Találatok a következő kifejezésre: Mi az Calcimusc (6 db)

Mi az igazság? Tényleg nem szabad szájon át alkalmazni a calcimusc-ot?

nekem is úgy mondta valaki, hogy az orvosa és a gyógyszerésze is azt mondta, hogy már tilos ilyet szájon át alkalmazni és erre már nem is ad ki receptet.Én ma kaptam az 1 éves kislányomnak a köhögésre de ezzel most meg is ijesztettek, bár a dokit kérdeztem, õ azt mondta nem is hallott ilyet.

Legjobb válasz: Én sem találkoztam ezzel. Mi méhcsípés esetén alkalmazzuk szájon át.

Én sem találkoztam ezzel. Mi méhcsípés esetén alkalmazzuk szájon át.
Nekem a bõrgyógyász is úgy írta fel, hogy reggel adassam be injekcióba, este meg igyak meg egyet.

Mi az a Calcimusc es mire jó? Doki irja fel receptre?

Legjobb válasz: nekünk is ezt írta fel a doki, amikor szükség volt rá. Jobb mint a pezsgõtabletta, mert annak íze is van, és legalább egy decit kéne megitatnod belõle a babával (ami nem fog menni) az ampulla meg egy kanálban elfér :) tejbe,fõzelékbe keverve is jó. és semmi íze.

nekünk is ezt írta fel a doki, amikor szükség volt rá. Jobb mint a pezsgõtabletta, mert annak íze is van, és legalább egy decit kéne megitatnod belõle a babával (ami nem fog menni) az ampulla meg egy kanálban elfér :) tejbe, fõzelékbe keverve is jó. és semmi íze.
Én akkor adtam a babának, ha nagyon náthás volt. A doki írta fel, és fél ampullát kellett beadni. Én akkor iszom, ha nagyon kijön az allergiám.
Nekünk is doki írta és azért mert nagyon taknyos volt a kislányom.és nem injekcióba kellett beadni hanem 2*fél ampulát kellet megitatni vele.
Nekem is ezt írta fel az orvos, és bocsi hogy itt kérdezem meg de nem tudja valaki, hogy mennyit lehet meginni belõle? gondolom csak napi egy...
Calcimusc im inj.Vagyis izomba adható injekció, amit meginni is lehet. Akut esetben allergiás reakciók kivédésére adják, illetve rekedtséggel járó légutibetegségekben hasznos DE: A Calcimusc injekció hatóanyaga 500 mg calcium gluconicum monohydricum (= 44 mg kalcium) ampullánként (5 ml) Segédanyagok: bórsav, injekcióhoz való desztillált víz. Forgalombahozatali engedély tulajdonosa: Richter Gedeon Rt 1. Mi a Calcimusc injekció és mire használható? A Calcimusc injekció kalciumot tartalmazó gyógyszer, mely helyreállítja a különbözõ okok miatt létrejövõ alacsony vér kalcium szintet. Egyes betegségek kórismézésére is alkalmazható a kalcium infúziós próba. 2. Mit kell tudnia, mielõtt a Calcimusc injekció kezelést megkezdenék Önnél? Nem kaphat Calcimusc injekciót, amennyiben a vér kalcium szintje magas, vesekövessége van, vagy digitálisz tartalmú gyógyszert kell szednie. A Calcimusc injekció beadása után - amennyiben a kezelõorvos egyéb tanácsot nem ad - lehet gépjármûvet vezetni. A Calcimusc injekció hatását más gyógyszerek befolyásolhatják, ezért a rendszeresen szedett gyógyszerekrõl tájékoztassa orvosát! 3. Hogyan adják be Önnek a Calcimusc injekciót? A gyógyszert lassan, intravénásan vagy cseppinfúzióban adják be Önnek. A kalcium adása önmagában ritkán vezet túladagoláshoz. Korai figyelmeztetõ jel a száj körüli zsibbadás, bizsergés és meleghullám a testben. A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, székrekedés, hasi fájdalom, izomgyengeség, mentális zavarok, súlyos esetben szívritmuszavarok és eszméletvesztés (kóma). Teendõ: a calcium kiürítését segítõ szerek adása és az alapvetõ életmûködések fenntartása 4. Lehetséges nem kívánt mellékhatások Mint minden gyógyszernek, a Calcimusc injekciónak is lehetnek mellékhatásai. A kalcium-só - különösen izomba történõ adáskor - irritáló hatású lehet, mely a bõr hámlását, súlyos esetben bõrelhalást, lágyrész meszesedést okoz. Az injekció túl gyors intravénás beadásakor hányinger, hányás, forróságérzet, izzadás, vérnyomásesés, ájulás, szívritmuszavar jelentkezhet. Veseelégtelenségben nagy adagok tartós alkalmazásakor fennáll a kalcium felhalmozódás és a sav-bázis egyensúly zavarának a veszélye.
Kálcium injekció, de ha jól tudom meginni is lehet. Inkább pezsgõtablettát egyél amiben magnézium is van, vagy különbözõ bio cégek kálcium tablettáit.
nekem nem olyan régen 2x1 ampullát írt fel a doki

13 Hónapos fiamat étrend táblázat alapján etetem. Ott olvastam hogy 8-10 hónap között ehet fahéjat! Tegnap evet fahéjas tejbe rizst. De az egész teste tele lett piros foltokkal. Mit csináltok ti ilyenkor? Én adtam neki calcimusc-ot és most múlót el.

Legjobb válasz: Adj neki abból,amit ti is esztek. Felesleges étrend táblázat alapján etetni egy gyereket. Soha nem fog késõbb rendes kaját enni. A piros foltok lehettek a nagy melegtõl is.

Adj neki abból, amit ti is esztek. Felesleges étrend táblázat alapján etetni egy gyereket. Soha nem fog késõbb rendes kaját enni. A piros foltok lehettek a nagy melegtõl is.
A kérdező hozzászólása: Már mindent eszik! Talán 2-3 dolgot nem.A fûszereket viszont nagyon meg néztem.Azok is vannak sajnos a melegtõl.de ez olyan volt mint mikor én tojást eszek...Sajnos én allergiás vagyok rá...Ezért gondoltam hogy a fahéj..ami új bejött..
Fiam a sima, nem ha-s tápitól lett pöttyös, és a pöttyök kb. fél óra alatt elmúltak. Mi azt csináltuk, hogy vártunk pár hónapot, míg újra kapott és addigra már nem lettek pöttyei.


1 évs kisfiam berekedt, valószínűleg a klímától, mit tehetnék? Van itthon calcimusc, azt adhatok ilyen esetben neki? Esetleg nurofent, vagy ezt inkább ne?

Legjobb válasz: Miért kell egy szimpla rekedtségre gyógyszert adni? Elmúlik az magától is, ne tömd gyógyszerrel azt a szegény kölyköt. Ha mégsem, akkor orvos, mert nem csak egy sima rekedtség.

Miért kell egy szimpla rekedtségre gyógyszert adni? Elmúlik az magától is, ne tömd gyógyszerrel azt a szegény kölyköt. Ha mégsem, akkor orvos, mert nem csak egy sima rekedtség.
Gyógyszer még valóban nem kell, calcimusc-ot adhatod neki, az nem gyógyszer kedves elsõ válaszoló! Ha rosszabbodna jövõ hétre, vagy más tünet is jelentkezik (orrfolyás, köhögés), akkor vidd el a gyerekorvosotokhoz, majd õ megmondja, mit adjál neki. Magadtól ne kezeld, mert rosszabbat tehetsz vele... Jobbulást!
Kedves utolsó válaszolÓ: a Calcimusc is gyógyszer, sõt vényköteles!!! Azt meg végképp nem értem, hogy miért kellene rekedtségre adni??? Hacsak, nem allergiás valamire, amit a légkondi szétfújt! Kérdezõ: c-vitamint adj inkább, ha más tünete is lesz, vidd orvoshoz, mert megfázott!
ha csak rekedt, szerintem se kell gyógyszert adni. a calcimusc allergiára, orrfolyásra, köhögésre jó, nem hiszem, hogy a rekedtséget elmulasztja, a nurofen meg lázcsillapító, mondjuk valóban van benne gyulladás csökkentõ is, de ha a rekedtség torokgyulladástól lenne akkor lenne más tünet is.
A kérdező hozzászólása: Calcimuscot a doki havasolta egyszer korabban amikor rekedt volt. Mindenkinek kosz a valaszokat...
én elvittem rekedtséggel dokihoz(nekünk más tünet is volt), de a rekedtségre külön felírta a doki a calcimusc-ot!Amúgy meg ha beleöntöd 1 adag innivalójába baja nem lesz tõle!

Édesanyámnak teljesen fel van dagadva az arca. Ivott calcimusc-ot, de azt mondja úgy érzi megfullad. Mentőt, orvos akarok hívni de ő nem akarja. Mit tegyek?

Anyám reggel észre vette, hogy az arca teljesen feldagadt, a szemei a szája, és az egész arc. Előző este már érezte, hogy éget az szeme, többször mondta is, de akkor azt hittük semmi komoly, lehet, hogy huzatot kapott. Este többször mondta, hogy a szemhélya is nagyon ég. Azt hitte reggelre elmúlik. Az égés elmúlt, helyette feldagadt az egész. Ivott egy calcimuscot, de nem használt. Idegrendszeri problémái vannak, sok gyógyszert szed, ezeket be kell vennie, hogy egyáltalán el tudjon itthonról menni. Orvoshoz menni nem akar, mentőről pedig hallani sem akar. Tegnap este a kertben gazolt. Lehetett egy virág nedve is, amit véletlenül a szemébe dörzsölt. Biztos, hogy nem gyógyszer allergia, és nem is ételtől. Mit tegyek? Mennyi idő alatt múlik el az allergia? Már több órája fel van dagadva az arca, ha nagy lenne a baj, már rosszabbul lenne. Bepánikoltam, nem tudom mi tévő legyen. Calcimusc-ból hányat igyon? Kérlek segítsetek.

Legjobb válasz: Azonnal orvos, mielõtt elkezd fulladni!!!

Azonnal orvos, mielõtt elkezd fulladni!!!
Ha a légzésével is gond van, tehát azt érzi, hogy megfullad, akkor nincs mit mérlegelni azonnal orvos! Ez nem játék! Amikor már végképp nem fog levegõt kapni, akkor már késõ lesz rohammentõt hívni! Ilyenkor ne az érdekeljen, hogy õ szeretne-e orvoshoz menni, hanem az érdekeljen, hogy meggyógyuljon! Legyél egy kicsit rámenõsebb!
Fogod a telefont és kihívod az orvost. Nem kívánságmûsor.
Remélem azóta már volt Nála orvos!!!
A kérdező hozzászólása: Igen volt, köszönöm. Szerencsére minden rendben, kapott gyógyszert. Kialakult egy allergia a kertben most virágzó növényre.
Igen lehet. Tájékoztatót el lehet olvasni!
Lehet, ez csak calcium!
Ezt a Calcimuscot azért kapta, hogy a tabletta még véletlen se váltson ki allergiás reakciót! Tehát mindenképp igya meg, tök mindegy mivel.Vigyázzatok mikor felnyitjátok az ampullát, mert könnyen szilánkosra törhet! Jobbulást!
Azért ne kisfröccsbe tedd neki...
A kérdező hozzászólása: Vettem ma ilyen gyümölcslét amit sportolók isznak ez ami ilyen fura színekben van rózsaszín kék narancsásra. Ezekbe a fajta multivitaminos szarokba is lehet ?
Sima csapvízbe is lehet, a lényeg hogy igya meg, mert gondolom más gyógyszert is kapott mellé!!
A kérdező hozzászólása: Igen valami tablettát
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!