Találatok a következő kifejezésre: Mi az AFP Hogyan vizsgálnak (3 db)

Mi az az AFP? Hogyan vizsgálnak majd meg?

Legjobb válasz: az afp az a vizsgálat amivel megállapitják a te vérdbõl hogy egészséges e a baba.16-18ik hétnél végzik,vérvételel.

az afp az a vizsgálat amivel megállapitják a te vérdbõl hogy egészséges e a baba.16-18ik hétnél végzik, vérvételel.
AFP, egy magzati fehérje az anya vérében megjelenve, vérvétellel megtudják nézni, h down, ill nyitott gerinc, agykoponya hiányra utal ha eltér az érték, de ezt még olyan esetben további vizsgálatok követik
Éhgyomri vérvételre mész a 16-18. héten, az eredményt pedig az orvosod kiértékeli. (Én pl telefonban diktáltam be neki.) A többit már elõbb olvashattad.

Ma voltam vérvételen AFP vizsgálat miatt (Sztk alapon). Azt mondták, hogy 2 hét mire meglesz az eredmény. Mindenkinek ilyen sokat kell várni? És mi van ha rossz az eredmény, akkor nem csinálnak másikat? Mert annak már más lesz az eredménye.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.

Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.
én még talán többet is vártam rá, de azt mondták minél késõbb jön meg az eredmény annál biztatóbb, hogy nem beteg a babó. a rossz eredményeket hamarább küldik / állítólag/. igen ha rossz az eredmény akkor megismétlik
szia, Mindenkinek ennyi az idõ...legalábbis amiket én hallat, mindenkiinek ennyi volt. Nekem is, már a 2. babát várom, mind a két esetben ennyi volt. Ne izgulj, semmi baj nem lesz. Ez egy igen megbízhatatlan vizsgálat, nem is tudom minek csinálják. Nagyon sok a téves eredmény. A 18- heti genetikai UH a döntõ, de ne izgulj, minden OKÉS lesz!
Szia, Nálunk egy hét alatt megvan az eredmény, minden kismamának... Ilyen kérdéseknél állok értetlenül, hogy akkor hol rontják el, nálunk vagy azokon a helyeken, ahol váratják a mamákat, nekem elõzõ héten kedden vették le a vért, szerdán már megkapom, 5én genetikai UH. Vagy ennyire sz*r az egészségügyünk?
Nálunk Kecskeméten 3 hét múlva jött meg az eredmény.Ha rossz az eredmény, felküldenek Pestre genetikai uh-ra, de szerintem ne aggódj, minden rendben lesz!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Mi az az AFP vizsgálat? És hogyan végzik el?

csak pár hetes kismama vagyok, de ?szintén szólva minden vizsgálattól parázok kicsit. az AFP mit takar? és mit fog csinálni az orvos?

Legjobb válasz: köszönöm szépen!! õszintén szólva, már eléggé az agyamra ment a sok rövidítés és idegen szó, ezért is "félek" már szinte az összestõl! még1X köszi

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!! õszintén szólva, már eléggé az agyamra ment a sok rövidítés és idegen szó, ezért is "félek" már szinte az összestõl! még1X köszi
Sima vérvétel. Ne olvass utána, mert elég hülye cikkek jelennek meg róla. Inkább tudd: az orvosok mind azon vannak, hogy megszüntessék ezt a vizsgálatot, mert a rossz eredmény általában téves. Ennyit jegyezz csak meg róla, és ne olvass utána. :)
Az AFP csak egy sima vérvétel a 16. héten.
http://gendiagnosztika.hu/afp-ertek Szerintem csak egy sima vérvétel. De én még nem voltam állapotos.
Elõször is, nézz utána a neten, fent van minden, és nem kell várnod a válaszra. Másodszor pedig megkérdezed az orvost, és a védõnõt, azért vannak, hogy ilyen kérdésekre válaszoljanak. Harmadjára pedig sztem iratkozz be valami baba tanfolyamra, mert ha ennyire nem vagy képben a dolgokkal, sok gondod lesz még a gyerekkel :(
A kérdező hozzászólása: utánaolvastam, de rengeteg kuszaságot találtam, ezért írtam ki ide. fiatal vagyok, nincsenek szüleim, csak a barátom és az õ családja, ezért is nem tudok sok dolgot. meg alapvetõen is izgulok mindentõl, így hiába örülök nagyon a picinek, ettõl is izgulok. de köszönöm az értelmes válaszokat!!
aznap végzik amikor betöltöd a 16. hetet és csak egy sima vérvétel, ami elõtt még enni is szabad :) nem kell félni! az eredmény pedig másfél-2 hét alatt szokott meglenni
Így van, az AFP vizsgálat sima vérvétel, a 16. héten csinálják. Az eredményét a 12. heti tarkóredõ értékkel fogják együtt értelmezni. A célja, hogy kiderítse, hogy a magzatnak van-e valõcsõ-záródási problémája (pl. nyitott gerinc) vagy nem down-kóros-e. A jó és a rossz eredmény között nagy az átfedés, néha a rossz eredmény sem takar semmilyen rendellenességet, de hogy biztosra manjenek, rossz eredmény esetén elküldhetnek magzatvíz vételre, de ott a 19. heti UH, ahol nagyon alaposan fogják átvizsgálni a babót az AFP eredmény tudatában. Ne izgulj, minden vizsgálat azért van, hogy egészséges kisbabád legyen, egyiktõl sem kell félni, semmi olyan beavatkozást nem csinálnak normál esetben, ami káros lenne bármelyikõtökre vagy kibírhatatlan lenne :) Problémamentes terhességet és egészséges kisbabát kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!