Találatok a következő kifejezésre: Mi az értelme (838 db)

Mi az ertelme, celja, lenyege hogy egy halom emberke megszulessen es eltavozzon?

Tulajdonkeppen egy korforgasrol beszelhetnenk.Ti mit gondoltok ? milyen indokbol letezunk eggyaltalan a Foldon ? Mi lehet vagy kellene legyen a Foldi embernek a celja ?

Legjobb válasz: Ezt nagyon sok irányból meg lehet közelíteni. - Biológiai szempontból az emberi élet célja ugyanaz mint más állaté. Szaporodás, létfenntartás. - Gazdasági szempontból (kapitalizmus szerint) az ember = fogyasztó. A léted értelme a fogyasztás és a fogyasztáshoz szükséges javak megtermelése. - Vallási szempontból minden vallás tanaiban benn van, hogy mi a lét értelme. Itt aztán nagyon széles a skála a túlvilági életre való felkészüléstõl a karmikus feladat teljesítéséig meg ki tudja még milyen "dogmákig". Persze minden embernek van errõl elképzelése. Többnyire szerintem más és más...

Ezt nagyon sok irányból meg lehet közelíteni. - Biológiai szempontból az emberi élet célja ugyanaz mint más állaté. Szaporodás, létfenntartás. - Gazdasági szempontból (kapitalizmus szerint) az ember = fogyasztó. A léted értelme a fogyasztás és a fogyasztáshoz szükséges javak megtermelése. - Vallási szempontból minden vallás tanaiban benn van, hogy mi a lét értelme. Itt aztán nagyon széles a skála a túlvilági életre való felkészüléstõl a karmikus feladat teljesítéséig meg ki tudja még milyen "dogmákig". Persze minden embernek van errõl elképzelése. Többnyire szerintem más és más...
Az univerzumban folyamatos energiák vannak, amelyek ciklikusan ismétlõdnek és különbözõ alakokat vesznek fel. Az energia nem vesztlõdik el, csak átalakul. Ezek az átalakulások formái a legapróbb mikroorganizmusokig a legfejlettebb entitásokig létezõ szervezetek. Ezt a körforgást vélem jelenleg. A “ Mi az emberi élet célja a földön “ kérdést inkább filozófikus jellegûnek tekintem. A cél egy relatív fogalom és objektív, univerzális szempontból az emberi létezés céltalan is lehet, mert nincs feltétlenül szükség egy célra ahhoz, hogy ez a létezési körforgás mûködjön és folytatódjon. Viszont szubjektív szempontból te adsz értelmet a saját életednek, te határozod meg a céljaidat és te tûzöd ki magad elé azt, amiért számodra érdemes élned. Képzeld el úgy az életedet, mint egy pontot a saját lakóhelyeden belül, egy virtuális térképre kivetítve. Aztán ezt a pontot elkezded távolabbról szemlélni míg eljutsz az országszintre , majd a kontinsensszintre és az egész bolygó szintjére. Az a pont , amely téged jelent, már ezerszer kisebbnek tûnik errõl a szintrõl nézve. De ez még csak a saját bolygód. Képzeld el, hogy a bolygót is a távolságól szemléled, a galaxis és az egész világûr szintjérõl. Ugye mennyire jelentéktelennek tûnik bármelyik lény ezen a bolygón egy ilyen szintrõl nézve ? És mégis, a hétköznapokban mindenki a saját világának a foglya. A keletiek például a meditáció során ezt a perpsektívát tudatosítják magukban többek között, hogy felülemelkednek a világ dolgain és egy olyan távolságból szemlélik a létezést, amelybõl minden másnak tûnik , a lényegtelen lényeget kap és a lényeges elveszíti a lényegét. Ez a szempontváltás alapja.
Kezdjük ott hogy örök életre lettünk megteremtve és a bûn miatt halunk meg. Amugy annak hogy élünk szerencsés esetben 70.évet és meghalunk tényleg pocsékolás és semmi értelme. Épp ezért van szükség arra hogy Isten közbelépjen nemsokára.
Mi az ember célja? Ez jó kérdés, magam is feltettem jó pár éve. Az, hogy megismerjük az Istent, mert ha megismerjük akkor tudjuk szeretni, mert Õ a szeretet. És segít megismertetni Önmagával ha figyeljük a természetet. És kérjük Mennyei Atyánk vezetését út mutatását kegyelmét. Ha szemlélõdve élünk, és fogadjuk amit hoz az élet.
Ismerjük a bibliai „Legyen!” parancsot, ami jelképesen a dolgok és élõlények a létre irányuló hajlamát, ösztönét fejezi ki jelképesen, ami valójában az Eredeti Ihlet, jellemvonását, az isteni forrás kiáradását képviseli. Jelképes kifejezéseknél maradva mondhatjuk, hogy az a célja, hogy engedelmeskedjen az isteni „Legyen!” parancsnak.
#7 Valóban nagyon hasonló az 1-es és 2-es pontom. Azonban van egy nagyon nagy különbség a kettõ között. A létfenntartás/fajfenntartás célja az életben maradás és a szaporodás. Ennek biztosításához szükséges feltételek biztosítására törekszik, míg a "fogyasztó" szemléletû kapitalizmus az átlagemberben olyan igényeket támaszt amiket szinte esélytelen kielégíteni. Hisz ha valamit megszerzel akkor új igény születik. A rendszer maga ösztönzi saját maga folyamatos tágulását. És ez fenntarthatatlan. A harmadik ponttal kapcsolatban azért használtam a "dogma" kifejezést, mert úgy gondolom, hogy minden vallás alap tanaiban szerepel a lét értelmének magyarázata. Erre épül fel az összes vallás, hisz így elégíti ki az embereknek azt az igényét, hogy választ kapjon létezése értelmére. És ez olyan alapkõ amit nem lehet megváltoztatni, kétségbe vonni. Hisz mi értelme lenne pl a Kereszténységnek, ha megkérdõjeleznénk a létezésünkre adott válaszát, miszerint a túlvilági életben örökké élünk. Nem pejoratív értelemben akartam használni, bocs, ha annak tûnt. Azzal viszont nem értek egyet, hogy az ember kivétel lenne bármi alól is. Elég ha csak arra gondolunk, hogy viselkednek az emberek, ha a létszükségletükhöz szükséges feltételeket (pl élelmiszer) nem tudják elõteremteni. Nem egy vallásos ember szájából hallottam már, hogy "Ha a gyermekem éhezne én is lopnék, ha csak így tudnám etetni.". Az erkölcsöt mindig felülírja a létfenntartási ösztön. Ezzel nem azt mondom, hogy a vallásnak nincs értelme, csak azt, hogy alapvetõen az ember is csak egy ösztönlény. Szvsz.
7-nek: Természetesen elismerem, hogy az ember létérõl alkotott véleményem elég szubjektív, így nem általánosítható. Ezért elnézést is kérek, ha valaki önérzetét megsértettem ezzel. Viszont amit írtam, azt én úgy is vallom és még jópáran ha nem tévedek. Azt is el kell ismernem vannak olyan dolgok amiket egy vallásban el kell fogadni, mert MÉG nem tudják megmagyarázni, de ettõl még lehet úgy ahogy mondják. Ez úgy tûnhet mintha dogmatikus lenne, de a tudományban is találkozhatunk olyannal amit nem tudnak megmagyarázni mégis több elmélet szerves részét képezi. Pl a fényrõl még mindig vitáznak, hogy hullám vagy részecske természetû e. Csak ennyit akartam mondani, szép napot.
Préd 12:15 A dolognak summája, mindezeket hallván, ez: az Istent féljed, és az õ parancsolatit megtartsad; mert ez az embernek fõdolga! Préd 12:16 Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre elõhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen az.
Ezen nagyon sokan gondolkodtak már. Szerintem 1 válaszoló töményen és röviden leírta a lényeget. Sajnos, az ember hasikája nem egykönnyen veszi ezt be, és valami magasztosabb célt, vagy értelmet keres a saját létében.
Dühroham.
Számomra érdekérvényesítést csoport szinten.
A politika értelme a hatalom gyakorlása. A politika maga a hatalomgyakorlás. A demokráciákban ez a hatalom megosztását, a hatalmi ágak együttmûködését és küzdelmét jelenti; diktatúrákban pedig... ezt talán nem kell magyarázni. És hogy a hatalom mire jó? Hogy mi a célja a hatalomnak, hogy milyen céllal ragadja valaki magához a hatalmat? E kérdés megválaszolásához George Orwellt idézem: "Mi tudjuk, hogy soha senki sem ragadja magához a hatalmat azzal a szándékkal, hogy lemondjon róla. A hatalom nem eszköz, a hatalom cél. Nem azért csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson. Az üldözés célja az üldözés. A kínzás célja a kínzás. A hatalom célja a hatalom. Kezded érteni?"

Mi értelme van annak, hogy 18 éven aluli gyereket nem engednek be a nemzeti dohányboltokba? (egyáltalán ennek az egész nemzeti dohányboltnak mi az értelme? )

Mert ha mondjuk az, hogy a gyerek ne lássa, hogy cigit vesz a szülő az jó nagy baromság, mert úgy is látja ha elszívja a gyerek előtt... A másik meg az, hogy most hagyja kint a szülő a mondjuk 2 éves kisgyerekét az utcán vagy mi?!

Legjobb válasz: Majd nem a 2 éves kisgyerekkel az oldalán megy cigit venni, ahogy berúgni se a kölykével jár az ember.

Majd nem a 2 éves kisgyerekkel az oldalán megy cigit venni, ahogy berúgni se a kölykével jár az ember.
A szexshopba se engednek be 18 éven alulit, mégis megoldják az érdeklõdõ szülõk az odajutást. Az egész elcseszett trafikmutyi egyetlen normális részébe sikerült belekötnöd azért, mert egy darab lusta szar vagy, aki nem hajlandó sétálni. Eddig így volt, most máshogy lesz, megoldod.
A kérdező hozzászólása: És aki máshogy nem tudja megoldani?? például viszi haza a gyereket és csak akkor ér rá megvenni? Meg nehogy már elõbb haza vigye a kölköt és utána sétáljon vissza a boltig -.- rosszabb esetben meg autóval és nem csak a drága cigit fizetio akkor hanem a plusz benzint is...
Az hogy 18 év alatti nem léphet be dohányboltba nem azt jelenti hogy kint kell hagyni mint a biciklit. Arra vonatkozik, hogy 18 éven aluli 1 vagy több gyereket nem szolgálhat ki a boltos, illetve mivel csak dohányterméket árul, fel kell szólítania az üzlet elhagyására. És akkor is köteles megtagadni az áru eladását ha azt fiatalkorúak részére akarják továbbadni. Ergó ha apuka besétál a pici fiának cigit venni, akkor a boltos köteles megtagadni az eladást, pont ahogy elvileg az alkohollal is van meg a cigivel bárhol máshol manapság. De imádom mikor az emberek felháborodnak egy saját maguk által kitalált hülyeségen.
Nekem van egy 4 éves és egy 7 hónapos fiam. Általában babakocsival járunk. De mi van ha kenguruval van rámkötve a kicsi?! Tegyem le a földre amíg én be megyek? Én egyedül vagyok a 2 gyerekkel nem tudom õket kire bízni.

Mire való a gépekbe az SSD? Mi az értelme?

Hogy gyorsabban boot-oljon be meg kapcsoljon ki? Azt is olvastam hogy hamar tönkremennek...ezenfelül mi ami mellette szól? Van értelme? Nektek van a gépetekbe?

Legjobb válasz: nagyon sokat segit, gyorsabb bekapcsolás kikapcsolás, programok megnyitása, egy 30e. körül nagyon jókat lehet venni, sok értelme van és sokkal gyorsabb az adatátvitel

nagyon sokat segit, gyorsabb bekapcsolás kikapcsolás, programok megnyitása, egy 30e. körül nagyon jókat lehet venni, sok értelme van és sokkal gyorsabb az adatátvitel
Na igen, de ha azt vesszük minden tekintetbõl jobb egy HDD nél, és ez a lényeg. Pl tárolási kapacitását nézve elég drága lenne egy 500 GB os SSD egy 500 GB os HDD hez képest, de tárolni ott a HDD :)
Egy SSD elsõdleges merevlemeznek, ugy értem pl C meghajtónak a Win számára tökéletes. Egy átlagos HDD sebessége kb 200 MB/s , egy SSD-é még a gyengébbeké is kb 500 MB/s, + mivel nem egy mozgó lemezrõl van szó, hanem egy flash alapu memóriáról, az adatelérés borzasztóan gyors. Minden tekintetben megéri megvenni.
Szerintem a Win betöltésétõl kezdve, az összes auton induló progi betöltése végéig.
Nem a szekvenciális adatátvitel a lényeg, hanem az elérési idõ, ami töredéke egy hdd-nek.
Utolsó: milyen konfigban, milyen beállításokkal, milyen oprendszerrel 7 sec a gép felállása? A gomb megnyomásától 7 sec, vagy a win töltésének kezdetétõl?
Nekem 256 GB-os Samsung-om van, minen programot azonnal indítja nem kell várni egyáltalán, játékokat is azonnal betölti. Gépem 7 mp alatt kapcsol be, 3 mp alatt kapcsol ki, És már megvan több mint egy éve
Minden merevlemezzel kapcsolatos mûvelet sokkal gyorsabb, mint egy hhd-vel. Programok indítása, honlapok betöltése, minden. Azonnal reagál a kiadott utasításokra gép. Ezt a sebességet semmilyen processzor, vga, vagy ram nem tudja megadni, tehát megéri. :) A hamar tönkremennek az sok évet jelent, tehát nem érdekel. Nekem egy 65gb-os Samsung 830-am va, jó cucc. :)
Milyen új alaplapod van?
Én inkább meg sem szólalok, mert nekem az uj alaplappal valami backódik, és gombnyomás után míg a bios elérhetõvé válik, eltelik pár perc... :D
Boot sorrendben elsõdleges legyen a winyó, nameg utána kell olvasgatni.. egy két dolgot ki lehet kapcsolni ami kb 5 mp t vesz el, függõen mennyire is van beállítva... nekem régen kb minden ki volt kapcsolva, és gombnyomás után 1-2 mp és a biost lehet hívni, de semmi nem jelent meg, azonnal töltött a win, pl ott az volt a baj, hogy ha a biosba akartam menni, a Del-t püfölni kellett :) amugy meg nem sokat tesz hogy most 7 sec vagy 1 p mire totál beindul. utána ha gyors akkor okés.. :D
Azt hogy csinálod? :O Nekem a Win elindulásáig több idõ telik el... Az alaplap szarakodásának idejét hogy lehet gyorsítani?
Gomb megnyomástól 7 mp programok betötltésével együtt Konfigom: Vga: Sapphire HD7970 Cpu: AMD FX8350 4ghz Ram: Corsair CL9 1333 mhz 16GB Alaplap: Asus Sabertooth 990FX R2.0 HDD: Western digital 2 gb 7200rpm
*64gb :)
Egy ECS C51GM-M et cseréltem le egy AsRock N68-VS3 UCC-E ra... eddig okés volt minden, de egyidõ után beállt. magyarul bekapcs gombnyomás után sem a monitor sem semmi nem reagál.. adott idõnként adott ideig felpörgeti a VGA ventijét majd leállítja, és így tovább.. vinyót kb 2 mp ként megvillantja, és egy idõ után beindul. mikor a bios hoz ér : system boot failed- hibára hivatkozva irányít a bios ba hogy módosítsam a beállításokat. de könyörgöm ha egyszer alapon vannak és már mindent próbáltam :) )) a lényeg annyi, hogy ha nem vagyok a gép elõtt, és ez bekövetkezik ( ami minden reggel megtörténik), akkor a win7 egy hibakeresést indít el ami + fél óra és eredmény 0... azt csinálom, hogy megvárom a bios üzenetét, majd resetet tolok, ezután normálisan beindul... a lényeg az, ez reggel van, napközben akármikor bekapcsolom, beindul gond nélkül.. és ezt a kérdést már feltettem, de a tápot vádolták meg... a táp az kb 2 éve van a gépben, okés nem egy erõmû (FSP 250 W os), de eddig ment, miért most lenen vele baj? és ha csak reggel van gond, elsõ indításnál, utána mért nem? minden hibátlanul megy.. gondolom ez egy rossz bios beállítás következménye lehet, de nem tudom melyik beállítás, ha már minden gyári értéken van.

Ennek a képregénynek mi az értelme?

http://www.nemkutya.com/wp-content/uploads/2012/05/133631828..

Legjobb válasz: Értelme semmi. Azt a csalódottságot próbálja bemutatni, amikor valakit nagyon meg akarsz viccelni, de érzi hogy mi készül és az utolsó pillanatban úgy alakítja a dolgokat hogy te szívod meg.

Értelme semmi. Azt a csalódottságot próbálja bemutatni, amikor valakit nagyon meg akarsz viccelni, de érzi hogy mi készül és az utolsó pillanatban úgy alakítja a dolgokat hogy te szívod meg.
A kérdező hozzászólása: de magát a képregényt nem értem. Mi van benne a popcorn-ban? Miért kell a villa?
kiszakította az alját, hogy bedughassa a péniszét igy amikor a haverja venni akar a kukoricából megfogja fogni neki.... igy érthetõ a "bizalom" villa?
A kérdező hozzászólása: Ó, már értem xD

A youtube csatorna ingyenes és tulajdon képen mi az értelme?

Legjobb válasz: A kérdésednek mi az értelme?

A kérdésednek mi az értelme?
Ingyenes. Tudsz zenéket/videókat a "kedvencekbe" rakni. Ez azt jelenti, hogy ha megnyitod a kedvenceidet akkor ott le lesz mentve a link.
Gondolom, az lenne a kérdés, hogy mi az üzleti modell, vagyis hol éri meg a fenntartás a Google-nak. Szerintem a reklámokból jön ugyan be valami, de szorosan véve így is vastagon ráfizetéses a buli, viszont a YouTube egy nagyon jó csatorna a Google számára széles tömegek eléréséhez (kvázi saját hirdetmények számára).

A karterszűrőnek mi az értelme?

Rengeteg tuningos oldalon láttam, és nemigen tudom hogy mi értelme van, mivel egy cikket sem találtam hozzá.

Legjobb válasz: A karterszûrõ értelme: a karter nyitva van a "külvilág" felé, mégpedig a légszûrõházzal van összekötve. A karterból kijövõ gázok (olajpára) így nem kerülnek ki a szabadba, hanem a motor újra beszívja a légszûrõn keresztül. Mivel ez nem olyan tiszta (mondjuk por az nincsen benne), mint a légköri levegõ, ezért a kartert a légszûrõházzal összekötõ csövet ki szokták iktatni. A légszûrõházon a helyét ledugózod, a karter kivezetésére meg teszel egy "direkt" szûrõt.

A karterszûrõ értelme: a karter nyitva van a "külvilág" felé, mégpedig a légszûrõházzal van összekötve. A karterból kijövõ gázok (olajpára) így nem kerülnek ki a szabadba, hanem a motor újra beszívja a légszûrõn keresztül. Mivel ez nem olyan tiszta (mondjuk por az nincsen benne), mint a légköri levegõ, ezért a kartert a légszûrõházzal összekötõ csövet ki szokták iktatni. A légszûrõházon a helyét ledugózod, a karter kivezetésére meg teszel egy "direkt" szûrõt.
Jól mondja, a karterszûrõ csak az olajpárát engedi át, és ott lecsapódik az olaj.és a korom.Ezért néha tisztítani kell, mert eldugul és akkor a tömítéseknél, vagy a simmeringeknél nyomja ki az olajat.Ez a szûrõ egy kis fém szûrõ, amit benzinben ki tudsz mosni.A ráégett kormot kivakarni.

Praktikerben vásároltam ajtózárat, ahol egy elzárt üveges szekrényből kellett választani majd rábökni hogy ezt kérem, az eladó kivette és azt mondta nem adhatja a kezembe hanem elvitte a vevőszolgálathoz? Mi az értelme?

A vevőszolgálaton kivágták a gyári csomagolást,majd nem tudom mit csináltak,de utána szépen visszaragasztgatva átvehettem a fizetéskor.Lemásolják a kulcsot,vagy regisztrálják,lefényképezik,vagy minek.

Legjobb válasz: Inkább csak kivették belõle a lopásgátlót. Gondolom valami pici szerkezet, tutin zsebre vágható, és elegük lett abból, hogy mindenki szétlopja az áruházat. A zárva tartásnak nincsen értelme, ha utána a kezedbe adják, és ugyanúgy elvihetnéd. Nem másolnak õk semmit, elhiheted.

Inkább csak kivették belõle a lopásgátlót. Gondolom valami pici szerkezet, tutin zsebre vágható, és elegük lett abból, hogy mindenki szétlopja az áruházat. A zárva tartásnak nincsen értelme, ha utána a kezedbe adják, és ugyanúgy elvihetnéd. Nem másolnak õk semmit, elhiheted.
A kérdező hozzászólása: Jó, de a gyári hegesztett csomagolásban hogy lenne benne a lopásgátló? Akkor is ki kellett volna vágni amikor belerakták volna, de nem volt.Meg nem hiszem hogy egy 2-3 ezer forintos ajtózár az amit legjobban védeni kellene a lopástól.További ötlet?
Nincs más ötlet. Nem hit kérdése. Beleteszik a lopásgátlót, sokszor gyárilag is. Dolgoztam praktikerben, nem vaktában ötletelek. És a védelmi stratégia sem "szerintem"-re épül :) ABC-ben mi van a legjobban õrizve? Gumióvszer, borotvapenge, rágógumi. Ami kicsi könnyen zsebre vágható...

Iphone 5-nek mi az értelme?

200.000 ft-ért akarják rásózni az emberekre,miközben 150.000-ért már 3 szor jobb,nagyobb kijelz?j?, min?ségibb anyagokból összerakott telót leht kapni. pl xperia z,de még az xperia p is 2 szer jobb az iphone 5 -nél

Legjobb válasz: Nálunk jóval drágább az Iphone 5, de szerintem nincs értelme megvenni egy hétköznapi embernek, aki nem használja ki teljes mértékben, ebben az esetben villogásra jó.Én egy Sony xperia tipo tulajdonosa vagyok és én sem tudom teljes mértékben kihasználni és nem irigykedem csak hihetetlen, hogy léteznek emberek, akik képesek ekkora összeget kiadni csak egy mobilért.

Nálunk jóval drágább az Iphone 5, de szerintem nincs értelme megvenni egy hétköznapi embernek, aki nem használja ki teljes mértékben, ebben az esetben villogásra jó.Én egy Sony xperia tipo tulajdonosa vagyok és én sem tudom teljes mértékben kihasználni és nem irigykedem csak hihetetlen, hogy léteznek emberek, akik képesek ekkora összeget kiadni csak egy mobilért.
Itt nem csak arról van szó, hogy melyik termék a jobb, hanem arról, hogy a fogyasztó nem feltétlen reálisan gondolkodik egy-egy beruházásnál; nem csak a minõség játszik sok esetben, hanem a népszerûség, külsõségek, személyes preferenciák stb.
A kérdező hozzászólása: utlsó válaszoló. egy bmw nek van értelme, mert JOBB mint a suzuki. egy jobb háznak van értelme, mert nagyobb, és jobb mint az olcsóbb. de az iphone 5 nek NINCS értelme, mert 2* annyiba kerül mint pl az xperia z , viszont az xperia z sokkal jobb érted már válaszoló ?
Ez parttalan vita. Ennyi erõvel meg lehet kérdezni, hogy egy BMW-nek, Mercedesnek mi az értelme? Egy drágább háznak mi az értelme? Költségesebb utazásnak mi az értelme? Érted Kérdezõ?
ratyi vagy, 2 rokonomnak is iphone-ja van, de nem látom benne az értelmet , hogy minek olyan drágán adni. Nem azt mondom hogy , szar telefon, mert egyáltalán nem az, de akkor is . ez már túlzás.
Valószínûleg még az életetekben nem volt a kezetekben Iphone... De kívánom azt, hogy ne is legyen:)
Nembeszélve arról, hogy iPhone-t is Kínai gyerekek rakják össze...
azért mert divattelefon, azt , hú de vagány vagyok, mert ÁJFÓN 5ÖM van nekem, eziigen! Meg nem tudják hova elgórni a pénzüket
A kérdező hozzászólása: de épp arról van szó hogy 50.000-rel kevesebbért, 3 szor jobb telefont lehet venni.ami jobban is össze van rakva, akkor miért vesznek az idióták iphone 5-öt? az ilyenek egyszerûen nem normálisak
A kérdező hozzászólása: pontosan ez az.. én ezt tartom szánalmasnak amit te is mondtál. hogy valaki csak a népszerûség, meg stb miatt veszi meg a drágább, de rosszabb telefont. menõzik nézzed má h milyen iphone van nekem blablabla kifizetett érte 250.000 ft-t csak hogy menõzzön vele, merthogy másra nem jó. hiszen sok telfon van ami olcsóbb és jobb

Mi az értelme gazdaságilag az 1 kulcsnak, hogy lehet jó hatással a magyar adottságok esetén?

Nem érdekel hogy kinek mi az igazságos!

Legjobb válasz: "értelme gazdaságilag az 1 kulcsnak"- a haverok kevesebbet adóznak, mint a progresszív idõkben.

"értelme gazdaságilag az 1 kulcsnak"- a haverok kevesebbet adóznak, mint a progresszív idõkben.
Az elsõ leírta az elsõ részt, a másodikra válaszolok: "hogy lehet jó hatással a magyar adottságok esetén?" Jó hatással? Rád jó hatással van ha fejbe vernek? Egy kifejezetten káros jelenségrõl mért kérdezi meg valaki, hogy hasznos-e?
A kérdező hozzászólása: "a probléma az, hogy Mo-n ezek a feltételek nem állnak fenn Ami meg ennél is nagyobb gond, hogy az árucsere arányunkat még jobban szétcsöszik vele, pedig az 22 éve egyre [email protected] Orbán meg adta ennek is a kegyelem döfést. Miért? Mert az alacsonyabb jövedelmûek hátán vágta ki az 1 kulcsot. Az az akik eddig bár vettek importot de jellemzõen alacsony hozzáadott értékût! "kis ketyere, ruha, élelmiszer. Azoknak egy jelentõs jövedelmét odaadták azoknak akik meg Audit vesznek belõle. Mi következik ebbõl? Hogy nekünk az alacsony hozzáadott értékû termékeinkbõl többet kellene eladni hogy fedezzük a magasabb hozzáadott érték behozatalát. Nem a termeléssel van a gond, mert ha csak azzal lenne! Hanem az értékesítéssel! Az alacsony hozzáadott értékek piacán sokkal nagyobb a konkurencia és nagyobb a mennyiség, az az egy telített piacon kellene többet eladni, miközben egy olyan piacra megy ki a pénz ahol jelen sem vagyunk. 100% bukó! Az ostobaság netovábbja.
A kérdező hozzászólása: Még annyit. Csodálkozunk hogy inflálni kell a FT-t? Mivel borul a csereértékünk, és nem vagyunk képesek ezt teljesítménnyel megtámasztani, ezért a cserearány értékével kell játszani a piacra kerülés érdekében. Ez meg maga a katasztrófa mert akik nyertek az 1 kulccsal azoknak is elinflálja a hasznát. Az az Orbánék elvettek egy rakás pízt az alacsony jövedelmûektõl és csináltak belõle egy csomó semmit!
Én már írtam, hogy libertariánus szemmel nézve igazságos. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy nem ezzel az adóval van a baj, hanem hogy rengeteg egyéb adó is rajta van azon a jövedelmen, amik miatt bizony egy 80 ezres nettó fizetés 120 ezerbe kerül a munkaadónak, és ez nem a 16%-os szja hatása miatt van! (Lehet pontatlan számadatok voltak, de vannak kalkulátorok, bárki utána nézhet.) Úgyhogy aki az egykulcsos szja-t okolja mindenért, az képmutató, mert nem azt kéne kérdezni, miért egy kulcsos a személyi jövedelemadó, hanem azt: miért van még annyi egyéb teher a fizetésen?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!