Találatok a következő kifejezésre: Mi az és hogy kell kezelni (7 db)

Miért olyan csúnya némelyik bolognese kutyusnak a szeme alatt? Mi az a barnás folt, és hogyan kell kezelni?

Legjobb válasz: Szia! A fehér kutyáknak a szeme alatt a csipától/könnytõl és a szájuk környékén a nyáltól és a kajától bebarnásodik a szõr. Nem szép látvány, de ez van. 2 dolgot hallottam eddig a tisztítására: Az egyik a borvíz (patikában lehet kapni), ezzel kell mosogatni az elszinezõdött területet naponta vagy naponta 2x. A másik pedig a BEAPHAR könnykõoldó (50 ml Speciálisan kifejlesztett ápolószer a szõrön keletkezett elszínezõdések eltüntetésére - Fressnapfban lehet kapni). Nem mindienkinek szoktak beválni, de ki kell próbálni. De az a legjobb, ha megkérdezed a kutyád tenyésztõjét, hogy neki mi vált be.

Szia! A fehér kutyáknak a szeme alatt a csipától/könnytõl és a szájuk környékén a nyáltól és a kajától bebarnásodik a szõr. Nem szép látvány, de ez van. 2 dolgot hallottam eddig a tisztítására: Az egyik a borvíz (patikában lehet kapni), ezzel kell mosogatni az elszinezõdött területet naponta vagy naponta 2x. A másik pedig a BEAPHAR könnykõoldó (50 ml Speciálisan kifejlesztett ápolószer a szõrön keletkezett elszínezõdések eltüntetésére - Fressnapfban lehet kapni). Nem mindienkinek szoktak beválni, de ki kell próbálni. De az a legjobb, ha megkérdezed a kutyád tenyésztõjét, hogy neki mi vált be.
Mi is vettünk egy kutyakozmetikában könnyfolt eltávolítót, bicolor beaglenk van. Próbáltuk a kamilla teát is, de egyik sem használt. Egyszer nagyon koszosan jöttünk haza a sétából, és alaposan megfürdettük, gyönyörûen eltûnt, azóta a csipát száraz pamaccsal leszedem, és fürdés idõnél a pici maradék karika is lejön.
Utolsónak. Hát azért ez nem igaz amit mondtál, nem minden bichon könnyezik. Ismerek egy jó párat (szoktam járni havanese találkozóra), és azt vettem észre, nem bántásképp mondom, hogy azok könnyfolyósak, akik nem tenyésztõtõl, hanem szaporítótól vannak véve (persze ezeknek egyéb hibájuk is van, görbe lábúak, szõrük szinte nulla stb). Egy igényes tenyésztõ nem fog könnyfolyós kutyát továbbtenyészteni. Nekem 2 havanesem van tenyésztõtõl és csak egy pici megszáradt csipa van reggel a szemük alatt amit könnyen le lehet szedni, de egyiknek sem folyik a szeme.
A bichonok "könnyezõ" kutyák, mindegyiküknek folyamatosan könnyezik a szeme és a szeme alatt megszárad, ha nem kezelik naponta. Pár nap alatt is ki tud alakulni a barna folt, amit utólag nehéz eltávolítani, leginkább már csak ollóval lehet.
nekünk egyik sem vált kidobott pénz, francia bulldogunk van, és neki is karikás a szeme.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a véleményeket...még nincs kutyusom, de a közeljövõben tervezem, és szeretnék jó elõre mindent tudni:) köszi szépen mindenkinek:)

Mi az fülkürthurut, és hogy kell kezelni?

Legjobb válasz: http://www.fulspecialista.hu/index.php?menu=2107

A fülkürt a belsõ fület köti össze a garattal. (tapasztalhatod, ha bedugul a füled és nyelsz, akkor kidugul) Arra való, hogy a fülben lévõ légnyomást a külvilágéval egyenlõvé tegye, nehogy a nyomáskülönbség kárt tegyen a dobhártyában. Hurut, akkor szerintem gyulladás. Ez akkor alakulhat ki, ha valami torokgyulladásod van, vagy valamilyen baci a torkodon keresztül följut ebbe a kürtbe. Ha jól tudom, súlyos esetben, ha már gnnyedzik meg ilyenek, akkor fölszúrhatják, egyébként biztos van rá valami gyógyszer. A fülszúrás azért hasznos, mert ott akkor kiürül a váladék, ami máshol nem tud, illetve nagyobb bajt csinálhat. Meg ha az orvos nyitja meg, akkor az hegesedés nélkül gyógyul és nem okoz késõbbi halláskárosodást, viszont ha önmagától szakad valami miatt ki, akkor a késõbbi gyógyulás során heg (ki minek hívja, varr, vagy seb) keletkezik a dobhártyán, ami aztán nem úgy továbbítja a rezgéseket, mint elõtte, így halláskárosodás lép föl. Remélem segítettem. Fül-orr-gégész pontosan megmondja hogyan gyógyítják, ha ez van. Gyógyulást kívánok!
A kérdező hozzászólása: A fülgyertyázás megoldás lehet?

Most szeretnek csinaltatni orr piercinget es megszeretnem kerdezni hogy ha lovo pisztolyal csinaljak akkor azt hogy kell majd kezelni? Es kb. mennyi ido mire begyogyul?

Legjobb válasz: Ugyan úgy kell kezelni mintha tûvel szúrták volna. Egyéntõl függ a gyógyulási idõ van akinél 3hét de lehet 1hónap is. Ha meglesz és nem tudnád a kezelés menetét h mien szerekkel kezeld csak írj ide és majd válaszolok :)

Ugyan úgy kell kezelni mintha tûvel szúrták volna. Egyéntõl függ a gyógyulási idõ van akinél 3hét de lehet 1hónap is. Ha meglesz és nem tudnád a kezelés menetét h mien szerekkel kezeld csak írj ide és majd válaszolok :)
Szia.nekem van az orromban, nekem úgy lõtték. minden nap kenegesd fertõtlenitõvel.azt ott ahol csinálják lehet kérni, sõt fogják is javasolni hogy vegyél.szóval egy nap bekened párszor.én fültisztitó pálcikával szoktam, mert úgy jobban hozzáférsz belülrõl.nekem egy hét alatt begyógyult, utána már kicserélheted másikra a pc-t.de ez egyénfüggõ.akkor gyógyult be, ha mozgatod, és már nem fáj annyira.


Szia! Olvasd el Schäffer Erzsébet A temesvári lány cimû könyvét. Segíteni fog, ez tapasztalat.
Attól is függ, kid a beteg, milyen vele a kapcsolatod. Ha szereted, teljesen természetes, hogy mindent megteszel érte. Nem könnyû, de soha nem éltem meg teherként. Kid, és mi baja van?
Nekem nagymamám beteg évek óta, mozgássérült. Az állapota hullámzó, néha javul, néha romlik, de magát teljesen nem tudja ellátni, vagyis mindent elé kell tenni, segíteni öltöztetésben, fürdésben, és néha szórakoztatni, hogy ne unatkozzon. Külön lakásban, de egy házban lakunk. Én és a családom SEHOGY se bírja kezelni, persze errõl nagymamám természete is tehet. Nem elég, hogy naponta több órát töltünk vele, õ ezen kívül még követelõzik, hisztizik, sír, érzelmileg zsarol, hogy még többet legyünk vele. Úgyhogy engem is érdekelnének releváns tapasztalatok, mert minket teljesen kikészít a helyzet. :(
Hát ne haragudj de szerintem nagyon szívtelen vagy, ha te lennél beteg neked ez hogy esne.
Türelemmel és szeretettel, de nem szabad megengedni hogy rádszálljon teljesen-- mert vannak ilyenek is.

Ha leáztatott a szomszéd és már kiszáradt a fal a festés előtt mivel kell kezelni, hogy ne üssön át rajta az ázás nyoma?

Legjobb válasz: Nálunk ugyan ez volt.A szomszéd a falunkra dobálta a havat, és beolvadt a szobába!!!Nálunk nem segített se a glett, se az új vakolat!Mindenen átütött. (nagyon bosszús) Viszont most a párom lehálózta drájvit hálóval, és nemesvakolatot húzott lábazatnak.1 zsák simán elég volt rá, a fehérbõl, és 5000bõl kijött hálóval ragasztóval együtt!És nyoma sincs a víznek.Aztán a nemesvakolat olyanra festhetõ amilyenre akarod.Ha gondolod tudok képet küldeni ha túl kacifántosan írtam volna!!

Nálunk ugyan ez volt.A szomszéd a falunkra dobálta a havat, és beolvadt a szobába!!!Nálunk nem segített se a glett, se az új vakolat!Mindenen átütött. (nagyon bosszús) Viszont most a párom lehálózta drájvit hálóval, és nemesvakolatot húzott lábazatnak.1 zsák simán elég volt rá, a fehérbõl, és 5000bõl kijött hálóval ragasztóval együtt!És nyoma sincs a víznek.Aztán a nemesvakolat olyanra festhetõ amilyenre akarod.Ha gondolod tudok képet küldeni ha túl kacifántosan írtam volna!!
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik rosszul tettem fel a kérdést. Panelban csõtörés volt a felettünk levõ házban, és annak a nyomait szeretném eltüntetni a mennyezetrõl.
Gipszkartonozzátok le.Akkor tuti nem lesz nyoma!
trinát alapozóval kell megkenni aztán mennyezet festékkel biztos siker (festõ)

Milyen tünetei van annak, hogy ha a szervezet nem termeli azt a sárgatest hormont, ami a beágyazódáshoz kell? Mivel lehet kezelni, és milyen vizságalattal szűrik ki?

Legjobb válasz: Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1,5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

Az orvos ír fel sárgatesthormon tablettát és akkor minden rendben lesz. Amúgy ez a terméketlenség leggyakoribb eõfordulása, de orvosolható:) Tünete az lehet ha teherbeesel és az elsõ pár hétbe elvetélsz vagy nem esel teherbe 1-1, 5évig. De ne aggódj van rá megoldás! Sok sikert!

A 33. héten vagyok és a kenetben amit a doki levett talált gombát meg még valamit (ezt nem tudom pontosan mi volt) a lényeg, hogy azt mondta nincs gond csak ezt kezelni kell. Kinek javasoltak hasonló kúpokat?

Kétféle hüvelykúpot is javasolt Betadin, és (ezt lehet, hogy nem helyesen írom) Dinoperovil, és napi 3x1 Amoxicilint kell szednem. Szeretném olyanok véleményét kérni, akik ismerik ezt a két hüvelykúpot, és akiknek voltak hasonló problémái terhesség alatt!?

Legjobb válasz: betadint használtam, semmit sem ér. Canesten combi megszabadított egy hét alatt a gombától.

betadint használtam, semmit sem ér. Canesten combi megszabadított egy hét alatt a gombától.
Nekem is kenetnél talált egy kis gombát...nem streptococcus....klion kúpot kaptam rá, 6 kezelés volt és panaszmentes vagyok, nekem ez segített. (nekem viszketett is, így tudtam, hogy tuti gombám van, még mielõtt megjött volna a kenet eredménye) nyugi kúppal ki lehet kezelni, szülésre kell vinni a kenet eredményét, így látni fogják, hogy ez volt neked.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!