Találatok a következő kifejezésre: Mi az, valaki (8183 db)

Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi az a sûrûségfüggvény és eloszlásfüggvény?

Elõre is köszönöm.

Legjobb válasz:
Legyen ξ egy folytonos valószínûségi változó. (mondjuk az, hogy milyen magas valaki) Eloszlásfüggvény: F(x) Megadja annak a valószínûségét, hogy valakinek a magassága kisebb egy adott értéknél: ξ<x: F(x) = P(ξ<x) Tuti dolgok: F(−∞) = 0 F(+∞) = 1 A kettõ között pedig F(x) monoton nõ. Sûrûségfüggvény: f(x) Ez az eloszlásfüggvény deriváltja, de mivel integrálni többféle függvényt lehet, mint deriválni, ezért fordítva van definiálva: A ξ valószínûségi változó sûrûségfüggvénye f(x) akkor, ha           x F(x) = ∫ f(t) dt         −∞ A gyakorlatban viszont simán lehet deriválással számolni: f(x) = d F(x) / dx a-tól b-ig integrálva f(x)-et megkapjuk azt, hogy milyen valószínûséggel esik a ξ változó értéke a és b közé (mondjuk 180 és 190 centi között mi a valószínûsége valaki magasságának) Ezt lehet úgy is számolni, hogy F(190)-F(180): a max 190 centisekbõl kivonjuk a max 180 centiseket, akkor megkapjuk a 180 és 190 centi közöttiek valószínûségét.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Legyen ξ egy folytonos valószínûségi változó. (mondjuk az, hogy milyen magas valaki) Eloszlásfüggvény: F(x) Megadja annak a valószínûségét, hogy valakinek a magassága kisebb egy adott értéknél: ξ<x: F(x) = P(ξ<x) Tuti dolgok: F(−∞) = 0 F(+∞) = 1 A kettõ között pedig F(x) monoton nõ. Sûrûségfüggvény: f(x) Ez az eloszlásfüggvény deriváltja, de mivel integrálni többféle függvényt lehet, mint deriválni, ezért fordítva van definiálva: A ξ valószínûségi változó sûrûségfüggvénye f(x) akkor, ha           x F(x) = ∫ f(t) dt         −∞ A gyakorlatban viszont simán lehet deriválással számolni: f(x) = d F(x) / dx a-tól b-ig integrálva f(x)-et megkapjuk azt, hogy milyen valószínûséggel esik a ξ változó értéke a és b közé (mondjuk 180 és 190 centi között mi a valószínûsége valaki magasságának) Ezt lehet úgy is számolni, hogy F(190)-F(180): a max 190 centisekbõl kivonjuk a max 180 centiseket, akkor megkapjuk a 180 és 190 centi közöttiek valószínûségét.

Ha a filmekben elõre elmondja valaki hogy mi fog történni, z a Spoiler, hogy kell írni, ejteni és miért ez a neve, mikor az autón a légterelõ is spoiler?

Legjobb válasz:
A kifejezés az angol spoil (’elrontani’) igébõl származik. ... Tartalmilag leginkább a poéngyilkosság fogalmával rokonítható,... Akkor használjuk, ha mondjuk egy filmrõl szóló információ idõ elõtti ismerete elronthatja a film élvezeti értékét. Kicsit olyan mint amikor elkezdesz olvasni egy könyvet, valaki elmegy melletted, és benyögi, hogy "ja, ez jó könyv, ebben volt a sofõr a gyilkos" Vagy rögzítesz egy sport eseményt, hogy majd késõbb megnézed, de valaki elmondja a végeredményt elõbb. "A spoiler irodalmi mûvekre, filmekre, videojátékokra stb. vonatkozó információ: leggyakrabban a végkifejlet elárulását jelenti, de kulcsfontosságú pontok (fõleg hosszabb alkotások esetén) nem csak a mû végén találhatók. Idõ elõtti közlése elronthatja, tönkreteheti a befogadás élményét, újabb kutatások szerint viszont akár élvezetesebb is lehet a mûvek olvasása, ha elõre tudjuk a végüket." [link] A Spoiler szó másik értelmezésében légterelõt jelöl, de attól eltekintve hogy a filmrõl szóló Spoiler és a légterelõ Spoiler is eltérít valamit az eredeti irányától(levegõ az elsõ és élvezeti érték a második esetben), sok közük nincs egymáshoz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kifejezés az angol spoil (’elrontani’) igébõl származik. ... Tartalmilag leginkább a poéngyilkosság fogalmával rokonítható, ... Akkor használjuk, ha mondjuk egy filmrõl szóló információ idõ elõtti ismerete elronthatja a film élvezeti értékét. Kicsit olyan mint amikor elkezdesz olvasni egy könyvet, valaki elmegy melletted, és benyögi, hogy "ja, ez jó könyv, ebben volt a sofõr a gyilkos" Vagy rögzítesz egy sport eseményt, hogy majd késõbb megnézed, de valaki elmondja a végeredményt elõbb. "A spoiler irodalmi mûvekre, filmekre, videojátékokra stb. vonatkozó információ: leggyakrabban a végkifejlet elárulását jelenti, de kulcsfontosságú pontok (fõleg hosszabb alkotások esetén) nem csak a mû végén találhatók. Idõ elõtti közlése elronthatja, tönkreteheti a befogadás élményét, újabb kutatások szerint viszont akár élvezetesebb is lehet a mûvek olvasása, ha elõre tudjuk a végüket." [link] A Spoiler szó másik értelmezésében légterelõt jelöl, de attól eltekintve hogy a filmrõl szóló Spoiler és a légterelõ Spoiler is eltérít valamit az eredeti irányától(levegõ az elsõ és élvezeti érték a második esetben), sok közük nincs egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) ----A TÉMÁT ZÁROM! - KÉREM EZT AZ ADMIN VEGYE FIGYELEMBE!---

Mit jelent az ha valaki görbe tükröt mutat? Mi az a görbe tükör?

Legjobb válasz: A görbe tükör az egy "görbe tükör". Olyan tükör, amelynek a tükrözõ felülete nem egyenes, ezért torzítja a benne látható képet. https://www.google.hu/search?num=10&hl=hu&site=imghp&tbm=isc.. Ha valakinek görbe tükröt mutatsz, akkor torzítva látja magát benne. A "görbe tükröt mutatni" szólás szintén ezt jelenti, hogy valakinek a tulajdonságait eltorzítva, eltúlozva mutatjuk be.

A görbe tükör az egy "görbe tükör". Olyan tükör, amelynek a tükrözõ felülete nem egyenes, ezért torzítja a benne látható képet. https://www.google.hu/search?num=10&hl=hu&site=imghp&tbm=isc.. Ha valakinek görbe tükröt mutatsz, akkor torzítva látja magát benne. A "görbe tükröt mutatni" szólás szintén ezt jelenti, hogy valakinek a tulajdonságait eltorzítva, eltúlozva mutatjuk be.
Biocönózis? http://www.kislexikon.hu/bioconozis_a.html (Ha ez az, akkor javítani kell az írásképeden...)
meg_tudná
A kérdező hozzászólása: Nem teljesen értettem, mit mond a tanár, és ezt írtam le, de szerintem az amit írtál:D Köszönöm!!!
Nem biodiverzitás? Ha erre gondoltál, akkor ez biológiai sokféleséget jelent. (Ha nem, akkor bocs.)
A kérdező hozzászólása: az is lehet.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!

Miért fáj valakinek az, hogy hiszek 404-nek az ufó kutatónak? Mi köze valakinek hozzá hogy miben vagy kiben hiszek? Had döntsem már én el mit akarok!

Már jó ideje észrevettem hogy valaki vagy valakik szándékosan le akarják járatni 404 ufó kutatót mert nem szeretik. De miért kell engem azért bántani mert hiszek neki? Miért nem lehet békességbe meglenni? Ha engem nem érdekel valami pl. nem érdekelne 404 akkor fogom átugrom a válaszait és tovább megyek. De ezeket nagyon is érdekli 404 mert elolvassák a válaszait és minden betűjébe keresik a hibát hogy ugyan most mibe lehetne belekötni mit lehetne megcáfolni. Ez már nekem nagyon gyanús.

Legjobb válasz: De imadlak titeket olyan jokat beirtok hogy na csak na :D most is konnyezek a hulyesegetektol.Igen 404nek az jutott hogy kepzelodik minden fiktiv lenyekrol vagy csak nagyon eteti az embereket de amugy pont mindegy miben hiszel,de azert ne hidj mar el mindent amire bizonyitekot sem lattal mert valaki azt mondja...

De imadlak titeket olyan jokat beirtok hogy na csak na :D most is konnyezek a hulyesegetektol.Igen 404nek az jutott hogy kepzelodik minden fiktiv lenyekrol vagy csak nagyon eteti az embereket de amugy pont mindegy miben hiszel, de azert ne hidj mar el mindent amire bizonyitekot sem lattal mert valaki azt mondja...
Mi csak megakarunk tõle óvni! Tudod, hogy 404 egy reptoid?
Irigyek 404-re és gondolják ha már nekik nem jutott semmi az életbe hát másnak se legyen már jó dolga... :) )
majd kinövik ha megjön az elsõ menzeszük, vagy szõrösödik a kuki:D
Mert 404 állítólag Bak jegyû! "Õszinte horoszkóp - Bak Általában szakállas perverz dögként ismerik, mind a férfi, mind a nõi bakokat. A leghíresebb bak Mekk mester is jól jelzi az ebbe a jegybe tartozók mindenre való alkalmatlanságát. A bakok idejük nagy részében sót nyalogatnak vagy gusztustalan pornóújságot olvasgatnak a vécén, esetleg garanciális javításokat intéznek felbõszült megrendelõknél."
# 6 és elég szomorú, hogy ilyen normális emberek között járhatnak
Tibornak igaza van azt mondjátok hogy ne higgyünk 404-nek.
Én vagyok 404 és tudod ki vagyok? A filmbe megnézheted: http://www.youtube.com/watch?v=zOFnzesg5-c
Mi nem mondjuk, hogy ne higyjetek, csak hülyének nézünk titeket :D!
õk nem is mondták hogy higgyetek 404-nek csak ti mondjátok nekik hogy ne.
KÉRDEZÕ! Akik csak röhögnek rajtatok, 404 hívõkön, azok is hadd döntsék el, hogy nem hiszik el a sok baromságot! Köszi :D!
anális beültetés mentes szép álmokat (ha éjszaka közepén felriadsz az x-akták zenéjére, akkor lebuktunk)
jo ejt baratom :D !
igen, kortalan tömegpusztító fegyver. csak vigyázni kell vele, mert nem túl eszes ezért túl sok figyelmet igényel. mindenesetre, jegeljük a témát. a végén még rosszul vonzzuk be a dolgokat és beszopja mindenki
nem az osszeset van egy amirol meg nem beszeltunk de ha ot felfednenk akkor is gyoznenk majdnem akkora ereje van mint Chuck Norrisnak...a Naptarak kiralynoje Donatella anyja Chewbacca testvere K.T.
csak az a gond, hogy most felfedtük az összes titkos fegyverünket a "tudjuk kik" elõtt, így stratégiát módosíthatnak
De most mit mondjanak a normalis emberek szerinted ? Hogy igen hidjetek el mindent amit o mond o biztosan tudja...Mert mar latom sok hulye van ebben a vilagban...
Hát nekem aztán mindegy :D nekünk attól nem lesz rosszabb, hogy te is várod a krixkraxi-lumbulábi-guargumi inváziós flottát december 21-én, aztán a motherbookdriverek meg a reptiliánok megvédenek minket :DDD
Bocsesz, de 404 legalább normális hangnembe válaszol és nem sérteget másokat, viszont ti ezt teszitek. Nem kell maradéktalanul hinni neki, de így a névtelenség mögé bújva se kellene ócsárolni másokat. Sajnáltaos, hogy valaki így éli ki magát, hogy másokat sérteget és piszkál. Azért mert valaki másképp gondolkodik és nem vesz mindent készépnznek amit ez a modern világ és média le akar nyomni a torkán...de további jó "bolondozást"!
Ez érdekes ugyan ezt a szindrómát más közösségeknél is észrevettem. Megjelenik valaki kutatóként-szupertitkosan- néhány barátjával, és a legképtelenebb vadbaraomságokkal mossa az emberek agyát, úgy hogy semmivel nem tudja egyik se alátámasztani a hülyeséget. Az emberek beszopják, mert olyan komolyan mondják a hülyeségeiket. Az emberek nagyon befolyásolhatóak, hiszékenyek, szeretnének olyan dolgokban hinni, ami nincs- és erre építenek. Ráadásul ugyan ezt mondják, hogy a NASA-CIA ki akarja nyírni õket, meg mindenki na meg azt, hogy földönkívüliekkel találkozgatnak és dolgoznak! Nagyon gáz... Ki hülyít a háttérbõl és miért jó nekik hülyíteni és a valós problémákról elterelni az emberek figyelmet? És miért ilyen hülyék az emberek??
Egyszerû: "A hülyeség fáj". És annyi itt a hülyeség, hogy már a normális embereknek is 'fáj'.
Ott a pont.De ki pontozott le mindenkit???
eleve ott megbukik a dolog, hogy csak a gyk-n tevékenykedik. ha semmi küldetést nem bíznak rám, akkor nem hagyom hogy a seggemben matassanak két naponta
Igen persze h*lye fanatikusok.Mi nem azt mondtuk hogy csak mi elunk ebben a hatartalan univerzumban hanem azt hogy 404 hulyesegeket beszel soha senki nem latta a foldonkivuli "baratait" amugy is csak 404 tud roluk ami kicsit gyenge + ennyi erovel miert nem hiszitek el a wookie-k klingonok ewokok meg dalekok letezeset azok is annyira kitalaltak mint 404 fajai.Na pa.
Az milyen korrekt, hogy töröltették a hozzászólásomat:) .Hmmm emberek, nem bírjátok, a kritikát :D? Senki nem mondta, hogy egyedül vagyunk az univerzumban...Csak 404 hülye szimplán :) .
Csak 1 valaki nem akarja. Több felhasználóval jár fel. Már észrevették mások is rajtam kívül. Hogy mi a szándéka azt nem tudjuk.
Hát figyi aki primitív az úgyse fogja fel hogy ebbe a [email protected] NAGY univerzumba TUTI hogy nem vagyunk egyedül ha csak józan ésszel belegondolsz már leesett de hát akinek ennyi esze nincs az higgyen amit akar
Igazad van.De van egy jo hirem Cthulhu az elobb irt ram smst es azt mondta jon harcolni Bruce Lee-val...Biztosan megnyerjuk a haborut...
biztos azt gondolják, hogy az idõ elõrehaladtával õ is öregszik és gyengül. de itt jön a csavar...õ nem öregszik, csak a föld fiatalodik. és itt számították el magukat
Siman Dc-seket meg Marvel-osokat is meg hivjuk a molyembert meg a chupacabrat akikkel tegnap az eszaki sarkon fociztam ok biztos segitenek...
vagy ha kis szerencsénk van, akkor ismer néhány Justice League tagot is
Jaja :D akkor aztan kezdodhet az ellenallas :D meg az alien orgia de nem baj itt van 404 majd o szuper tokeletes ultra-csucs pszi erejevel szetlapitja az urhajojukat :DD
szerintem egy tapasztalt jedit is meggyõznének az elmetrükkjükkel:) arról nem is beszélve, hogy Hitler is ott gonoszkodik még. majd lezúz ide a náci sereggel és leshetünk:D
Majd kapnak tolem olyan anal intrudert hogy elsirjak magukat :D
ezért ma biztos elvisznek az idegenek és anális beültetésben részesítenek síkosítás nélkül:D
mar a fanatikusok oldalt is csinaltak neki :D felvesznek aztan az Ukran hatar vele visznek es eladjak a vesedet a vietnami E-bay-en :DD
hat remeljuk :D
utolso maximalisan egyetertek latod engem mindig ilyenekert pontoznak le a 404 szektasok...
akkor ma nyugodtan alhatunk. azért az x-wing kérvényezést senki se felejtse el leadni, mert megfordul itt nekünk a hold és bebasz ide nekünk egyet a halálcsillag akkor megnézhetjük magunkat
igazad van meg Kirk kapitanynak is kellene szolni meg az Enterprise-nak is meg persze van Helsing-nek is aki majd szol Hellboynak...
Chuck Norrisrol nem is beszelve :DD
Johogy ismeri a jovot elkellet menekulnie minimum masik univerzumba.De csodalkozok hogy a Reptoidok meg a Plejadok meg a Bundaskenyer lovagok meg mindig tamadnia akarnak...nem szamolnak az emberiseg legnagyobb fegyverevel Chuck Norrissal...
nem is talált ésszerû kifogást arra, hogy miért pattant meg a lehetõ legmesszebbre:)
*Manhattan
Hat Dr Manhaten osszesz*rna magat ha meglatna Chuck Norris erejet...
pont ezért tiltakoznak a Expendables 2 ellen. attól félnek, hogy a hadron részegcskeütköztetõhöz hasonlóan ez is elhozhatja a világvégét
egy porgorugasanak akkora ereje van hogy kiszakit a ter-ido kontinumbol. 2000M hirosimai atombomba ereje van egy uteseben...
Chuck Norristól azért tartanék. egyszer elszabadul a pörgõrúgása és bachatjuk
Aztan Chuck Norris jon az ulti-javal es akkora damage-t kap mindenki hogy csak na :D ha Chuck Norris velunk van mi leszunk az uj univerzum urai :D
annyi xp-t szerzünk így, hogy egybõl 3 dimenziót lépünk

Mi az az iTab? Mire való?

Legjobb válasz: Mi az a Google keresõ? Mire való? http://www.gamestar.hu/i-tab-a-zenesz-jobaratja.html

Mi az a Google keresõ? Mire való? http://www.gamestar.hu/i-tab-a-zenesz-jobaratja.html

Baj az hogy ha valaki megkérdi hogy miért szeretem a barátomat vagy mi az amit szeretek benne nem tudok valaszolni? Nem friss a kapcsolatunk de 3 és fél év után sem tudom.

18/lany

Legjobb válasz: Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.

Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.
Ilyenkor az a helyes válasz, hogy õt magát, úgy ahogy van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sokat segített. :)
A 2.al vitatkoznék. Miért lenne baj, ha valaki meg tudja mondani mit szeret a párjában? Hisz azok a kis dolgok egészítik ki az egészet, amit Õ maga testesít meg. Értékekkel teljes az ember, azok nélkül senki lenne. Szerintem
A kérdező hozzászólása: Elsõ: jó válasz ;) De magamnak se tudok válaszolni ez zavar inkáb
Tedd fel magadnak fordítva a kérdést és gyorsan kiderül, azaz hogy: Mi az ami nélkül nem szeretnéd? Hûséges, vagy magas, vagy kedves, vagy akármi, merthogy mindig van sok ilyen kritérium, én például nem szeretném, ha nem lenne velem õszinte, ha bugyuta lenne, stb..
egy filmes idézet jutott az eszembe: "Tudnék nélküle élni, de nem akarok."
Ha tényleg szereted, nem hiszem hogy baj lenne, de az kicsit fura hogy nem tudod megmondani mi az amit szeretsz benne. Mosolya, ölelése, csókja, kisugárzása...?
NEM! " Szereted de nem tudod miért de azt tudod , hogy nagyon és nem tudnád elveszíteni " -> ez a lényeg! Szerintem! Ha fel tudod sorolni, hogy miért szereted az már régen rossz!Mert akkor az értékeiért szereted, nem pedig önmagáért az egészért amit kapsz!
Tõlem anyám idõrõl-idõre megkérdezi ezt a barátomról. Miért szeretem én õt? Nem tudok rá válaszolni. (Azért kérdezi mert õ ki nem állhatja.) Ilyenkor visszakérdezek, hogy õ miért szereti a párját? Sajnos meg tudja mondani, hogy azért mert gondoskodik rólunk, ergo van pénze; türelmes, kedves, odaadó... Aha... És ha épp rossz kedvében van, nyûgös és mogorva.....?! Szóval szerintem pont az a jó, mikor nem tudsz konkrétumokat kiemelni.

Londonban elunk. Otthon milyen es mikor kapjak a babak a vedooltasukat? Mi az amit rogton szuleteskor valba adnak? Itt nem adtak semmit neki valba csak a combjaba egy kalcium injekciot.

Ha hazamegyunk telen kerhetem hogy adjak be azokat amiket itt nem kapott meg?Akkor lesz 6-7 honapos.

Legjobb válasz: Szia! Mi is itt elunk, a fiam 11 honapos. Valoban nincs BCG oltas, csak ha veszelyeztetett szarmazasu a baba, pl. afrikai apuka ilyesmik. Az elso 1 hosan van aztan 2. es 3. honapban. Van olyan is amit itt kotelezoen adnak, otthon nem, vagy kerni lehet. En nem hiszem hogy hatranyod szarmazna belole, de ha szeretned, otthon kerdezz ra.

Szia! Mi is itt elunk, a fiam 11 honapos. Valoban nincs BCG oltas, csak ha veszelyeztetett szarmazasu a baba, pl. afrikai apuka ilyesmik. Az elso 1 hosan van aztan 2. es 3. honapban. Van olyan is amit itt kotelezoen adnak, otthon nem, vagy kerni lehet. En nem hiszem hogy hatranyod szarmazna belole, de ha szeretned, otthon kerdezz ra.
Masodik vagyok, hulyeseget irtam. Az elsot 2 honaposan kapta es aztan havonkent a tobbit. Reszletesen: 8 hetesen: DTaP/IPV/Hib es PCV 12 hetesen:DTaP/IPV/Hib es Men C 16 hetesen: DTaP/IPV/Hib, Men C es PCV a roviditesekre ra tudsz keresni a neten. A kovetkezot 12 hosan kapja majd az Hib/Men C lesz. De ez a piros egeszsegugyi kiskonyben is benne van amit a korhazban kaptal.
Mi is Londonban elunk, a babam tiz honapos. Ezen az oldalon is elolvashatod, amit az angol vedooltasi rendszerrol tudni kell: http://www.immunisation.nhs.uk/ De keresd elo a tajekoztato csomagot is, amit szules utan kaptal, mert abban is volt egy fuzet, ami csak a vedooltasokrol szolt. BCG oltasra nem igaz az, hogy sehol sincs, hanem nem mindenhol van. A fiamnak szo nelkul adtak, pedig mindketten magyarok vagyunk a ferjemmel, szoval ha ugy nezzuk ez nem indokolna. De nem a korhazban adtak be, hanem a babam 10 napos koraban kellett elmenni a health visitorhoz a kozponti rendelobe, ahol a baba ellenorzes is van es ott adtak. A baratnom babaja egy kerulettel arebb mar nem kapott, pedig o kulon kerte, megsem adtak be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!