Találatok a következő kifejezésre: Mi az CLA (7 db)

Mi az a CLA?

Legjobb válasz: A CLA (konjugált linolsav), egy esszenciális zsírsav, amit napraforgó olajból nyernek. Egereken végzett kísérletekben a CLA segített a testzsír csökkentésében és az izomméret növelésében, a tápanyag izmokban történõ felhasználásának stimulálása révén. Ugyanezt a kedvezõ hatást embereken még ellenõrzött kísérletekkel nem sikerült igazolni. Ha a diétázók teljesen mellõzik a zsírt étrendjükbõl, akkor a szervezet nem kapja meg a mûködéséhez nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat. Nekik szükséges a "jó" zsírok bevitelérõl gondoskodni. A CLA azonban ezen zsírsavak csak egyike. Olyan készítményt célszerû választani, ami az esszenciális zsírsavak szélesebb skáláját tartalmazza (pl. lenmagolaj, tökmagolaj, kukoricacsíraolaj, halolaj, stb. kapszula).

A CLA (konjugált linolsav), egy esszenciális zsírsav, amit napraforgó olajból nyernek. Egereken végzett kísérletekben a CLA segített a testzsír csökkentésében és az izomméret növelésében, a tápanyag izmokban történõ felhasználásának stimulálása révén. Ugyanezt a kedvezõ hatást embereken még ellenõrzött kísérletekkel nem sikerült igazolni. Ha a diétázók teljesen mellõzik a zsírt étrendjükbõl, akkor a szervezet nem kapja meg a mûködéséhez nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat. Nekik szükséges a "jó" zsírok bevitelérõl gondoskodni. A CLA azonban ezen zsírsavak csak egyike. Olyan készítményt célszerû választani, ami az esszenciális zsírsavak szélesebb skáláját tartalmazza (pl. lenmagolaj, tökmagolaj, kukoricacsíraolaj, halolaj, stb. kapszula).

Mi Cassandra Clare:Üvegváros c. könyvnek mi az utolsó mondata?

Pontos választ szeretnék

Legjobb válasz: "Clary figyelte, ahogy a tûzijáték rakétái millió szikra záporává robbannak szét – szikrákká, amik megfestették odafent az eget, ahogy aranyló tûzcsíkokat maguk után húzva sorra a földre zuhantak, akár az égbõl aláhulló Angyalok."

"Clary figyelte, ahogy a tûzijáték rakétái millió szikra záporává robbannak szét – szikrákká, amik megfestették odafent az eget, ahogy aranyló tûzcsíkokat maguk után húzva sorra a földre zuhantak, akár az égbõl aláhulló Angyalok."

Mi az utolsó mondata a Cassandra Clare: Csontváros című könyvnek?

Letöltöttem a könyvet de jártam már úgy h nem a teljes verziót töltöttem le. Mivel nem tudom hogy végződik ezért érdekelne az utolsó mondta a könyvből. Lécci írja le akinek megvan, vagy aki olvasta és emlékszik rá. Előre is köszi :)

Legjobb válasz: "Clary gyomra süllyedni kezdett, a magasba törõ pillérek pedig lassan eltûntek a lába alatt, de ezúttal nem csukta be a szemét. Mindent látni akart."

"Clary gyomra süllyedni kezdett, a magasba törõ pillérek pedig lassan eltûntek a lába alatt, de ezúttal nem csukta be a szemét. Mindent látni akart."
"Még utoljára felhúzta a sliccét Jayce, majd pedig távozott a naplementében, hátrahagyva a szobalányt."
Az én könyvemben(rendes könyv, papíron, könyvesboltban vettem)ez(ek) az utolsó mondat(ok): Továbbra is szorosan kapaszkodott, ahogy Jace az égnek fordította motor orrát, aztán meredeken megindult felfelé a híd mellett, mint egy kalitkájából szabadult madár. Clary gyomra süllyedni kezdett, a magasba törõ pillérek pedig lassan eltûntek a lába alatt, de ezúttal nem csukta be a szemét. Mindent látni akart. Ez az epilógus vége, vagyis a könyv legvége. Ez után már csak a tartalomjegyzék van. ;) Az utolsó fejezet pedig így végzõdik: A fiú bõrébõl só meg vér szaga áradt, és amikor a szája egészen közel ért a füléhez, Clary csak akkor hallotta meg, mit mondott, mit suttogott mindvégig. A lehetõ legegyszerûbb litánia volt mind közül: az õ neve, csak az õ neve.
* a motor orrát... bocsánat elgépeltem.
szerintem a kérdezõ összezavarodott? akkor melyiket?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, amit letöltöttem annak is ez a vége :) Kedves Jégsárkány. Mostaztán kib******ul menõ vagy :) grt ;)
"Clary gyomra süllyedni kezdett, a magasba törõ pillérek pedig lassan eltûntek a lába alatt, de ezúttal nem csukta be a szemét. Mindent látni akart." Asszem ez volt


Mi a véleményetek Cassandra Clare Az angyal- Pokoli szerkezetek 1- ről a véleményetek?

Ugyanolyan jó mint a Végzet ereklyéi, vagy rosszabb?

Legjobb válasz: Szerintem ez a két történet nem hasonlítható össze, mivel teljesen más korban játszódik. Nekem kicsit döcögõsen ment, de lehet ez azért volt, mert nem teljesen tudtam megszokni, hogy nem a mai világban játszódik, de én attól nagyon szeretem, szerintem érdemes elolvasnod! :)

Szerintem ez a két történet nem hasonlítható össze, mivel teljesen más korban játszódik. Nekem kicsit döcögõsen ment, de lehet ez azért volt, mert nem teljesen tudtam megszokni, hogy nem a mai világban játszódik, de én attól nagyon szeretem, szerintem érdemes elolvasnod! :)
én is olvastam és nekem nagyon bejött :D
Én egyszerûen IMÁDOM!!!!!! ez az egyik kedvenc könyvem, és angolul olvastam már a második részét is...
fantasztikus az egész trilógia az ID és a TMI is :) csak ajánlani tudom
Nekem a Pokoli szerkezetek jobban tetszettek, mint a Végzet ereklyéi. Valahogy nem tudtam megszokni a jelen idõt ezzel a mágikus világgal.. Viktoriánus korba sokkal jobban beleillik ez az egész, bár ízlések és pofonok! :)

Mit tudtok, mikor jelenik meg az Evernight 3? És kalózban valakinek nincs meg ez, meg a Hamuváros Cassandra Clare-től?

Javítgatom a kalózcuccokat, mármint a helyesírást, de a történetek érdekelnek els?sorban, persze...szóval, ha valakinek meglenne, és elküldené, nagyon megköszönném...

Legjobb válasz: Az Evernight 3. része júniusra várható ;D . http://katonaildiko.freeblog.hu/archives/2010/03/21/Ujabb_ro..

Az Evernight 3. része júniusra várható ;D . http://katonaildiko.freeblog.hu/archives/2010/03/21/Ujabb_ro..
És a karó és sírhant nincs meg véletlenül javítva? mert van egy link, de az nagyon nem jó. Amúgy sajnos én sem találtam a hármat eddig meg, de még keresgélek. üdv
A kérdező hozzászólása: Nem, az sajnos nincs meg, még nem dolgoztam így sokat, csak mikor idõm engedi....:S

Mit kell tudnom az L-carnitin+CLA táplálékkiegészítő használatáról?

A dobozára annyi van írva,hogy napi 3 szem étkezés el?tt.De mégis mennyit kell hozzá edzeni,hogy hatásos legyen?Napi 30 perc futás és ugyanennyi torna elegend??Csak egy picit szeretnék fogyni és izmosodni.És milyen étrend mellett hatásos?

Legjobb válasz: Bocsi, elõzõ vagyok, csak a kérdésedre nem válaszoltam!:) Szerintem a napi 30 futás és ugyanennyi torna, nagyon jó. Bár még jobb, ha többet tudsz futni, mert ugye az igazi zsírégetés kb. 30 perc után kezdõdik. Én úgy szoktam, hogy min. 50 percet ellipszisezem és utána tornázom. De minden héten hagyj legalább 1 pihenõnapot, hogy tudjon pihenni a szervezeted. Étrend: egészséges étrend. Kevesebb cukor, szénhidrát, zsír. Több soványhús, zöldség, gyümölcs!

Bocsi, elõzõ vagyok, csak a kérdésedre nem válaszoltam!:) Szerintem a napi 30 futás és ugyanennyi torna, nagyon jó. Bár még jobb, ha többet tudsz futni, mert ugye az igazi zsírégetés kb. 30 perc után kezdõdik. Én úgy szoktam, hogy min. 50 percet ellipszisezem és utána tornázom. De minden héten hagyj legalább 1 pihenõnapot, hogy tudjon pihenni a szervezeted. Étrend: egészséges étrend. Kevesebb cukor, szénhidrát, zsír. Több soványhús, zöldség, gyümölcs!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Még most kezdtem a futást, majd emelem a napi adagot.Az étkezésekre pedig odafigyelek.
Én is mos akarok venni, és én úgy tudom, hogy edzés elõtt kell bevenni, vagy meginni, mert csak akkor ér valamit. Tehát csak edzés mellett fokozza a zsírégetést, ha nem edzel nem ér semmit. Én ezt olvastam, de nem tudom, hogy biztos így van-e! De ha beütöd a googliba sok mindent találsz róla!
A kérdező hozzászólása: Akkor a napi három kapszulát bevehetem akár egyszerre is az edzés elõtt?És a pihenõnapon ne szedjem?
Én edzés elõtt 2000mg "Scitec - Liquid carni-x" -et tolok. Szerintem olcsóbb is meg jobb is azoknál a cuccoknál amit a gyógyszertárban kapsz. shop.builder.hu -n megtalálod.
én reggel szedem
Reggel étkezés elõtt fél órával. A reggeli alkalom a legfontosabb. Napi több kapszula esetén mindig étkezés elõtt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!