Találatok a következő kifejezésre: Mi az Önkéntes (31 db)

Mi az önkéntesek feladataik?

menhelyeken,fajta ment?knél,feltételek öltözék.

Legjobb válasz: Fogadtam is örökbe kutyát, és ideiglenes befogadó is vagyok. A feladat az amit vállalsz, amit el tudsz vállalni. Sétáltatás, takarítás, edények elmosása...stb.

Fogadtam is örökbe kutyát, és ideiglenes befogadó is vagyok. A feladat az amit vállalsz, amit el tudsz vállalni. Sétáltatás, takarítás, edények elmosása...stb.
Sétáltatás, kutyaiskola, pl. pórázhoz szoktatás és ülj, állj, feküdj stb. megtanítása, játék, etetés.
Másfél hónapja fogadtam örökbe.
Én önkéntes vagyok 4 helyen is.És ez nem kötelezõ amihez kedved van azt csinálod.Sétáltatás, gyerekekhez szoktatás, tanítás (ül, fekszik szóval az alap dolgok) örülnek az adományoknak (táp, etetõ, póráz, gyógyszerek) kutyasuliba is viheted a kutyusokat. segítesz nekik az etetésben, takarításba vagy bármi.
A kérdező hozzászólása: Minden ami kutyákkal kapcsolatos, foglalkozások is?
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm.elõszõr leszek önkéntes, készülök 3 éve
A kérdező hozzászólása: a zöldkéz ment

Hogyan lehetek önkéntes tűzoltó? Mik az elönyök a felvételinél? Kapnak-e fizetést? Hány éves kortol? és ugy hogyan müködika szervezet? Stb.

Legjobb válasz: Miért kapna egy önkéntes tûzoltó fizetést? Örülnek hogy mehetnek segíteni/oltani. Bemégy egy önkéntes tûzoltó egyesülethez és elmondják.

Miért kapna egy önkéntes tûzoltó fizetést? Örülnek hogy mehetnek segíteni/oltani. Bemégy egy önkéntes tûzoltó egyesülethez és elmondják.
Be kell menned a helyi önkéntes tûzoltóságra. Felvételi nincs. Nem kapnak. Ha CTIF versenyekre akartok járni, akkor a felnõtt csapatba 16 éves kortól mehetsz, ha csak úgynevezett "vizes" versenyekre, ott nincs korhatár. A lényege annyi, hogy versenyekre jártok, emgtanuljátok az alapokat, illetve ha elvégzitek a tanfolyamot akkor ha baleset vagy vmi termésezti katasztrófa van, akkor mehettek segíteni.

Mi a különbség az önkéntes örökváltság és a kötelező örökváltság között?

Legjobb válasz: Önkéntes örökváltságnál a földesúr beleegyezésével szabadulhat csak fel a jobbágy, míg kötelezõ örökváltságnál ez csak a jobbágyon múlik (és úgy tudom, hogy ennek az ára is központilag megszabott).

Önkéntes örökváltságnál a földesúr beleegyezésével szabadulhat csak fel a jobbágy, míg kötelezõ örökváltságnál ez csak a jobbágyon múlik (és úgy tudom, hogy ennek az ára is központilag megszabott).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)


Mit jelent az onkentes orokvaltsag a reformkor idejen?

a definicio szerint a jobbagyok megvalthatjak urberi szolgaltatasaikat, de ez alapjan nem vilagos, hogy ez mit is jelent.

Legjobb válasz: Na látod ezért kéne a szövegértés meg a szókincs. Ha egyszer fizet egy összeget (= megvált), akkor többé nem kell a jobbágyi szolgáltatásokat (= úrbéri szolgáltatás, pl adók, ajándékok, munkateher), vagyis a továbbiakban nem jobbágy. Önkéntes, mert magától választja, örök, mert soha többé nem jobbágyosíthatják vissza (és öröklõdik is), és váltság, mert megváltja magát, azaz megszabadul.

Na látod ezért kéne a szövegértés meg a szókincs. Ha egyszer fizet egy összeget (= megvált), akkor többé nem kell a jobbágyi szolgáltatásokat (= úrbéri szolgáltatás, pl adók, ajándékok, munkateher), vagyis a továbbiakban nem jobbágy. Önkéntes, mert magától választja, örök, mert soha többé nem jobbágyosíthatják vissza (és öröklõdik is), és váltság, mert megváltja magát, azaz megszabadul.
a földes úr (ha akarta) megegyezhetett jobbágyaival hogy meggválthassák földjeiket. remélem tudtam segíteni :) (habár szerintem tanárnõ össze keverte a kötelezõ és az önkéntes örökváltságot) :) )
#2 tévedsz. Az önkéntes az, amikor a két fél megegyezik. Ez az önként szó jelentése (basszus, nem ismerik az emberek a szavak jelentését?). A kötelezõ az, amikor törvény kötelezi a földesurat és a jobbágyot arra, hogy megtörténjen az örökváltság, vagyis nincs választási lehetõség. Az önkéntes csak akkor jöhet létre, ha a jobbágynak van pénze, hogy megváltsa magát, a kötelezõ pedig úgy történt volna, hogy az állam hitelt ad azon jobbágyoknak, akik nem tudják kifizetni a váltságot, azaz gyakorlatilag az állam fizeti meg egyösszegben a váltságot, amit a felszabadult jobbágy szépen letörleszt az államnak.

Részletesen, de érthetően elmagyaráznátok, mi a különbség az önkéntes nyugdíjpénztár, és a magán nyugdíjpénztár között?

Válaszokat el?re is köszi!

Legjobb válasz: csak annyi hogy az önkéntes nem kötelezõ, mnyp-t pedig muszájból fizeti utánad a munkáltató, vagy fizeted magad után ha vállalkozó vagy.

csak annyi hogy az önkéntes nem kötelezõ, mnyp-t pedig muszájból fizeti utánad a munkáltató, vagy fizeted magad után ha vállalkozó vagy.
A kérdező hozzászólása: Ahha. Bármikor átléphet az ember egyik mnyp-ból a másikba?
Tulajdonképpen bármikor, de azt hiszem van rá szabályozás, hogy 1 naptári éven belül csak 1x válthatsz.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom, félévente lehet váltani, de ha 2 éven belül váltasz, 2000 Ft-ot, max. 5000 F-ot kell fizetni. Ki nem léptethetõ be, ill. át mnyp-ba?
A kérdező hozzászólása: Ja, pontosítok: 0 Ft és 5000 Ft között kell fizetni (úgy emlékszem, külön csekken), ha 2 éven belül lépsz át. Tehát, ki nem léptethetõ át, ill. be a mnyp-ba?
hali! fél éven után bármikor válthatsz, 35 éves korig új belépõnek számítasz. ha jól tudom, minimális költsége van.

Mi a különbség az önkéntes nyugdíjpénztár és a magánnyugdíjpénztár között?

Legjobb válasz: A magánnyugdíj pénztárban 1997 óta a pályakezdõknek kötelezõ belépni és nem lehet kilépni belõe, az önkéntes magánnyugdíj pénztárba bárki bármikor beléphet és ki is léphet bármikor.

A magánnyugdíj pénztárban 1997 óta a pályakezdõknek kötelezõ belépni és nem lehet kilépni belõe, az önkéntes magánnyugdíj pénztárba bárki bármikor beléphet és ki is léphet bármikor.
A magánnyugdíj pt-ba, a bruttó fizetésed 8 %-át utalja a munkáltató. Az önkéntes mnypt-ba, pedig Te. Fogod a csekket, ráírod, hogy mennyit szeretnél befizetni, és feladod a postán, vagy utalod a bankba.

Mi a véleményetek az önkéntes jobbágyfelszabadítás ellen?

Szónoki beszédet kell írnom,persze nem azt kérem,hogy írjátok meg helyettem,csak érveket gyüjtök. Ui: Próbájatok úgy érveket alkotni,mintha egy reformkori országgy?lésen ülnétek.

Legjobb válasz: A földesúr elesik a jobbágyok adójától. A birtokviszonyok rendezetlenek maradnának, mivel vannak közös használatú területek. Hogyan rendezzük a legelõk sorsát? Az õsi nemesi elõjogok elvesznek. ------ Mindenki annyit kérhetne a felszabadításért, amennyit akarna; ez visszaélésre ad lehetõséget. Nem szabadulna fel mindenki, mivel a legszegényebbek nem is tudnának fizetni semmit. Nem minden földesúr csatlakozna a mozgalomhoz, mivel úgy érzik, hogy jó lesz nekik ugyanaz, mint õseiknek, pedig a jobbágyfelszabadítás az õ érdeküket is szolgálja. ------ Mindezek valós problémát jelentettek.

A földesúr elesik a jobbágyok adójától. A birtokviszonyok rendezetlenek maradnának, mivel vannak közös használatú területek. Hogyan rendezzük a legelõk sorsát? Az õsi nemesi elõjogok elvesznek. ------ Mindenki annyit kérhetne a felszabadításért, amennyit akarna; ez visszaélésre ad lehetõséget. Nem szabadulna fel mindenki, mivel a legszegényebbek nem is tudnának fizetni semmit. Nem minden földesúr csatlakozna a mozgalomhoz, mivel úgy érzik, hogy jó lesz nekik ugyanaz, mint õseiknek, pedig a jobbágyfelszabadítás az õ érdeküket is szolgálja. ------ Mindezek valós problémát jelentettek.

Mire jó az önkéntes egészségpénztár?

A befizetések mekkora részét lehet levásárolni és mire? Melyik egészségpénztárat ajánlanátok?

Legjobb válasz: A férjem OTP-s,a lényege az,hogy amit elköltesz gyógyszerre annak az ÁFa-ját visszakapod! 3 gyerekünk van ,ilyenkor télen sok pénz megy a patikába vitaminokra ,gyógyszerekre, mi havi 8000.-et rakunk ami teljesen elköthetõ,ha pedig lefogy a kártya kérünk számlát azt feladjuk az egészségpénztárnak. Most adóban visszakapunk 48000.- forintot a tavalyi évre,a múlthéten küldték a levelet.Szerintem érdemes,hacsak egyáltalán nem jársz patikába:)

A férjem OTP-s, a lényege az, hogy amit elköltesz gyógyszerre annak az ÁFa-ját visszakapod! 3 gyerekünk van , ilyenkor télen sok pénz megy a patikába vitaminokra , gyógyszerekre, mi havi 8000.-et rakunk ami teljesen elköthetõ, ha pedig lefogy a kártya kérünk számlát azt feladjuk az egészségpénztárnak. Most adóban visszakapunk 48000.- forintot a tavalyi évre, a múlthéten küldték a levelet.Szerintem érdemes, hacsak egyáltalán nem jársz patikába:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ, nekem a munkáltató fizetné, havi 23400 Ft menne rá. Akkor ezt az összeget levásárolhatom gyógyszerre, vitaminokra, meg mindenféle gyógyszertári termékre? Amit nem költök el belõle, azzal mi lesz?
Sok magánrendelõben is elfogadják. A gyógyszertárban mindenre azért nem érvényes, erre figyelj, mert különben adót kell fizetned utána.
A kérdező hozzászólása: És mi lesz azzal a pénzzel, amit nem költök el? Ki lehet venne, valamennyi idõ után? Vagy azt elveszítem?
A kérdés jó. Elveszni nem fog, de hogy kivenni milyen szabályok szerint lehet, nem tudom. Annyit tudok, hogy nyugdíjpénztáraknál csak 10 év múlva lehet adómentesen kivenni. Egészségpénztáraknál sem lehet másképp.
Ha te fizeted be és nem a munkáltatód, akkor adóvisszatérítést vehetsz igénybe. Szinte bármire elköltheted a patikában, de egyes termékek után adót kell fizetni. Ennek nézz utána, de a patikus is megmondhatja.
Szerintem nem veheted ki , de vehetsz rajta akár szobabiciklit, szemüvegeket, sport és eü. termékeket, a patika és gyógytermékeken pedig a hátuljn ha van olyan , hogy OGYI szám akkor támogatott.A patikus egyébként fizetésnél jelzi mi az és mi nem!

Hogy írjam le angolul hogy : Mit jelent az önkéntes munka?

Legjobb válasz: mibõl áll: What does voluntary work involve? mit jelent /definíciót szeretnél/: What does voluntary work mean?

mibõl áll: What does voluntary work involve? mit jelent /definíciót szeretnél/: What does voluntary work mean?

Mikor kell az eü. és szja-t kifizetnem az önkéntes nyugdíjpénztári tőkémből?

Megszüntetem az önkéntes nyugdíjpénztári tagságomat. Kb. 400.000 Ft-nyi t?kém van benn. Ebb?l 27% egészségügyi hozzájárulást, és 17% szja-t kell kifizetnem. De mikor és hogyan? Meg sem kapom? Vagy adóbevall?skor? (Nem értek hozzá sajnos semennyire.)

Legjobb válasz: Én is ezt tettem!Nos levonások után kifizetett pénzbõl,mivel az tõke és nem adómentes hozam,mert egy része az!Tehát a tõke kifizetés jövedelemnek számít és mint ilyen a következõ adóbevalláskor kell leadózni!TB nem kell erre fizetni.De egyébként a kifizetõhelynek a hivatalos elszámoláson kívül erre vonatkozó levelet is köteles adni!Én is kaptam!

Én is ezt tettem!Nos levonások után kifizetett pénzbõl, mivel az tõke és nem adómentes hozam, mert egy része az!Tehát a tõke kifizetés jövedelemnek számít és mint ilyen a következõ adóbevalláskor kell leadózni!TB nem kell erre fizetni.De egyébként a kifizetõhelynek a hivatalos elszámoláson kívül erre vonatkozó levelet is köteles adni!Én is kaptam!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!