Találatok a következő kifejezésre: Mi az HVP (2 db)

Mi az a HVP virus? Hogyan lehet elkapni?

Ahány ember annyi féle képpen mondják el nekem és már nagyon kezdem unni! Szeretném a ti véleményeteket is kikérni, foleg azét akinek volt vagy van!

Legjobb válasz: hpv vírus :) többnyire gyakori partnercserével kapható el.látszatra ne csapjon be,hogy a fiú jólápolt!a fitymabõr alatt rengeteg korokózó lapul meg,és hamar megfertõzi a lányt,ami sajnos méhnyakrákhoz vezet,az elsõ vezetõ halálozási kór a nõknél :(

hpv vírus :) többnyire gyakori partnercserével kapható el.látszatra ne csapjon be, hogy a fiú jólápolt!a fitymabõr alatt rengeteg korokózó lapul meg, és hamar megfertõzi a lányt, ami sajnos méhnyakrákhoz vezet, az elsõ vezetõ halálozási kór a nõknél :(
Injekció van, de azt úgy tudom a szexuális élet megkezdése elõtt célszerû beadatni és csillagászati összegbe kerül. De lehet, hogy engem is félreinformáltak. Amúgy ez a vírus méhnyakrákot okoz. Ja és szex közben kapod el.
Hát a védekezés ellene annyi, hogy nem szabad fûvel-fával összefeküdni. A hpv vírus kedvenc tenyészhelye a fityma alatt található, de csak akkor, ha az nincs rendszeresen kimosva, megtakarítva. Körülmetélt fiúknál nincs ilyen veszély. Kapható ellene védõoltás, de nem államilag támogatott, árában nem vagyok biztos, de kb 3 alkalom x 30 000 Ft. És igen, nõknél feltehetõleg az ápolatlan pasi fitymája alól bekerülõ hpv vírus okozza a méhnyakrákot. Szol csak akkor vagy veszélyben (ha lány vagy), ha olyannal csinálod, aki nem szokta ott megmosni magát :D Ha pedig fiú vagy, akkor tisztálkodj:)
Nem kell hozzá gyakori partnercsere. Én a 2. partneremtõl nyertem el.
A kérdező hozzászólása: Van rá valami gyogyszer, vagy ténleg csak mutét segit? Koszonom a válaszodat!
http://hu.wikipedia.org/wiki/HPV elég érthetõen írja le... Jó nem orvosi szakkönyv... de megteszi
Szia! Igen, 90.000 Ft és csak 14 év körül adják be... ezt is hallottam, 21 évesen én nem megyek vele sokra. Viszont cáfolnám a "csak" partnertõl való fertõzést. Én felfáztam és a gyulladás okozta. A partneremnek semmi baja. Elõfordul, hogy hogy így kapod meg, de nekem 5 éves a kapcsolatom és pár hete tudtam meg, mikor orvoshoz mentem, elõtte fél éve voltam és nem volt semmi bajom. Egyébként meg a szervezet le is gyõzi, van akinek ugy volt, hogy nem is vette észre. 80%-ban az immunrendszer legyõzi. Ezért vannak még egyébként az éves szûrések. Látod, nekem fél év alatt lett. Jött a tavasz, többet leültem kõre... hasonlók. Nem kell ahhoz nagyon sok, szinte mindenkinek van. Barátnõm 22 és szûz... na erre meg akkor aztán ne is térjünk ki, neki hogy lehetett... a barátommal meg együtt zuhanyzunk. látom, hogy mosakodik meg... de tény, ha valaki nem ápolja magát és tisztálkodik rendesen, vagy sûrû a partner csere, nagyobb a veszély is. A férfiak hordozók. Jó vigyázni, de maga a HPV kezelhetõ. És az még nem veszélyes.... csak ha nem megyünk orvoshoz és nagy baj lesz.

Mi az a HVP?

Legjobb válasz: szerintem te a hpv-re gondolsz :) http://www.hpvinfo.hu/

szerintem te a hpv-re gondolsz :) http://www.hpvinfo.hu/
HPV és humán papilloma virus. Ez okozza többek között a méhnyakrákot és ez ellen van újabban védóoltás. Nõket és ffiakat egyaránt megbetegíthet, szexuális úton terjed. röviden ennyi
Rengeteg fajtája van, számmal jelölöik õket. A humán papillómavírustól az óvszer sem véd meg, mert olyan kicsi, hogy képes áthatolni rajta. Minél többet váltogatja valaki a partnereit, annál nagyobb a kockázata, hogy megfertõzõdött.
A kérdező hozzászólása: Igen, HPV, bocsi. :) Köszi a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!