Találatok a következő kifejezésre: Mi az zónázó (2 db)

Mi az a "zónázó" étel?

Egy étterem üvegén láttam kíírva mint reklámot, hogy ott lehet kapni zónázó ételeket...

Legjobb válasz: van egy bizonyos zóna-diéta,vszínûleg arra utaltak.h ennek megfelelõ ételeket is készítenek ott..

van egy bizonyos zóna-diéta, vszínûleg arra utaltak.h ennek megfelelõ ételeket is készítenek ott..
kb.errõl van szó: http://www.hazipatika.com/services/weightloss/articles?aid=2.. -az elõzõ válaszoló-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:-)
Régi szokás a zóna étel. Azt jelenti, hogy a vendég egy kisebb, mondjuk fele porciót kap és ezért kisebb, talán fele árat is fizet. Régi 50-70-es évekbeli szokás!

Mit jelent az, hogy zónázó?

azt tudom,asszem,hogy tömegközlekedési eszköznek a valamijének a kifejezése,(asszem vonat),de milyen kifejezés,mit jelent az hogy zónázó és mért az a neve?

Legjobb válasz: nálunk a nyugati-cegléd vonalon 4 féle vonat jár: személy - megáll mindenhol bp-monor közt zónázó - megáll bp-en mindenhol, majd monorig sehol, utána ceglédik már mindenhol gyors: ceglédi meg sem áll ic: dettó

nálunk a nyugati-cegléd vonalon 4 féle vonat jár: személy - megáll mindenhol bp-monor közt zónázó - megáll bp-en mindenhol, majd monorig sehol, utána ceglédik már mindenhol gyors: ceglédi meg sem áll ic: dettó
Vác felé jár még ilyen. A "zónázó" vonat Vác-Bp Nyugati között nem áll meg, Szob-Vác között meg személyvonat. Csináltak felméréseket, hogy Szob-Vác közöttrõl kevesen mennek a Vác-Nyugati közti szakaszokra, de sokan a Nyugatiig. Így a vonat egy jó darabon nem áll meg, sokkal gyorsabban beér, kb 20-25 perccel hamarabb. Aki meg mégis a kettõ közé tart, az Vácon átszáll egy Vác-Bp személyvonatra és kb 5-10 perccel késõbb ér célba mint régen.
A kérdező hozzászólása: áh köszönöm mindkettötöknek :)
Az a lényege, hogy a pályát felosztják zónákra. pl Bp-tõl induló vonat esetében legyen most mondjuk 30 km. a távolság. Bp-rõl elindul a vonat nem áll meg mondjuk 20km-en keresztül legfeljebb csak a nagyobb városban, majd utána a végéig mindenhol megáll. Ahol nem áll meg onnan az emberek sima személyvonattal is hamar könnyen be tudnak jutni a fõvárosba. De a messzebbiek is minél gyorsabban szeretnének bejutni Bp-re, ezért az õ zónájukban mindenhol megáll a vonat, majd a zónájukon kivül már szinte sehol, ez jelentõs idõ megtakarítás.
A kérdező hozzászólása: áh neked is nagyon köszönöm :]
--elsõ linket ne nézd, rossz!!!--


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!