.Lehet hogy rémálmod volt és ez is felkavaró jelenség lehetett.

Elõször is:Ezotéria-->álomfejtés Másodszor:lehet hogy amikor aludtál anyukád vagy valaki benyitott a szobába és amikor becsukta az ajtót a huzat levitte a képet.Lehet hogy rémálmod volt és ez is felkavaró jelenség lehetett.
A kérdező hozzászólása: Egyedül élek és nem volt nyitva az ajto sehol sem és a polcon több kép is van és csak az az egy volt a földön.

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D
Szia! Olvasd el Schäffer Erzsébet A temesvári lány cimû könyvét. Segíteni fog, ez tapasztalat.
Attól is függ, kid a beteg, milyen vele a kapcsolatod. Ha szereted, teljesen természetes, hogy mindent megteszel érte. Nem könnyû, de soha nem éltem meg teherként. Kid, és mi baja van?
Nekem nagymamám beteg évek óta, mozgássérült. Az állapota hullámzó, néha javul, néha romlik, de magát teljesen nem tudja ellátni, vagyis mindent elé kell tenni, segíteni öltöztetésben, fürdésben, és néha szórakoztatni, hogy ne unatkozzon. Külön lakásban, de egy házban lakunk. Én és a családom SEHOGY se bírja kezelni, persze errõl nagymamám természete is tehet. Nem elég, hogy naponta több órát töltünk vele, õ ezen kívül még követelõzik, hisztizik, sír, érzelmileg zsarol, hogy még többet legyünk vele. Úgyhogy engem is érdekelnének releváns tapasztalatok, mert minket teljesen kikészít a helyzet. :(
Hát ne haragudj de szerintem nagyon szívtelen vagy, ha te lennél beteg neked ez hogy esne.
Türelemmel és szeretettel, de nem szabad megengedni hogy rádszálljon teljesen-- mert vannak ilyenek is.

Első szülésnél lehet kérni gát védelmet vagy bízzam a szülésznőre ő tudni fogja mi a jobb? (nincs szülésznőm). Ja és mi az, hogy csikló védelem? Ezt ma hallottam és csak néztem!

Legjobb válasz: Nekem az a tapasztalatom, hogy egyre inkább próbálják megoldani. Régen vágtak, ha kellett, ha nem. Elsõ gyerekemnél a doki végig próbálta, de azt mondta, hogy túl nagy a gyerek - 4,12 kg - ha fél kilóval kisebb lenne, sikerülne. Igaz, fogadott orvosom volt, de nem mondtam neki a gátvédelmet. Tudtam elõre, hogy nagy gyerek, gondoltam úgysem lehet. A másodiknál ugyanaz az orvos volt, megint nem mondtam neki a gátvédelmet, mégis megoldotta, pedig a gyerek 4,3 kg lett. Szülésznõt egyik esetben sem fogadtam. A szobatársaim is mind gátvédelemmel szültek az ügyeletes orvosnál. Szóval szerintem van rá esély, de elsõ gyereknél azért elég ritka, pláne, ha nagy a gyerek és gyorsan jön. Milyen szövegkörnyezetben hallottad a csiklóvédelmet? Szerintem annak a szüléshez semmi köze, a gátmetszés a hüvelynyílás alsó része és a végbél közt ferdén történik.

Nekem az a tapasztalatom, hogy egyre inkább próbálják megoldani. Régen vágtak, ha kellett, ha nem. Elsõ gyerekemnél a doki végig próbálta, de azt mondta, hogy túl nagy a gyerek - 4, 12 kg - ha fél kilóval kisebb lenne, sikerülne. Igaz, fogadott orvosom volt, de nem mondtam neki a gátvédelmet. Tudtam elõre, hogy nagy gyerek, gondoltam úgysem lehet. A másodiknál ugyanaz az orvos volt, megint nem mondtam neki a gátvédelmet, mégis megoldotta, pedig a gyerek 4, 3 kg lett. Szülésznõt egyik esetben sem fogadtam. A szobatársaim is mind gátvédelemmel szültek az ügyeletes orvosnál. Szóval szerintem van rá esély, de elsõ gyereknél azért elég ritka, pláne, ha nagy a gyerek és gyorsan jön. Milyen szövegkörnyezetben hallottad a csiklóvédelmet? Szerintem annak a szüléshez semmi köze, a gátmetszés a hüvelynyílás alsó része és a végbél közt ferdén történik.
Csiklóvédelemrõl én sem hallottam még. Az elsõ szülésemnél, azt sem tudtam, hogy létezik gátvédelem. Ennek ellenére a fogadott szülésznõm segítségével sikerült így szülnöm. Másodjára másik kórházban, másik szülésznõvel szültem (õ is fogadott volt). Szülés elõtt kihangsúlyoztam, hogy én így szeretnék szülni. Sikerült. Elõtte rendszeresen intim tornáztam, terhesjógára jártam.
Nekem az elsõ szülésnél nem volt se repeedés, se semmi.Megvolt a kellõ gátvédelem. Nekem se volt szülésznõm. S tornára se jártam.
Nekem amikor már bújt ki feje, a dokim mondta, hogy muszáj lesz vágni, mert nagy a feje és repednék! Mond majd az orvosnak vagy szülésznõnek, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni és majd meglátjátok! Könnyû szülést!
A gátmetszéssel nagyon sok késõbbi problémát elkerülhetsz. Persze, hogy kellemetlen és utána sokáig fáj, de pl. a barátnõmet nem vágták, hanem repedt és úgy varrták össze, hogy azóta nem tudnak nemi életet élni. Újra el kell mennie egy beavatkozásra, de egyenlõre még fél.

Mi az az álvemhesség? És mi okozza? Hogyan lehet kezelni? Mivel lehet megakadályozni?

Legjobb válasz: Az álvemhesség a kutyában lezajló hormonális folyamat. Tüzelés után a kutya szervezete úgy viselkedik, mintha a kutya vemhes lenne, megindul a tejtermelése, fészket készít, bújik. A tejtõl benyulladnak az emlõi, gyakran gennyes méhgyulladást kap. Hormonális kezeléssel csökkenthetõek a tünetek, de minél többször fordul elõ, annál súlyosabb, és igen nagy valószínüséggel a gyulladásoktól daganatos betegségek jelentkeznek mind az emlõkben, mind a méhben. Megakadályozni ivartalanítással lehet.

Az álvemhesség a kutyában lezajló hormonális folyamat. Tüzelés után a kutya szervezete úgy viselkedik, mintha a kutya vemhes lenne, megindul a tejtermelése, fészket készít, bújik. A tejtõl benyulladnak az emlõi, gyakran gennyes méhgyulladást kap. Hormonális kezeléssel csökkenthetõek a tünetek, de minél többször fordul elõ, annál súlyosabb, és igen nagy valószínüséggel a gyulladásoktól daganatos betegségek jelentkeznek mind az emlõkben, mind a méhben. Megakadályozni ivartalanítással lehet.
Az álvemhesség farkas örökség a kutyánál, ahol ugye csak az alfa hím és nõstény szaporodott, de a többi nõstény is "segített" a kölykök felnevelésében. Hasonló folyamatok zajlanak le ilyenkor, mint a vemhesség során, gyakran még a tejük is elkezd folyni, épp csak kölykök nem születnek. Itt egy jó írás ezzel kapcsolatban: http://www.palavet.hu/cikkek/alvemhesseg.html
A kérdező hozzászólása: z

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!