Találatok a következő kifejezésre: Mi az és mi (49906 db)

Mi az és mire jó a kismamaoltás?

Legjobb válasz: Igen van ilyen de erdelyben,nem tudom nallatok hogy mukodik..Az utolso elotti honapban vedono adja be es tenyleg ingyenes,utana meg borogatni kell mert feldagad..Hogy mire jo azt nem kerdeztem tole viszont a baratnom aki ugyancsak kapott(mar egy honapja szult)azt mondta azer adjak hogy amikor a baba vilagra jon semmit ne kapjon el,mivel az anya szervezete legyengul es konnyen elkaphat minden fertozest.Ez 2 evig ervenyes(benne marad a szervezetedben)es ha a masodik baba egybol jon az elso utan akkor nem kell masik oltast adjanak.. Remelem eleg ertheto voltam.Jobb ha rakerdezel a vedonodre.

Igen van ilyen de erdelyben, nem tudom nallatok hogy mukodik..Az utolso elotti honapban vedono adja be es tenyleg ingyenes, utana meg borogatni kell mert feldagad..Hogy mire jo azt nem kerdeztem tole viszont a baratnom aki ugyancsak kapott(mar egy honapja szult)azt mondta azer adjak hogy amikor a baba vilagra jon semmit ne kapjon el, mivel az anya szervezete legyengul es konnyen elkaphat minden fertozest.Ez 2 evig ervenyes(benne marad a szervezetedben)es ha a masodik baba egybol jon az elso utan akkor nem kell masik oltast adjanak.. Remelem eleg ertheto voltam.Jobb ha rakerdezel a vedonodre.
?????? Passz
Hol hallottál errõl? Én még sosem hallottam.
A kérdező hozzászólása: Itt, pár kérdéssel lejjebb olvastam. Védõnõ írja fel és ingyenes... ennél többet én sem tudok róla.
azert* elnezest a hibaert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)

Mi az és mire jó a hűtőpaszta?

Legjobb válasz: Aktív elektronikai alkatrész használat közbeni melegedésének csökkentésére szolgál. A félvezetõre és a fémfelületre kell kenni(hûtõborda) szorosan összenymni. Olyan anyag, ami jól vezeti a hõt és nem szárad ki egyhamar.

Aktív elektronikai alkatrész használat közbeni melegedésének csökkentésére szolgál. A félvezetõre és a fémfelületre kell kenni(hûtõborda) szorosan összenymni. Olyan anyag, ami jól vezeti a hõt és nem szárad ki egyhamar.
#1 Hát ööhm félig meddig. De nem ez a szerepe a hûtõpasztának. Hanem hogy a proci és a hûtõborda közötti szabad szemmel alig látható úgymond karcolások közötti rések kitöltése. Mivel a levegõ nem a legjobb hõvezetõ.
Már bocs, de pont ezt írtam le, olvasd már el...

MI a neve annak a valaminek amit a film forgatásokkor használnak rendezők, kameramanok? úgy néz ki mint egy kis objektív a nyakukba lóg és néha beletekintgetnek, érdekelne hogy mi az, és mi a neve

Legjobb válasz: Viewfinder, vagy minifinder, microfinder. Magyarul kontrollkeresõ vagy keresõ. Igazából egy speciális multifunkciós objektív a végén egy keresõvel, vagyis olyan, mintha kihagynád a dologból magát a kamerát. Elsõsorban a rendezõ használja a beállítások megtervezésére.

Viewfinder, vagy minifinder, microfinder. Magyarul kontrollkeresõ vagy keresõ. Igazából egy speciális multifunkciós objektív a végén egy keresõvel, vagyis olyan, mintha kihagynád a dologból magát a kamerát. Elsõsorban a rendezõ használja a beállítások megtervezésére.
A kérdező hozzászólása: na végre valaki :) köszönöm szépen a hasznos infót!


Mi lehet az a május kosár? Azt akar nekem venni a párom, de nem tudom, hogy mi az és mi lehet a jelentése?

Legjobb válasz: http://www.google.hu/search?q=m%C3%A1juskos%C3%A1r&hl=hu&prm.. Van belõle kisebb, nagyobb, és nagyon sok helyen szokás ilyet adni a lányoknak május elsején.

http://www.google.hu/search?q=m%C3%A1juskos%C3%A1r&hl=hu&prm.. Van belõle kisebb, nagyobb, és nagyon sok helyen szokás ilyet adni a lányoknak május elsején.
Elsõ vagyok. Szóval ez egy kosár tele virágokkal (általában cserepes virágok). Egyszerûen ez egy szép szokás, ami sajnos kevés helyen él, nálunk pl. nagy hagyománya van. Kedves gesztus, a kosarat a fiú veszi a kedvesének, tulajdonképpen a szerelem jelképe. Én is összegyûjtöttem már néhányat, a párom szinte minden éven meglep egy kosárkával. Csak a virágokhoz nem nagyon értek, mindig tönkremennek, akármilyen szorgosan is gondozom õket. De egy virág még megvan, ez egy kis cserepes rózsa volt, ami azóta már hatalmas rózsabokor lett.
Else hiszem , hogy van aki ezt nem tudja :O Grat a világnak.

Gázpisztoly vásárlásnál meg kell vennem az MKH-kártyát is és csak akkor adják ki rá a viselési engedélyt? Egyáltalán mi az és mire jó?

Legjobb válasz: Gázpisztolyt szabadon, engedély nélkül vásárolhatsz, mint egy kiló cukrot, ha csak magánterületen(otthon) tartod, ill. itt önvédekezhetsz vele.(a gk. belseje közterület!!) Az MKH kártya akkor jön képbe, ha viselési engedélyt(az utcán, töltve, rejtve) akarsz kiváltani rá. Ez nem más, mint egy hivatal által kiadott plasztikkártya, egyfajta "forgalmi engedély",tartalmazza a gp. gyári számát, adatait, és igazolja, hogy tényleg gáz-riasztó, nem éles fegyver. Némely boltok adják a fegyverhez, némelyek nem, ilyenkor ha szükséges, a Bp. Gyöngysor utcában asszem 5 ezer körül bevizsgálják, és kiadják az MKH-t. Ha nem akarsz viselésit, nincs szükséged rá.

Gázpisztolyt szabadon, engedély nélkül vásárolhatsz, mint egy kiló cukrot, ha csak magánterületen(otthon) tartod, ill. itt önvédekezhetsz vele.(a gk. belseje közterület!!) Az MKH kártya akkor jön képbe, ha viselési engedélyt(az utcán, töltve, rejtve) akarsz kiváltani rá. Ez nem más, mint egy hivatal által kiadott plasztikkártya, egyfajta "forgalmi engedély", tartalmazza a gp. gyári számát, adatait, és igazolja, hogy tényleg gáz-riasztó, nem éles fegyver. Némely boltok adják a fegyverhez, némelyek nem, ilyenkor ha szükséges, a Bp. Gyöngysor utcában asszem 5 ezer körül bevizsgálják, és kiadják az MKH-t. Ha nem akarsz viselésit, nincs szükséged rá.
ha megvetted a pisztolyt bemész vele az illetékes rendõrhatóságra.Ott kérik a személyes okiratokat a fegyver MKH kártyáját és a fegyvert. 30-50 nap alatt elbírálják ha nem vagy büntetett akkor megkapod az engedélyt!nincs alkalmassági vizsgákhoz kötve cselekvõképes állampolgár kaphat ilyen engedélyt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
ha megvetted a pisztolyt bemész vele az illetékes rendõrhatóságra.Ott kérik a személyes okiratokat a fegyver MKH kártyáját és a fegyvert. 30-50 nap alatt elbírálják ha nem vagy büntetett akkor megkapod az engedélyt!nincs alkalmassági vizsgákhoz kötvecselekvõképes állampolgár kaphat ilyen engedélyt
az MKH kártyát a polgári kjézilõfegyver és lõszervizsgáló kft adja ki ez egy tanusítvány arról hogy a fegyver megfelel az elõírásoknak pl: nem lopott jól mûködik a fajta és a jelleg nincs változtatva

Mire jó a " sperrdifi"? Valaki eltudná nekem magyarázni hogy mi az és mire jó?

Legjobb válasz: A Totalcar szótárában megtalálod, a lényeg annyi, hogy a "sperrdiffi" korlátozott zárású differenciálmûvet jelöl. Ennek a belsõ súrlódása nagyobb, mint az egyszerû bolygómûveké. Ennek köszönhetõ az elõnye: ha az egyik kerék elveszti a tapadást, nem az történik, mint az egyszerû, bolygómûves diffinél: a tapadást elvesztõ kerék elpörög, a másik áll. A sperrdiffinél a tapadást elvesztõ kerék pörög ugyan, de bizonyos mennyiségû nyomaték a másik kerékre is érkezik, ez pedig sok esetben (mély sár, nagy keresztgyorsulású kanyarból kigyorsítás) jól tud jönni.

A Totalcar szótárában megtalálod, a lényeg annyi, hogy a "sperrdiffi" korlátozott zárású differenciálmûvet jelöl. Ennek a belsõ súrlódása nagyobb, mint az egyszerû bolygómûveké. Ennek köszönhetõ az elõnye: ha az egyik kerék elveszti a tapadást, nem az történik, mint az egyszerû, bolygómûves diffinél: a tapadást elvesztõ kerék elpörög, a másik áll. A sperrdiffinél a tapadást elvesztõ kerék pörög ugyan, de bizonyos mennyiségû nyomaték a másik kerékre is érkezik, ez pedig sok esetben (mély sár, nagy keresztgyorsulású kanyarból kigyorsítás) jól tud jönni.
Jól írta az elsõ válaszoló a sima difinél az is elõállhat, hogy például egy autó el sem tud indulni ha az egyik oldali hajtott kereke jégen áll a másik pedig száraz betonon mert a difi csakis a könnyebben hajtott /jégen pörgõ/kereket forgatja. A sperdifi viszont mindkét kereket megforgatja.
A nyílt differenciálmûnél, ha az egyik kerék jégen áll, azt még meg lehet menteni, pl egy enyhe balláb fékes rácsúsztatással, így mind a két hajtott kerékre ráfékezel, és valamennyire eloszlik a nyomaték köztük, persze ha blokkolsz a fékkel, megse mozdul, ez magátol értetõdõ.

Mi az és mikor lövel be a tejem?

nem igen értem mit jelent ez és én azt honnan tudom,hogy épp belövelt a tejem?

Legjobb válasz: miutén megszöletik a babád, pár napra rá a melleid nagyon meg fognak duzzadni, és eléggé fájni is fognak.. érdemes masszirozni,és meleg borogatást tenni rá. viszont innentõl kezdve lesz sok tejed, s boldogan szoptathsóatod a kisbabád..

miutén megszöletik a babád, pár napra rá a melleid nagyon meg fognak duzzadni, és eléggé fájni is fognak.. érdemes masszirozni, és meleg borogatást tenni rá. viszont innentõl kezdve lesz sok tejed, s boldogan szoptathsóatod a kisbabád..
Biztosan tudni fogod, nálam sajna szemmel láthato is volt, mivel éjszaka tortént:) Pár nappal a szulés után várható, elotte érezheto mellfeszulés.
Szia! A tejbelövelés szerintem egy hülye magyar fordítás. Azt jelenti, hogy akkor indul meg a tejed. Az elsõ néhány napban csak elõtej van. Utána viszont, mint az elõzõek is írták tele lesz a melled, és feszülni fog. Egy-két hónap mire a tested beáll a baba adagjára, addig valószínûleg többet fog termelni, mint a szükséges. Ezért nagyon kell vigyázni, mert begyulladhat a mell. Ha nagyon feszül fejd le, és semmiképp se feküdj le este úgy, hogy nagyon tele vannak a melleid.
Én is vártam a nagy "tejbelõvelést" de nem volt. Szépen fokozatosa volt annyi amennyire a babának szüksége van és 6 hónapig kizárólag csak szoptattam.

Bal mandulámon keletkezet egy fehér bub. nem fáj meg semmi csak zavar. Mi az és mit lehet vele csinálni, elmulik?

Legjobb válasz: Abból elvileg pár nap és tüszös mandula gyulladás lesz.Gégészet.

Abból elvileg pár nap és tüszös mandula gyulladás lesz.Gégészet.
A kérdező hozzászólása: Es ha nem lesz akkor lemegy magától?

BlackBerry 8520 készüléket hogyan kell RIM-elni? Egyáltalán mi az és mire való?

Szeretném, ha a Facebook-ot tudnám használni a BB-mel, de úgy veszem észre csak RIM-es telefonokon működik az alkalmazás. PLEASE HELP!

Legjobb válasz: A RIM az a cég aki gyártja a BlackBerry készülékeket.

A RIM az a cég aki gyártja a BlackBerry készülékeket.
Nem, kérlek szépen amire te gondolsz az a BIS/BES regisztráció.Ez egy külön elõfizetés a Balckberrykre, enélkül pont annyira okos az egész telefon, mint a régi Nokia 3310-es.
A kérdező hozzászólása: Oda regisztrálni gondolom nem ingyenes... :(
Ez egy elõfizetés.A szolgáltatódnál kell kérni.Azt hiszem olyan 2000 FT környékén van a T-nél.Talán. Enélkül nem fog menni az Appworld, és a push email, és semmilyen más blackberry szolgáltatás, így a social communication kliensszoftverek sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!