Találatok a következő kifejezésre: Mi az és mi a peteérés (111 db)

Babát szeretnénk. Nem vagyok tisztában azzal hogy mikor van peteérésem? Próbálkoztunk már nem egyszer de nem jön össze a baba.22L (mellesleg férjnél vagyok és mindketten nagyon szeretnénk)

Legjobb válasz: Peteérés a menstruációs ciklus felénél van. Sajnos elõre nem jósolható meg pontosan, csak utólag lehet visszaszámolni, mikor volt. Azonban ha rendszeres a ciklusod, mindig napra pontosan jön meg a menstruációd, akkor nagy valószínûséggel ki tudod számolni, mikor lesz. Tehát ha mondjuk 28 napos a ciklus, akkor a 14. napon a legvalószínûbb. A biztos, hogy a menstruáció elsõ napjától visszafelé a 14. napon volt. 2-3 nap csúszás benne van a pakliban, így mondjuk, hogy rendszeres ciklus mellett a 12-16. nap a legvalószínûbb. Ehhez még hozzá kell adni, hogy a petesejt 3 napig életképes, tehát plusz 3 nap a végén, és a hímivarsejt 2 napig életképes, szóval még elõtte is plusz két nap. Ez így összesen a 10-19. nap. Egyébként a hõmérõs módszert is szokták használni, hogy megállapítsák az ovuláció idõpontját, mivel aznap fél fokkal emelkedik a testhõmérséklet. De ezt hónapokon át ellenõrizni kell, naponta mérni a testhõmérsékletet. Szerintem a legegyszerûbb, ha nem akartok görcsösen babát, hanem felszabadultan szeretkeztek például minden nap. :) 20/L

Peteérés a menstruációs ciklus felénél van. Sajnos elõre nem jósolható meg pontosan, csak utólag lehet visszaszámolni, mikor volt. Azonban ha rendszeres a ciklusod, mindig napra pontosan jön meg a menstruációd, akkor nagy valószínûséggel ki tudod számolni, mikor lesz. Tehát ha mondjuk 28 napos a ciklus, akkor a 14. napon a legvalószínûbb. A biztos, hogy a menstruáció elsõ napjától visszafelé a 14. napon volt. 2-3 nap csúszás benne van a pakliban, így mondjuk, hogy rendszeres ciklus mellett a 12-16. nap a legvalószínûbb. Ehhez még hozzá kell adni, hogy a petesejt 3 napig életképes, tehát plusz 3 nap a végén, és a hímivarsejt 2 napig életképes, szóval még elõtte is plusz két nap. Ez így összesen a 10-19. nap. Egyébként a hõmérõs módszert is szokták használni, hogy megállapítsák az ovuláció idõpontját, mivel aznap fél fokkal emelkedik a testhõmérséklet. De ezt hónapokon át ellenõrizni kell, naponta mérni a testhõmérsékletet. Szerintem a legegyszerûbb, ha nem akartok görcsösen babát, hanem felszabadultan szeretkeztek például minden nap. :) 20/L
Ha ennyire összevissza a ciklusod, akkor nincs más megoldás, csak a sok próbálkozás. A fogamzásgátló pont hogy leállítja a ciklust, csak arra jó ebbõl a szempontból, hogy a megvonásos vérzés mindig ugyanakkor jelentkezik. De semmiképp ne görcsösen próbálkozzatok. Ha 5-6 éve próbálkoztok, akkor megértem az aggódást. De nem hiszem, hogy ennyirõl lenne szó. Akkor pedig nem maradtatok le semmirõl. A szüleim másfél évig próbálkoztak, teherbe esett anyukám, de elvetélt, majd utána újabb másfél évbe telt, mire én megfogantam. Az 1-2 évnyi próbálkozás teljesen normális, hiszen a peteérésen kívül rengeteg tényezõ befolyásolja, hogy megmarad e a baba. Úgyhogy az egyetlen lehetõség, hogy nem veszitek a teszteket, és csak a babán jár az eszetek, hanem élvezitek a szeretkezést, és örültök neki, ha összejön. Sok sikert! :)
A ciklusod közepén, vagyis, ha 28 napos, akkor a 14. napon, ha 26 napos, akkor a 13. napon van a legnagyobb esélye a teherbeesésednek, csak ne görcsölj rá. Amúgy onnantól +-5 napig még bõven teherbe eshez. 29N
A kérdező hozzászólása: Kétnaponta tuti szeretkezünk, de sajnos számolni nem tudok. Régebben fogamzásgátlót szedtem és mikor abbahagytam felborult a hormonháztartásom.(5 éve nem szedem már) Van mikor rendszeresen megjön ha havi vérzésem, de elõfordult már hogy késik 1-1, 5 hónapot. :( Ilyenkor reménykedünk, hogy összejött de nem...sok csalódás. Orvosnál voltam és a nagytudású "doktorok" azt mondták írnak fel fogamzásgátlót, majd az helyreállítja a vérzésem...hát köszönöm de attól nem lesz baba. Köszönöm a válaszokat meg a plussz:)
Nem írtad h mióta próbálkoztok, de ha rágörcsölsz akkor nehezebben jön össze. Foglalkozz mással, és szeretkezz sokat. Mittomé kezdd el olvasni a háború és békét, mire végzel vele, tuti terhes leszel :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, 10 hónapja próbáljuk összehozni a csöppséget:) A könyves megoldás tetszik, kipróbálom. Meg munkahelyen egyik ismerõsömtõl halottam hogy van egy PG30 nevû eszköz ami a hüvelyváladékból állapítja meg hogy épp van e peteérésem aznap. Nekik így jött össze a baba. Valakinek valamilyen tapasztalat vagy hallott e már róla?:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm kedves utolsó:) Nincs több kérdésem mindenre válasz kaptam:) A kislány nagyon jó lenne az közelebb áll a szívemhez, de a kisfiúnak is nagyon örülnék hisz a miénk:)
Szia! Az elõzõ válaszoló tényleg nagyon alapos volt, de mindez csak akkor mûködik, ha van peteérésed. De ha már évek óta gond van a ciklusoddal, akkor valószínûleg a hormonjaiddal nincs minden rendben, és peteérésed is csak ritkán van. Ennek semmi köze a fogamzásgátlóhoz, és elavult módszer ennek az újbóli szedése. Viszont van más módszer a rendszeres ciklus elérésére! Endokrinológushoz kéne fordulnod, ha nem szeretnél még hónapokig, évekig próbálkozni és számolgatni. Egy vérvétellel kideríti, hogy mi a gond, és kaphatsz rá rendes kezelést. Nem feltétlenül hormongyógyszer! Mielõbbi babásodást kívánok!
Próbáld ki a barátcserjét.Helyreállítja a ciklusod, rendbe teszi a hormonjaidat segíti a peteérést:) Sok sikert neked:)

6 hetes kismama vagyok, a párommal nem védekeztünk, mivel az orvos szerint nincs peteérésem, és nem is gondoltam, hogy lesz valaha, csak úgy. Hogy mondjam meg neki?

Lehet felelötlen voltam, de nagy volt a hév... Nem régóta vagyunk együtt és szerintem elhagyna. Pedig nem akartam becsapni. Én egyébként örülök neki! :-)

Legjobb válasz: Akkor mond ezt neki. Én is örülnék ha terhes lennék::)Beszélj vele mindenképp mielõbb, addig kár bármit képzelni h mit szólna hozzá

Akkor mond ezt neki. Én is örülnék ha terhes lennék::) Beszélj vele mindenképp mielõbb, addig kár bármit képzelni h mit szólna hozzá
Istenem, de jó Neked! Gratula!
Gratulálok!Bárcsak én is terhes lennék!Mond meg neki nyugodtan, ha igazán szeret melletted marad!Ha nem, akkor is tartsd meg a babát, hapsit találsz akár-mikor!
A kérdező hozzászólása: Szia! Júniusban leszek 25 éveske! :-) Szerintem majd meggondolja magát, ha a bíróságról, vagy az ügyvédtõl kap egy kis levélkét, addig nem is foglalkozok vele, mert csak felizgatom magam. De már nagyon várom, hogy velem legyen a kis életem! :-))) Nem tudom más, hogy kezelné az ügyet, de szerintem ilyenkor meg kell keményedni egy kicsit. Sírtam egy kicsit, aztán rájöttem, ogy õ mirõl fog lemaradni, és volt bennem egy kis kár öröm. Ott a család, a barátnõk, nem leszek egyedül. Undorítóak néha a pasik, ki is ábrándultam most egy kicsit. :-)
Basszus! Sajnálom! :-( Szerinted nem fogja meggondolni magát? Az jó, hogy úgy döntöttél, megtartod. (szerintem) Valahogy majdcsak menni fog... Én már most simán bevállalnám egyedül is. De azért biztos szar lehet most Neked. Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? ( Én voltam az Istenem, de jó Neked...)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elmondtam. :-((( Nagyon-nagyon szemét volt. Közölte, hogy neki nem is lehet gyereke, aztán kicsit késöbb, meg azt mondta, hogy direkt vigyázott, akkor most mi is van! És elhordott mindenféle szemétnek! Azt mondta ezzel próbálkozzak máshol! Ergo nem szeretett! :-( Nem tudom mit tegyek, de az biztos, hogy megtartom! :-)Csak félek, egyedül menni fog-e.
Szia!Nagyon jó, hogy ilyen boldogság sugárzik az irásodból!Kivánom, ne vegye el senki a jókedvedet!Mindenképp ird meg mi történt!Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyon boldog vagyok, és vigyázni fogok rá! :-)Sajnálom, hogy nem jött össze, de szúrkolok nektek! Elmondom neki, de csak pénteken talizok vele mert messze lakik tõlem. Remélem akarja majd, de biztos ki fog borulni. Szombaton közlöm a fejleményeket. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszööm! Szurkolok mindenkinek, hogy összejöjjön a bébi! :-) Sok sikert, és kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :-) Én is azt hittem, hogy nem lehet, vagy hosszú tervezés meg ovunaptárazás után, de valószínû csoda történt. Csak a pasik, nem így élik meg. De a hétvégén egy nyugis pillanatban elmondom neki. Én egyedül is mindenképp megtartom, bár nem lesz könnyû... A caládomra számíthatok, bár még nekik se mertem elmondani.
Na, jól van, ez az! Csak pozitívan!!! Vigyázz magatokra!

MI a peteérés, és mikor van az, lehet peteérésnél teherben esni?

Legjobb válasz: elég tapasztalatlan vagyok ,és szeretném tudni hogy ,hogy van.Léci rendes válaszokat adjatok,köszönöm elöre is

A kérdező hozzászólása: elég tapasztalatlan vagyok , és szeretném tudni hogy , hogy van.Léci rendes válaszokat adjatok, köszönöm elöre is
Biológia tankönyvet ajánlom. Komolyan.
Érik a pete... a 6. és 12. nap között Megkezdõdik a levált nyálkahártya helyett egy új képzõdése. Ezt a szakaszt regenerációs szakasznak nevezzük. Ebben a szakaszban az ösztrogén hormonok szintje emelkedik (ezért ezt a szakaszt ösztrogén fázisnak is nevezzük), és megkezdõdik a petefészekben a pete érése is. A megtermékenyülés az ovulációt követõ 1-2 napig A pete megtermékenyülésére az ovulációt követõen 12-24 óra áll rendelkezésre, mert a petesejt, amennyiben nem termékenyül meg, felszívódik. A spermiumok élethossza sem lényegesen nagyobb ennél a 24 óránál, ezért a megtermékenyüléshez vezetõ közösülésnek ebben a 24 órában kell megtörténnie. Sajnos egyetlen olyan módszerünk sincs, amely elõre megmondaná, hogy ez pontosan mikor lesz, csak azt tudjuk megmondani, de azt elég pontosan, hogy mikor volt. Ha ez minden ciklusban pontosan így lenne, akkor könnyû dolgunk lenne, de a biológiában nincs 100%.
a ciklus bármelyik napján teherbe eshetsz, bármikor lehet spontán peteérés, nem beszélve arról, hogy akinek nem rendszeres még a menstruációja, nem lehet kiszámolni mikor van peteérés, amúgy 28 napos ciklusnál kb a 14.napon van ovuláció, de a fontos, hogy sosem szabad védekezés nélkül szexelni, ha csak nem szeretnél babát, a megszakításos módszer nem védekezés, 17 alatt még korai a szex, mert kellõ érettség is kell hozzá, érzelmi, agyi érettség is nem csak testi, az óvszer a legmegbízhatóbb fogamzásgátló, véd a nemi betegségek ellen is, az elõváladék is tartalmazhat spermákat, ezért, még az aktus elején célszerû felhelyezni az óvszert, na most kb ennyit tudtam összeszedni
Azt mondják a peteérésnél közvetlen nem lehet teherbe esni, hanem az utána lévõ idõszakban esélyes leginkább.. Én se vagyok benne biztos de így hallottam vagy olvastam talán. 22/L
Ki az a Mesnszi és mi köze a sztorihoz?
A kérdező hozzászólása: bocsi az menszesz(menszi)röviden csak elirtam
Akkor nem menzesz? Csak mert annak még értelme is lenne.
A kérdező hozzászólása: akkor ugy mind1 a kérdésemre is tudsz választ adni esetleg?
Ha amit írtál, mostanra vonatkozik (tehát: április) akkor kizárt, hogy a terhességet éreznéd. Annak, hogy a terhességnek fizikai jelei is legyenek, kell kb. 14 nap.
Csak annyit jelent, hogy peteérésed van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: akkor igy nincs esély a babára??

Kisbabát szeretnénk. Mikor legyünk együtt ismét? A peteérés holnap várható, de szombaton voltunk együtt utoljára. Legyünk együtt ma is és holnap is vagy nem gond az, hogy szombat óta 5 nap telt el?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnétek, akkor a legjobb megoldás, a szex. :) Tehát bújjatok össze, ma mindenképpen! Ne számolgasd a napokat, csak legyetek együtt!

Ha babát szeretnétek, akkor a legjobb megoldás, a szex. :) Tehát bújjatok össze, ma mindenképpen! Ne számolgasd a napokat, csak legyetek együtt!
Legyetek együtt ma is meg holnap is:) Nekünk úgy jött össze, hogy ebben az idõszakban mindennap együtt voltunk (habár õ nem maradt meg), de most is így csináljuk.
Nem "öregszenek" el. A spermavizsgálatra is kb. 5 napos önmegtartóztatással kell menni. Így teljesen tökéletesek, úgyhogy ma legyetek együtt, meg akár holnap is.
Én nem pontoztam le, nem szoktam ezzel foglalkozni, de én annyira nem találom jó válasznak, lehet az is így vélte, aki pontozott. A spermiumok 48-72 órát életképesek, nem max 24. Ha így lenne, akkor az általában javasolt 2 naponkénti együttléttel nem érnénk semmit...
Az 5 nap szerintem kicsit sok, igaz 3-5 napig élnek a spermiumok a nõi szervezetben, de azért menjetek biztosra, és legyetek együtt ma is, sõt holnap is még érdemes lenne reggel.
Amikor kedvetek van hozzá. Ez nem idöre megy, akkor jön össze a baba mikor legjobban kívánjátok a sexet, és ebböl lesz a legszebb baba is.
A kiskatonák 24órát élnek, a petesejt pedig 12-18órát! A szombati együttlét lehet, hogy kevés lesz! Én ma is holnap is, és holnapután is próbálkoznék! Mert könnyen le lehet maradni arról a pár óráról, amíg életképes a petesejt. Az tény, hogy jobb esetben a kiskatonák bírják akár 24óráig is a várakozást, de én biztosra mennék. Még akkor is 33% esély van a babára, ha találkozik a petesejt és a sperma is egy idõben és mindketten egészségesek vagytok! De az elsõnek is igaza van van: egymást kell vágyni és szeretni, nem a babán görcsölni, mert ez is fontos hozzá!!! :) Sok sikert! :) 18hkm
A hármas válaszoló miért lett lepontozva? Mert jó választ adott?
A kérdező hozzászólása: Ki fogjuk próbálni, eddig kétnaponta bújtunk össze :) Mondjuk most a Jónás naptár módszerrel próbálkozunk.
A kérdező hozzászólása: Igen, élvezzük a szexet ez nem kérdés. Azért írtam le az 5 napot, mert állítólag ilyenkor már "öregek" a spermák és frissre van szükség... Tehát a szombatot nem azért írtam, mert esélyes volt. Ha ma is és holnap is együtt vagyunk, akkor viszont nem termelõdik újra a sperma. Ezért dilemmázok... Köszönöm az eddigi válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztam le :((( De valóban igaz, hogy nem 24 hanem 72 órát is életképesek a katonák. A petesejt életképes 24 órán keresztül. De inkább 18.
Szerintem nyugodtan legyetek együtt ma is és holnap is. Meg azután. Hajrá!
A spermiumok kb 3 napig életképesek, de maximum 5 napig. (semmikképpen nem 24 óráig) A petesejt pedig 24 óráig termékenyíthetõ meg, utána elöregszik, de még él...(valameddig).
Nyilván több életképes spermium van jelen 24 óra múlva, mint mondjuk 48 óra elteltével, és így a teherbeesés lehetõsége is magasabb, ha tüszõrepedés elõtt 1 nappal volt az utolsó együttlét, mintha 2 nap lenne, ebben semmi meglepõ nincs. Viszont te az elsõ válaszodban úgy fogalmaztál, mintha az a 24 óra a MAXIMUM lenne, és nem az átlagos. És azért ez nem mindegy, és pont ezért nem is volt teljesen igazad. Másrészrõl a midnennapos együttlétek is rontják a spermiumok minõségét, mert 2-3 nap kell a termeléséhez, hogy tényleg megfelelõ számú és minõségü hímivarsejtek álljanak rendelkezésre. Volt is itt egy kérdés, ahol a kérdezõ arról írt, hogy a férje 1 nap után elég gyér eredményt produkált, 3 nap után viszont tökéleteset. Úgyhogy az amit mondasz, hogy ilyenkor minden nap együtt kell lenni szintén nem teljesen jó tanács.
A kérdező hozzászólása: Kedves "lepontozott"... (ne haragudj, hogy így hívlak) Mi voltunk vizsgálaton és 1 ml/35 millió kiskatona volt és ennek a 70% élt és 45%-a gyorsan mozgott. Így én tudom, hogy a Férjem spermái több, mint 24 órát élnek :) Köszönöm az összes hozzászólást, és a tapasztalatokat!
A kérdező hozzászólása: Boldog babavárást kívánok Neked!!!
Csak annyit tudok mondani, minél több összebújás, annál nagyobb esély :)
Cover Line: alaphõ
Az alaphõt a ciklosod elsõ felében mért hõmérsékletek átlagában határozza meg. Ez rendben is van. De az ovut nekem rendszeresen elszúrja.(azt hiszem egyébként, hogy cover line felett 4 napig kell lenni a hõnek, amikor behúzza az elõtti legalacsonyabb napnál) Az a baj, hogy sok mindent nem vesz észre és nem is korrigál. Nekem volt hogy behúzta, de nem akkor volt, csak napokkal késõbb. Szerintem vezesd a görbédet, tanuld meg az alap dolgokat és az alapján tudod magadnak elemezni, én így csinálom. Ajánlom a babatervezok.otthona.net oldalt. Itt minden infót megtalálsz.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Annyit kérdeznék még mi az a Cover Line??? már van 2 törpöm, de anno soha nem nézegettem ilyen dolgokat, nem is olvastam utána

Az orvos megállapította a peteérésem időpontját és mivel ez a hónap 28 napos akkor is ugyanakkor van?

Legjobb válasz: A nõi ciklus nem a naptári hónap 1. napjától számít, hanem a MENSTRUÁCIÓ ELSÕ NAPJÁTÓL!! A kérdésed szerint,neked minden hónap elsején jön meg?! Ugye nem.. Egy ciklus = a menstruáció elsõ napjától a következõ mensi elsõ napjáig tart. vagy valamit félreértettem volna a kérdésben?!

A nõi ciklus nem a naptári hónap 1. napjától számít, hanem a MENSTRUÁCIÓ ELSÕ NAPJÁTÓL!! A kérdésed szerint, neked minden hónap elsején jön meg?! Ugye nem.. Egy ciklus = a menstruáció elsõ napjától a következõ mensi elsõ napjáig tart. vagy valamit félreértettem volna a kérdésben?!
Én nem értem a kérdést.

Mi az a peteérés hány éves korban és mikor van? És az ovuláció?

Legjobb válasz: A peteérés az jelenti hogy a nõknél a serdülõkortól kezdõdõen nagyjából havonta a méhbõl kijut egy érett petesejt ami képes megtermékenyítõdni, tehát ebben az idõszakban tudnak a nõk teherbe esni ha pedig nem történik meg a megtermékenyítés akkor jön a menstruáció. Napjainkban a lányok egyre hamarabb serdülnek (11 - 13 év) de ez emberrõl emberre változik. Az ovuláció gyakorlatilag ugyanazt jelenti mint a peteérés .

A peteérés az jelenti hogy a nõknél a serdülõkortól kezdõdõen nagyjából havonta a méhbõl kijut egy érett petesejt ami képes megtermékenyítõdni, tehát ebben az idõszakban tudnak a nõk teherbe esni ha pedig nem történik meg a megtermékenyítés akkor jön a menstruáció. Napjainkban a lányok egyre hamarabb serdülnek (11 - 13 év) de ez emberrõl emberre változik. Az ovuláció gyakorlatilag ugyanazt jelenti mint a peteérés .
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)

Még kezdő vagyok. Szeretnék érdeklődni, hogy akkor mikor van peteérésem? és az hány napig tart? 28-as a ciklus általában 8-án szokott megjönni

Szoktam itt látni,hogy mindenki azt írja,hogy így megy úgy kell számolni de nekem ez magas. kb mikor lehet?Mert akkor úgy akciózunk .

Legjobb válasz: ha 28 napos a ciklusod,akkor általában a 14.napon van peteérésed.1 napig megtermékenyíthetõ.de írod hogy 8.-án szokott megjönni,akkor az nem 28 napos hanem 30 vagy 31...vannak ovulációs tesztek ha biztosra akarsz menni,mert nem mindenkinek félidõben van a peteérése.

ha 28 napos a ciklusod, akkor általában a 14.napon van peteérésed.1 napig megtermékenyíthetõ.de írod hogy 8.-án szokott megjönni, akkor az nem 28 napos hanem 30 vagy 31...vannak ovulációs tesztek ha biztosra akarsz menni, mert nem mindenkinek félidõben van a peteérése.
Szia! Beírod ebbe a kalkulátorba az utolsó menzid elsõ napját és kiírja azt az 5 napot a rendszer, amikor a peteérésed lehet. http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/peteeres/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)

Szerintetek létezik olyan, hogy valaki minden hónapban pontosan érzi, mikor van ovulációja, de az egyik hónapban nem érez semmit, és a peteérés mégsem marad el?

Legjobb válasz: Létezik! Nálam is elõfordult már! Ha nem foglalkozom vele nem mindig veszem észre!:) aztán ha erõsen várom az ovu napját képes úgy fájni, hogy no-spat kell bevenni! Peteérésem bizonyítottan szokott lenni!

Létezik! Nálam is elõfordult már! Ha nem foglalkozom vele nem mindig veszem észre!:) aztán ha erõsen várom az ovu napját képes úgy fájni, hogy no-spat kell bevenni! Peteérésem bizonyítottan szokott lenni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!