Találatok a következő kifejezésre: Mi az Anti-D, (6 db)

Mi az anti-D anyag? Két gyermekem van az elsőnél csak látszódót, másiknál, meg 4+erősségű volt! Harmadék babánál kérhetem a császár, metszést? A baba érdekébe?

Legjobb válasz: RH- a vércsoportom, ezért minden következõ (a mostani az elsõ) terhességemnél kapnom kell az ellenanyagot, ezt nevezték anti-D-nek a terhesgondozóban. Gondolom Nálad is ez a helyzet. Császármetszés-ügyben nem tudok nyilatkozni :(

RH- a vércsoportom, ezért minden következõ (a mostani az elsõ) terhességemnél kapnom kell az ellenanyagot, ezt nevezték anti-D-nek a terhesgondozóban. Gondolom Nálad is ez a helyzet. Császármetszés-ügyben nem tudok nyilatkozni :(
Nekem is Rh- a vércsoportom ezért 2havonta csináltak ellenanyag szûrést vérvételkor.Ez kimutatja h a baba ellenkezõ vércsoportú-e mint Te.ha igen kapod az anti-D injekciót szülés után.Ha a baba vércsoportja más a szervezeted ellenanyagot termel ellene és kilöki magából, az injekció ezt gátolja.Kaptál ezelõtt ilyen injekciót? Császárt úgy tudom csak indokolt esetben végeznek, ha a te vagy a baba életét veszélyeztetné a rendes szülés.Orvos dönti el, hogy indokolt e.De miért szeretnél császárt??
A kérdező hozzászólása: Hát az elsõ gyermekemnél anti-d volt.másodiknál 4+erõsségû volt.A szülés után kettõ napig állandóan elájultam orvos szerint az anti-d miatt volt.
Jujj :(((( Beszélj mindenképp a dokiddal! Minden jót Nektek, boldog Mikit! :) #1

Mi az az Anti-D, amit állítólag a vetélést követően adnak a kismamának?

Legjobb válasz: Az biztos, hogy A RH - vércsoprotú szült nõk kapnak, ha a baba + vércsoportu. Oka az, hogy a baba szervezete ellen az anya szervezte ellenanyagot termel, mivel más a vércsoportja . Szülés után ez az injekció közömbösíti az ellenanyagot, így nem lesz gond a további babáknál. Gondolom e megfontolásból adnak vetélés után is, hisz nem tudni, hogy miért vetélt el a nõ, lehet pont ezért. ÚGy tudom, semmi egyéb hatása-mellékhatása nincs. De a dokid többet kell , hogy mondjon, ha megkérdezed és talán a védõnõd is.-)

Az biztos, hogy A RH - vércsoprotú szült nõk kapnak, ha a baba + vércsoportu. Oka az, hogy a baba szervezete ellen az anya szervezte ellenanyagot termel, mivel más a vércsoportja . Szülés után ez az injekció közömbösíti az ellenanyagot, így nem lesz gond a további babáknál. Gondolom e megfontolásból adnak vetélés után is, hisz nem tudni, hogy miért vetélt el a nõ, lehet pont ezért. ÚGy tudom, semmi egyéb hatása-mellékhatása nincs. De a dokid többet kell , hogy mondjon, ha megkérdezed és talán a védõnõd is.-)
Szia! Anti-D injekciót a negatív vércsoportú anyák kapnak bármilyen beavatkozás után, ha az apa pozitív(vetélés, amniocentézis, corionboholyvétel, szülés, stb... Elsõ terhességnél nem, vagy csak ritka esetben okozhat gondot az összeférhetetlenség.Általában a második, többedik babáknál van jelentõsége.És nem a babára veszélyes csak, hanem a mamára.Régen, mikor ezt még nem tudták érthetetlen volt, hogy miért haltak meg anyák a problémamentes terhesség és szülés után.Hát ezért, mert a baba megmérgezte az anyát.Ezt kerülik most el az anti-D adásával.
Szia én B negativ vagyok . Annyit szeretnék az elõzõ hozzászólóhoz hozzátenni , hogy nem számit az apuka vércsoportja a negativ vércsoportos anyukáknak igy s ugy is szurják, de én saját 'tapasztalatomból' tudom hogy azért szükséges a szuri, hogy az anya szervezete ne titulálja a bébit idegen szervezetnek.-mondjuk mint valami virust.Nekem sajnos 3 terhességmegszakitást kellett egészségügyi okokból végigcsinálnom :(, és mind a három után szurtak.De végre sikerült összehozni a bébit és a 27. hében vagyok eddig ellenanyag nélkül. Ha érint a téma üsd be a keresõdbe az ellenanyag szót és többet is megtudhatsz.
Szia elõttem szóló! Az elõtted szóló vagyok:) ))Én is saját tapasztalatról beszélek.Én AB neg vagyok.A fiam apja B neg, és nem adtak akkor anti-D-t, mivel egyértelmû volt, hogy a baba csakis negativ lehet.A második gyerekem már egy másik házasságba szültem, és itt apuka pozitív, ezért kellett a szuri.Most, hogy a 3-ik babát várjuk, nekem ebbõl a szempontból olyan, mintha a második terhesség lenne, a doki így magyarázta.Ha az elsõ férjem lenne az apja mindhárom gyerekemnek, akkor egyiknél sem kellett volna az antiD, mert mind negatív vércsoportú lenne.A kislányom egyébként pozitívos is lett. Egyébként, nem tudjátok, hogy van-e valamilyen tünete annak, ha ellenanyag termelõdik? Nekem eddig csak 2x nézték, 29 hetesek vagyunk. Üdv

Mi az az anti-d injekció?

Tudja ezt vki? A Mama RH negatív, akkor a szülést követ? 72 órában anti-d injekciót kap, h a következ? terhességek komplikációmentesek legyenek. Mi az az anti-d injekció? Azt értem, h védi az új babát, de mi ez? Olvastam vhol, h "vigyázni kell,h az andi-d injekciónál a szérum kizárólag HIV-negatív donortól származzon". Milyen donor? H kerül ebbe az ügybe donor? Eddig azt hittem ez vmi gyógyszer, amit egy gyógyszergyárba állítnak el? nem pedig emberb?l levett vmi....Mi ez az andi-d injekció? És milyen dózist kell kapni, h ne legyen alacsony és történjen az meg, mintha nem is adtak volna injekciót???

Legjobb válasz: hát bonyolult kérdést tettél fel, és ezekre én sem tudok válaszolni. De azt hiszem, ennyire bele sem gondoltam, csak tudom, hogy adnak és kész. A terhesség alatt végzik az ellenanyagszûrést, és már akkor is kaphatsz, ha gáz van. de szülés után mindneképp fogsz kapni, hogy a szervezeted által termelt ellneanyag kiürüljön és engedje beágyazódni a következõ magzatot. Szerintem bármi is van benne, tuti szûrik, és te hogy is tudnád ellenõrizni,hogy hivnegatívtól származik-e? manapság azért már ennél jobban áll az orvostudomány, hogy bármilyen donor is hiv+ lenne... Ne parázd ennyire túl, nem tesz jótneked és a babádnak sem, nem lesz semmi baj. Nem mi vagyunk az elsõ ARH- anyukák:-)

hát bonyolult kérdést tettél fel, és ezekre én sem tudok válaszolni. De azt hiszem, ennyire bele sem gondoltam, csak tudom, hogy adnak és kész. A terhesség alatt végzik az ellenanyagszûrést, és már akkor is kaphatsz, ha gáz van. de szülés után mindneképp fogsz kapni, hogy a szervezeted által termelt ellneanyag kiürüljön és engedje beágyazódni a következõ magzatot. Szerintem bármi is van benne, tuti szûrik, és te hogy is tudnád ellenõrizni, hogy hivnegatívtól származik-e? manapság azért már ennél jobban áll az orvostudomány, hogy bármilyen donor is hiv+ lenne... Ne parázd ennyire túl, nem tesz jótneked és a babádnak sem, nem lesz semmi baj. Nem mi vagyunk az elsõ ARH- anyukák:-)
Szia..ne gondolj ilyesmikre es ne parazz rajta:-) Tudja a doki, hogy mi az, mit tartalmaz es mennyit kell kapjal. En is negativ vagyok, 12 hetes terhes es az apuka pozitiv. Valoszinu en is kapok ha az apuka veret orokli a baba.Erdeklodtem en is..de nem olyan komplikalt..egy oltas ami semlegesiti a veredben az antitest mennyiseget(nullazza)..nincs ott semmi donor..semmi hiv negativ..egy oltas es kessz.Nyugi!!


Mit jelent az a vérvételi adatlapomon, hogy anti-D IgG adása szükséges? Nem mondtak semmit amikor a vérellátóba megkaptam az eredményt:S

Legjobb válasz: Terhes vagy? Anti D-t akkor adnak ha az anyuka RH negatív, de az apuka pozitív. Szülés után az anya szervezete ellenanyagot termel így a következõ babát idegenként ismeri fel a szervezet. Ezt kiküszöbölendõ adnak anti D-t az anyának.

Terhes vagy? Anti D-t akkor adnak ha az anyuka RH negatív, de az apuka pozitív. Szülés után az anya szervezete ellenanyagot termel így a következõ babát idegenként ismeri fel a szervezet. Ezt kiküszöbölendõ adnak anti D-t az anyának.
A kérdező hozzászólása: igen terhes vagyok, de sajnos nem tartom meg a babát:(
Nah, már megint egy hittérítõ... Mi közöd van hozzá? Kérdezõ: akkor az abortusz miatt lesz. Ez majd a késõbbi esetleges terhességeknél is elõ fog jönni, szóval majd ne lepõdj meg.
Ezért írtam, hogy nagyon sokan vágynak babára. Nyílt örökbefogadással már a kórházból haza tudják vinni a babát. Nagyon sok ember el tudna tartani több gyermeket is, de nem adatik meg nekik a saját gyermek. Ha a kihordását nem tudod vállalni, félsz a megbélyegzéstõl azt megértem. Ez mindenképp a te döntésed. Nem ítéllek el és nem akartalak megbántani sem a véleményemmel, egyszerûen csak nem tudtam volna elszámolni a lelkiismeretemmel ha nem hívom fel a figyelmedet az egyéb lehetõségekre. Szívbõl kívánom neked, hogy rendezõdjenek a dolgaid és megnyugodjon a lelked.
Tudod ez egy olyan fórum ahol mindenki szabadon hangot adhat és ad is a véleményének.Inkább adok hangot a véleményemnek egy élet mellett mint ellene, még ha ez egyeseknek, mint te nem is tetszik.
És ki kérdezte a véleményed?
Nem baj, aranyos ha valaki elhiszi, hogy figyelnek rá miközben nem is kérdezték :)
A kérdező hozzászólása: Tudod bármennyire is sajnálom, és bármennyire is megvisel lelkileg, ez a legjobb döntés...nagyon fáj a szivem, lelkem, hogy el kell vetetnem, de 21éves vagyok, egyedül nem tudom felnevelni.
Majd nétik az anti test szinteket és enek megfelelõen fognak Anti-d vagy mást adni.
Szia! Én B- vagyok! A lányunkkal amikor kismama voltam, 3x vettek vért na terhesség folyamán és nézték nem-e termel ellenanyagot a vérem, de nem volt gond. Majd a szülés után kaptam Anti-D injekciót. A 2. babánk elment, a missed után kaptam anti-d-t. A terhesség során nem kapsz gyógyszert, ha nincs semmi gond! Állítólag a 2. babára veszélyesebb! http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg/rh-negativ-kisma..

Rh- vagyok, van egy kisfiam, sajnos volt az iden egy vetelesem, utana meg kellett volna kapjam azt a bizonyos anti-D-t, de el lett felejtve, vallalhatok ujabb terhesseget ezek utan? Mi tortenhet?

Legjobb válasz: Elvileg ha nagyon kicsi volt a terhesség nem feltétlenül kell hogy kapj.Bár a hugom is és én is ragaszkodtunk hozzá.Ha beindul az ellenanyag termelés ha jól tudom kilökõdik a szervezetbõl!De ezt inkább egy szakorvostól kérdezd!Jobb ha hozzá fordulsz segítségért,mert félõ bárki bármit mondana ezen kívül csak találgatás lenne!Remélem a legjobbakat!

Elvileg ha nagyon kicsi volt a terhesség nem feltétlenül kell hogy kapj.Bár a hugom is és én is ragaszkodtunk hozzá.Ha beindul az ellenanyag termelés ha jól tudom kilökõdik a szervezetbõl!De ezt inkább egy szakorvostól kérdezd!Jobb ha hozzá fordulsz segítségért, mert félõ bárki bármit mondana ezen kívül csak találgatás lenne!Remélem a legjobbakat!
Hogyhogy el lett felejtve? Azonnal szólj az orvosodnak! Ha a következõ baba RH + lesz, problémák lesznek. Nem értem hogy miért nem szóltál az orvosnak. Üdvözlet, minden jót!
Ez nem így van ! Elõszöris a kisfiad vércsoportján múlik minden..ha a fiad rh pozitív lett, akkor a születése után rögtön kapnod kellett anti-d-t, de ha rh neg lett, akkor nem, de ehhez az apa vércsoportját is tudni kell. A nõgyógyásznál ki kell deríteni, hogy van-e a szervezetedben ellenanyag, illetve rudni kéne a kisfiad vércsoportját.. Nálunk anya rh- én elsõ gyerek rh+ anya utánam kapott anti-d-t, hogy a következõ gyereknél ne termeljen ellenanyagot...így lett a húgom rh-. Ha én rh- lettem volna, mert apu is negatív , akkor nem lett volna szükség anti-d-re.
szia nekem már két vetlésem volt mind a kettõ 5 hetesen halt el és mindegyik után kaptam anti d-t szerintem beszélj az orvosoddal mindenképpen, nekem is van már két kilányom és utánuk is kaptam vagyis csak anagyobbik után mertt õ Rh+ lett
A kérdező hozzászólása: A kisfiam utan kaptam anti-d-t, o rh+, a vercsoportja is B mint az enyem, a veteles tiz hetesen tortent, ejszaka ugyeletes orvos stb., megtortent, amikor megkerdeztem azt mondta a doki hogy nem volt szukseges mert hogy a magzat vere meg nem keverdhetett az enyemmel hogy baj legyen.Pedig en is ugy tudom hogy ettol fuggetlenul meg kellett volna kapnom...
Ilyen idõs terhesség után meg kelett volna hogy kapd!!!!Nekem 11. hét 6 napos volt és kapni kelett.Menj orvoshoz mert problémák lesznek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!