Találatok a következő kifejezésre: Mi az 7 (1513 db)

Mi az RTM? Ebben volt: Windows 7 SP1 X86 RTM Final.

Legjobb válasz: esetleg Release to manufacturing "" Az "Engineering Windows 7" blog arról számolt be, hogy tegnap fontos mérföldkõhöz, az RTM-hez (Release to Manufacturing) érkezett a Windows 7 projekt. A csapat bejelentette, hogy nem sokkal ezelõtt elkezdte a Windows 7 átadását a PC OEM-eknek és a gyártási partnereinek. A blogbejegyzés szerint a következõ nagy mérföldkõ a Windows 7-tel elõtelepített PC-k megjelenése és a Windows 7 boltok polcaira kerülése lesz 2009. október 22-én. Windows 7 RTM Sign-Off videó: "" google a barátod...

esetleg Release to manufacturing "" Az "Engineering Windows 7" blog arról számolt be, hogy tegnap fontos mérföldkõhöz, az RTM-hez (Release to Manufacturing) érkezett a Windows 7 projekt. A csapat bejelentette, hogy nem sokkal ezelõtt elkezdte a Windows 7 átadását a PC OEM-eknek és a gyártási partnereinek. A blogbejegyzés szerint a következõ nagy mérföldkõ a Windows 7-tel elõtelepített PC-k megjelenése és a Windows 7 boltok polcaira kerülése lesz 2009. október 22-én. Windows 7 RTM Sign-Off videó: "" google a barátod...

Mi az algebrai alakja az alábbi trigonometrikus alakban felírt komplex számnak, és hogyan kell átváltani (általában)? 7√7 (cos 13π/7 + i*sin 13π/7)

Legjobb válasz: Számold ki a koszinuszt meg a szinuszt számológéppel, szorozd be 7√7-tel mindkettõt, és kész.

Számold ki a koszinuszt meg a szinuszt számológéppel, szorozd be 7√7-tel mindkettõt, és kész.
A kérdező hozzászólása: Ezt megtettem, de egy csúnya hosszú tizedes jön ki. Nem lehet ezt szebb alakban felírni?
Nem. Ez olyan.
A kérdező hozzászólása: Köszi


Mire van szükség a 7. évfolyamban? (füzetek, stb. ) Illetve mire számíthatok 7. -ben? (milyenek az új tantárgyak, stb. )

Arra lennék kíváncsi, hogy PONTOSAN mi- és mennyi darab kell 7. osztályban a füzetekb?l és a többi felszerelésr?l?

Legjobb válasz: Az új tantárgyak: BORZASZTÓÓÓÓÓÓK!!! Én tavaly voltam 7.es és elején még alahogy ment, de év végén bsokalltam. Semmit nem értettem! Fõleg a kémiából nem! De tényleg! Év elején könnyû volt. Nem tudom, mennyit írtok, van olyan tanár, aki mindent leírat a füzetbe és van olyan, aki szinte nem is jegyzeteltet le semmit. Számold össze a tantárgyakat, mindenbõl 1-2 füzet. Ha betelik, és közepén is tudsz szerezni. További felszerelés meg nem kell más, mint tavaly volt. De te már most készülsz? Élvezd ki a nyarat! Még van 1 hónap!!! Ne is gondolkozz a sulin, mert a 7. a legrosszabb (mindig kitûnõ voltam, most nemjött össze. Mondjuk nem az én hibám! A biosz tanárnõ egy hü.lye) És jövõre kitartást!

Az új tantárgyak: BORZASZTÓÓÓÓÓÓK!!! Én tavaly voltam 7.es és elején még alahogy ment, de év végén bsokalltam. Semmit nem értettem! Fõleg a kémiából nem! De tényleg! Év elején könnyû volt. Nem tudom, mennyit írtok, van olyan tanár, aki mindent leírat a füzetbe és van olyan, aki szinte nem is jegyzeteltet le semmit. Számold össze a tantárgyakat, mindenbõl 1-2 füzet. Ha betelik, és közepén is tudsz szerezni. További felszerelés meg nem kell más, mint tavaly volt. De te már most készülsz? Élvezd ki a nyarat! Még van 1 hónap!!! Ne is gondolkozz a sulin, mert a 7. a legrosszabb (mindig kitûnõ voltam, most nemjött össze. Mondjuk nem az én hibám! A biosz tanárnõ egy hü.lye) És jövõre kitartást!
Szia! Hát nagyjából ugyanazok kellenek mint 6.-ban. Én most ballagtam el általánosból, és így visszagondolva, a hetedik osztály volt a legnehezebb számomra. A tanárok terén annyi változás volt, hogy mindenki a továbbtanulással fenyegetõzött, és nagyon untuk már.Minden tanár hetente végigkérdezte órán, hogy ki, hova, milyen szakra szeretne menni..nagyon uncsi volt, már mindenki tudta ki hova megy.:D Sok sikert a 7. évfolyamhoz! :) 15L
ááá ne hallgas ezekre... 7. jó nekem nehezitett sulim van mmég is ó volt Föcitõl ne félj... füzetbõl viszont sokat vegyél és az erõs táska sem árt:D
Szijja! Én most voltam 5.-es és oldaltáskám volt! Kényelmes! Pedig jó sok könyv kelllett! Nekem nem volt semmi bajom vele!
Szerintem hátitatyót vegyél. Nem tudom, szerintem jobban elbírnád azért. :D Nekem 7.be annyi könyvem volt hogy a táskába alig fért már el. Mellesleg ne izgulj, nincs miért. :D Amúgy vonalzó tényleg legyen nálad. Ha nem más max egy 10 centis a tolltartódban. Sima füzetem bioszon, fizikán, kémián volt. Törire vonalas (igaz ilyen kiskártyás füzet volt, tehát abba mentek az évszámok stb.) Földrajzra nem kellett semmi. Amúgy meg úgy mindegy milyen füzeted van. Jó... magyarra alap hogy csíkos kell meg matekra négyzethálós, de ebbõl tényleg nem kell nagy ügyet csinálni. Pl. fizikán ha jól tudom csak nekem volt sima. xD Ha valamelyik tanárodnak van valamilyen kérése, hogy milyet kell az óráján használni akkor használj olyat. Mindegyikbõl vegyél egy keveset, max ha marad jó lesz 8.ra. De év közben egyáltalán nem késõ beszerezni mindent. Matekra szerintem vegyél spirál füzetet vagy legalábbis nagy méretût, bár ez egyénfüggõ. Mégis én jobban szerettem spirálba írni. Ez sokáig ki is tartott. A magyar tanár nálunk nem szerette ha valakinek nagy füzete van. Tanárfüggõ is... :P Mellesleg egyik tantárgy sem olyan gázos. Mi kémián sokat kísérleteztünk, bár ez témakör függõ.
nekem az oldaltáska jött be.de tökm1.amelyik kényelmesebb azzt hordd:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Meg szeretném kérdezni, hogy Nektek a 'hátizsák' szerû iskolatáska, vagy a 'félvállas' jött be inkább? Mert én az utóbbit szeretném, de azt mondják, hogy jobb a hátitáska, mert az nem húz el jobra- vagy balra. Nektek mi a véleményetek? (érvek-ellenérvek)
1-2 füzet minden tantárgyhoz. (kémia-kockás, fizika-kockás, biosz-sima/vonalas, föci-sima/vonalas) Én a kémiát és a fizikát imádom, bár sokan nem szeretik õket. Biosz elmegy, de a föcit utálom. Én egy nagyon lusta diák vagyok(ez nem követendõ példa :) ), szinte semmit nem tanulok, a mai napig. Ennek ellenére még soha nem volt 4, 5-nél rosszabb bizonyítványom. Most megyek 12.be.
Én most leszek 8.-s. Hát füzetekbõl szerintem mindenféleképpen nagy méretût vegyél mert sokat fogtok írni.Hát...nehezebbnek hittem de ennek ellenére javítottam a az elõzõ évhez képest:D .Hogy az új tantárgyak?Nekem a kémiával volt a bajom :S fogalmazást is kellet írnom év végén a 4-hez.A fizika az nagyon unalmas számomra :D 4-s lettem belõle nem volt valami nehéz végülis :D. Vedd komolyan és legyél szorgalmas és meglesz az eredménye meglátod :D!
Füzetek ilyesmi nem tudom mennyi kell, most voltam 7.-es (õszintén szólva jó tanuló vagyok de még az új tantárgyakon is gondolkoztam hogy mik voltak még most se tudom biztosan xD) Hát nekem a kémia nagyon ment majdnem kitûnõ lettem belõle SÕT már untam az órákat h mindenkinek 10x (szószerint!!)elkellett magyarázni a fogalmakat úgy hogy dadogjon valamit én meg az elsõ mondat után fújtam az egészet:) A fizika szöörnyûû:S (bár lehet hogy nekünk a tanárba van a hiba mert mikor helyetesítették megértettem az egészet)nekem az nagyon nem ment!Olyan száraz és értelmetlen marhaság:S A biológia az is-is az állatokkal még elvagyok de a növények:S A negyedik új tantárgy asszem a földrajz!??!?? SZÕÕÕRNYÛÛÛ!RÉMES!nagyon kell rá tanulni mert szerintem írtó unalmas!gyûlölöm!ennél csak a törit utálom jobban!
Én is 7.be megyek, De eddig 1 félévre 1-2 fûzet kellett nekem:P
utlsó vagyok. a kémia nem lesz öntögetõs:D azthiszem nekünk összesen 5 kísérlet volt amit mi csinálhattunk, szóval nem lessz annyira izgi mint amennyire gondolod:D viszont érdekes lesz, de sokat kell majd tanulni és a vegyjelek kicsit nehezek lehetnek.[mi 5percet kaptunk egy 15 vegyjeles dogára, szóval kapásból tudni kell:/] de lesznek olyan részek is amik elég könnyáek lesznek.pl.víz meg ezek. fizika meg gyerekjáték:D én úgy voltam 4-es, hogy kb. egyszer-kétszer olvastam el és maximum minusz egy pontos dogám lett:D ezektõl ne félj.talán még föci is menni fog, de nehéz lesz:S
most meek 8-ba szóval még frissek az emlékeim a 7.rõl:D ne félj az új tantárgyaktól kivéve a földrajztól. attól viszont van miért:S eléggé nehéz, mert az összesföldrészt fogjátok venni, de 8-ban csak magyarország.legalábbis amilyen könyvõl én tanultam abban ez volt a sorrend. hát szerintem -rengeteg kockás füzet[én 2-õt használtam fél év alatt, de lehet, hogy még többet is.] -sok vonalas füzet[irodalom, nyelvtan eléggé helyigényes lesz.] -szótár füzetbõl szerintem elég 1 db, mert azért anyni szót nem hiszem, hogy tanultok:D -színes cerkák[matekhoz 4szín kell minimum] -VONALZÓKÉSZLET![Matektanárok gyenge pontja.mindig legyen nálad, mert sose tudni, hogy mkor kell.] -körzõ[másik gyenge pont, ez is szerintem jobb ha mindig nálad lesz] -erõs táska[sok könyvedd lesz:D] -nagy tolltartó[hogy minden beleférjen:D] Nem irigyellek, hogy 7-be mész, mert elég nehéz ez az osztály.:S de sok sikert!:)
Én is jövõre leszek 7.es..:S Én se tudom mi kell de sztem 3 nem elég...
Attól függ ha ilyen csicsás mintás füzetet akarsz venni abból minimum 3at:http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.donobolt.hu/te.. Ha pedig nem számí milyen akkor ilyet vegyél (2õt):http://www.zsibvasar.hu/?op=art&aid=3775943 Én is jövõre leszek 7ikes szóval kitartás xD
Mindenbõl min. 2 füzet mert nagyon sokat fogtok írni, és tényleg nagyon tanulj mert kelleni fog (én most megyek 10.be, 10000x megbántam hogy anno nem tanultam, annak ellenére hogy egy jó gimibe járok, de totál hülyének érzem magam)
Én most vtam hetedikes. Nagyon hajts rá, mert beleszámít a 2. félév a felvételibe. Sokat fognak beszélni a felvételirõl. Én imádtam-imádom a kémiát, a bioszt is szeretem de a tanárunk hüly*. Töribõl csak 1-2 új dolog lesz. A lényeg azaz h vigyél mindig magaddal olyan füzetet ami jó h ha írtok röpit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát ! Mindent megvettünk , a tanszerek /iskolatáska, tolltartó, tornazsák, füzetek, stb... / úgy 20.000 forintba kerültek + a tornafelszerelés. Nagyon várom már a holnapot, kezdõdik minden elõrõl !

Az a akerdesem, hogy a a diabetologusom azt mondta csak 7-ig jo a cukor 2 ora utan, de mindenhol azt olvasom 7, 8, akkor mi az igazsag? Terhessegi cukorbetegsegrol beszelunk

Legjobb válasz: Nekem úgy mondták, hogy a terheléses vv-nél 7,8 a határ, de a diétában étkezés után 1 órával ne legyen 7 felett.

Nekem úgy mondták, hogy a terheléses vv-nél 7, 8 a határ, de a diétában étkezés után 1 órával ne legyen 7 felett.
Csak akkor 7, 8 a határ, ha nagy mennyiségû glükózzal terhelték a szervezetet. Normál étkezésnél 7 a felsõ .
normál evés után EGY órával 7-ig jó, terheléses cukor vizsgálaton ahol a cukros lötyit iszod meg ott a vizsgálat után KÉT órával 7, 8-ig jó (terhességi cukorbeteg voltam inzulinnal, tudom mirõl beszélek)
Elõzõ vagyok, kimaradt egy szám, tehát az étkezés utáni értékem általában 5, 8 szokott lenni.

Mik az oszthatósági szabályok 4, 7, 8, esetén?

Legjobb válasz: 7-re tudtommal nincs szabály. Ha nagyon szükségem van arra, hogy eldöntsem, osztható-e 7-tel egy szám, akkor felbontom prímtényezõkre, vagy keresek a közelében olyan számokat, amelyekrõl tudom, hogy oszthatók 7-tel, és ennek ismeretében el tudom dönteni az adott számról is, hogy osztható-e. 4-gyel azok a számok oszthatók, amelyekben az utolsó két helyiérték valódi értéke osztható 4-gyel. Tehát 4 osztható 4-gyel, ezért az összes szám, amelynek 04 a vége, osztható 4-gyel, így 104, 2704 stb. 8-ra ugyanez a szabály, csak nem utolsó 2, hanem utolsó 3 helyiértékkel. 256 osztható 8-cal, ezért minden 256 végû szám, úgy mint 12.256, 97.556.256 stb. osztható 8-cal.

7-re tudtommal nincs szabály. Ha nagyon szükségem van arra, hogy eldöntsem, osztható-e 7-tel egy szám, akkor felbontom prímtényezõkre, vagy keresek a közelében olyan számokat, amelyekrõl tudom, hogy oszthatók 7-tel, és ennek ismeretében el tudom dönteni az adott számról is, hogy osztható-e. 4-gyel azok a számok oszthatók, amelyekben az utolsó két helyiérték valódi értéke osztható 4-gyel. Tehát 4 osztható 4-gyel, ezért az összes szám, amelynek 04 a vége, osztható 4-gyel, így 104, 2704 stb. 8-ra ugyanez a szabály, csak nem utolsó 2, hanem utolsó 3 helyiértékkel. 256 osztható 8-cal, ezért minden 256 végû szám, úgy mint 12.256, 97.556.256 stb. osztható 8-cal.
Google megmondta volna kb. 10 mp. alatt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Oszthat%C3%B3s%C3%A1g A héttel oszthatóság szabálya elég komplikát. Általában nem bajlódunk vele sokat, úgy vesszük, hogy nincs oszthatósági szabály. Persze ha nagyon muszáj, és egy 5000 számjegyû számról mindenképpen akarod tudni, hogy osztható-e 7-el, akkor van.
Ez tényleg elég bonyolult, és 5000-jegyû számra még bonyolultabb lenne. Gyorsabban megvagyok, ha 5000-jegyû, 7-tel már ránézésre is osztható számokkal közelítem az adott számot.
7-el oszthatóság:"7-tel osztható az a szám, melynek számjegyeit hátulról hármasával csoportosítva és váltakozó elõjellel összeadva a kapott szám abszolút értéke osztható 7-tel." Az hogy, a wiki-n folytatva van utána van írva bonyolultabb módszer is, dehát másohgy is lehet az részletkérdés. Nem olyan bonyolult pl 12348 oszható 7-el ha -12+348 = 336 osztható (igen) vagy 1234567890 osztahtó 7-el ha -1+234-567+890 = 556 osztható 7-el (nem, 3 a maradék) 5000 jegyû szám esetén inkább maradok ennél a módszernél.

Januártól ikrek mellől vissza szeretnék menni dolgozni, egy GYES-re jogosult leszek, de meddig? Mivel az ikrekkel, ha itthon maradok dupla gyes jár 7. éves korukig, ha dolgozom akkor egy jár, de 7 vagy csak 3. éves korukig, mintha egy lenne?

Legjobb válasz: 4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)

4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800084.TV 20. § (1)52 Gyermekgondozási segélyre jogosult a szülõ, a nevelõszülõ, a gyám a saját háztartásában nevelt b)ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig.
Törvényi alapon:-) Ez egy segítség az ikres családoknak. Mert mindenbõl kettõt kell venni, és ez iszonyú pénzbe kerül. Aki nem ikres anyuka, ezt sosem fogja megérteni, csak gyûlölködik. Akinek 2 vagy több gyereke van, az tudja "örökíteni" a babakocsit, ruhákat, játékokat. De mi nem tudjuk. Egy gyereknél mondjuk vásárolsz 10e forintért havonta pelenkát, két gyereknél egyszerre ez 20e forint. Amíg tápszeresek voltak a gyerekeim, havi 12e forint volt a tápszerük, de lehet, kicsit több. Ez egy gyereknél a fele. És még sorolhatnám. A gyes dupla és tovább jár. Ez a kedvezményünk. Én ezt nem egyszer megkaptam, mit képzelek magamról, hogy nekem két gyes jár. De az senkinek nem jut eszébe, hogy a tgyás és a gyed ugyanúgy egy, mint akinek egy gyereke van. Azért ne irigyelj minket, nem könnyû két, három egykorú gyerekkel!
Azt tudtam, hogy dupla gyes jár, de hogy 7 éves korig ez nekem magas. Milyen alapon jár 7 éves korig? Csatolnál egy linket?Mert ez már engem is érdekel.
Csak 3 éves korig kapod a gyest. 4 gyerkõc anyukája

Mi az oka hogy windows 7 nél állandóan hibát észlel a google earth, és leáll? Wista nál ilyen nincs? Ki tudja?

Legjobb válasz: Nekem is volt windows 7 és azt akár hogy is dicsérik de az egy szar. Nekemm állandoan leállt az internetem és mikor kiléptem volna hogy leállitom a windowst mindig leállitás kényszertetése írt . A Vistánál is jártam ugy hogy leállt az internetem de ennek az volt az oka hogy internet explorer 7 volt benn alapból a windowscsomagba pedig nemrég rakták újra és rárakattam az internet explorer 8 at azzal minden betöltödik de nekem vistám van ,lehet hogy neked is felkéne rakni az internet explorer 8 at vagy 9 et és akkor szerintem talán megoldodik a problémád .

Nekem is volt windows 7 és azt akár hogy is dicsérik de az egy szar. Nekemm állandoan leállt az internetem és mikor kiléptem volna hogy leállitom a windowst mindig leállitás kényszertetése írt . A Vistánál is jártam ugy hogy leállt az internetem de ennek az volt az oka hogy internet explorer 7 volt benn alapból a windowscsomagba pedig nemrég rakták újra és rárakattam az internet explorer 8 at azzal minden betöltödik de nekem vistám van , lehet hogy neked is felkéne rakni az internet explorer 8 at vagy 9 et és akkor szerintem talán megoldodik a problémád .

Szerintetek jó a ASUS MeMO Pad HD 7 vagy jobb a NEXUS7 mi az elonye es hatranya?

Legjobb válasz: a nexus 7 mindenben jobb, elég csak a processzort nézni és látszik, hogy nem egy súlycsoport a két tab. A nexus 7 hátránya az SD kártya slot hiánya

a nexus 7 mindenben jobb, elég csak a processzort nézni és látszik, hogy nem egy súlycsoport a két tab. A nexus 7 hátránya az SD kártya slot hiánya


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!