Találatok a következő kifejezésre: Mi az, ritkán (175 db)

Mi az, hogy ritkán sikerül valakinek 1 ciklus alatt terhesnek maradnia?

Ezt írta valaki válasznak.

Legjobb válasz: Egy cklus,a 28 napos idöszak,amikor kb.a 28.napon megjön a menstruáció.Tényleg ritka,hogy valakinek sikerül elsöre teherbe esnie.Nekünk egy e´vre volt szükség.

Egy cklus, a 28 napos idöszak, amikor kb.a 28.napon megjön a menstruáció.Tényleg ritka, hogy valakinek sikerül elsöre teherbe esnie.Nekünk egy e´vre volt szükség.
Nekünk viszont elsõre sikerült! A barátnõmnek is!
A 2.válaszolónak. akkor te a szerencsésebbek közé tartozol meg a barátnöd is.Sajnos sok nönek soka´ra sikerül teherbe esnie.
Bevallom, én sem értem, hogy mire gondolt az, aki ezt íra neked. Nem igazán egyértelmû. Mert más teherve esni és terhesnek maradni.. Na mindegy, ha a teherbe esésre gondoltál, akkor igen, nekem is van nem is egy ismerõsöm, akinek elõsre sikerült, de sajna olyan is bõven, akinek nagyon sok idõ-évek-kellettek. Nekem 4 hónap alatt sikerült. Drukkolok:-)
A 2.válaszolonak Gratula Ez igen mi 7 honapja probálkozunk. EDigg ugy néz ki hogy :-(
Te is meg tudod nézni a korábbi feladatlapokat az Oktatási Hivatal honlapján.
Az 100%, hogy növényekbõl mindig van feladat. És általában minimum 2. :D
genetika feladat, biokémia.
Most pontosan nem tudom ezt a feladattípust megnevezni, de sokszor elõfordul, hogy megadják bizonyos növényfajok szárazság tûrõképességét, vízigényét, stb. és ezek alapján a tulajdonságok alapján kell kiválasztani közülük, amelyiket épp a feladat kéri. Ez nem a tanultakra épül, hanem fõleg logikára, hogy ki mennyire lát összefüggéseket a dolgok között, de szerintem ha ráérzel, akkor könnyen lehet vele sok pontot szerezni.

Nagyon zsíros a hajam, mivel most vagyok a tini korba. Azt mondták, hogy a ricinus olajtól nem zsírosodik. Tényleg hatásos? Gyorsabban is nő tőle a haj? Mivel elég ritka hajam van. Tényleg még a szempillánkat is megerősíti?

Mindenre kíváncsi vagyok a ricinus olajjal kapcsolatosan. Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Nekem sokkal gyorsabban zsírosodott tõle, pedig kimostam alaposan. Nem nõtt tõle jobban, de nagyon hullott. Annyi kijött, hogy utána egy év kellett, hogy rendbe jöjjön.

Nekem sokkal gyorsabban zsírosodott tõle, pedig kimostam alaposan. Nem nõtt tõle jobban, de nagyon hullott. Annyi kijött, hogy utána egy év kellett, hogy rendbe jöjjön.
Nekem nem zsírosodott tõle jobban, de kevésbé sem..viszont egy csomó hajam kihullott tõle, gyorsabban bezzeg nem nõtt.. Én is inkább azt javaslom, hogy próbáld meg kitolni a hajmosásokat.
Tudom, hogy nem pont ilyen választ vártál, de a Seloil nevû sampont használom, nagyon-nagyon jó de elég drága. Viszont nem kell egy maroknyit kinyomni belõle hajmosásnál. 1300 ft. DM-bem, Rossman-ban. 120 ml. 4 éve ezt használom. Amit említettél, nem ismerem, de gondoltam hasznos lehet ez is, talán. :)
Az olajoktól pont hogy zsírosodik a haj. Ha neked nagyon zsírosodik, próbáld ki azt, hogy minél több ideig nem mosol hajat. Pl. ha 3 naponta szoktál, ne moss hajat egy hétig (itt az õszi szünet rá), és utána meglátod, hogy a következõ hajmosás után már nem fog úgy zsírosodni.
Én õszintén szólva nem is értem ezt az egész ricinus olaj lázat..egyszerûen nem tudom elhinni, hogy gyorsabban nõne tõle a haj. Butaságnak tartom az egészet. Mivel olajról van szó így ne várd tõle, hogy javítson a zsírosodáson, max rontani fog rajta. Számomra ez az egész ricinus dolog egy szép mese:) Vannak szerek amiktõl láthatóan szebb, fényesebb esetleg egészségesebb lesz a hajad, de hogy gyorsítja a haj növését, kétlem.
Semmiféle olajat ne kenj a hajadra, attól csak rosszabb lesz, valamint a ricinustól hullik is, nõni nem fog jobban semmitõl. Amit ajánlani tudok az hogy ne használj szilikonos sampont, se balzsamot, se semmit amiben szilikon van. Vegyél Herba Vita hajszeszt, olcsó és nagyon jó.
igazából szerintem nincs olyan ami ne lenne jó rá.csak mindenkinek más a haja a fejbõre mindenki máshogy táplálkozik!van akinek jó a ricinus van akinek nem.mondjuk zsiros hajra olajat én sem ajánlanék..de próbálj ki tööbb mindent mi nem tudjuk megmodani h neked mi lenne a legjobb.vagy menj el bõrgyógyászhoz, ha teheted magánorvoshoz.
miért mondjátok hogy hullik?? :OO akkor valamit nagyon rosszul csináltok!! legalább 3x kell utána samponnal kimosni az olajat!! és jó dolog keverni valami mással, pl. tojás. és akkor nem hullik hanem ahogy mondtad, kérdezõ, sokkal gyorsabban nõ a haj. én még nem próbáltam de vannak akiknek két és fél hónap alatt 10 cm-t nõtt a hajuk! a zsíros hajra végy bojtorjánsampont vagy csalánsampont, nekem nagyon bevált!
a szempillákra is jó, igen, azt már kipróbáltam, kb 3 naponta vidd fel a teljes területére, és várd a hosszabb, vastagabb pillákat :DD este mosd le alaposan!

Ha valaki fél testére lebénul annak mi az oka? És hogy lehet gyogyitani? Ez mindennapos vagy ritka dolog?

Legjobb válasz: Különféle okai lehetnek (Például agyérgörcs). A gyógyítási lehetõség attól függ, mi váltotta ki. Szerencsére azért nem olyan mindennapos eset...

Különféle okai lehetnek (Például agyérgörcs). A gyógyítási lehetõség attól függ, mi váltotta ki. Szerencsére azért nem olyan mindennapos eset...
Ha agyvérzés, azt már nemigen lehet gyógyítani.
Ha fél oldalra bénul, az agyvérzés, agyérgörcs miatt szokott történni. Akaraterõ, türelem, és gyógytorna kell a javuláshoz. Nem fog gyorsan javulni, hosszadalmas a gyógyulás. De ezt az orvosok is elmondják. Vagy nem is látta orvos azt, akirõl kérdezel? Mert az nagy baj lenne.
Jó pár betegség okozhat bénulást.Biztos gyakoribb mint ahány esetrõl hallunk a környezetünkben
Ez nem egy általános dolog.MIndegyik bénulást egyénileg kezelik, és a várható eredmény is egyéni.Általában valamilyen agyi történés okozhatja.Súlyosságától, kezelés idejének megkezdésétõl is függ a gyógyulási eredmény.
Általában neurológiai betegség az oka. Lehet agyérgörcs, agyvérzés, autoimmun, stb. Nem annyira gyakori, de nem is ritka. A gyógyulás a legtöbb esetben lassú, sok türelem, és kitartás kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Mo on hol vannak ilyen klinikak??orvosok?akkor muteti beavatkozas nem segithet?
Én pl fél oldalamra lebénultam komplikált migrén miatt...de szerencsére a kórházban kaptam gyógyszereket + egy nap az intenzíven, de hamar rendbe jöttem... 14/l (akkor:13)

Mi az hogy dús v. ritka a keverék?

Legjobb válasz: a benzin-levegõ arány az ideálishoz képest benzinben dúsabb vagy szegényebb-e.

a benzin-levegõ arány az ideálishoz képest benzinben dúsabb vagy szegényebb-e.
Az autó üzemanyag és levegõ keverékével mûködik. Létezik egy úgynevezett sztöchiometrikus keverési arány, ami lényegében a tökéletes égéshez szükséges üzemanyag-levegõ arány. Ez benzin esetében 1kg benzinhez 14, 7kg levegõt tesz szükségessé. Ha ennél magasabb a benzin aránya, akkor a keverék dús lesz, ha alacsonyabb, akkor szegény.
A kérdező hozzászólása: És ez hogyan befolyásolja a teljesítményt?
A teljesítmény minkét esetben csökken. Egyébként a motor szegény keverékkel jobban melegszik.
Ha ez nincs jól beállítva akkor rosszul fog fel pörögni, lepörögni, gyenge lehet gyorsításnál stb. Fontos nagyon a keverék jó beállítása mert az sem jó ha túl dús , meg az sem ha túl szegény
A kérdező hozzászólása: És akkor ez csak Otto-motoroknál van életben?
Igen, mert a dízel légfelesleggel mûködik.
A keverék kétféle anyag keveréke ugye, jelen esetben levegõ és benzin. Dús vagy szegény/ritka: a motor egységnyi levegõt képes átpumpálni magán. Az ehhez a levegõhöz adott tüzelõanyag kb. tökéletes égésének megfelelõ mennyiségéhez képest több=dús, kevesebb=ritka. (Van ezekbõl "túl" ilyen vagy olyan, akkor már annyira nagy az eltérés, hogy nem ég rendesen el és fullad a motor.) A csúcsteljesítményhez (ez ugye a gyorsításban játszik szerepet) tartozó arány a dús tartományba esik, az optimális fogyasztáshoz (csak a tempó tartásához kell energia, azaz elegendõ a lehetségeshez képest csökkentett teljesítmény) a szegény/ritka tartományba. Nincs fix érték, ami minden motorra általánosítható és alkalmazható.
Dús keveréknél sok benzin csapódik le a hengerfalra, ami káros.

Fiúk! Mi az oka annak, ha az ismerkedős-randizós stádiumban ritkán keresitek csak a csajt?

Ez van most a kiszemeltemmel... heti 1-2szer beszélünk csak,és fele-fele arányban keressük egymást. Lesz ebből valami vagy sem? Amúgy kétszer randiztunk eddig. Gondolom ha nem érdekelném,akkor nem keresne. De ha meg tényleg érdeklem,akkor miért csak ilyen ritkán keres? :( Tudom,kicsit elfoglalt,de lenne rá ideje azért. Legalább arra,hogy facen írjon pár sort. 20/L

Legjobb válasz: Ha minden nap ráírnék akkor meg az lenne a baj hogy rátelepszem.

Ha minden nap ráírnék akkor meg az lenne a baj hogy rátelepszem.

Szerintetek mi az oka annak, hogy nagyon ritka az olyan lány, aki nem felszínes, aki nem a küső alapján válogat, akinek a fiú belseje fontosabb?

Nem azt mondom, hogy akárkivel jöjjenek össze, de az a mti a lányok csiálnak az már durva, nagyon brutális az a válogatás ami külső alapján megy, tök átlagos kinézetű fiúkat is rondának tartanak és lealáznak. Esélyt sem adnak nekik sokszor. Arról nem is beszélve, hogy a csajok jönnek folyton azzal, hogy a fiúk válogatósabbak külsőre. Mégis nekem rengeteg lány tetszik külsőre vagy el tudnám fogadni, ha jellemre megkedvelném. Persze van, aki már nekem sem jön be külsőre, de az ritka szerencsére.

Legjobb válasz: belseje? Max a boncmesternek fontos az emberek belseje...

belseje? Max a boncmesternek fontos az emberek belseje...
Nagyon sok lány látni, aki elég csúnyácska pasival jár, de mégis szeretik egymást...
Full átlag vagyok külsõre, mégis csomó csajnak bejövök! Te mirõl beszélsz?
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet csak nekem nincs szerencsém, pedig mindenféle külsejû, személyiségû lánynál próbálkoztam már...
Úgy tûnik manapság ez lett a "divat".. Bár szerencsére engem ez nem befolyásol, ugyanúgy a fiú/férfi tulajdonságai, jelleme érdekel (és fog is meg), mintsem a külseje (persze a helyes fiúkat a legtöbb hetero lány megnézi :D). De ha mondjuk ápolatlan, és/vagy lesüt róla, hogy tök sötét, akkor természetesen már más a helyzet.
Annyi ilyen kérdés van. Ti amúgy hol ismerkedtek? Vagy hogy? Mert én baromira nem ezt tapasztalom, sõt! Rengeteg az aranyos, barátságos, nyílt lány. Mondjuk nem a nagycsöcsû [email protected], kilógó tangás, 2kiló sminkes csajokat kell csak észrevenni...
Mert vannak olyan lányok, akiknek igenis igényük van arra hogy vonzódjanak a párjukhoz! Hogy mûködjön a kémia. Úgy gondolom hogy ha lehet egy olyan párom is, akit szépnek tartok, vonz szexuálisan, és minden rendben van vele, miért kössek kompromisszumot? Én tudom (és más, hozzám hasonló lány is tudja) hogy nem tudna együtt lenni olyannal aki nem tetszik neki. Nem leszek szerelmes attól hogy valaki kedves meg tisztelettudó, ugyanis, ez alap emberi tulajdonság. Egyébként meg azt vettem észre hogy az jóképûbb fiúk sokkal magabiztosabbak, nyugodtabbak, kedvesebbek, mint azok akik nincsenek megelégedve magukkal. Nem is találkoztam még közülük olyannal aki tapló, bunkó lett volna. Amit ezt az utóbbiakról nem mondhatok el. Azt veszem észre rajtuk hogy sokan sértõdékenyek, bunkók, ha mégis összejönnek egy szép nõvel, akkor állandóan féltékenykednek és továbbra sem képesek kibékülni magukkal. Legtöbbször ugyanis ez a probléma, nem az hogy valóban nagyon rosszul néznének ki. Nyilván van kivétel, de ettõl függetlenül fontos számomra a külsõ. Ugyanúgy, mint a belsõ.
Jaj könyörgöm, hagyjátok már abba ezeknek az értelmetlen kérdéseknek a kiírását! Minden nap van egy ilyen, nagyon unalmas. Vagy mégis mit vársz kérdezõ, hogy most majd elkezdenek privátot küldözgetni neked? Különben se általánosíts, tényleg sok szép lányt látni olyan fiúkkal, akik finoman szólva sem elõnyös külsejûek, valami miatt mégis beléjük tudtak szeretni, komolyan nem értem az ilyen kérdéseket....Bocs, ha erõsen fogalmaztam, de ez már kikívánkozott belõlem az ezredik ilyen kérdés után.
Most akkor mi lányok meg kérdezgessük hogy jajj márt olyan ritka az olyan pasi akinek nem a rózsaszín agyú nagymellû, jó seggû, hibátlan arcú szõkített cicák jönnek be? Hát nem szörnyû nem? Hülye férfiak -.-..remélem érzed az iróniát. Amúgy ahogy írta valaki elõttem, normális hogy egy embernek vannak igényei. Mért neked nincsenek? Az baj. Ha már mindegy csak valami nõnemû lény szóba álljon veled. Teljesen jogos ha nem tudok vonzódni hozzá nem tudok szerelmes lenni. Max ha annyira megnyerõ személyisiége van számomra hogy eltereli a figyelmet minden másról :)
Barack. Répát, banánt kerüld, ha szorulásos.
õszibarack, meggy, sütõtök. lányom 8 hóig ezeken élt. és 6 hótól zabkása!
A kérdező hozzászólása: Meggyet hogyan? Van lefagyasztva. A sütõtök az fújjj. De akkor még próbálgatom, abból is fagyasztottam le.
mindenféle gyümölcs barack, alma, banánt még ne majd ráér amikor már tud önállóan enni... ha szorulásos tömény kamilla teát adj neki egybõl megindul a bélmozgás. a kisfiammal is átestünk egy kis szoruláson... tömény kamillateát kellet neki adnom reggel az elsõ etetés elõtt... Gondolom ha kakilásos bajok vannak akkor nyílván a pocak is fáj így kap valami szélhajtót... próbáld meg azt hogy mielõtt ciciztetsz a melledbõl fejd ki az elõ tejet... az esik nehezére a picinek... nekünk bevált... már nem költünk espumizán cseppekre... mármint a bimbó udvarból szorítsd ki a tejet és úgy add oda a picinek a cicit amikor szép fehér a tej... (úgy szoktam megoldani ezt a dolgot hogy fogok egy törölközõt és abba dörzsölöm ki ezt nem úgy kell elképzelni hogy fél órát bajlódunk vele...négyszer ötször megszorítjuk a bimbóudvart kb addig spriccel a tej utána oda adom a picinek a cicit ) kérdésedre visszatérve mindenféle zöldséget adhatsz neki bátran. amit kerülj ebben a korban a zeller, és a trópusi gyümölcsök(citrus félék).
A kérdező hozzászólása: Kizárt dolog, hogy a kamillateát le tudnám nyumni a torkán. SEMMIT nem iszik meg, mindent visszatol a nyelvével. Egyáltalán nem fáj a hasa, mindig tiszta happy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!