Találatok a következő kifejezésre: Mi az EHA- (583 db)

Mi az EH érték?

Legjobb válasz: "A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjérõl szóló 3/2002. (II.8.) SzCsM-EüM együttes rendelet. E rendelet 7. §-ának (10) bekezdése szerint, ha munkahelyi klíma zárttéri és szabadtéri munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket meghaladja, a munkavállalók részére igény szerint, de legalább félóránként védõitalt kell biztosítani." Ezen törvény kapcsán kérdem, mi is az az EH érték, hogyan határozzák meg és milyen értékei vannak? Bocs, kicsit elszúrtam, a törvények, jog kategóriába akartam kiírni.

A kérdező hozzászólása: "A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjérõl szóló 3/2002. (II.8.) SzCsM-EüM együttes rendelet. E rendelet 7. §-ának (10) bekezdése szerint, ha munkahelyi klíma zárttéri és szabadtéri munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket meghaladja, a munkavállalók részére igény szerint, de legalább félóránként védõitalt kell biztosítani." Ezen törvény kapcsán kérdem, mi is az az EH érték, hogyan határozzák meg és milyen értékei vannak? Bocs, kicsit elszúrtam, a törvények, jog kategóriába akartam kiírni.
Amennyiben a munkahelyi klíma zárt téri munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket meghaladja, valamint a hidegnek minõsülõ munkahelyeken, óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces szünetekkel kell megszakítani a munkavégzést. A munkahely hidegnek minõsül, ha a várható napi középhõmérséklet a munkaidõ 50%-nál hosszabb idõtartamban, szabadtéri munkahelyen a +4 °C-ot, illetve zárttéri munkahelyen a +10 °C-ot nem éri el. A 24 °C (K) EH érték feletti hõhatással járó munkahelyeken a munkába lépést követõen, továbbá három hetet meghaladó munkaszünet utáni újbóli munkafelvétel esetén két héten keresztül a napi terhelés a 2 órát és a közepesen nehéz fizikai munkának megfelelõ értéket nem haladhatja meg. Védõitalt kell biztosítani a munkavállaló részére a hidegnek minõsülõ munkahelyen és, ha a munkahelyi klíma zárttéri és szabadtéri munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket meghaladja. (Effektív hõmérséklet A munkahelyi levegõkörnyezet olyan komplex mutatószáma, amely az adott hely léghõmérsékletét, a levegõ relatív nedvességtartalmát és a légsebességet veszi figyelembe. Jelölése: EH; mértékegysége: °C Korrigált effektív hõmérséklet A munkahelyi levegõkörnyezet olyan komplex mutatószáma, az Effektív hõmérsékletnél leírtakon kívül a hõsugárzást is figyelembe veszi. Jelölése: KEH; mértékegysége: °C) Hideg évszakban biztosítandó hõmérséklet Meleg évszakban biztosítandó hõmérséklet Effektív korrigált hõmérséklet Max. megengedhetõ effektív korrigált hõmérséklet Szellemi munkás 20-22 21-24 20 31 Könnyû fizikai munka 18-20 19-21 19 31 Közepesen nehéz fizikai munka 14-18 17-19 15 29 Nehéz fizikai munka 12-14 15-17 13 27

Művészek hogyan szokták ábrázolni a "szende szűz lányokat"? Mik az ehhez használatos motívumok, elemek?

Vannak tipikus m?vészi motívumok szende sz?z lány megjelenítéseként? Tudtok ilyen jelleg? képet linkelni?

Legjobb válasz: Magasan zárt, hosszú, világos ruha, kibontott, fedetlen haj és liliom a kézben. Enyhe pír, lesütött pillák.

Magasan zárt, hosszú, világos ruha, kibontott, fedetlen haj és liliom a kézben. Enyhe pír, lesütött pillák.
mondjuk kb az összes Vénusz festmény szerintem. amúgy sok minden jelképezheti a szûziességet pl virágok (pl: liliom), vagy azok a színek. nézd meg Botticelli Tavasz címû képét. A reneszánszban sok olyan kép készült amik a szûziességet jelképezték és a nõk szépségét mutatták be
inkább szentek és mártírok festményeit nézegesd, hogy hogyan ábrázolták õket, Vénusz nem hinném, hogy a legjobb öltet.

Mandulaműtét után milyen étrendet javasoltok egy 5 éves gyereknek mit ehet és mit nem ehet az első 3 napban?

Legjobb válasz: Én nekem ajánlották, hogy egyek, sok zsemlét, reggelire ajánlott a piritós, mivel a száraz kenyér a manduláról leszedi az alvadt vért, tehát jó. Mondták, hogy ebédre a rántotthús megengedett, sõt valahol ajánlott is, mert annak is a bundája, szedi lefele a cuccot. De valamikro ropogtatttam egy kis kekszet is, teával. Amit nem ehet: Semmilyen paradicsom, és semmilyen paradicsomos kaja, ugyanis a paradicsom felmarja a sebet. És semmiképpen se legyen piros az étel, mert elõfordulhat, hogy összekeverik a vérrel tehát, hogy azt hiszik bevérzett a mandula helye, de közben csak ketchup. Tehát ilyet ne. Én ezen élte, meg fornettit, ettem (fornettibõl hoztunk pizzát) Jah, és pépes ételek is jók ám: Krumplifõzelék fasírttal, krumplipüré, de semmilyen paradicsomos kaja.

Én nekem ajánlották, hogy egyek, sok zsemlét, reggelire ajánlott a piritós, mivel a száraz kenyér a manduláról leszedi az alvadt vért, tehát jó. Mondták, hogy ebédre a rántotthús megengedett, sõt valahol ajánlott is, mert annak is a bundája, szedi lefele a cuccot. De valamikro ropogtatttam egy kis kekszet is, teával. Amit nem ehet: Semmilyen paradicsom, és semmilyen paradicsomos kaja, ugyanis a paradicsom felmarja a sebet. És semmiképpen se legyen piros az étel, mert elõfordulhat, hogy összekeverik a vérrel tehát, hogy azt hiszik bevérzett a mandula helye, de közben csak ketchup. Tehát ilyet ne. Én ezen élte, meg fornettit, ettem (fornettibõl hoztunk pizzát) Jah, és pépes ételek is jók ám: Krumplifõzelék fasírttal, krumplipüré, de semmilyen paradicsomos kaja.


melyik suliba fogsz járni? regisztrálni kell az EHA rendszerben, de ehhez tudni kéne hova fogsz járni.
Szia! Én Zalaegerszegre megyek, egészségügyi szervezõre. Egyébként olvastam a honlapjuk, hogy késnek az eha kódok, ha nem kapod meg a kolis jeletkezés leadásáig akkor írd oda hogy még nem kaptál. Majd küldik augusztus közepén. Nem lesz ebbõl semmi baj, senki se kapott.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mégegyszer!
1.vagyok https://www.tr.pte.hu/etr/login.aspx ez a PTE ETR bejelentkezõ oldala.itt most konkrétan nem látom a regisztrációs lehetõséget, nekünk (SZTE) anno már ilyenkor lehetett, sõt a szegedi ETR-nél már most is lehet használni a leendõ gólyáknak.. de ezt az oldalt figyelgesd, elvileg itt kéne tudnod regisztrálni, majd én is nézegetem hátha elkerülte a figyelmemet.:O
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló:hol tudnék regisztrálni?(PTE-BTK) csak mert valószínûleg elutazom a következõ héten, akkor a mostani címemre hiába küldenék a levelet, bár végsõ soron meg tudnám oldani a dolgot, de jobb lenne akár holnap vagy hétfõn korán feladnom a koliigénylõ levelet.. elõre is köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) Harmadik válaszoló:Én is Pécsre megyek, nekem is a koli miatt kellene, jó akkor majd biztos küldik..most megnyugodtam:) egyébként Te milyen szakra mész?(én törire)
1, vagyok valóban benne lesz a levélben is, de ha regisztrálsz anélkül is meglesz.csak írd meg melyik suli:)
Szia! Engem a Pte-re vettek fel. Nekem se küldtek, betelefonáltam és azt mondták hamarosan küldik. Nekem is a koli miatt kell. Ne aggódj! De ha ez nem nyugtat meg akkor hívdd fel a tanulmányi osztályt.
Elvileg kapnod kellene egy olyan levelet is, amiben benne van az eha kódod (egységes hallgatói azonosító, asszem) És ezzel tudsz csak majd belépni az ETR-be (vagy neptun-ba, bár nem tudom, hogy ott is eha-kód van-e) Szóval kell lenneie egy olyan levélnek is, amiben benne van ez a kód, ha nincs, akkor hívd fel a sulit, ahová felvettek.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, igen már megoldódott a probléma, beszéltem a TO_val, mondták küldjem anélkül, így el is küldtem már:)

Az aranyhörcsög ehet tökmagot? Vagy miket ehet? és mit nem ehet?

magvak,milyen csoki ? :)

Legjobb válasz: Versele Laga Hamster Nature magkeverékben megvan minden ami számára kell! Csoki??? SEMMILYET, nem szabad!!

Versele Laga Hamster Nature magkeverékben megvan minden ami számára kell! Csoki??? SEMMILYET, nem szabad!!
Ehet tökmagot, csak hizlal. Csokit viszont semmilyet nem ehet!
Vegyél neki magkeveréket az állatkereskedésben. Abba benne van minden, amit ehet. Lehet, hogy nem fog neki az összes mag tetszeni és nem eszi meg, de nagy részét elviszi a dugihelyére. (Az enyém a zabot és a búzát ott hagyja a tányérban... nem tetszik neki.) Zöldségekbõl is lehet próbálgatni, látni fogod melyik ízlik neki, melyik a kedvence, melyiket hagyja ott. Próbálkozz. CSAK nyers zöldséget adj neki. K betûsöket ne nagyon. Bár én adtam neki karalábét, megette és nem lett semmi baja. De az uborkát otthagyja, nem kell neki. Vannak különbözõ jutalomfalatok is. Lucernagolyók, például. Napi 1-2 abból is mehet neki. Úgysem eszi meg egyszerre. Vannak szárított bogyók. Én csipkét vettem neki. Napi 1-et kap, nem eszi meg mindet egyszerre, csak megrágja aztán elfut vele, de következõ etetésre már nincs meg. Csokit ne nagyon adj neki, maximum életében egyszer egy nagyon-nagyon keveset. Két hetente lehet neki adni sima háztartási kekszet. Sajtot (csak 1 kis darabka) hetente, üdítõs kupakban mehet neki a sajttal felváltva egy kis tej is. Heti kb. 5 szem kisméretû kutyatáp is mehet.

11 hónapos baba miket ehet? Zöldségen, joghurton, tejpépen, gyümölcsön kívül? ) És mi az amit még nem ehet?

Legjobb válasz: Húst természetesen lehetõleg minimum 5-6 napon egy héten 7 hós korától. Ehet tésztát, rizst, tojást, tejen kívül szinte bármit. Bár lassan már tejet is kaphat.

Húst természetesen lehetõleg minimum 5-6 napon egy héten 7 hós korától. Ehet tésztát, rizst, tojást, tejen kívül szinte bármit. Bár lassan már tejet is kaphat.
Szerintem nagyjából mindent, ami nem túl zsíros vagy csipõs. Amit ajánlani szoktak, hogy kerülne kell 1, 5-2 éves korig azok az aprómagvas gyümölcsök (eper, málna stb) , és a méz. Ha joghurtot eszik , akkor már tejet is ihat persze nem kötelezõ :D
Adhatod neki azt, amit ti esztek! Pl, töltött paprika, lecsó, habart vagy rántasos Fõzelékek, burgonya püré, Petrezselymes burgonya, pörkölt, tepsiben lesütött húsok, Borsó, zöldbab, karfiol, Ragu levesek, tésztafélék... Minden mehet! Apróra vágtam neki a tésztát a husit, vagy villával megtörtem az ételt. Amit még nem adtam ennyi idõsen baba, mákos diós ételek.
Tojásfehérje is mehet már?
füstölt hús, tojásfehérje, tej, gomba kivételével mindent ehet.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszi a sok választ:) ! Húst eszik minden nap. Májat is kapott már, meg rizst. Az apró magvas gyümiket azt én is hallottam, hogy nem ajánlatos. Nekem a joghurtos dolog fura kicsit, mert ugye azt ehet már egy ideje, de a tejföl, sajt, vaj? Ezeket mikor?
Azokat is eheti nyugodtan. Ezekben mind van laktóz és tejfehérje is, szóval ha ettõl nincs baja a tejtõl sem lesz, tudom, hogy tiltják kb 2-3 éves korig, és mindenféle babaitalt kéne adni, de szerintem ez hülyeség. Persze ha ti laktóz vagy tejfehérje érzékenyek vagytok nem árt óvatosabbnak lenni.
Én már gombát is adtam neki. Semmi baja nem volt tõle.

A Samsung ES széria mivel több az EH vagy D szériától? Azonos típusszám mellett semmi különbséget nem találni. A design-ért kérnek + 30 ezret?

Legjobb válasz: "Hamarosan forgalomba kerülnek az új 2012-es Samsung tévék, a 2011-es „D” széria után az „E” sorozat következik. Újdonság, hogy a Samsung befejezi a hagyományos (CCFL) LCD televíziók gyártását, az összes új modell LED és plazma tévé lesz. A LED tévéknél találkozhatunk EH és ES jelölésekkel is, ugyanis a Samsung két irányvonalat jelölt ki. Az ES típusok a prémium termékek modern, keskeny formával és sok okos funkcióval, az EH kedvezõbb árú, viszont kevesebb tudást és vastagabb készüléket kapunk." http://www.ledtvfutar.hu/Fogalomtar/a-2012-es-samsung-modell..

"Hamarosan forgalomba kerülnek az új 2012-es Samsung tévék, a 2011-es „D” széria után az „E” sorozat következik. Újdonság, hogy a Samsung befejezi a hagyományos (CCFL) LCD televíziók gyártását, az összes új modell LED és plazma tévé lesz. A LED tévéknél találkozhatunk EH és ES jelölésekkel is, ugyanis a Samsung két irányvonalat jelölt ki. Az ES típusok a prémium termékek modern, keskeny formával és sok okos funkcióval, az EH kedvezõbb árú, viszont kevesebb tudást és vastagabb készüléket kapunk." http://www.ledtvfutar.hu/Fogalomtar/a-2012-es-samsung-modell..

Mi az az EHA- kód és hol találhatom meg a sajátomat?

Legjobb válasz: az EHA-kód az etr(vagy más)tanulmányi rendszerhez való belépéshez kell...regisztráld magad az ETR-be,és kapsz EHA-kódot,amit nagyon meg kell jegyezned!!!(mert csak ezzel tudsz belépni) -egy szegedi fõsulis-

az EHA-kód az etr(vagy más)tanulmányi rendszerhez való belépéshez kell...regisztráld magad az ETR-be, és kapsz EHA-kódot, amit nagyon meg kell jegyezned!!!(mert csak ezzel tudsz belépni) -egy szegedi fõsulis-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Pécsen a To-n osztogatják beiratkozáskor. Vagyis beiratkozáskor kapod meg.
Nekünk elküldték levélben az EHA kódunkat. Nyugodj meg, valahogy meg fogod tudni, nem neked kell utána rohangálnod.

A törpehörcsög miket ehet? És mi az a mi feltétlen nem ehet? Mien Hörcsögnevek vannk?

Legjobb válasz: Vannak direkt hörcsögöknek készült eledelek, magkeverékek, ezt meg tudod venni állateledeles boltban, vagy akár bevásárlóközpontban. Szeretik a gyümölcsöket, zöldségeket, pl. almát, répát, krumplit stb. Az én hörcsögeimet Marcinak és Lujzinak hívtam anno. :)

Vannak direkt hörcsögöknek készült eledelek, magkeverékek, ezt meg tudod venni állateledeles boltban, vagy akár bevásárlóközpontban. Szeretik a gyümölcsöket, zöldségeket, pl. almát, répát, krumplit stb. Az én hörcsögeimet Marcinak és Lujzinak hívtam anno. :)
Én is magkeveréket adok a törpehörimnek, ezen kívül gyümölcsöket (alma, banán, barack, szõlõ, körte, dinnye, szilva, ribizli, egres, cseresznye - ezeket kapott nyáron), zöldségeket (répa, ritkán paprika, saláta) és friss növényeket (gyermekláncfû, pásztortáska, lóhere virága, tyúkhúr). Amit nem kaphat, azok a puffasztó zöldségek (ezért eszik nagyon ritkán paprikát, azt is csak a sok C-vitamin miatt). Csokit, édességet csak módjával adj, és olajos magvakat is (szotyi, tökmag, dió, mogyoró), mert ezek hizlalnak. Foghatsz neki szöcskét, sáskát (mondjuk már nemigen...), de lehet kapni az állatkereskedésben lisztkukacot is. Az állati eredetû fehérje is fontos, ezt pótolhatod egy pici darab kutyakajával (én Pedigree Smackos-t szoktam adni), vagy fõtt hússal (nyersen sose adj, akár meg is fulladhat tõle). Nekem ilyen nevû höriim voltak: Marci, Ludmi, Bubble, Bubu, Sydney, és most van egy ari Sirius-om. :)
A horcsogeim mind kaptak kukoricat, a mostani is, o mar tobb, mint egy eve megvan, ugyhogy szerintem nem veszes:)
Az enyém nagyon szerette az almát, ugye ebbõl nyerte a folyadékot, innia egyébként nem kell. Szerette a narancsot is, a párizsi is kedvenc volt, és ami abszolút vitte a prímet, az a csokoládé! De abból csak módjával, mondjuk egy héten max kétszer adtam neki. Egybõl eltüntette. Almát viszont minden nap frisset kapott pontosan a folyadék miatt. Én egyszerûen csak Hörinek hívtam, ez rajtaragadt az elején, és akármilyen nevet akartam kitalálni neki, végül mindig csak a Höri jött a szánkra.
a krumplit az enyémek nem ették meg. (mondjuk mivel mérgezõ, ezen nem is csodálkozom) Egyébként a legjobb szerintem, a nekik készült magkeverék, kiegészítve zöldséggel, gyümölccsel, meg lehet venni "jutalomfalatok"-at, azt egyenesen imádják. (az akkor is praktikus, ha kiszökne, mert azt biztosan bezabálják, és így be lehet határolni, hogy merrefelé keresse õket az ember)
az én hörcsögöm bógyika:) mert olyan kicsi mint , egy bogyó:) és gomb szemei vannak
Ne hallgass arra, aki azt mondja, hogy nem kell nekik víz! De kell! Itatóból a legjobb, de lehet egy kupakban is, de azt kiborítja. Az én hörcsögeimnek a neve: Boston(Boszton), Houston(Hjúszton), Valentina, Rosemary(Rózméri)
az enyém mindent megeszik amit adok neki, kivéve az uborkát és a búzát, ezeket utálja :D amúgy nagyon találó neve van: Hörcsi.. xD de Manónak is hívom :)
Szinte mindent adhatsz neki, de egy valamit ne : dinnyét. a mi törpehörcsögünk attól halt meg... :(
én is bubu-nak hívom (fiú)
Néhány hörcsögnév: Szotyi, Mazsola, Bogyesz, Golyszli, Sid, Buffy, Elmó, Chip, Nala, Zigi.
ez nem válasz lesz hanem egy kérdés. egyébként üdv =) sok helyen olvastam hogy a hörik nem szeretik a terráriumot mivel bemelegszik.ezigaz? oO mert épp venni szeretnék egyet.
K betûvel kezdõdõ zöldségeket nem ehet mert felpuffasztja. És retket sem. Néha adj neki inni egy kis tálkában, az enyém rengeteget szokott inni:D Csokit se adj neki se levendula, aloevera darabkát. Az enyémeket Zazinak és Nellinek hívják. A kicsiket nem nevezem el, mert azokat eladjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem mostmár tudok mindent.De a kajájába van kukoriva is? Állat kereskedésben vettem mennyire irritál? De csak a közepét eszzi!
a kajára már nem nagyon emlékeztem, de az elõttem szólók jókat írtak :) Az enyémet Mojszinak hívták mikor még élt (úgy 10 éve :) )
Kiegészítés: kukoricát ne adj neki, mert nem tudja megemészteni.
en adtam nekik banant mar de az mertekkel meg csokit ribizlit is es semmi bajuk a 2013.02.29 lett 1 eves es meg mindig olyan furge mint mikor meg vettem es lilinek hivjak es lilonak is szoktam hivni a fiut turkasznak hivjak mert egyfolytaban tur o meg 2013.03.07 lett 1 eves :) )

Fiúk, ti mit szólnátok ehhez a helyében? Lányok, mit szólnátok ehhez az én helyemben?

Egy fiúval elkezdtünk beszélni és elmentünk randizni (nem, nem elõször találkozunk, ez a sokadik alkalom). Erõs két évvel fiatalabb mint én, én 15 vagyok. Még soha nem volt barátom, leszögezném az elején.

Legjobb válasz: Nem sok egy kicsit,hogy a terded folott a combodat simogatta? majd meg akar csokolni,mikozben alig ismeritek egymast...szerintem egy 13 eves fiu,akiben nagyon tombolnak a hormonok. Jol tetted,hogy nem viszonoztad a csókot. várj még vele,nehogy megbánd késobb. ismerkedjetek :)

Nem sok egy kicsit, hogy a terded folott a combodat simogatta? majd meg akar csokolni, mikozben alig ismeritek egymast...szerintem egy 13 eves fiu, akiben nagyon tombolnak a hormonok. Jol tetted, hogy nem viszonoztad a csókot. várj még vele, nehogy megbánd késobb. ismerkedjetek :)
Ha normális srácról van szó, biztosan megérti, hogy nem szeretnéd elsietni a dolgokat.Részedrõl érthetõ is, hogy megrémültél a gyors tempótól.Egy kicsit várhatsz még ezzel, de ne nagyon húzd az idõt.Ha tetszik neked ez a srác, idõvel muszáj lesz közelebb engedned magadhoz, ne húzd túlzottan az idõt.
A csókot nem engedted, de tapizni nyugodtan tapizzon? 15 évesen? Gratulálok...
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, két évvel idõsebb, csak máshol jár az eszem.
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, hogy tapizott? Azt mondtam, simogatta a térdem felett a combomat. Nem, nem fent, a térdem felett maximum két centivel. Ne legyünk már ennyire prûd felfogásúak, mégiscsak ismerem egy ideje, és az szerintem az én dolgom, hogy megengedem-e neki. Fõleg, hogy tetszik, és leszegezném, mielõtt túl heves játékba kezdene egyesek fantáziája, még szûz vagyok, és ezen egy ideig nem is kívánok változtatni. :D
Ugye tudod, hogy önmagadnak mondasz ellent? Csak furcsának találom, hogy egy 15 évesnek az az értékrendje, hogy fogdosni szabad, mert ismerem régóta, és tetszik, de fúj, ne csókoljon meg, hiszen alig ismerem, és lehet, hogy nem is kéne járni vele.
A kérdező hozzászólása: Leírtam, hogy utána gondoltam át. :) Miért mondok ellent magamnak? Nem egészen így vettem észre.
Akkor a simizést sem kellett volna megengedned Neki... De jó dolog, hogy nem hagytad magad megcsókolni!:) Ha így érezted, helyes hogy így cselekedtél! De legközelebb alaposabban gondold át, hogy meddig szeretnél engedni Neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!