Találatok a következő kifejezésre: Mi az 90 (186 db)

Mi az, hogy a kapacitás árama 90 fokot siet a feszültséghez képest? Miért van ennek olyan nagy jelentősége? Nem tök mind1? Az induktivitás árama pedig 90 fokot késik.

Legjobb válasz: A váltakozó áram esetén a fáziseltérés lesz 90 fok. Lényeges, amikor az elem impedanciáját is figyelembe kell venni.

A váltakozó áram esetén a fáziseltérés lesz 90 fok. Lényeges, amikor az elem impedanciáját is figyelembe kell venni.
Meddõ teljesítményt okoz.
Barmira nem mindegy, egyrészt a felvett teljesítmény miatt, másrészt a fáziscsúszás alapvetõ hatással van az analóg áramkörök stabilitására.
Mi az, hogy mi az hogy??! Egyébként ezt a jelenséget úgy képzeld el, hogy adott egy 0V feszültségre töltött kondenzátor. Nyilván ha ráteszel egy valamekkora feszültséget, akkor ott kezdetben elég nagy áramerõsség alakul ki, ami tölti a kondenzátort, és közben nõ a feszültsége. Minél nagyobb feszültséget ért el, annál kisebb lesz az áramerõsség. A lényeg: az üres kondenzátoron elõbb "töltõ" áramot kell keresztülfolyatni, hogy kialakulhasson a feszültség a fegyverzetek között. Azonban érdemes elgondolkodni ezen a 90° -on. Mert a valóságban nem éri el a 90° -ot a fázisszög, másrészt pedig csak harmonikus jeleknél (pl szinusz) van 90° fáziskülönbség.

Mi az igazság? Kinek higyjek? Annak a sok száz, ezer embernek, akik azt mondják, hogy 12, 15, 20 kilót vagy még többet fogytak a 90 napos diétával, vagy a dietetikusnak, aki szerint "átverés" az egész?

Olyan válaszokat szeretnék,ami nem kigúnyol,hanem segit!!!

Legjobb válasz: Szia Nekem si ajánlották sokan a 90 naposat. Vannak akik fogytak tõle. De õk elõtte édességet ettek nagyrészt, szóval szerintem azért. Nekem fogyni kéne legalább 40 kg-t, nekem nem tudom mennyire lenne elég ez a 90 napos dolog. Mármint így is ilyen kajákat eszek, tehát nagy változás nem lenne. És néztem recepteket, hát én nem értem azzal hogy tudsz fogyni. Ugyanúgy eszel végül is... na mindegy. Lehet egyénfüggõ, és van akinek bejön. Pl. anyukámnak van több barátnõje aki ezzel fogyott sokat. De neten sok embertõl hallottam, hogy alig fogyott vagy abba is hagyta. Mindenki másra esküszik.

Szia Nekem si ajánlották sokan a 90 naposat. Vannak akik fogytak tõle. De õk elõtte édességet ettek nagyrészt, szóval szerintem azért. Nekem fogyni kéne legalább 40 kg-t, nekem nem tudom mennyire lenne elég ez a 90 napos dolog. Mármint így is ilyen kajákat eszek, tehát nagy változás nem lenne. És néztem recepteket, hát én nem értem azzal hogy tudsz fogyni. Ugyanúgy eszel végül is... na mindegy. Lehet egyénfüggõ, és van akinek bejön. Pl. anyukámnak van több barátnõje aki ezzel fogyott sokat. De neten sok embertõl hallottam, hogy alig fogyott vagy abba is hagyta. Mindenki másra esküszik.
a 90 napos is egyénfüggõ. van aki birja, van aki nem ezért más fajtát csinál. mindel lehet fogyni de a 90 napos sok embernek azért nem sikerül mert vagy abba hagyja hogy nem birja vagy ha lefogyott ugyanúgy elkezd eni mint elõtte és jóhogy vissza jön minden. olyankor kéne figyelni, kevesebbet enni, vagy életmódot váltani.
Meg, ha valaki 90naposozik azért a mértékre is ügyelni kell, azért mert szénhidrát nap van nem kell enni egy nagy tányér pörköltet vagy mákostésztát, mert úgy sztem nem ér semmit se az egész, fõleg akinek kevés fölöslege van :P. Jah és persze a mozgás. Én sajnos csoki függõ vagyok :S csinálom a 90naposat, de 3napot végig bûnöztem :S. Én még messze vagyok a céltól, majd meglátjuk! mindegy mit fogsz csinálni, én szurkolok neked :)
a dieta alatt 20 kilót fogytam, utana meg huszat az elkovetkezendõ 2 evben, ugy, hogy nem dietaztam, csak mindenbol 1 tanyert ettem, es mozogtam, mert a lement kilók utan mar tudtam. most terhes vagyok (pont mára vagyok kiirva, de meg semmi), és mivel nem mozogtam, es tömtem magamba az édességet, persze feljött egy csomó, de szepen egyenletesen hiztam, a pocimra ment sok, meg legalabb 5 liter vizet is "felszedtem" (vizesedek nagyon), a 20 kilóból azt mondta a doki, 10 lemegy a szulesnel, utana 5 a szoptatasnal, a maradék 5 ejnye :) ) szoptatas utan megint elkezdem a 90 naposat amugy a diatetikusom tamogatott, bar en kicsit atirtam, es kikertem a velemenyet, es nemhogy rosszallotta, de meg is dicsert.
Ja és a lényeg, hogy nem szabad abbahagyni és sportolni kell mellette. Nekem ez a 8 kiló nagyon számít, még egy tizest szeretnék, remélem menni fog. Sok szerencsét, ha úgy érzed nem bírod, akkor próbálkozhatsz másfajta diétákkal is.
Én 90 napozok, 28.napnál tartok, eddig -8 kiló. Most akár hazudhatok is, de pl. hoxán vagy bárhol máshol megnézed a 90 naposok fórumozók képét, hát igazán látszik a különbség... Hatni hat, de pl. át kell alakítani, hogy egészségesebb legyen.
Annak higgyél aki azt mondja, hogy ladott havi max 2 kilót és utána 5 évig nem hízta vissza. Szerintem a dietetikusod is ezt fogja mondani. Lehet ilyen látványos fogyásokat is produkálni, de az minden csak nem egészséges.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy válaszoltatok és ilyen válaszokra vágytam!Én is a 22.napnál tartok, -3kg-val eddig!mikor elkezdtem, igazán nem néztem utána, csak belevágtam!Azóta itt olvasgatok kérdéseket, s abból meritek ötlteket.S itt találtam egy dietetikus véleményét, aki nem tartja jónak ezt az egészet! igazándiból én is "magamnak" hiszek, s azoknak, akik eredményt értek már el vele!Nem a "tudománynak", amit leirtak, megtanitanak és ennyi?!
90'be születtem anyák napján :D sztem ez mindent visz!
20:40-es vagyok. Az elõzõ válaszoló jól mondja. Az egész a rosszal együtt hiányzik. A rossz dolgok nélkül ma tényleg nem azok lennénk, mint akik vagyunk. Örülök, hogy nem cukormázban, a gép elõtt ülve, anyuci kedvenceként nõttem fel. Természetesen a vége felé már engem is magával ragadott a kockaság, de kint mindig jobban szerettem lenni. Úgy visszamennék egy órára ipi-apacsozni a gyermekkori barátokkal. Gondtalanul, ártatlanul, ahol még nem oszlott meg a csapat jókra és rosszakra. Zárógondolatként felidézném bükki nyaralásokat. Amikor nagyon kicsi voltam, akkor a Tüki Üdülõbe jártunk. Szép faházak, friss levegõ, csend, csak a gyerekek (a mi) nevetései voltak halhatóak, amikor találtunk egy vaddisznót (szerencsére a kerítésen kívül volt:) . Az egyik házikóban találtam egy Macskafogó társasjátékot. Édesanyám nem engedte, hogy megtartsuk, de valamiért olyan varázslatos hangulata volt a játéknak, hogy a mai napig nem tudom (nem is akarom) elfelejteni. Mikor nagyobbak voltunk, akkor átalakult bicajtúrává. Faluról be Miskolcra egyik nap, aztán másnak fel a Bükkbe. Egyedül talán ekkor viselkedett a családunk, igazi családként. Nosza, jönnek elõ az emlékek. Sosem végzem. Rengeteget nyaraltam dédimnél. Ott mindig a tyúkokat kergettem, aztán meg õk engem, amikor meglátták nálam a csupasz kenyeret. Sok pecázás a kis patakban és mérhetetlen sok csavargás. Egyszer itt is tartottunk egy bicajtúrát, kölcsönkért kerékpárokkal. Borongós idõ volt, de nekivágtunk. Aztán útközben hol esett, hol nem. Egy erdõn szabályosan úgy mentünk át, hogy a nyakunkba volt a bicikli, ugyanis a nagy sártól nem lehetett tekerni. Fogalmam sincs arról, hogy amikor célba értünk, ott mi volt, kihez mentünk. Ez kiesett. Viszont tény, hogy ez volt életem legmocskosabb bicajtúrája. Tetõtõl-talpig sárosan értünk haza. A biciklikre másnap nagy mosás várt. Huhh, ez így nagyon hosszú lett, de elõjöttek az emlékek. Ha valaki végigolvasta, annak köszönöm. :)
Elõször is szeretném feljebb rakni a mércét. 92-ben születtem édesanyám születésnapján. :) A 90-es évek nagyon jók voltak, a családi helyzet, a szegénység ellenére is. Egy faluban éltem. Eleinte csak egy gyerek élt ott rajtam kívül az utcában, majd szépen betelepült a környék. Összeverõdött a banda. Nyáron rengeteg biciklizés, lábtengó, szopató (aki nem ismerné, ne gondoljon rosszra, ez olyan mint a tengó), ipi-apacs és bikaszeme stb. Rengeteg csavargás, sötétedés után beszélgetés a kukoricásban, vagy egymás ijesztgetése. Télen szánkózás, hócsatázás, hóember építés. Aztán egy ici-pici kockulás is volt néha a szomszédba, egy órácska Doom. :) A rossz dolgokat nem említem, bár volt belõlük bõven.
A Disney-sorozatokat az m1-en nagyon szerettem, videokazettán még rengeteg meg van, fõleg Micimackó, de elvétve akad 1-2 Aladdin is meg Pluto. Imádtam az rtl-en a délután futó rajfilmeket, amikrõl utólag kiderült, hogy animék:D Sailor Moon, Dragon Ball, Candy Candy - ezek alapozták meg animefüggésemet:) Nah meg a Helene és a fiúk - azt szívesen megnézném:) Cikik voltak a borzalmas holdjáró pipõkék, meg a térdig szûk, utána bõvülõ trapézgatyók. Borzalom:D De azokat az igazi '90es évek beli zenéket nagyon csípem. De jó lenne megint átélni, de most így, 18 éves fejjel:) 18L Jah, és érdemes megnézni: http://90es.blog.hu/
amit szerettem: a vasárnapi "Walt Disney bemutatja" mûsort ma már ciki: féltem Hobótól élmények: amikor általánosba az akkor punk unokatesóm és barátai kísértek el és vittek haza amit visszasírok: a gyerekkorom
-Most pl. az jutott eszembe, hogy gördeszkáztam a szomszédokkal 1993-ban és elkezdtük mondani, hogy 7 év múlva 2000:D -A 90-es években, legalábbis 1995-tõl jobban éltem mint most. -Cikiségrõl inkább nem írnék -Spanyolországi nyaralás, síelés Szlovákiában, gondtalan élet -HOgy mi az, amit visszasírok? A jólétet, a kevesebb súlyom, a tinédzserkort.
Szerintem a 90-es éveknek mi még nem látjuk azokat a jellegzetességeit, amivel a 60-as, 70-es, 80-as évek rendelkeztek. De lehet, nem is volt nekik. Cikinek tartom belõle az ócska dancefloor slágereket. A szakadt alteros divat se lett az én világom. POzitívum zenében a goth illetve a symponic metal megjelenése. Kár, hogy akkor még nem volt net (nekem meg nem volt ehhez megfelelõ társaságom), és nem ismertem meg hamarabb ezeket a hozzám közel álló irányzatokat, és a goth mûvészeti vonatkozásait. Sokkal jobb lett volna a tinikorom, ha erre, ami ennyire kifejez engem, már akkor, hamarabb rátalálok, és nem csak huszonévesen.
HétköznaPI CSAlódások
Jesszus :D Szoktam mondani, hogy a '90-es évek egy hatalmas ízlésficam volt, bár mostmár elég vicces így visszatekinten. Én '87-ben születtem, a '90-es években voltam gyerek, meg kiskamasz. A zenékre nagyon emlékszem, hogy mennyire divatos volt a 3 vagy 5 tagú fiúcsapat, lánycsapat formáció (pl. Spice Girls, Backstreet Boys, vagy ilyen hármas csapatokból magyaroknál a Bestiák, Baby Sisters, meg hasonlók), és milyen idióta táncokat lejtettek a klipjeikben :D Aztán a másik ilyen divatos dolog volt, hogy minden számban kellett reppelni, anélkül nem volt menõ. Meg voltak az akkori divatos frizurák, te jó ég :D Fõleg a pasiké, ez az ilyen rövidke haj, középen elválasztva, kétfelé zselézve, sötét hajban szõke melír, áááá :D Aztán emlékszem arra is, hogy pár évig nagyon menõ volt az ilyen cicababáknál, hogy full feketében jártak, meg fekete haj hozzá, na és persze a fekete holdjáró cipõ hozzá. A másik ilyen volt még a Buffalo cipõ, fiúknak is, lányoknak is. Aztán ott volt még az a rengeteg szín. De valami nagyon ízléstelen módon. Meg olyan harsány smink volt divatban, hogy a legtöbb csaj úgy nézett ki, mint egy prosti. Az évtized másik nagy divatja volt még a haspóló, ami ma már ugye eléggé közönséges viselet, de akkor nagyon menõ volt a kidobott has, nyaranta rengetegen jártak épp csak mell alá érõ topban. Meg kicsit korábban, a korai kilencvenes években volt még nagy divatja, hogy a lányok is ilyen nagy férfi pólókat hordtak, ezt a teljesen egyszerû, alaktalan T-shirt szabásút, általában szûk farmerral, meg egy csomó nyaklánccal. Ja, nyaklánc, akkor menõ volt ez a mûanyag pici cumi is, de volt belõle nagyobb is, ezt divat volt gyûjteni, damilra fûzve nyakban hordani. Meg fülbevalók is voltak ilyen cumisok. Na ilyenek http://www.unnepekaruhaza.hu/grafika/termekek/babaszuletes-k.. Játékokra is emlékszem, ugye akkor voltam gyerek, szóval ezek is nagyon megmaradtak. A takonylabdára emlékszik valaki? :D A másik ilyen cucc volt, aminek nem tudom a nevét, de ilyen rugó alakja volt, vagy spirál, nem is tudom hogy mondjam. Mûanyagból volt, egy henger forma dolog, ami valójában egy hosszú spirál volt, összecsukva lehetett benne ceruzát tartani az asztalon, illetve le lépegetett a lépcsõn ha elindítottam. Meg akkoriban mindig reklámozták a tévében azt a vízilovas társasjátékot, valami táblás játék volt, és asszem négy mûanyag víziló volt benne, és golyókat kellett vele elkapni. Ezért baromi sokat könyörögtem, de sose kaptam. Másik nagy vágyam volt még valami kísértetes társasjáték, azt is mindig reklámozták. A másik, amire emlékszem még, azok a tévémûsorok voltak. A csúcsok csúcsa a Szomszédok volt :D Múlt nyáron annyira unatkoztam, hogy újra megnéztem, az elejétõl a végéig, na hát ott sok ilyesmit lehet látni, mai szemmel nagyon vicces :) Már csak azért is, mert kottára egyidõs vagyok a teleregénnyel, kb. egy hónapos voltam, amikor elkezdték adni. További mûsorok, amikre emlékszem: Dallas, Kisváros, régi Magyar Televíziós híradó, illetve a TeleSport, Szerencsekerék, aztán volt a Vágónak valami tök jó vetélkedõje, amit mindig néztünk, de a címére nem emlékszem már. Talán ez lehetett a Mindent vagy semmit, már nem vagyok benne biztos. Valamiért nagyon megmaradt bennem a Telemázli címû mûsor is, de csak arra emlékszem, hogy végén mindig egy olyan volt, hogy a játékosok színes hengereket raktak egy asztalra, aztán berakták a "lökdösõdõ labdát", és amelyik játékos hengerét nem döntötte el, az nyert. Aztán kistini korom kedvenc sorozatai voltak a Sweet Walley (vagy mi a fene, két ikerlány volt benne), a Sliders, Az elsõ csók ("remek" francia sorozat volt, ááááá), aztán valamikor a kilencvenes évek végén kezdte el adni a Magyar 1 a Vészhelyzetet, amit az elsõ rész óta nézek :) Na mondjuk az sokkal jobb volt annak idején, ez a mostani már egyáltalán nem hasonlít rá, nem csak azért, mert szép lassan minden szereplõ kicserélõdött, hanem amúgy is, már olyan más a hangulata az egész sorozatnak. A korszakhoz köthetõ még egy francia "szappanopera", amit minden héten néztünk anyukámmal, jajj mi volt a címe... Nem fog eszembe jutni, csak a folytatása, az volt az Helene szeme. Na, rákerestem, az elsõ sorozat a Megperzselt szívek volt :) És persze az akkor kedvenc brazil sorozat, A homok titkai :D Jézusom, miket néztem.... :D Mai napig emlékszem, hogy azt minden nap adták délután, vasárnap pedig megismételték egybe az egész heti adást, és apukám úgy egy óra után kérdezte, hogy meddig kell még ezt a sz*rt nézni, én meg közöltem vele, hogy még csak a keddi résznél tartunk, szóval még kb. 2 óra :D Hát majdnem gutaütést kapott :D Na, most kb. ezek jutottak eszembe, de szerintem ha még sokat agyalnék rajta, eszembe jutna még sok minden.
A vizilovas játék: hugo hami (szerintem a 80-as évekbõl való) A másik meg a szellemkastély. A fekete ruha a Depeche Mode miatt volt. Szerettem azokat a szörnyû zenéket, a fiúbandákat, a discosakat és a DM-t is. Nem szerettem a holdjárókat, azt viszont igen, hogy nyugodtan járkálhattál sportcipõben meg pólóban. Nyugodtan lóghattál a suliból nem csináltak belõle ekkora problémát mint ma. Müanyag cumi gyûjtése mellet a lutra album mindenféle változata. A Mounten Bike biciklik, akkor jöttek be. Ami ma már ciki lenne: rikító szines haspólók.
istenem de jó volt ezeket végigolvasni, minden emlékem leírtátok :) hüpp-hüpp
"Meg kicsit korábban, a korai kilencvenes években volt még nagy divatja, hogy a lányok is ilyen nagy férfi pólókat hordtak, ezt a teljesen egyszerû, alaktalan T-shirt szabásút, általában szûk farmerral, meg egy csomó nyaklánccal." Emlékszem! A nõies alkatnak nagyon nem kedvezett az akkori divat. (De még az antidivat se!) 1993-ban voltam 13 éves, és emlékszem, az osztálytársaim leszóltak, ha valami nõiesebb volt rajtam, mert a menõ a póló (és a 90-es blogban is említett) bõ kockás ing volt, kitûrve. (Ilyenekre igyekeztek rábeszélni.) Semmi nõies nem volt divat, a fülbevalókért is leszóltak... Sokkal jobban néztem ki tiniként, amikor nem követtem a divatot :D Egy széles csípõjû, nagymellû lány kb. tehénnek néz ki egy nyakig zárt, bõ pólóban vagy ingben. De a divat jellegzetessége, hogy az alkatokat nem veszi figyelembe. '94 - a bakancs bejött, nem csak rockerek hordták, hanem mindenki az égvilágon. Acélbetkósok késõbb jöttek be, a 90-es évek végén sztem, és azt már csak rockerek, punkok hordták.) Jujj meg aztán '95 fele jöttek a citromsárga, narancssárga raver-színek. Broáfff :D:D:D De nekem is volt még, 16 évesen találtam csak irányultságban magamra, de mivel a nõiesség alteréknál se volt akkoriban divat, a jó kinézettel még bajaim voltak egy ideig.... (Amikor bejött a haspóló, a holdjáró és a csípõnadrág, már rég nem követtem a divatot.:D ) Ha valami szoknya, dekoltázs, ilyesmi volt rajtam, a rocker, alter, hc-s lányok is beszóltak, hogy ez diszkósp.icsás. Érdekes ezt utólag végiggondolni, de így volt. Az együtteses pólókban, nagy pulcsikban se éreztem túl jól magam, azok se álltak jól. Szintén 90-es blog, de igaza van: a rettenetes barna rúzs végigkísérte a tinikoromat :D Diszkósként és késõbb rockerként is. Amikor az egyetem alatt végre rátaláltam a goth-ra, ami helyrerázott minden téren, beleértve a kinézetet is :) (olyan 10 éve nemigen változott az ízlésem, stílusom, max.finomodott) akkor végre rájöttem, milyen jól áll nekem a vörös rúzs, és nem, egyáltalán nem ciki vagy k.rvás, mint ahogy korában gyõzködtek :D
3. voltam (14.32)

90 napos fogyokura alatt mi az a étel ami sziguruan tilos?

Legjobb válasz: Nagyon jó ez a 90 napos diéta.Fõleg, meg ehetsz bármit, csak nem mindegy hogy mikor. én pl imádom a muffint, és széndirát napon megehetek 3at ebédre, 2t vacsira, bár jobban járok egy tál tésztával:)

Nagyon jó ez a 90 napos diéta.Fõleg, meg ehetsz bármit, csak nem mindegy hogy mikor. én pl imádom a muffint, és széndirát napon megehetek 3at ebédre, 2t vacsira, bár jobban járok egy tál tésztával:)
Amint lattam semmi... Nevetseges, hogy egy dietaba olyat beleraknak, hogy csokitorta, feherkenyer es ezek utan meg elhiszi valaki, hogy jo is valamire. Ha ram hallgatsz hagyod ezt a 90 napos agyremet amirol azt se lehet tudni ki irta, es azt sem, hogy miert letezik 4 kulonbozo valtozatban... Ha felkeresel egy dietetikust, o osszerak neked olyan kajat amivel tudsz fogyni, es ha meg sportolsz is melle akkor sokkal jobb eredmenyeket tudsz elerni mint ezzel. (Es nem megy ra az egeszseged) (Tigi)
A kérdező hozzászólása: szia kösz az tanácsot de nem tudom megfogadni mert pont a szomszédom az aki ezzel lefogyot és kébzeld el hogy nem lett semmi egéségügyi baja ! de azért kösz a választ
Diéta sohasem eltíltás csak limitálás..legalább is nekünk ezt tanította EÜ tanár EÜ szakon:D
90
Úgy tûnik, valami elkerülte a kérdezõ figyelmét. Ha a feladat szerint mindkét számjegyet megnöveljük 2-vel, és az így kapottat hozzáadjuk az eredetihez, 90-et kapunk N = 34 Mindkét számjegyet 2-vel megnövelve M = 56 és N + M = 90 tehát 34 a jó megoldás. Sajnálom, hogy ezt nem írtam bele a válaszomba, gondoltam a kérdezõ majd megteszi.
A kérdező hozzászólása: Elmondom h. 20 alatt van onnan tom h. egy többszörös matekversenyestöl meg kérdeztem és 5 perc alatt megcsinálta. Csak azokat a számokat ellenõrõzetek és egész szám jöttek ki
A kérdező hozzászólása: több szám is ki jöhet de ha le ellenõrzõd akk. ki derül
A kérdező hozzászólása: de nem jó a 34
A kérdező hozzászólása: hát halljátok ezen lehet vitatkozni!
Ok.
értem kösz egyszer sem hála égnek, de az a helyzet, hogy ami egyszer bemegy, az jövõhéten kimegy
Gyerek! Te hányszor buktál matekból????
Mert 10-es számrendszerben számolunk!!!!!! Ezen mit nem értesz??? Pl.: 1:=x 10=10x 100=100x stb.
meg az az x+1 hogy kerül oda baze?
azt értem, de hogy kerül oda a 10x, meg amaz a szám?
10-es számrendszerben számolunk. Ha egy kétjegyû szám második számjegye 1-el nagyobb az elsõnél, akkor azt a 10x[elsõ szám]+(x+1)[második szám] alakban írhatjuk föl. A többit ebbõl már értnded kell.
18:20 ez meg hogy jött ki neked? nem vezetnéd le légyszives?
vagy most az elejérõl kezdem a feladatot: az elsõ számjegy x a másik x+1 2vel növelem mind a kettõ számjegyet: x+2; x+2+1 x+2 x+2+1=90 /összevonás x2+5=90 /-5 x2=85 /gyökvonás x=9, 21 de ez sem jó
(10x+(x+1))+(10*(x+2)+(x+1+2)=90 x=3 azaz 34 (és 56)
vagy: ha a 90-es számot külön veszem 9-re és 0-ra, aztán mind a két számjegyet növelem 2-vel, akkor 11-et és 2-t kapok, tehát 112, de az már nem kétjegyû nem vagyok egy atomfizikus, de ehhez vagy hülye vagyok, amit kétlek, vagy a feladat szar
A kérdező hozzászólása: Ja tényleg igazad van 34 a jó megoldás

Csak tűnődtem. Mi történt azokkal a mesékkel amiken mi a 90 es vagy 80 as évek végei születésű kölykök nőttünk fel? Miért nincsenek új mesék amik még tanítanak valamit a gyerekeknek, értékrendet, vagy kedvességet?

Mi a SZAR ez a toy story, és a többi ehhez hasonló fos amit ontanak magukból az amerikaiak? ha nekem lenne gyerekem az ilyen szennyet nem nézhetne az tuti....

Legjobb válasz: Mi a bajod a toy storyval? Egy könnyed vicces enyhén akciós animációs film. Melyik gyerek ne játszott volna játékbabákkal barbikkkal stb. És ne gondolta volna, hogy a játékai élnek. Az alapötlet jó. Az animáció szép, és a sztori is jó. Ennél roszabb példát nem találhattál volna. Ráadásul az elsõ része 1995-ben jelent meg. Ahogy emlékszem a barátság, elfogadást stb. is lehetett tanulni az elsõ részbõl még. Új mesék amiknek van tanulsága: adventure time, nyomi kalandjai. A minimax szinte minden meséje is megfelel neked.

Mi a bajod a toy storyval? Egy könnyed vicces enyhén akciós animációs film. Melyik gyerek ne játszott volna játékbabákkal barbikkkal stb. És ne gondolta volna, hogy a játékai élnek. Az alapötlet jó. Az animáció szép, és a sztori is jó. Ennél roszabb példát nem találhattál volna. Ráadásul az elsõ része 1995-ben jelent meg. Ahogy emlékszem a barátság, elfogadást stb. is lehetett tanulni az elsõ részbõl még. Új mesék amiknek van tanulsága: adventure time, nyomi kalandjai. A minimax szinte minden meséje is megfelel neked.
Amikor a kérdés elsõ felét olvastam, gondoltam egyetértek veled.Aztán megláttam a második felét.Toy Story?szerinted az a fos?Csak egy napig nézd a nickelodeon nevû szennycsatornát, és aztán rájössz majd, hogy nem a toy story a fos. Egyébként van még ilyen "mese"(én rajzfilmnek hívom), az avatár:Aang legendája pont ilyen, de szerintem több nincsen.A nyomi, meg a chowder sem ebbe a kategóriába tartozik, bár szó mi szó, néha elég kikapcsoló tud lenni még egy felnõttnek is.
Mondjuk nem kéne kevernünk az animációs mozifilmeket, és a rajzfilmcsatornákon sugárzott rajzfilmeket amik rövidebbek, de több részbõl állnak. Amit én sikeresen megtettem az elsõ válaszomban :) A thomas tényleg egy szeny a régi mesék után, de el kell ismerni tartalmaz mindent ami egy 5-6 évesnek kell.
A kérdező hozzászólása: én 5-6 évesen kiakadtam volna ha ilyen fost kell néznem... már bocs. annyi idõsen már rég normális filmeket néztem általában.
Ebben egyet értek a kérdezõvel, én 6-7 évesen a Függetlenség napjáért rajongtam, meg persze a Disney mesékért, de sose ilyen agyatlanságokért :) Egész kicsi koromban meg a Tv maciért :)
Te hiányolod a , , tanítanak valamit a gyerekeknek, értékrendet, vagy kedvességet, , A thomas és társai ezt tartalmazák. Mellesleg a gyerekek szeretik. Én utálom, de most az mellékes.

Mi az Istenért akar a lányok 90%-a modell lenni?

Elég kicsi rá az esélyük, és nem sok HÍRES magyar modell van... Nem értem! Sokan azt hiszik, hogy szépek és mikor megmondják nekik, hogy nem, megsértődnek! Sosem próbáltam, de az életben nem lennék modell! Ha fizetnének sem! Nem vagyok csúnya, és van önbizalmam, de akkor is... Nem értem ezeket a lányokat... Mi jó a modellkedésbe? Abba, hogy 10kg-ra éheztetett anorexiás lányok furcsán undorító ruhákba járkálnak fel-le, és a közönség üvöltözik meg tapsol... Tudom, hogy nem minden modell ilyen, de nem különösebben érdekel. Csak már idegesített!

Legjobb válasz: Hát...ha azt nézzük, hogy milyen jól fizet azért elég elgondolkodtató, hogyha megvannak hozzá a megfelelõ adottságaid. Azok a lányok, akikrõl te beszélsz, valószínûleg azért akarnak modellek lenni, mert csak a felszínt látják, vagyis a "szépséget"(bár szerintem nagyon ritka a szép modell...) és a csillogást. Addig nem jutnak el, hogy felmérjék mivel is járhat ez az életforma, vagyis azt, hogy hónapokat töltenek távol a családjuktól, éheztetik magukat és tulajonképpen üres az életük, csak próbababaként funkcionálnak.

Hát...ha azt nézzük, hogy milyen jól fizet azért elég elgondolkodtató, hogyha megvannak hozzá a megfelelõ adottságaid. Azok a lányok, akikrõl te beszélsz, valószínûleg azért akarnak modellek lenni, mert csak a felszínt látják, vagyis a "szépséget"(bár szerintem nagyon ritka a szép modell...) és a csillogást. Addig nem jutnak el, hogy felmérjék mivel is járhat ez az életforma, vagyis azt, hogy hónapokat töltenek távol a családjuktól, éheztetik magukat és tulajonképpen üres az életük, csak próbababaként funkcionálnak.
attól hogy itt szidod õket, nem fognak másképp gondolkodni avagy másra vágyni. foglalkozz te is a saját dolgoddal, õk is azt csinálják.
én azért szeretnék modell lenni, hogy egy kis pénzzel támogatni tudjam a családot, mert nem állunk túl fényesen, de ebbe most nem megyek bele. 177 cm vagyok, vékony, karakteres arcú, és pont kapóra jönne most, ha sikerülne bekerülni egy jól mûködõ modellcégbe. persze, tisztában vagyok vele, hogy ennek kevés az esélye, és a modellkedés hátrányait is tudom. ezek mellett elég jól tanulok, nem erre az "álomra" építek mindent. egyébként teljesen egyetértek veled, de akinek meggyõzõ érve van rá (szerintem nekem, de lehet, hogy nem így van), az miért ne tehetne egy próbát?
Azért, mert a média elénk állít egy olyan ideált, aminek fõleg csak a modellek tudnak megfelelni. Ez alól van, aki ki tudja vonni magát és nem tudják behülyíteni, de el kell fogadni, hogy sok lányt/nõt ez rossz irányba tud vezetni. /ezt a már betegesen vékony lányokra mondom, abból is azokra, akiknek ez egy döntés volt/ Ez nem feltétlenül az õ hibájuk, ha nem állsz stabil alapon, akkor ez bekövetkezhet, a nõk eleve ki vannak ezeknek nagyon téve. Plusz: elismerés, mert az bõven jár nekik, ez részben az elõbb említett ideálokból következik, és a jó fizetés.
Kérdezõ, te már a másik irányba vagy szélsõséges, ez sem kevésbé irritáló ám, elhiheted. "Elég kicsi rá az esélyük, és nem sok HÍRES magyar modell van..." Ez tipikusan az örök vesztesek szempontja. Nem valószínû ugyan, hogy sikeres modellek lesznek, de megvan rá az esély. Miért ne próbálkozhatnának? Még csak tétje sincs! "...10kg-ra éheztetett anorexiás lányok..." Igen, sajnos van ilyen is, de manapság a rengeteg kezdeményezés kezdi meghozni az eredményét. Nemcsak a plus-size modellkedésre fektetnek nagyobb hangsúlyt, hanem sok átlag modellel is felszedettek az ügynökségek néhány kilót. Egyébként sem éhezik minden modell (ott van például a hízásra egyáltalán nem hajlamos, vékony testalkat), ami inkább kikészíti a szervezetet, az az edzés, ami viszont testalkattól függetlenül mindenkinek kötelezõ, aki kifutóra vagy kamerák elé kíván lépni. Abban igazad van, kedves Kérdezõ, hogy a modellkedés közel sem annyiból áll, amit a kifutón meg a plakátokon látunk. Igen, találkozhatunk gusztustalan ügyekkel a színfalak mögött (pl. papír zsebkendõ diéta, éheztetés - van ilyen is), de a divat világának is megvan a maga varázsa. Hidd el, vannak, akiket ez a világ vonz, és nem az, ami például szerinted vagy szerintem, vagy bárki szerint vonzó. Ezt kellene megérteni, ezt kellene felfogni. Modellkedésre senkit sem kényszerítenek: akiknek ez a munkájuk, önként vállalták a rizikót. Építsd a saját életed, és ne másokéval törõdj!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sziasztok! Én is a "90%-ba" tartozom. :) Nagyon szívesen kipróbálnám a modellkedést. Hogy miért? Mert ha bejön, utazhatok. Imáok új embereket, helyeket, kultúrákat megismerni. Szeretek a középpontban lenni, és habár nincs semmi önbizalmam, és a szüleim/barátaim elõtt sem merek "pózolni" ha fotóznak, szerintem "idegen" emberek elõtt valahogy menne.. Legalábbis annyira vonz ez a világ, hogy csakazértis legyõzném a félelmeimet ha lenne rá esélyem. Emelett vonz az is, hogy lenne saját keresetem. Nem kellene a szüleimtõl kérnem pénzt. Tudnék venni magamnak ruhákat, ha a barátaimmal mennék valahova, arra is lenne pénzem. Nem tudhatom mit hoz a jövõ, biztos elraknék valamennyit egyetemre is. Anyagi biztonságot hozna. Ja, és ami a legfontosabb: hírnév. Lennének kapcsolataim, amik mindig jól jönnek. Sok modellbõl lett késõbb színész vagy énekesnõ. Szerintem ez jó ugródeszka. Ezek az érveim. :) Persze ez csak álmodozás és tevezgetés.. Nem tudom mikor lesz bátorságom megpróbálkozni a modellkedéssel... Talán majd egyszer.. :) 16L
Azért, mert könnyû keresetnek tekintik és könnyen szeretnének gazdagok és híresek lenni. Kémiát, biológiát, orvostudományt tanulni, majd kutató onkológusnak lenni egy német egyetemen is van annyi pénz, mint aki modell, de oda ész kell. Sok-sok ész.És nehéz munka. Sajnos az, hogy valaki szép, magas és karcsú, az kevés ahhoz, hogy vki modell legyen (pláne nemezetközi hírû), de erre majd rájön minden tinilány elõbb-utóbb.
Hát nem egyszerûbb?:D Akar meg a hiszi hogy szép között nincs összefüggés:D:D:D:D:D Attól még tisztában lehet vele, hogyha esetleg nem olyanok a testi adottságai
Ha dolgoztál már, akkor ott kaptál, ha elsõ munkahelyed lesz, akkor nekik kell egyet kiállítani.
Ha még sehol sem dolgoztál, akkor nincs is. Ezt kell nekik megmondani. De ha már volt valahol akár pár napos munkahelyed is, akkor ott a "Kilépõs papirokkal" együtt kellett, hogy azt is adjanak. Régen munkakönyv volt, amibe minden munkáltató belevéste, hogy az illetõt mettõl-meddig foglalkoztatták. Ma ez a TB kiskönyv.
A kérdező hozzászólása: Csak 2007-ben és 2008-ban dolgoztam 1-1 nyarat diákmunkán 17-18 éves koromban. Most 2013-ban 23 vagyok és máshol még nem dolgoztam. Akkor normális, hogy nekem ilyen nincs és nem is kaptam azon a munkahelyen? Adóbevallást is csak 2007-ben és 2008-ban kellett készítenem.
Normális.
Bocsánat ez egy link akart lenni, csak valamit elszúrtam. Ez az: http://dianoresz.boltaneten.hu/image/termekn22-tb_egeszsegug..
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket! Nincs ilyenem és nem is volt soha, ebben biztos vagyok. Köszi mindenkinek! Akkor majd mondom, hogy nekem ilyenem még nem volt.
Azt mond, hogy még nem volt normális munkahelyed, ezért nincs.

Mi az oka annak, hogy itt 90%-ban fiúk nyavalyognak?

Megfigyeltem azt a tendenciát, hogy 10-b?l 9 "jaj nem tudok párt találni, jaj csúnya vagyok, nem kellek senkinek, jaj sosem fogok senkinek kelleni aki tetszik nekem" jelleg? kérdést fiúk írnak. Ennek mi az oka?

Legjobb válasz: Szerintem azért, mert manapság a fiúknak nagyon nehéz ismerkedni. Régen mindenki sokkal szociálisabb volt, mert nem lehetett otthon ülve mit csinálni, ha nem akartál unatkozni kimozdultál. Így pedig könnyebben ment az ismerkedés általában is, és a másik nemmel is. Régen teljesen elfogadott ismerkedési mód volt az utcán leszólítgatás. Ma már alig akad valaki, aki nem iskolában, munkahelyen vagy barátok barátai közt ismerkedik. Az is igaz, hogy az elvárások nõttek. Mindenhol azt látod, hallod, hogy szerezd meg a legjobbat, neked a legjobb jár, ne add alább. Ez kihat a párválasztásra is. Mindenki a legjobbat akarja a legkisebb befektetéssel elérni. Emellett még azt is beleverték a köztudatba, hogy gáz, ha éppen egyedül vagy. Mert mindegy kivel, de kefélj, mint a nyúl. Inkább a saját nemed belivel, minthogy senkivel sem. Pár évtizede teljesen normális volt, hogy egy férfinek 20éves kora után lett elõször barátnõje és azt el is vette 1-2 év után. Ma már kinézik azt is, aki szüzen megy fõiskolára. A másik oldalon viszont, ha egy lány ad magára, nem egy szivola, és nem a négy fal között éli le életét, akkor szerintem akadnak kérõi mindig. Tehát gyakorlatilag tényleg csak "kérem-nem kéremet" kell játszania.

Szerintem azért, mert manapság a fiúknak nagyon nehéz ismerkedni. Régen mindenki sokkal szociálisabb volt, mert nem lehetett otthon ülve mit csinálni, ha nem akartál unatkozni kimozdultál. Így pedig könnyebben ment az ismerkedés általában is, és a másik nemmel is. Régen teljesen elfogadott ismerkedési mód volt az utcán leszólítgatás. Ma már alig akad valaki, aki nem iskolában, munkahelyen vagy barátok barátai közt ismerkedik. Az is igaz, hogy az elvárások nõttek. Mindenhol azt látod, hallod, hogy szerezd meg a legjobbat, neked a legjobb jár, ne add alább. Ez kihat a párválasztásra is. Mindenki a legjobbat akarja a legkisebb befektetéssel elérni. Emellett még azt is beleverték a köztudatba, hogy gáz, ha éppen egyedül vagy. Mert mindegy kivel, de kefélj, mint a nyúl. Inkább a saját nemed belivel, minthogy senkivel sem. Pár évtizede teljesen normális volt, hogy egy férfinek 20éves kora után lett elõször barátnõje és azt el is vette 1-2 év után. Ma már kinézik azt is, aki szüzen megy fõiskolára. A másik oldalon viszont, ha egy lány ad magára, nem egy szivola, és nem a négy fal között éli le életét, akkor szerintem akadnak kérõi mindig. Tehát gyakorlatilag tényleg csak "kérem-nem kéremet" kell játszania.
Megint az a baj, hogy Te csak egy réteget látsz. Ráadásul szerintem ezt a töménytelen kérdést 2-3 figura írogatja ki.
A lányoknak egyre több az elvárása, a fiúk ezzel nem tudnak mit csinálni, magukat okolják.
#12 Mert ti meg nem ismerkedtek az utcán (persze ha egy jóképû, magas álompasi megy oda, az más, de a legtöbben nem vagyunk azok).
13-nak: ha odajön, az más, mintha az út másik felérõl üvöltözi a véleményét a seggemrõl, van egy kis különbség, nem gondolod?
14-nek nem egy olyan kerdes volt kint , hogy mit tennetek ha megszolitana valaki az utcan vagy a buszon es elhivna pl. egy kavera ..... minden ribanc valasza az volt , hogy csak akkor alna vele szoba ha jokepu.... s sajnos az atlag igy viselkedik ... s igy nem csoda ha egy visszahuzodottab szemely ezek utan nem meri megszolitani a lanyt : 1) nem akarja ktenni magat annak , hogy pl. a buszon mindeki elott el legyen kuldve a 3.14ba borzasto kinos lehet annak a szemelyenek amikor a tobiek gunyos mosolyat vagy szanakozo tekintetet latja , meg emlett maga az , meg siman maga a visszautasitas is szar ...ami 99.99 % ban biztos a temaban felttt kerdesek s valszok alapjan .... s tapsztalatok alapjan ...... marad az ismeretsegi kor .... s ezek ismerosei ahol szinten minden csendesebb, szelidebb lanyka foglalt , aki meg nem az alompasirol almodik , ...van aki jelenleg nem akar kapcsolatot .... ez meg olyan , hogy vagy nem akar semmit vagy lehet belemenne de azert megprobaltalani elobb valaki jobbat.... sok lehetoseg nincs az ismerkedesre... sajnos :( 23f
A kérdező hozzászólása: Szerintem ha valaki kihozza magából a legtöbbet (értsd: igényesen öltözködik - stílusosan, nem feltétlen a legfrissebb divat szerint, sportol, vannak céljai, figyel magára, ápolt), annak egész egyszerûen nincs miért szégyellni magát, akkor sem, ha nem a legjobbak az adottságai. Így is nyilvánvaló, nehezebb dolga van, mint aki jobb adottságokkal született. De akkor el kéne dönteni, hogy vállaljuk a több kényelmetlenséget, hogy elérjük amit akarunk, vagy beletörõdünk a középszerûségbe. Én nem hinném, hogy bárkinek, aki ezeket a feltételeket teljesíti, szégyellni kéne, ha elküldi egy lány. A lényeg hogy te megteszed amit megtehetsz. Olyan meg nincs, hogy esélytelen, max olyan, hogy neked 10X több melód lesz benne, mint a Jocinak, aki 190, gazdagok a szülei és bomlanak utána a lányok.
De ez a lányoknál is így van: csak az óriási mellü lányokat nézik meg (nem mindenki, de a többség igen) De hidd el, hogy vannak lány sportolók is, és aki már sok sportolót látott, szinte bárkiröl megállapítja, hogy egésznap otthon punnyad, vagy edz-e
Szóval emiatt nem kell aggódnod :)
22:39 Látszik, h nem fiú vagy. Fiúk közül aki csúnya v kicsi, ne adj isten mindkettõ, az igenis esélytelen, hacsak nem tudja pénzzel kompenzálni a külsejét.
és miért is a fiúk nyavajognak, amikor a legtöbbnek csak ribanc kell, a többi pedig nem mer odajönni, hogy megkérdezzen annyit, hogy nincs-e kedvem találkozni vele? fél a visszautasítástól? a legtöbb lány örülne, ha nem az lenne a nyomulás, hogy "jó a segged, lefekszel velem?", persze, mivel már kb csak ilyenek vannak, simán visszautasítok bárkit
bocsi a heleysirasi hibakert ... elfelejtettem atnezni .... altalaban fel van menve a pumpa mikor ide irok s aztan felre potyogok ...
teljes mertekben egyet ertek 9-es :) egy vagyok azon kinezetek kuzul ki szuzen diplomazott :) ) nem igaz , hogy nem probalkozom , probalkzom igaz kicsit ritkabban valogatos vagyok de jo ertelemben plazacicak es ribancokra nincs szuksegem a rendes lanyok peddig nagy resze fogalalt , aki meg nem az meg a szoke herceget varja feher lovon ..... igaz neha nem mehrek , oda menni egy egy lanyhoz de inkabb azert mert ezek mar elutasitottak regebben egyszer s MEGALAZONAK erzem oda menni meg egyszer : 1) vagy hujnek nez ki nem erte a szobol 2) szanamal alak vagyok ki ott konyorog neki ..... persze mask szerint ha nem megyek oda akkor azert vagyok sznalmas mert felek odamenni.... na m1 minel tobb az elutasitas annal jobban ugy erzi az ember , hogy olyan mintha lejmolni menne mar oda a lnyhoz s nem udvarolni ...nem tehetek rola de egyre jobban ugy erzem s ezert egyre megalazobb s meglazobb egy elutasitas.... :( 23f
"Utolsó, nem az volt a kérdés, hogy miért vannak ilyenek, hanem hogy miért mind fiú." Jaaa, értem. Szerintem a nyavalygás sem a nõkhöz, sem a fiúkhoz nem illik. A nyavalygás a gyenge, erõtlen, idióta emberekhez illik. Általában aki nyavalyog, az a kisujját nem mozdítja meg a dogokért, egyszerûen csak várja, hogy bekövetkezzen a csoda. Hogy miért pont a fiúk csinálják itt? Mert baromi gyengék. A lányok lehet, hogy élõben kinyavalyogják magukat a barátnõiknek, de ezeknek a szerencsétleneknek, lehet, hogy egy árva barátjuk sincs, aki meghallgatná õket.
Mert ha egy fiú nem elég jóképû, v nem üti meg a 175 centit, akkor már nem kell senkinek, lányból viszont mindenki kell vkinek, külsõtõl függetlenül.
Azt a halom kérdést csak pár fiú írja ki, meg le akarják járatni a nõket, ha nekik nem megy, másnak se. :D
Ez azért van, mert még mindig vannak olyanok, akik rögtön ugranak a nyavalygós kérdésekre, és rögtön írják a saját igazukat...és mert még mindig vannak olyanok, akik ezzel a témával kapcsolatban kérdést tesznek föl. :P :)
Igazából õk nem azért nyavajognak, hogy nem találnak párt.Csak õk olyan párt akarnak aki szereti õket és nem feltéten azért mert jó pasik.Olyan meg nem sok van.
Szerintem azért van így, mert a férfiaknak kell "levadásznia" a nõket, a nõk pedig választanak. Nekik passzív viselkedéssel sokkal könnyebben jön össze valami. Az, hogy nyafognak, már közel sem férfias viselkedés, de ha megfigyeled, gyakran nem is férfiúi korban vannak.
A kérdező hozzászólása: De, fiú vagyok :) És nem azt mondtam, hogy minden csajt megkaphatsz onnantól, hanem hogy nem kell szégyenkezned azért, mert próbálkozol. Az, hogy valaki visszautasít, téged nem minõsít, amennyiben nem egy igénytelen alak vagy. Annyit jelent, hogy titeket nem egymásnak teremtettek. Jóképû embereket is utasítanak ám vissza.

LADA 2107 90'-es. Mi lehet az a gomb a szívató alatt egy kis pöcök. Csak be lehet nyomni és aztán ki is ugrik azonnal. Mi az?

Legjobb válasz: Az csak a szívató bekapcsolását jelzõ lámpa gombja. Úgy mûködik mint a belsõ világítás ajtóérintkezõje.

Az csak a szívató bekapcsolását jelzõ lámpa gombja. Úgy mûködik mint a belsõ világítás ajtóérintkezõje.
Szívató visszajelzõ, ha kihúzod a szivatókart meg kell jelennie a mûszerfalon egy sárga fénynek. Valami hasonló: http://kep.index.hu/1/0/188/1882/18820/1882077_93d811b2a4f8c..
A szívató visszajelzõjének kapcsolója. Elméletileg a szívatógombon található kis fül nyomná vissza, a gyakorlatban van, hogy inkább keresztbefordul a fogantyú és világít tovább a fény. Ha megnyomod, elalszik, ha elengeded, világít. Ha nem, akkor valami nem stimmel.
amirõl beszélsz ez hol van, kint a gépházban, vagy az utastérben ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!