Találatok a következő kifejezésre: Mi az kékhalál (51 db)

Mi az a kékhalál?

Legjobb válasz: A gépnek olyan a kékhalál, mint ha te hirtelen elájulnál. Összeomlik a rendszer, úgy mint nálad az agyad és az érzékszerveid. Míg az emberen a pihenés, gépnél a gép resi segít:)

A gépnek olyan a kékhalál, mint ha te hirtelen elájulnál. Összeomlik a rendszer, úgy mint nálad az agyad és az érzékszerveid. Míg az emberen a pihenés, gépnél a gép resi segít:)
írd Wikipédiába sokkal több infót kapsz róla
A windows csodája ;)
Amikor a gép már nem tud semmit csinálni; hát képpel egyszerûbb, egy ilyen üzit kapsz akkor:S:S https://www.google.hu/search?q=k%C3%A9khal%C3%A1l&source=lnm..
amikor egy nagy, kék bálna meghal
A Microsoft azonosítókódja.

Telepítettem ma egy játékot aztán azonnal kékhalált kaptam :S mi lehet a probléma a program szerint?

http://imagerz.com/QE5BWUtvAwMCVQ4bEAVR

Legjobb válasz: Talán videokártya drivert kell frissíteni.

Talán videokártya drivert kell frissíteni.

Mi az oka, hogy periodikusan újraindul kékhalált kap a gépem?

Elindítom a gépet, működik rendesen, aztán megnyitom a böngészőt,( néha már ilyenkor)elindítok egy youtube videót vagy bekapcsolom a skype - ot vagy csak a karbantartót vagy bármilyen más programot és bekövetkezik a kékhalál, néha már a windows indulásánál. Az a kérdésem, hogy ez hardver vagy szoftver hiba miatt következik be, illetve pontosan hol van a hiba, hogy találhatom meg, bármilyen információval a gépemről szolgálok, csak írjátok le, hogy mi kell!

Legjobb válasz: Írd fel milyen hibakóddal szál el és keress rá a neten.

Írd fel milyen hibakóddal szál el és keress rá a neten.
Kekhalal olyankor is bekovetkezik, amikor tulmelegedik a processzor.Lehetseges, hogy nem hut eleget a ventilator, vagy megszaradt a paszta a hutobordan, nezd meg hogy minden rendben van-e ott, ha meg nem csinaltal ilyet akkor kerd meg egyik ismerosodet amelyik erti magat.
A kérdező hozzászólása: Mindig máshibakódot ír, de legtöbbször a winchesterel kapcsolatosat, viszont a viszót teszteltem "Hard Disc Sentinel" - el és hibátlan. A procin pár hete volt a paszta cserélve, a hûtõ jól hût 33 C - játék közben 36 - 41 C - ig. Egyéb ötlet?
Nezd meg, hogy a merevlemez jol oda van-e rogzitve, vagyis hogy nem-e mozog.
A kérdező hozzászólása: A merevlemezt 2 csavar tartsa a helyén, jól be van húzva, nem úgy látszik mintha mozogna.


Mi az a taskeng. Exe? És kapcsolatban lehet a kb.10 percenként kapott kékhalállal? Thx.

Legjobb válasz: a feladat ütemezõ szolgáltatás a Windows Vista és a Windows 7 Op. rendszerekben. C:\Windows\System32 mappában található. (ha, nics rendszeresen ütemezett feladat futtatása beállítva a gépeden, kilõheted a Feladatkezelõben) ha egyébb helyeken található, az 100%, hogy vmilyen kártevõ! (ez esetben, mûködhet a lefagyás...) http://www.neuber.com/taskmanager/process/taskeng.exe.html

a feladat ütemezõ szolgáltatás a Windows Vista és a Windows 7 Op. rendszerekben. C:\Windows\System32 mappában található. (ha, nics rendszeresen ütemezett feladat futtatása beállítva a gépeden, kilõheted a Feladatkezelõben) ha egyébb helyeken található, az 100%, hogy vmilyen kártevõ! (ez esetben, mûködhet a lefagyás...) http://www.neuber.com/taskmanager/process/taskeng.exe.html
A kérdező hozzászólása: kösz!

Vízkár autón. Sima szívó dízelnek mi baja lehet ha kicsit beázott? Egy 60 centis "pocsojában" akadtunk el, azonnal kékhalál.

A légsz?r?ben állt a víz, az izzítógyertyák is nedvesek voltak. Jelenleg nem indul, nem forgat csak az indító relé kattog, gondolom zárlatos lett az egész gyújtás. Azon kívül hogy várok kicsit hogy valamennyire kiszáradjon mit még tudok tenni, hol lehet még galiba?

Legjobb válasz: Ha beszívta a vizet és bejutott a hengerbe akkor akár a hajtókarok is görbülhettek, a víz nem összenyomható. Dízel autón nincs gyújtás. Az önindítót kell megnézni.

Ha beszívta a vizet és bejutott a hengerbe akkor akár a hajtókarok is görbülhettek, a víz nem összenyomható. Dízel autón nincs gyújtás. Az önindítót kell megnézni.
*gyújtás-->izzítás
mit ír a kékhalál?
A kérdező hozzászólása: Gyújtás... tiszta hülye vagyok már, természetesen izzításra gondoltam. Sokáig nem volt vízben csak amig bebukott az orra, az alatt remélem nemjutott a hengerekbe...
hát pedig ha a légszûrõben is állt a víz, akkor tuti hogy a hengerbe is jutott
de miért mentél akkora pocsolyába?
A kérdező hozzászólása: Nyilván nemtudtam hogy milyen mély, nemlehetett kikerülni. Megpróbáltuk behúzni de nem fordul át a motor, holnap leveszem az izzítógyertyákat és újra behúzzuk hátha kinyomja a vizet.

Mi az a "kékhalál"?

Legjobb válasz: Itt megtalálod rá a választ, sok jó információ van róla leírva: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9k_hal%C3%A1l

Itt megtalálod rá a választ, sok jó információ van róla leírva: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9k_hal%C3%A1l
Annó a középkorban mikor még windows 95 és 98 futott a legtöbb számítógépen, volt hogy gyakran lefagytak ezek a nagyszerû rendszerek. Ha ezek lefagytak akkor egy szép kék színû háttéren közölték a felhasználóval hogy melyik memóriacimen milyen hibás címzés történt. Igazából baromira nem értette senki ezeket a hibaüzeneteket, de mivel kék alapon fehér betûkkel jelent meg a windows lefagyása a monitoron, ezért "kékhalál" néven illették. Leegyszerûsítve a kékhalál az a gép lefagyása.:-)
hát vindóóz hiba, mi más? :D
A kérdező hozzászólása: ok köszi a válaszokat:)
A "kék halál" az egy hiba JELZÉSE. Ad egy kis segítséget ahhoz, hogy mi is történt (ezt leginkább csak a fejlesztõk értik) - és LEÁLLÍTJA a rendszert, hogy ne csináljon még nagyobb gondot. DOS alatt (kiegészítõk nélkül) ilyen még nem volt. Ott, ha valamelyik program elszállt, akkor azt csinált, amit akart, és úgy, ahogy akarta. Te meg (ha nem volt kiegészítõd) indíthattad újra úgy a géped, hogy fogalmad se volt, mi történt.
Pontositok a kékhalál A PC-N LEFAGY ÉS MAGÁTÓL ÚJRA INDÍTJA A GÉPET.
Ha a verembõl akkor akarok kivenni valamit ha már nincs benne semmi, vagy ha már akkor akarok betenni valamit ha már üres akkor kékhalál következik be. Nem mindig lehet észrevenni, hogy mikor telik meg vagy ürül ki a verem.

Rendszeresen kékhalált kap a gépem, minden program összeomlik, a szervízben azt mondták, hogy nem találtak hardveres hibát. Mi lenne a megoldás?

mostmár szétverem a gépet már rohadtul elegem van. karácsonykor kértünk egy újjáépítést amiben mindent kicseréltek egy 75 ezer forintért kivéve a videókártyát, mondván ugye hogy jobbak lesznek rajta a játékok meg minden. hát folyamatosan kékhalált kap, a google chrome 2 percenként azt írja hogy a manóba összeomlott, minden más program is szinte használható kb 3-5 percig utána közli a gép hogy a program m?ködése leállt. apám visszavitte mert van még rá garancia, azt állították, hogy ?k nem tapasztaltak fagyásokat meg kékhalálokat. (megjegyezném nekünk naponta 6 kékhalált nyomatott) és azt mondták hogy mindez szoftveres hiba lehet ha ilyen van. okéoké akkor hogy oldjam meg? mit csináljak mert már agyf*szt kapok a használhatatlanságától, ma csak (nem túlzok) 7-8szor indítottam újra egymás után, mert a felállásnál folyamatosan kékhalált kapott. windows 8 legújabb verziója van fent..

Legjobb válasz: Mi van a gépben? A kékhalálokat okozhatja az is, hogy a tápot nem cseréltétek ki a rendszerben és nem elég a kraft minden meghajtásához. Ezen kívül én kipróbálnám egy boot CD-rõl, és úgy kizárnám a szoftver hibákat...ha a CD-vel is fagy, akkor tuti géphiba. pl: Ezzel lehet jól kihajtani a gép belét: http://www.stresslinux.org/sl/ Egyébként mit ír ki a "kékhalálnál" (ami win 8-on ugye fekete)? Mi a hibakód? Abból vissza lehet fejteni, hogy mire panaszkodik a rendszer...

Mi van a gépben? A kékhalálokat okozhatja az is, hogy a tápot nem cseréltétek ki a rendszerben és nem elég a kraft minden meghajtásához. Ezen kívül én kipróbálnám egy boot CD-rõl, és úgy kizárnám a szoftver hibákat...ha a CD-vel is fagy, akkor tuti géphiba. pl: Ezzel lehet jól kihajtani a gép belét: http://www.stresslinux.org/sl/ Egyébként mit ír ki a "kékhalálnál" (ami win 8-on ugye fekete)? Mi a hibakód? Abból vissza lehet fejteni, hogy mire panaszkodik a rendszer...
Köszönöm a felajánlást 11. válaszoló, de azóta már megoldódott a probléma, RAM-om hibás volt.
(7. válaszoló vagyok) 10 esnek mondom: Olvasd vissza a 7. választ és írjad le õket aztán lehet tudok segíteni.
Sikerült megoldani a problémát? Nekem is pont ez a problémám van most, ugyan ez :/
(7-es válaszíró vagyok) A 8-asnak mondanám hogy nekem ugyanezek a kékhalálok voltak és ki tudtam javítani úgy hogy nem cseréltem RAM-ot, procit alaplapot... szóval semmit. 2 giga RAM-al volt fenn nekem 64 bites windows 7. Mondták hogy 32 bitest tegyek fel és már el is tûntek a kékhalálok. Újraraktam a gépem és mióta 32-bites Windows-t használok azóta fél év alatt 1 kékhalál volt. Szóval nekem ez volt a problémám, lehet a kérdés írójának is 2 Giga RAM-mal van 64 bites Windows akkor viszont ugyanez neki a megoldás mint nekem. De ha nem akkor meg valószínû hardveres hiba.
Nekem is pont ugyanez a problémám, csak ez mellé néha alkalmazáshibákat kapok. A kékhalálok ugyanezek és minden amit mondtál. Vettem új tápot és memóriát a gépembe, mert a régi elszállt. (a táp vele az egyik memo) Én a Winchesterre, memóriára vagy procira tippelnék, és ha lenne megfelelõ mûszerem pontosan meg tudnám mondani. A Memory management meg az irql not less or equal és még néhány eléggé procigyanús.
Nekem pontosan ugyan ez volt Windows 7-el: Naponta 3 kékhalál ezekkel a hibakódokkal. De a Google Chrome "A manóba" az más tészta, de elmondom hogy valami károsodott benne csak újra kell telepítened a Chrome-ot és jó lesz. Kékhalállal kapcsolatban, nem lesz bonyolult megoldani (legalább is szerintem mivel én otthon megcsináltam) valószínüleg ugyanaz a gondod mint nekem de ahhoz lenne egy két kérdésem: -Hány bites Windows 8 van telepítve a gépedre? -Hány giga RAM-od van? -Írd le ezeket nekem: Feladatkezelõ > Teljesítmény A memória és a CPU mennyin van (zölden van írva de úgy nézd meg hogy közbe minden programból kiléptél)
A kérdező hozzászólása: hát felírtam a legutóbbi kékhalálok okait amiket kidobott: SYSTEM_THREAD_EXEPTION_NOT_HANDLED MEMORY_MANAGEMENT IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
Lehet az processzor hiba is. A szerviz amely összerakta, ennek a hibáját soha nem fogja elismerni, mert a csere ráfizetés nekik. Mert tõlük meg a gyártó nem ismeri el a rendelt hibás alkatrész reklamációját, ugyanis állítólag minden egyes tesztelve van eladás elõtt. Tehát a gyártónál kizárt a hiba. A szerviz amely összerakta meg most játszani fogja a hülyét, találgatni mindenféle kifogásokat, hogy megússza egy újabb proci vételét. Mert a hibás a nyakukon marad. :-)
Kéne ehhez egy részletes leírás a géprõl, a tápról, telepített szoftverekrõl, stb., mert így sötétben tapogatózás. Kék halál leginkább memória hibától vagy annak látszó HDD problémából szokott inkább lenni (ilyenkor vagy a HDD, vagy a kábele, vagy a tápcsatlakozója gáz), mert ha a táp gyenge vagy túlmelegszik, akkor simán újraindul vagy kikapcsol hibaüzenet nélkül. Elsõ kõrben be kéne tenni egy normálisabb Linux telepítõ lemezt (mondjuk Ubuntu) és arról megnézni egy komplett ramtesztet, ha pedig az meg van, akkor a Live linuxot elindítva próbálgatni mondjuk internetet, internetes videólejátszást, ilyesmiket. Ha ott nem fagy, akkor elég valószínû, hogy a szerviznek igaza van, bár mondjuk értelmes szervizben azt is meg szokás keresni, az is igaz nem ingyen.
A kérdező hozzászólása: legközelebbi kékhalálnál felírom
Takarítsd le a windows 8-at és tegyél felé egy jogtiszta, vásárolt windows 7-et és meglátod nem lesz ilyen gondod. NEkem sincs mióta gyári windows pro-m van.
A kérdező hozzászólása: nekünk is megoldódott. volt egy pár átalakítás azóta, meg közben a videókártya is elromlott, most alaplapi videókártyával megy és minden tökéletesen mûködik, bár nem hiszem h a videó kártya volt a baja.

A netbookomon újabban pár perc után összeesik a windows. Sikerült elolvasnom, mit "tanácsol" a kékhalál:bios-ban kapcsoljam ki a memóriabeállításokat (mit és hogy? ) meg valamit csináljak az F8 gombbal. Mit lehet csinálni és jó-e, ha ezeket csinálom?

Lehet, hogy a memória a hibás, mindig azt írja ki (miel?tt meghal a windows), h a rendszer súlyos hiba után állt helyre.

Legjobb válasz: Még azt is kiírta a kékhalál, hogy a hiba a windows32 k:sys fájlban van, de következõ alkalommal nem írta ki, legalábbis nem láttam. Ez a fájl akkor az egy alkalommal okozott gondot, vagy mindig van ezzel gond?

A kérdező hozzászólása: Még azt is kiírta a kékhalál, hogy a hiba a windows32 k:sys fájlban van, de következõ alkalommal nem írta ki, legalábbis nem láttam. Ez a fájl akkor az egy alkalommal okozott gondot, vagy mindig van ezzel gond?
A vérprofi guruk biztosan tudnak segíteni, itt találod õket. Regisztrálj és jelentkezz be, tedd fel a kérdésedet. http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=12931
F8: annyit jelent, hogy inditsd újra, amig fekete a monitor, nyomd le az F8-at. Aztán Csökkentett mód. Így lehet a hibákat kijavítani.
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak nagyon köszi, a fórumot ismertem, de ezt a topikot nem, így viszont lehet, hogy nem is kell semmit kérdeznem, jó esetben már ott van a megoldás az elején, de egyszer még lecsekkolom, mit ír az a fránya kékhalál. 2.-nak: köszi neekd is, ezt már próbáltam máskor is, de nem reagál semmit a gép...bár én akkor nyomtam az F8-at, amíg az acer logó fent volt, lehet, hogy nem akkor kéne?
Legegyszerûbb ha beteszed a win telepítõ CD-t és csinálsz egy javító telepítést, elsõ körben. Ha ezután sem jó lehet gyanakodni hardveres hibára.
Elõzõ vagyok, most olvastam hogy netbook, akkor pendrive-ra tegyél egy bootolható telepítõt és úgy csinálj javítást.
A kérdező hozzászólása: Hát sajna a saját gépemen levõ windows nincs pendrájvon, most me gmár nem teszem rá, lehet, hogy azzal vna gond ugyanis, lehet valami hibás fájl benne, nem? Más cd-jét meg nem teszem pendrájvra, mert az nem jogtiszta lenne, az meg engem zavar. Azért köszi:)
13 53-as vagyok. Újrainditás, de amíg fekete, akkor nyomogasd le az F8-at. A logót ne várd meg. A Windows normál inditása helyett menj az oldal tetejére és válaszd a Csökkentett módot.
Táp típusa?
Na és mi volt a hiba?
Azért próbáld meg minél elõbb lecserélni. Az ördög sosem alszik.
A kérdező hozzászólása: A probléma megoldódott! Köszönöm mindenkinek a segítséget a szaros HKC elbírja a karit más gond volt!
A kérdező hozzászólása: Alaplap: Asrock A55M-DGS Proci: AMD A6 6350 Ram: 4gb Kongston 1333MHz Winchester: Seagate Barracuda 7200. 10 250Gbytes
Amint a kérdezõ leírja a konfigját, tudunk neki értelmes tápot ajánlani.
Elárulom neked, hogy az a "táp" valószínûleg nem bír leadni akkora teljesítményt egy ilyen kaliberû kártyának. Boot-olás közben leellenõriz mindent, és valószínûleg nem elég a tápegység.
oké hogy a HKC 1 szar, de táp nem szokott kékhalált okozni. kérdezõ jó lenne ha leírnád vagy lefényképeznéd hogy mit ír ki a kékhalál.
Akarod mondani HKC-SZ4R. Esetleg egy teljes konfig, és mondunk neked egy elfogadható tápegységet. Ezt meg nyugodtan használhatod papírnehezéknek. Azt a gépet be ne kapcsold.
Ott a gond a tápnál ;) vegyél egy minõségit
A kérdező hozzászólása: SZ-420R
A kérdező hozzászólása: KHC
A kérdező hozzászólása: Prociba épített videókártyát le kellett tiltani. :D egyszerû és nem gondoltuk volna.

Olyan problémával fordulok hozzátok, az utóbbi 1 héten, folyton kékhalált kapok, de mindig más miatt. Van hogy ram hiba, van hogy nvidia driver miatt. Most vettem új ramot a gépbe, és újra is raktam, de még mindig fennáll a kékhalál. Mi lehet a hiba?

a gépem jelenleg: msi p7n sli alaplap intel core2quad q6600 2,4GHz 2gb DDR2 800MHz Samsung ram asus gt240 512Mb vidikari hkc 550watt (ezt kaptam) samsung 250gb vinyó

Legjobb válasz: Táp kuka, és utána térjünk vissza a kérdésre!

Táp kuka, és utána térjünk vissza a kérdésre!
cseréld ki a tápod egy jóra, az megoldja az ilyen problémákat !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!