Találatok a következő kifejezésre: Mi az Anti-D, amit (3 db)

Mi az az Anti-D, amit állítólag a vetélést követően adnak a kismamának?

Legjobb válasz: Az biztos, hogy A RH - vércsoprotú szült nõk kapnak, ha a baba + vércsoportu. Oka az, hogy a baba szervezete ellen az anya szervezte ellenanyagot termel, mivel más a vércsoportja . Szülés után ez az injekció közömbösíti az ellenanyagot, így nem lesz gond a további babáknál. Gondolom e megfontolásból adnak vetélés után is, hisz nem tudni, hogy miért vetélt el a nõ, lehet pont ezért. ÚGy tudom, semmi egyéb hatása-mellékhatása nincs. De a dokid többet kell , hogy mondjon, ha megkérdezed és talán a védõnõd is.-)

Az biztos, hogy A RH - vércsoprotú szült nõk kapnak, ha a baba + vércsoportu. Oka az, hogy a baba szervezete ellen az anya szervezte ellenanyagot termel, mivel más a vércsoportja . Szülés után ez az injekció közömbösíti az ellenanyagot, így nem lesz gond a további babáknál. Gondolom e megfontolásból adnak vetélés után is, hisz nem tudni, hogy miért vetélt el a nõ, lehet pont ezért. ÚGy tudom, semmi egyéb hatása-mellékhatása nincs. De a dokid többet kell , hogy mondjon, ha megkérdezed és talán a védõnõd is.-)
Szia! Anti-D injekciót a negatív vércsoportú anyák kapnak bármilyen beavatkozás után, ha az apa pozitív(vetélés, amniocentézis, corionboholyvétel, szülés, stb... Elsõ terhességnél nem, vagy csak ritka esetben okozhat gondot az összeférhetetlenség.Általában a második, többedik babáknál van jelentõsége.És nem a babára veszélyes csak, hanem a mamára.Régen, mikor ezt még nem tudták érthetetlen volt, hogy miért haltak meg anyák a problémamentes terhesség és szülés után.Hát ezért, mert a baba megmérgezte az anyát.Ezt kerülik most el az anti-D adásával.
Szia én B negativ vagyok . Annyit szeretnék az elõzõ hozzászólóhoz hozzátenni , hogy nem számit az apuka vércsoportja a negativ vércsoportos anyukáknak igy s ugy is szurják, de én saját 'tapasztalatomból' tudom hogy azért szükséges a szuri, hogy az anya szervezete ne titulálja a bébit idegen szervezetnek.-mondjuk mint valami virust.Nekem sajnos 3 terhességmegszakitást kellett egészségügyi okokból végigcsinálnom :(, és mind a három után szurtak.De végre sikerült összehozni a bébit és a 27. hében vagyok eddig ellenanyag nélkül. Ha érint a téma üsd be a keresõdbe az ellenanyag szót és többet is megtudhatsz.
Szia elõttem szóló! Az elõtted szóló vagyok:) ))Én is saját tapasztalatról beszélek.Én AB neg vagyok.A fiam apja B neg, és nem adtak akkor anti-D-t, mivel egyértelmû volt, hogy a baba csakis negativ lehet.A második gyerekem már egy másik házasságba szültem, és itt apuka pozitív, ezért kellett a szuri.Most, hogy a 3-ik babát várjuk, nekem ebbõl a szempontból olyan, mintha a második terhesség lenne, a doki így magyarázta.Ha az elsõ férjem lenne az apja mindhárom gyerekemnek, akkor egyiknél sem kellett volna az antiD, mert mind negatív vércsoportú lenne.A kislányom egyébként pozitívos is lett. Egyébként, nem tudjátok, hogy van-e valamilyen tünete annak, ha ellenanyag termelõdik? Nekem eddig csak 2x nézték, 29 hetesek vagyunk. Üdv
Majd nétik az anti test szinteket és enek megfelelõen fognak Anti-d vagy mást adni.
Szia! Én B- vagyok! A lányunkkal amikor kismama voltam, 3x vettek vért na terhesség folyamán és nézték nem-e termel ellenanyagot a vérem, de nem volt gond. Majd a szülés után kaptam Anti-D injekciót. A 2. babánk elment, a missed után kaptam anti-d-t. A terhesség során nem kapsz gyógyszert, ha nincs semmi gond! Állítólag a 2. babára veszélyesebb! http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg/rh-negativ-kisma..

Mit jelent az a vérvételi adatlapomon, hogy anti-D IgG adása szükséges? Nem mondtak semmit amikor a vérellátóba megkaptam az eredményt:S

Legjobb válasz: Terhes vagy? Anti D-t akkor adnak ha az anyuka RH negatív, de az apuka pozitív. Szülés után az anya szervezete ellenanyagot termel így a következõ babát idegenként ismeri fel a szervezet. Ezt kiküszöbölendõ adnak anti D-t az anyának.

Terhes vagy? Anti D-t akkor adnak ha az anyuka RH negatív, de az apuka pozitív. Szülés után az anya szervezete ellenanyagot termel így a következõ babát idegenként ismeri fel a szervezet. Ezt kiküszöbölendõ adnak anti D-t az anyának.
A kérdező hozzászólása: igen terhes vagyok, de sajnos nem tartom meg a babát:(
Nah, már megint egy hittérítõ... Mi közöd van hozzá? Kérdezõ: akkor az abortusz miatt lesz. Ez majd a késõbbi esetleges terhességeknél is elõ fog jönni, szóval majd ne lepõdj meg.
Ezért írtam, hogy nagyon sokan vágynak babára. Nyílt örökbefogadással már a kórházból haza tudják vinni a babát. Nagyon sok ember el tudna tartani több gyermeket is, de nem adatik meg nekik a saját gyermek. Ha a kihordását nem tudod vállalni, félsz a megbélyegzéstõl azt megértem. Ez mindenképp a te döntésed. Nem ítéllek el és nem akartalak megbántani sem a véleményemmel, egyszerûen csak nem tudtam volna elszámolni a lelkiismeretemmel ha nem hívom fel a figyelmedet az egyéb lehetõségekre. Szívbõl kívánom neked, hogy rendezõdjenek a dolgaid és megnyugodjon a lelked.
Tudod ez egy olyan fórum ahol mindenki szabadon hangot adhat és ad is a véleményének.Inkább adok hangot a véleményemnek egy élet mellett mint ellene, még ha ez egyeseknek, mint te nem is tetszik.
És ki kérdezte a véleményed?
Nem baj, aranyos ha valaki elhiszi, hogy figyelnek rá miközben nem is kérdezték :)
A kérdező hozzászólása: Tudod bármennyire is sajnálom, és bármennyire is megvisel lelkileg, ez a legjobb döntés...nagyon fáj a szivem, lelkem, hogy el kell vetetnem, de 21éves vagyok, egyedül nem tudom felnevelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!