Találatok a következő kifejezésre: Mi az, valaki a (5271 db)

Pihenő, türelmes Pedagógus Kollégáim, Volna türelme valakinek elmagyarázni, összefoglalni, miben változott az elmúlt 5 évben az általános iskolai oktatás? Pl. Mi az epoché, a nem szakrendszerű oktatás, iksz. A naplóban. , meg mit tudom én?

5 éve itthon vagyok gyeden, gyesen, táppénzen és még pár évig így lesz, mert születik még egy baba. Csakhogy képben legyek valamennyire, mert nem tudok kiigazodni a tanáriban elejtett mondatokon... Olyan weboldal címe is jó lenne esetleg, ahol ezt leírják.

Legjobb válasz: itt egyébként utánanézhetsz: http://www.oktatas.ws/nemszakrendszeruoktatas sajnos én csak "konyhanyelven" tudok errõl beszámolni (igyekszem tanulni) :)

itt egyébként utánanézhetsz: http://www.oktatas.ws/nemszakrendszeruoktatas sajnos én csak "konyhanyelven" tudok errõl beszámolni (igyekszem tanulni) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaid. Sajnos a gyakorlott kollégáim is hasonló élményekrõl tudnak beszámolni. Talán a nyugdíjas kollégának kell hinnem, ne izgasd magad, ennek a pár évnek a módszereit legalább nem tanultad meg feleslegesen, mire visszajössz, úgyis más elvek szerint kell már tanítani.

Ha a filmekben elõre elmondja valaki hogy mi fog történni, z a Spoiler, hogy kell írni, ejteni és miért ez a neve, mikor az autón a légterelõ is spoiler?

Legjobb válasz:
A kifejezés az angol spoil (’elrontani’) igébõl származik. ... Tartalmilag leginkább a poéngyilkosság fogalmával rokonítható,... Akkor használjuk, ha mondjuk egy filmrõl szóló információ idõ elõtti ismerete elronthatja a film élvezeti értékét. Kicsit olyan mint amikor elkezdesz olvasni egy könyvet, valaki elmegy melletted, és benyögi, hogy "ja, ez jó könyv, ebben volt a sofõr a gyilkos" Vagy rögzítesz egy sport eseményt, hogy majd késõbb megnézed, de valaki elmondja a végeredményt elõbb. "A spoiler irodalmi mûvekre, filmekre, videojátékokra stb. vonatkozó információ: leggyakrabban a végkifejlet elárulását jelenti, de kulcsfontosságú pontok (fõleg hosszabb alkotások esetén) nem csak a mû végén találhatók. Idõ elõtti közlése elronthatja, tönkreteheti a befogadás élményét, újabb kutatások szerint viszont akár élvezetesebb is lehet a mûvek olvasása, ha elõre tudjuk a végüket." [link] A Spoiler szó másik értelmezésében légterelõt jelöl, de attól eltekintve hogy a filmrõl szóló Spoiler és a légterelõ Spoiler is eltérít valamit az eredeti irányától(levegõ az elsõ és élvezeti érték a második esetben), sok közük nincs egymáshoz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kifejezés az angol spoil (’elrontani’) igébõl származik. ... Tartalmilag leginkább a poéngyilkosság fogalmával rokonítható, ... Akkor használjuk, ha mondjuk egy filmrõl szóló információ idõ elõtti ismerete elronthatja a film élvezeti értékét. Kicsit olyan mint amikor elkezdesz olvasni egy könyvet, valaki elmegy melletted, és benyögi, hogy "ja, ez jó könyv, ebben volt a sofõr a gyilkos" Vagy rögzítesz egy sport eseményt, hogy majd késõbb megnézed, de valaki elmondja a végeredményt elõbb. "A spoiler irodalmi mûvekre, filmekre, videojátékokra stb. vonatkozó információ: leggyakrabban a végkifejlet elárulását jelenti, de kulcsfontosságú pontok (fõleg hosszabb alkotások esetén) nem csak a mû végén találhatók. Idõ elõtti közlése elronthatja, tönkreteheti a befogadás élményét, újabb kutatások szerint viszont akár élvezetesebb is lehet a mûvek olvasása, ha elõre tudjuk a végüket." [link] A Spoiler szó másik értelmezésében légterelõt jelöl, de attól eltekintve hogy a filmrõl szóló Spoiler és a légterelõ Spoiler is eltérít valamit az eredeti irányától(levegõ az elsõ és élvezeti érték a második esetben), sok közük nincs egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) ----A TÉMÁT ZÁROM! - KÉREM EZT AZ ADMIN VEGYE FIGYELEMBE!---

Valaki angy Gitár fanatikus megmondaná hogy mi az ezen a gitáron látható koptató neve vagy linket hol és mennyiért tudnám megvenni? :DD kép lent!

http://kepfeltoltes.hu/view/121030/1318408940_263078746_2-Su..

Legjobb válasz: Musicman Stingray pickguard http://www.ebay.com/itm/Black-4String-Electric-Bass-Pickguar..Mi az, hogy a külső sávban lehagynak? Az oktatóm azt mondta nem arra való az!

Oktatóm azt mondta a belső arra van, aki gyorsan akarna menni. Na van egy út 70es tábla 2 sáv, pontosabban 2x2 sáv, de el van választva füves résszel. És a belsőben előttem mennek 50 körül, de mögöttem is jönnének gyorsan, attól nekem nem kell kimennem a külsőbe nem? Én is mennék, de előttem várost nézegetnek! Mégis hogy gondolják ezt? A külsőbe meg húznak el mellettem 60-70el... Ezeknek nem volt oktatójuk?

Legjobb válasz: ma 11:49 Jobbratartás

ma 11:49 Jobbratartás
imádom mikor a tanulóvezetõ 10 vezetett óra után megszakérti a dolgokat.
Némi kis kiegészítés az elõzõhöz: "Párhuzamos közlekedés 36. § (4)221 Lakott területen lévõ, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belsõ forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármû a mögötte gyorsabban haladó jármûvek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármû mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb elõrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevõit zavarni tilos."
Na akkor kinek volt szar oktatója? :D
Neked nem volt oktatód! Menj a külsõben, a többi nem rád tartozik. Javaslom többször elolvasni a párhuzamos közlekedést(is)
tudnám ezek az agresszív bolondok miért kerülnek elõ mindig :) na szal ... elõször is, a balra tartás alapszabálya oda is érvényes ám! azaz ha csak nem egy elõtted vánszorgót hagysz le, akkor párhuzamos üzemmódban is köteles vagy a balra tartás alapszabálya szerint közlekdeni. nem lehet csak úgy városnézés miatt a belsõben menni! másik dolog: párhuzamos esetén tök nyugodtan elmehet valaki melletted a külsõben is!
Azért hagynak le a külsõ sávban mert lassan mész a belsõ sávban, így lényegében te vagy szabálytalan mert veszélyezteted ezzel a forgalmat.
A kérdező hozzászólása: Én megyek lassan? Elõttem mennek 50el!!!
A kérdező hozzászólása: Az autópályán vajon miért a belsõben mennek gyorsan he???
megszakérti...ez jó... há' mer má tuggya...
Egyik ügyetlen vezetõ generálja a többi ügyetlent. Elõtted lassan mennek, mondod. Követed õt, hiszen jobbról elõzni tilos. De meddig? Ha az elõtted haladó - szabálytalanul - nem húzódik le jobbra, hanem 50 - nel kolbászol meddig követed? Ilyenkor jobb ha jobbról, fokozott figyelemmel persze lehagyjuk, esetleg észreveszi magát, de ha nem, akkor is letudtuk, nem kell többet foglalkozni vele. Akik jobbról leelõznek, tudják ezt, haladni akarnak, rutinosak, két perc múlva már nem is emlékeznek rá, ti pedig mazsolák ott görcsöltök egymás farában.
A szabályok szakszerû idézése mellett nem árt pár év gyakorlat sem. Más a vizsgán elvárt gépjármû vezetés és más a való élet. Azt is nagyon fontos figyelembe venni, hogy milyen környezetben vezetsz (nagyvárosi dugóban, falusi utcákon, esetleg eltérõ közlekedési kultúrájú országokban stb.) Mindegy mik a szabályok, ha nem ügyelsz a körülményekre hamar lehet egy rommá tört gépjármûved rommá tört utasokkal. Ha Nálad gyorsabban szeretne közlekedni valaki, akkor szépen húzódj le a szélsõ sávba elõle, különben meg fognak elõzni jobbról. Ez egy figyelmes autóvezetõnek megalázó. Egy olyannak, aki csak elõre mered többszáz kilométeren át és semmit sem észlel sem a mellette sem a mögötte történtekrõl, annak persze fel sem tûnik, ami szerintem katasztrófa.

Mit jelent valakinek a halálát megálmodni? Nem konkrétan láttam a halálát, hanem elmentem a barátnőmhöz és a szülei mondták, hogy meghalt, és még ébredés után is bennem volt az a rossz, fájós érzés, hogy elveszítettem.

Legjobb válasz: Régi magyarázat: szerencse, hosszú élet. Valaki az utadban áll egy vágyad megvalósításában, úgy érzet gátolva vagy. Ha meghalsz álmodban: egy életszakasz lezárása; az élethez és dolgokhoz való hozzáállásod képes vagy megváltoztatni. Családtag haláláról álmodni: ha õ kedves neked: önzés és önbizalomhiány, félsz hogy az életben egyedül nem boldogulsz, támogatásra van szükséged, félsz hogy elveszíted a kapaszkodót. Ismeretlen személy, ha szemed láttára meghal: ellenséged ármánykodásai ellen védett vagy. A Halál (csukjás): megszabadulsz egy problémától. A Halál, ha táncra kér: érzelmeid csitulása. Haláltánc: kiközösítettség érzése; beilleszkedési nehézségek; jó értelemben vett érzékenység, finomság. Álmoskönyv Ui: én is álmodtam már halállal és borzasztó volt, a barátnõm próbált meg vigasztalgatni aki hisz az ilyen ezotérikus dolgokban, hogy a halál szerencsét és hosszú életet jelent.

Régi magyarázat: szerencse, hosszú élet. Valaki az utadban áll egy vágyad megvalósításában, úgy érzet gátolva vagy. Ha meghalsz álmodban: egy életszakasz lezárása; az élethez és dolgokhoz való hozzáállásod képes vagy megváltoztatni. Családtag haláláról álmodni: ha õ kedves neked: önzés és önbizalomhiány, félsz hogy az életben egyedül nem boldogulsz, támogatásra van szükséged, félsz hogy elveszíted a kapaszkodót. Ismeretlen személy, ha szemed láttára meghal: ellenséged ármánykodásai ellen védett vagy. A Halál (csukjás): megszabadulsz egy problémától. A Halál, ha táncra kér: érzelmeid csitulása. Haláltánc: kiközösítettség érzése; beilleszkedési nehézségek; jó értelemben vett érzékenység, finomság. Álmoskönyv Ui: én is álmodtam már halállal és borzasztó volt, a barátnõm próbált meg vigasztalgatni aki hisz az ilyen ezotérikus dolgokban, hogy a halál szerencsét és hosszú életet jelent.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! Van itthon egy álmoskönyvem, de abban csak 2 sor volt, és egyik sem hasonlított. Ebben megtaláltam :)

Van itt olyan valaki közületek aki pánikbeteg, ha igen akkor mit csináltok ellene és mi az ami a legjobban használ?

Legjobb válasz: En is az vagyok/voltam. De sokat javult a helyzet. Én lépcsõzetesen próbálom legyõzni a félelmeim. Meg mikor kezdtem bepánikolni valamin mindig eltereltem a figyelem valami mással. Ez nálam bevált. :)

En is az vagyok/voltam. De sokat javult a helyzet. Én lépcsõzetesen próbálom legyõzni a félelmeim. Meg mikor kezdtem bepánikolni valamin mindig eltereltem a figyelem valami mással. Ez nálam bevált. :)
Önkontroll, -csak saját magad tudod legyõzni-meggyõzni , hogy nem kell pánikolnod és minden rendben lesz.Jó tehet a jóga és a helyes légzés, tiszta víz stb.
légzésgyakorlatok és önkontroll gyakorlatok.
Csupán egy pánikepizódom volt, ez után kaptam Frontint, ami egy erõs nyugtató, de kis dózisban. Ez rövid távon segített. Cserébe nem tartom jó megoldásnak, mivel erõs függõséget tud okozni. Nekem az jött be, hogy tudtam, úgy sem lesz bajom, mivel a pánikroham csak egy érzékcsalódás. Nagyon kellemetlen, de akkor is az, és nem is tart sokáig. Így egy félelemetes eseménybõl az egész átalakul egy kihívássá, vagy kalanddá. Mint a hullámvasút, vagy az erõspaprika :) Ha ide eljutsz, már meg is szakítottad a visszacsatolást, ami a pánikot magát okozza.

Te is hallgatsz mikor felveszi valaki a telefont? Miért hallgatnak az emberek egy ideig, mikor beleszólok?

Ha felhív valaki, és felveszem, hogy "haló?" akkor egy ideig néma csönd, utána még egyszer mondom, hogy "haló?" és utána szólnak bele, hogy " Jó napot! xy vagyok a ...." Miért? Mire ez a hallgatás? Olyan meglepõ, hogy felvettem? :D És Te is szoktál hallgatni az elején 1-2 mpig?

Legjobb válasz: Ezek az új telefonok késõbb kapcsolják a vonalat. Nem tudom miért. Ha a régebbi nokiámmal telefonálok, akkor nincs ilyen, ha viszont az újabb érintõképernyõssel, akkor igen.

Ezek az új telefonok késõbb kapcsolják a vonalat. Nem tudom miért. Ha a régebbi nokiámmal telefonálok, akkor nincs ilyen, ha viszont az újabb érintõképernyõssel, akkor igen.
1. Lehet h nem hallja az elsõ "hallót" vannak olyan telefonok amelyek lassabban reagálnak . 2. Lehet hirtelen nem tudja ki vagy nem tud hova tenni 3. Lehet arra vár mutatkozz be mivel ha hiv egy ismeretlen szám úgy kell(ene) felvenni : halló xy vok (de én sem így szoktam :)
A kérdező hozzászólása: Nem, ismerõsök tudják ki vagyok, de õk is néha. Akkor lehet tényleg a vonal
Nekem is feltûnt ez mostanában, és én sem értettem miért csak a második hallómat hallja meg mindenki. Valamit csinálhattak központilag vagy a telefonokban. De inkább a központra tippelnék, mert ugyanaz a telefonom van évek óta és ezt meg kb. egy éve vettem észre. T-Mobile-os vagyok, és te?
Én telenoros vagyok és velem is sokszor elõfordul, hogy egy ideig csönd van, miután felveszem. Eddig azt hittem, hogy az én telefonommal lett valami, de ezek szerint nem. Meg fogom kérdezni az ismerõseimet is, hogy náluk is elõfordul-e.
A kérdező hozzászólása: Én vodas vagyok.

Mi az eljaras a flobert fegyverhez valo engedely megszerzesehez es menyibe kerul?

Legjobb válasz: Jelenleg csak sportegyesületeken keresztül tudsz flóbertfegyver vásárlására, és tartására alkalmas engedélyekhez jutni, mivel a flóbertfegyver kizárólag célbalövésre használható lõfegyver. Hívj fel egyet. Amúgy ezek az engedélyek már rendes lõfegyver tartására is feljogosítanak, akkor meg minek a flóbert :D. Nem jogosítanak fel viszont utcán történõ rejtett viselésre, és a szabálytalan szállítás is súlyos szabálysértésnek minõsül.

Jelenleg csak sportegyesületeken keresztül tudsz flóbertfegyver vásárlására, és tartására alkalmas engedélyekhez jutni, mivel a flóbertfegyver kizárólag célbalövésre használható lõfegyver. Hívj fel egyet. Amúgy ezek az engedélyek már rendes lõfegyver tartására is feljogosítanak, akkor meg minek a flóbert :D. Nem jogosítanak fel viszont utcán történõ rejtett viselésre, és a szabálytalan szállítás is súlyos szabálysértésnek minõsül.

Mi az ALG a routerben és mire való?

FTP ALG: Enable Disable

Legjobb válasz: Alkalmazás réteg átjáró. A többit Googlizd le.

Alkalmazás réteg átjáró. A többit Googlizd le.
A kérdező hozzászólása: Miért téved mindig a "topikomba" egy szerencsétlen, analfabéta, csakazértisbeleszólok-hiába-nemértekhozzá sötét, ötéves. Miért? Miért? Miért? Miért? Miért? Miért? Kiakasztó... :-D Találja már ki valaki, hogy csak az internetezhet aki teljesíti a 80-as IQ szintet.
A kérdező hozzászólása: B+! 45 évesen tanuld már meg értelmezni a kérdést. ALG!!!! ÉRTED ALG, mi az ALG b+! Senki nem kérdezte mi az FTP, TFTP, H323 és az RTSP protokoll. (Amúgy meg nem hiszem el, hogy 45 éves körül vagy, kivéve ha sérült, fogyatékkal élsz. Ez esetben viszont nem célom, hogy megsértselek.) Tehát továbbra is mi az ALG? Mi a funkciója a routerben? Bekapcsolni érdemes-e vagy nem? Ad-e lehetõséget biztonsági sebezhetõségre.
Te tényleg ütõdött vagy vagy nem tudsz olvasni.Sértegetsz ütõdöttnek nevezel de nem tudod az olvasottakat értelmezni. ALG=Aplication level gateway ami magyarán alkalmazás réteg átjáró.Ezt a win vezérli az oprendszeren belül, neked van a ruteredbe is ezen mit nem értesz. De neked hiába írom le érthetõen mert a neuronjaid közt gyenge az átvitel."Magyarázd el a pontnak mi az a gömb"
A kérdező hozzászólása: Még hányszor fogsz csakazértisbeleszólni? Vagy válaszolj a kérdésre vagy menj innen. Miért hiszed magadról, hogy mindenhez értesz? Miért vagy önbizalom hiányos? Miért itt próbálod meg kivívni mások tiszteletét? NEM ÉRTESZ BIZONYOS TÉMÁKHOZ! Mint ahogy ehhez sem. Nagyon kérlek, ha kilistázod a "0 válasz"-os kérdéseket, kétszer-háromszor gondold át, hogy mihez szólsz hozzá, mihez értesz. Ehhez nem értesz, vagy szándékosan nem segítesz. Gyorsan rágugliztál te szerencsétlen az alg-re, de már a kérdés kiírásakor is kértem, hogy NE lefordítsátok, mert angol szótáram van. Foggalmad nincs róla, hogy mi is az ALG és mihez kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!